Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 17:36:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Покупки за бебето и детето" 14  (Прочетена 176379 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: март 18, 2011, 16:19:02 »

Сигурно е на принципа на усещанията в утробата на майката, затова...Но не съм имала такова и мнение не мога да дам.
Относно кърпичките за гърди - за коя част ще ги ползваш по-точно? Предполгама знаеш, Капризче, че най-добрия антибактериален, заздравяващ "продукт" за зърната е кърмата good Това вече го споделям от личен опит - изцеждаш една-две капчици, намазваш хубаво зърната, оставяш десетина минутки на въздух (гледката е уникална, ама какво да се прави laugh ) и готово. И не е добпе също така да ползваш сапун или друг измиваш препарат за зърната, защото нарушаваш киселинната им обвивка good
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: март 18, 2011, 16:24:52 »

sunray да бъда честна по отношение на кърменето съм много "боса", сега тепърва започвам да се запознавам с този процес и за това писах, че не съм сигурна, че списъкът ми е правилен и пълен.

Доколкото разбрах от прочетеното в нета кърпите за гърди се използват преди кърмене, с цел почистване, ако няма вода или не ти се става през ноща.

Това за кърмата също го знам, но четох че има различни кремове за разранени зърна.

Сапунът съм го записала за пране, не за миене на зърната. Но сега като го написа това в мен възниква въпроса, дали трябва да се къпя с някакъв специлен душ гел след раждането? И ако не трябва да се ползва такъв изобщо как да се къпе човек? huhhuh.gif
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: март 18, 2011, 16:30:44 »

Е, при къпане няма как, аз имах предвид при миене на гърдите да не се ползва. Или само топла водичка, или кърма - достатъчно е. Аз разчитам на второто и няма проблем засега. Кремовете са за разранени зърна, да, но имам чувството, че най-ефикасна, поне при мен, се оказа кърмата. Иначе лансинох е добър, и е без отмиване преди кърмене. Другият добър бил Гермастан, но трябва да се измива добре преди кърмене.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #33 -: март 18, 2011, 16:32:03 »

Кърпичките на Чико за гърди съдържат този Ланолин и са безопастни. Не е необходимо изплакване. Много удобни били за родилния дом.
Кремчетата за зърна на Лансинох и Медела били хубави, като само за тях не е необходимо изплакване. Медела-та излиза по-евтино. Гермастана задължително се отмивал. На мен ми казаха да подготвям зърната с някакъв крем, затова реших Гермастан преди раждане,че е доста по-евтин и после другия.
За къпането-ест.,че ще се къпем. Понеже си ползвам бебешка козметика, съм купила и на бебе същия душ-гел,като моя. Ще си миришем еднакво:)
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: март 18, 2011, 17:19:40 »

Аз ползвах кърпички за гърди предимно в родилния дом- беше много удобно през нощта- не се налага да ставаш, което може да се окаже трудно, а и не смеех да оставям бебето без надзор. При дългото използване на кърпичките кожата около зърната започна да изсъхва и да се лющи.
В къщи първоначално се миех с топла вода преди кърмене, но на втората седмица спрях и това. Ежедневния душ е достатъчен.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: март 18, 2011, 17:30:43 »

И аз не съм ползвала такива кърпички, въпреки че си бях купила  blush Няма смисъл според мен от тях  pardon
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: март 18, 2011, 18:01:30 »

Аз ползвах кърпички за гърди предимно в родилния дом- беше много удобно през нощта- не се налага да ставаш, което може да се окаже трудно, а и не смеех да оставям бебето без надзор. При дългото използване на кърпичките кожата около зърната започна да изсъхва и да се лющи.
В къщи първоначално се миех с топла вода преди кърмене, но на втората седмица спрях и това. Ежедневния душ е достатъчен.

Явно всички сме така в началото. И аз се миех преди всяко кърмене, но само първите дни, докато не реших, че ежедневния душ е достатъчен  blum от лансинох съм много доволна  good и мисля, че не е излишен  smile
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: март 18, 2011, 18:15:49 »

И аз не мисля да имам кьрпички за гьрдите и да не си променям навиците за кьпане.  good
Лансинох имам вече от ellie_bellie. За сутиени - ще видя какво ще се случи след като се вьрна от болницата. Сега си купих спортно бюстие и сутиен за бременни/кьрмене, защото старите не ми бяха удобни. Капризче, аз чета  'Азбука на кьрменето' на Гру Нюландер . На мен ми допада - има доста обяснения кое и как се случва докато кьрмиш, как да се постьпи в определени ситуации.
 Offtopic Аз сьщо имам списьк и то не само какво евентуално ще ми трябва, но и зная коя марка, какьв цвят, кьде мога да го купя най-евтино, дали ново или старо. Да, магазините няма да затворят - спор няма, но като влезеш в един огромен бебешки магазин и отидеш да кажем на секция помпи - цените започват от 30 до 300, марките са поне 5 и очите ти стават на панделка. А вьпроси - а това трябва ли ми, хм, кое е по-добро... И нещата не са 1 или 2. Всеки си има бюджет и преценява кое му е по-важно. Пьк в края на бременността, както всички ме заплашват, че ще ми бьдат краката на понички, крьста ще боли, никакво удоволствие не виждам да се измьчвам да пазарувам. Да не говорим за изнервящия фактор, ако си с мьжа си и на него хич не му се седи 4-5 часа да се чуди и мае. 
Аз залитам ужасно много в покупките, признавам си, но за мое щастие ellie_bellie е до мен постоянно и тя ми е загубения разум. Ели, Благодаря  give_rose
До сега имам купени шапка, легло, количка, матрак, кальф за матрак, 2 чаршафа с ластик, обиколник за легло, нещо, което покрива дупката на леглото, когато е повдигнат матрака на най-горната позиция (bed skirt), стерилизатор, кальф за повивалник. Започнах рано с покупките, но пьк си тьрся промоции и купувам само, ако ми е изгодно. Иначе не виждам смисьл от предварително трупане.
Оставят ми да купя пердета за стаята, рамка за легло за бабата, организатор от ИКЕА за вградения гардероб до бебешкото парти, на което се надявам да получа много неща. В момента например си тьрся изгодно на старо столчето за хранене на стокке... Offtopic
« Последна редакция: март 18, 2011, 18:55:10 от Anichka » Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: март 19, 2011, 10:19:07 »

Капризче, благодаря за списъците  girl_wink
И на мен много ми допадна книгата "Азбука на кърменето", която споменава Anichka.

Искам да попитам за тази възглавничка с костилки от череши, която е за затопляне при колики- прави ли се или се купува?

Хубав уикенд  Sunshine
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #39 -: март 19, 2011, 10:42:45 »

Торбички с костюлки,когато на нас ни трябваха ги нямаше на нашия пазар или поне аз не намирах по магазините!По едно време мислех сама да си правя,ноооо вече ги има навсякъде!В магазините DM ги има!

Аз да ви попитам,знам че е обсъждано назад,но сериозно нямам възможност да се ровя,тъй като малката ми хубавела не спира...
В чуденка съм за столчетата за кола след 1 годинка.Препоръчват ми тези на бебекомфорт които се регулират на широчина и имат опция след като заспи мъничето да се спуска и да става на полулегнако положение!Имате ли наблюдения?
А друго сега което силно ни засяга са обувките-буйките за прохождане!Доволни ли сте от КиК?
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #40 -: март 19, 2011, 13:14:19 »

Toчно за това говоря. Имам чувството, че бебето ще се схване в него, въпреки че пише че било много добро...

По принцип бебчето се успокоява, като му се прихванат ръчичките. Докато отмине ефекта на Моро може би би било полезно. Когато Бо беше съвсем малък и беше неспокоен, съм му държала ръчичките или се опитвах да го увия в пелена. Но да купуваш и такова специално чувалче според мен е в повече  good.

Кърпичките за гърди аз ги използвах след кърмене. Все пак в началото бебчето суче много често и ставаш цялата в кърма, та даже може и на вкиснатичко да замирише в края на деня  smile. Аз се избърсвах леко след кърмене, без да наблягам на зърната много, и мажех с Лансинох, и се чувствах така много добре. Също мисля, че няма нужда от измиване преди всяко кърмене и ежедневният душ е достатъчен. То миене преди кърмене, миене след кърмене... само това ли ще правиш.

Капризче, термометър и влагомер на БебеКонфорт има в Малечко на Околовръстното, аз оттам го купих.

За възглавницата за кърмене - тук мненията са малко полярни, някои майчета са много доволни, аз лично почти не я ползвах, така си и стои. Много място ми заемаше и нещо така и не я наместих вкъщи. По-добре е да се инвестира в стол за кърмене (което е просто един удобен стол с подлакътници) - може и да се използва и при по-голямо бебче, а като не се кърмите вече, пак ще си го използватеза стол за почивка.
« Последна редакция: март 19, 2011, 13:21:41 от rozovka » Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #41 -: март 19, 2011, 16:57:43 »

Някъде бях чела за торбичките с костилки за колики,че много мами са си правили сами, като слагат ориз-задържа топлината и прави масажа. В момента са на промоция в ДМ за няма 8 лева.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #42 -: март 19, 2011, 22:02:11 »

В чуденка съм за столчетата за кола след 1 годинка.Препоръчват ми тези на бебекомфорт които се регулират на широчина и имат опция след като заспи мъничето да се спуска и да става на полулегнако положение!Имате ли наблюдения?

Имаме наблюдения  smile.  Аз имам такова столче. Много е удобно, макар че полулегналото положение не е чак толкова легнало, колкото мислех, всъщност столчето леко се плъзга надолу и това е, но карай, може би просто технологично не може повече. По-важното е, че БебеКонфорт имат най-висок стандарт в безопасността и това се води най-безопасното столче. Освен това е много красиво  Wink.

Надявам се тези достойнства да ви помогнат да преглътнете крайно неприятната цена  smile, ако решите, де. Рубинче, ако те интересува нещо повече, питай конкретно, не се сещам какво да ти кажа друго по-общо.
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #43 -: март 19, 2011, 22:35:29 »

Ами ние до сега не сме разглеждали подробно,така да се изразя.Преди 3 месеца ей така се сетихме и докато бяхме в един магазин и попитахме и те ни казаха точно това-най-обезопасени са на бебекомфорт!Ами наистина са доста скъпи,което обаче не ме смущава толкова като имам предвид какви шофиори има по пътищата!
Аз лично мислех че има и други адеждни и хубави,но мъжо като каза,че това ще е една от най-важните покупки и това е!Не сме решили още.Дори не съм обърнала внимание и на красотата им....
За сега ни побира нашто,ама дали другия месец или по другия все трябва да го вземем,по добре по рано,за да се 1увства малката удобно.Че нали ние пътуваме по 5 часа веднъж месечно и милата така се изгърбва като заспи.Главичката и все се накланя,а и слагам всичко ще се сетя за я стабилизирам!
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: март 20, 2011, 04:43:12 »

Аз в момента съм с кошница на bebecomfort точно защото бях чела, че са най-безопасни. Сега за следващото столче мислех да е recaro. Само че като ви чета как ги хвалите bebeconfort-тите, ще взема пак да помисля. Кой модел точно гледате? Може ли да се монтира без изофикс?
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: