Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:39:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011  (Прочетена 69668 пъти)

minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: май 27, 2011, 20:53:53 »

Странно, аз май съм чувала, че преди това може да се пие също. Ще проверя пак - май в бг-мама много го тачеха този чай.
Мерси за предупреждението - да не направим все пак някой гаф, че лично нямам нищо против да си стои детето до термин (стига да не ми прави стрии и да не става съвсем голяма шишка и да запъне по пътя  lol
Няма помощници от България - сами ще се оправяме  pardon. У дома таткото глади най-много и то с една ютия дето все като я пипна ми се кара после, че нещо съм направила не както трябва. Сериозно обмислям варианта да му връча задачата - например докато гледа финала на шампионската лига тази събота biggrin
Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: май 27, 2011, 20:54:31 »

Ина, ти какво пи, и всъщност какво ти помогна. Имам чувството, че повечето неща са плацебо и са само за успокоение на майката.
Относно болката:
Аз имам една лумбална пункция и съм малко наплашена (негативно настроена) от епидуралната упойка, защото си спомням много добре болката от пробождането на гръбнака. Затова ми се иска да пробвам с естествени средства-билки, басейн, топка и др.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: май 27, 2011, 22:03:41 »

Аз пак се набьрквам, но ако не Ви кефи гладенето, защо не го пропуснете? blush Аз мисля тази 'задача' да я оставя на сушилнята. Не виждам смисьл в гладенето при условие, че вадя дрехите парещи от сушилнята.
По едно време ми минаваше мисьлта, че може да се прежаля 1 пьт да изгладя преди да дойде беба, но после като ще сьм сама, няма да има кой да глади. Та от 1 пьт смисьл няма, та реших изобщо да не гладя  pardon
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: май 27, 2011, 22:37:27 »

Ами то и моето малко "татнту за кукуригу" както се казва. С една дума - веднъж ще го огрee май детето да е изгладено и то не за друго ами да бъде представително на първите снимки  smile Пуста суета  smile
mgoranova , аз уж се навивам, че само така страшно изглежда тази епидурална, но след твоя коментар съм шах huhhuh.gif. Хич ме няма по иглите и мен, та ще видим в уречения ден, коя болка ще вземе превез   pardon
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: май 27, 2011, 22:53:00 »

Поставянето на епидурална не е лесно, но много и зависи кой ти я слага и кога точно. Доколкото сьм чела, има вьзможност да ти поставят катетьр в началото преди контракциите да са в своя пик и само после да се свьрже. Но пьк, ако изобщо не я ползваш, защо да те бодат в грьбнака....Мен не ме кефи питоцина, който вьрви рька с рька с епидуралната, както и ако имаш чувствителна матка + детето не реагира добре на толкова усилени контракции. Вариантите са много, с много 'ако'. И аз ще пробвам да устискам без епидурална. Само да ми разрешат нормално раждане де smile  (да не стане гладна кокошка просо сьнува).
мгоранова, доколкото зная поне тук ваната/басейн е последното средство за болкоуспояване. Препорьчава се в след 6-7см на отваряне.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: май 27, 2011, 22:53:34 »

Ааа, не ме слушай мен, не се подвеждай по моята параноя.
Лекарят ми, ми каза, какво би избрала: 20 часа болки (хипотетично и в най-лошият случай) или 1 боцване (дори и болезнено)? Така представено, избора е ясен или поне по-лесен.
Всеки има различен праг на болка. Има жени, които описват болката като търпима, други дори не искат да се сетят за нея.
Всеки се е порязвал на хартия и знае как боли, когато видим, някой друг да се порязва, в мозъка ни веднага изниква спомена за болката (силно преувеличен от химичните реакции, разбира се). Според мен страха от болката, може да е по-голям от самата болка и да ни изиграе лоша услуга.
Опитвам се да остана позитивно настроена, без очаквания, без планове. Много хора ще кажат, е ще раждате в чужбина, а там нещата са по-лесни, цивилизовани, не може да се оплаквате. Може и така да е, но я има бариерата с езика, културата, различни е здравоопазващата система -процедури и т.н., мен лично това допълнително ме стресира.
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #186 -: май 28, 2011, 11:58:40 »

Момичета я да ме светнете по-подробно за тия чайове и билки дето ги пиете, аз не съм запозната и не съм и чувала, стана ми любопитно  pardon
Разбрах за босилека, че се пие при почване на контракцийте, но в какво съотношение?
И за какво са листата от малини, как се пият и кога?
Мерси мами, предварително  give_rose
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: май 28, 2011, 14:16:42 »

Ами честно да си кажа, аз отварата от малинови листа я правя на око. pardon
Ето тук има информация за нея : http://bg-bg.facebook.com/note.php?note_id=381453050565
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #188 -: май 28, 2011, 15:17:43 »

Чаят от малинови листа, като го купих в билковата аптека ми казаха 3 с.л на една голяма купичка вряла вода (300мл) (запарва се 5-10 мин). Босилекьт го знам от Жужи, от форума.

Епидуралната мен поне вьобще не ме е боляло като ми я слагаха - нищо не усетих изобщо (май слагат локална упойка на мястото, в което ти я бодат).

Вьв ваната влезнах щом пристигнах в блницата (май бях на 3см).

А по вьпроса за алтернативните средства - аз имах всичко, което сьществува (хомеопатия, акупунктура, чайове, релаксация и визуализация и т.н и т.н) и нищо не ми спести дьлгото раждане, завьршило сьс системи и форцепс. Явно някои се влияят повече, други по-малко, не бих могла да кажа, нямам мнение по вьпроса.

Детските дрешки ги изгладих само след пьрвото пране, преди раждането. Сега гладя само ризите (и то не винаги, тя и без това ги набира и си ги слага в устата) независимо, че някои дори не минават през сушилня.

От 20те часа болки, само болките предизвикани от системата с окситоцин са неиздьржаеми (за мен), естествените бяха сьвсем поносими.

Малко телеграфно ви пиша, но го правя, за да сьм по-бьрза и ясна.

Целувки на всички
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: май 28, 2011, 15:51:18 »

За ваната изобщо е голям спор, кога да се влиза и кога не. Уж не трябва да е много рано, че да не забавя раждането, но какво значи много рано, на това никой не дава точно обяснение. pardon
Активен
mgoranova
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: май 28, 2011, 23:31:54 »

Не знаех, че има различни теории и около това кога се влиза във ваната. Аз обожавам водата, чувствам се изключително добре, отпускам се, е и зодията ми е водна - раче съм. Надявам се и в този момент, водата така да ми въздейства и да помогне на процеса на раждане.
Anichka : питоцини, окситоцини и други подобни химии са най-големият ми кошмар, моля се да мина без тях!
Активен
savka
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: май 29, 2011, 19:53:17 »

Здравейте,момичета !
Ние вече сме си вкъщи заедно с малката Катрин появила се на бял свят на 26 май в 09:54 висока 50 см и 3700 кг  girl_wink girl_wink girl_wink
Наложи се секцио ,но всичко мина много добре и сега се възстановяваме  :)Имаме проблем с кърменето но ще видим как ще го разрешаваме  smile

* 249044_221068524587988_100000545272208_817434_410368_n[1].jpg (36.15 KB, 720x540 - видяно 211 пъти.)
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: май 29, 2011, 20:32:39 »

Савка, честито! Да ви е жива и здрава Катрин! Тя е толкова малка и красива - същински бонбон!  Girl_hide Girl_hide Girl_hide
Бързо възстановяване на теб желая! Успех с кърменето, дано намериш нужната помощ!
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #193 -: май 29, 2011, 21:05:04 »

Савка, ех че хубава новина - малко подранила е вашата госпожица, но важното е, че и ти и тя сте добре.

Катрин, мило бебче, красив живот ти желая!
Momy
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: май 29, 2011, 21:08:24 »

Савче,много се радвам,че сте добре!!! Малката е толкова красива,направо е супер  girl_in_love !
Страхотно е,че всичко е минало добре и вече сте си у дома  Bravo yahoo
Да ти е жива и здрава Катрин и много да ви радва smile  Girl_hide
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: