Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 21:33:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
18
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011 (Прочетена 69532 пъти)
didkam
Любопитен
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
«
Отговор #75 -:
април 14, 2011, 10:37:41 »
Здравейте и от мен
Как сте момичета?Аз вчера бях на 3Д и най-после видях бебчо малко цветно,супер е
Както каза лекарката ще бъде бузесто бебче
Има бузки доста
Всичко ни е наред каза,бъбреци ми показва сърце,всичко,а аз колко съм видяла е друг въпрос
И най-после разбрах колко тежи,че моята досега не ми е казвала,та тежиме 2650гр. и потвърди за пореден път,че ще е момиче,въпреки че аз не съм се съмнявала
,но поне сега и аз го видях с очите си
. Каза също че степента на зрялост е втора и бебчо няма намерение да излиза още,ама това е божа работа
.Иначе ние още нямаме име и аз вече се тормозя,че не стигаме до консенсус,по скоро аз де,той мъжа ми общо взето имената които му предлагам му харесват,но аз най-много харесвам Йоана,а той пък точно това не харесва и ми вика всичко друго само не това име,не знам защо така не му харесва
Иначе тези на които сме се спрели са: Стела,Кристина(с Х също ни харесва),Мария(аз не го харесвам въобще),Ана-Мария(на мъжа ми му харесва,но викач е ще стане много дълго с другите две имена и затова не иска),Стефания и на двамата много ни харесва и това е засега,на което сме се спрели така най-много,но аз се чудя дали да е Стефания или Стефани,ама това ми звучи малко американско
Вие как мислите,кое е по-добре?Истинска дилема,аз все му казвам на мъжа ми,че ще тръгна да раждам,а нямаме име и накрая от толкоз чудене ще бъде каквото ми хрумне на момента там
Иначе съм на ЖК утре .Това е засега от мен.Лек ден ви желая
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #76 -:
април 14, 2011, 11:16:56 »
Vanche_,
за наслаждаване е трудно да се говори - по-скоро за "издържане", защото при нон-стоп зверско главоболие, отпадналост, никакъв апетит и желание за каквото и да било и естествено ужасни киселини, пък и болки при най-малкото движение - наистина ми идва в повече вече. Още повече, че аз по принцип си страдам от хронично главоболие (24/7) и на мен липсата на сън дори един ден ми се отразява доста зле. А не мога да спя нормално от самото начало на бременността. В началото дори повече от 2 месеца ми се падаха към 3-4 часа сън на седмица. Сега съм го докарала до 3-4 часа сън на нощ (и то не накуп) и честно казано едва гледам вече и нямам търпение да родя, за да мога да поспя нормално (колкото и нелепо и дори невероятно да ви звучи това). Поне в началото имам намерение да използвам всяка свободна от бебето минута (т.е. когато бебето спи), за да спя, а пък моя мъж ще се оправя с останалото. А пък и съм в 9-ти месец вече - би трябвало да няма проблем, когато и да се роди.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #77 -:
април 14, 2011, 11:29:52 »
Като чета, какво е написала
Мenyanthe
още повече се дразня на изказвания от рода на: "Бременността е най-хубавото време за една жена. Наслаждавай му се!". За мен тази реплика е част от световна конспирация да се лъжат жените да забременяват и раждат. Ако от самото начало знаехме с какво се захващаме, сигурно половината жени ще се откажат да раждат, а ако мъжете трябваше да раждат, то отдавна да сме изчезнали от лицето на земята.
Оня ден се заседях дълго време на едно място и ставайки ме заболя кръста и изохках, свекърва ми веднага изкоментира "Хе, ти отсега охкаш ами накрая какво ще правиш!"
Е, идеше ми една пиперлива реплика да й върна, ма викам що да хабя нерви.
Всеки си знае какво му е, всяка бременна е различна, а и всяка бременност е различна. Да чукна на дърво до сега ми се размина без особени болежки, но вече взе да ми натежава, не се отпускам и не мрънкам. Но веднъж да се оплачеш и да те срежат, направо
все пак тя ме вижда един път в месеца, позволено ми е и на мен да се оплача или да изохкам.
Приятелка е с две дечица, породени, голямото даже 2 години няма и разказвам, колко тежко й е. Ау...ама едно време те как са се справяли, ето те са 3 сестри родени през 2 години, майка й ги е отгледала и възпитала и не се е оплаквала и това идва от жена с едно дете! Забравих да спомена, че въпросната баба, цял живот е била майка и домакиня и нищо друго не е правила, няма и един ден работен стаж. А, някой днешно време, на тая криза и безпаричие да се похвали, че ще стой не 2 или 3, ами повече години вкъщи без да работи, да си гледа детето.
«
Последна редакция: април 14, 2011, 11:37:19 от mgoranova
»
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #78 -:
април 14, 2011, 11:58:53 »
Привет, коремчета! Дааа, кофти е с разните болежки на бременността... то аз, че почти не съм имала проблеми, пак на моменти ми идваха в повечко киселините, ама какво да се прави. Като родим, ще ни мине.
Иначе странното е, че последния месец най-много проблеми ми се събраха: 3 седмици главоболие (при положение, че мен глава ме боли 2-3 пъти годишно!) - оказа се кръвно 135/90, та позасилих почивката и онзи ден вече беше 125/85, слава Богу; от миналата седмица се обадиха 2 хемороида с ужасни болки, търпях 2-3 дни, и започнах да си правя вани със смрадлика; доктора ми взе МБ и намазка и май имам гъбички и някакви ентерококи... абе шоу!
Ама се надявам като родя, всичко да си дойде в нормата. Иначе слава Богу, за спането не мога да се оплача, много рядко съм имала проблеми, да не говорим, че почти не ми се е случвало да ставам до тоалетна през нощта
добро ми е детето. Останаха ми 2 седмици някъде до термина, хем ми е малко мъчно, че вече няма да съм бременна, хем се радвам, че ще си гушна мъничето.
Дидка
, на мен Стефани ми харесва, едната ни племенничка се казва така.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #79 -:
април 14, 2011, 12:36:44 »
Little flower, това за бременността, че ще ти е мъчно - лесно се решава като проблем - правиш още едно после и готово.
А за болежките - да, всяка бременна е различна. Аз дори карам супер лека и нормална бременност - нито проблеми с кръвното имам, нито с ходенето до тоалетна, бебето си е в позиция с главата надолу от 20-та седмица някъде и не се е обръщало, гъбички и инфекции нямам, хемороиди също, нямам и проблеми с бъбреците, контракции нямам (или поне не усещам да имам), хемоглобинът преди месец и половина ми беше 122 - въобще кой като мен, ама уж. Щото пак не ми е добре.
А пък тези с повече проблеми от мен - изобщо не знам как се справят.
Лошото е, че голяма част от моите проблеми няма да се решат с раждането - а по-скоро чак когато бебето почне да спи по цяла нощ!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #80 -:
април 14, 2011, 15:30:14 »
mgoranova
подкрепям те напълно!Много мразя да ми сочат за пример едно време какво е било,именно поради тази причина.Сегашното ежедневие е много по-напрегнато,а това се отразява.И аз нямам никакви здравословни проблеми,но да твърдя,че това е най-хубавия перид визирайки бременноста си е просто абсурдно.
На мен не само няма да ми липсва,ами и ще се радвам като приключи.Не ме разбирайте погрешно,появата на едно бебче е страхотна радост,но самият процес си е жива мъка и не случайно е наречен БРЕМЕнност.
Просто качването на кила,промените в тялото и ограниченията,постоянното следене задимено ли е в едно помещение или това вредно ли е,онова вредно ли е,взеха да ми писват.Абе ако тръгнем да изброяваме неудобствата,няма да ми стигне страницата
Дидка
,аз пускам глас за Стефани
menyanthe
напълно те разбирам,дано скоро да има някакво раздвиждване,та да ти олекне.
Понеже аз съм много ниска(1,55м.) и торсът ми съответно е малък,бебчето така ми е затиснало и избутало органите нагоре,че ги усещам буквално до гърлото си.И една тъпа болка в ребрата имам,която си е постоянна.
Хайде,стискаме зъби и си казваме НЕ ОСТАНА!
Активен
savka
Сватбар
«
Отговор #81 -:
април 15, 2011, 09:33:34 »
Здравейте
Нали знаете ,че на чужд гръб и сто тояги са малко
carlyangel
го е казала много правилно ,че не случайно е БРЕМЕност
Но пък трябва да сме щастливи от факта че това ни се случва като се има предвит колко семейства мечтаят за това и не се получава
Май вече всички накрая искаме по-бързо да минават дните и да ни идва датата
При мен нещата са смесени -в началото беше много тежко от края на 4 до началото на 7 не ги усетих даже как минаха месеците
Но сега вече не е толкова приятно май
макар че нямам подуване на крака ,но много боли гърба няма вече удобна поза за спане ,има дни в който една салата да нарежа и се изморявам и едвам дишам
Но пък важното е бебчо да е добре и всичко да вине нормално ....малко остана
Активен
milish
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #82 -:
април 15, 2011, 14:35:09 »
Ох оплаквате се от последните седмици на бременността да тегави са
боли ме задника кръста имам бодежи ниско долу тежи ми ама няма начин важното е че бебето е ок и че малко остана. Ако се замислим колко семейства имат проблеми със зачеването
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #83 -:
април 15, 2011, 21:48:13 »
Цитат на: mgoranova в април 14, 2011, 11:29:52
Като чета, какво е написала
Мenyanthe
още повече се дразня на изказвания от рода на: "Бременността е най-хубавото време за една жена. Наслаждавай му се!". За мен тази реплика е част от световна конспирация да се лъжат жените да забременяват и раждат. Ако от самото начало знаехме с какво се захващаме, сигурно половината жени ще се откажат да раждат, а ако мъжете трябваше да раждат, то отдавна да сме изчезнали от лицето на земята.
mgoranova
много добре казано
, но както казват
milish
и
savka
да сме щастливи от това "най-хубаво време", защото има много жени които искат да му се насладят.
savka
и аз съм подобен случай на теб - до 4-я месец беше постоянно гадене и повръщане, между 4-я и 7-я бях като птичка летях си наляво надясно без да имам никакви проблеми
, но както казват "много хубаво не е на хубаво" и се почна лека полека болките в кръста, бодежите ниско долу, главоболието, задъхването, килограмите, стриите, подуването на краката и ръцете (не мога да си сложа хълката вече), постоянното висене в тоалетната денонощно, за сега само киселини нямам, но никога не е късно...., абе с една дума почвам да се чувствам като хипопотам
Но аз се успокоявам с мисълта за момента, в който ще гушна бебка и ще забравя всички мъки
Като ви четох не издържах и аз да се пооплача, за което съжалявам ако съм отегчила някой
Дидка
, и аз съм за Стефани, не е толкова американско, какви по странни имена измислят сега ...
«
Последна редакция: април 15, 2011, 21:54:29 от Nastiq
»
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #84 -:
април 16, 2011, 09:57:32 »
Здравейте момичета,
и аз да се включа с отчет и оплаквания
В сряда бяхме при акушерката. Беб се е разположил с главата надолу, даде ми списък за болницата, който е супер кратък и анкета за раждането. Та сега се чудя дали ако си купя сутиени за кърмачки, то до края няма да ми станат малки
Откриха ми гъбички и отекли глезени- аз не бях забелязала- голяма шматка съм. И за двете ми изписа лекарства, но все още ги проучвам.
Някои да е ползвал Clotrimazol 500mg за гъбите и Venoruton 1000mg за кръвообръщението???
Относно болежките, аз все още не мога да се оплача. Беб не ми тежи, спя като умряла и кръста не ме боли. Но вчера ми извадиха половин зъбче
Ходех си с това счупено парче от вторият месец, но вчера зъболекарят ме убеди да го извади.
И ние все още си нямаме именце, но мислим по въпроса. Искаме хем да е българско име, хем да звучи добре извън БГ и в същото време ако може да е свързано с име на някой от родителите ни. Сложна работа
Didkam
, аз съм за Стефания.
От понеделник на работата ще имам нов колега, който да обучавам.
Живеем на квартира и тази седмица ни излезе една много добра оферта за смяна на дома. И сега сме в една дилема с татито
Че точно в този момент да се местим, ще ни е малко трудно, но ... ще видим.
Във вторник сме на еко и пак ще се отчетем
Хубав уйкенд и галки по коремчетата
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #85 -:
април 16, 2011, 10:29:09 »
bejkite
за Клотримазола мога да ти кажа,че не ги препоръчват за употреба до 3тия месец от бременноста,а след може.
Става дума за глобулите,нали? За Венорутона,не съм срещала опаковка от 1000мг,но не мисля,че е нужно чак да прибягваш към него,ако наистина са само отоците по краката.
Дай малко повече информация,за гел или за таблетки става дума?
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #86 -:
април 16, 2011, 10:57:01 »
Carlyangel
, Clotrimazol са глобулите. Като ми изписаха 2 - поставям и след 7 дни пак.
Venoruton 1000mg са прахчета по едно на ден.
Но и аз за момента мисля като теб. Отоците ще ги боря с движение, упражнения, по- малко сол и много вода. Пък ще видим
Благодаря ти за бързата реакция
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #87 -:
април 16, 2011, 11:21:33 »
Именно,и аз мисля,че с движение ще се оправиш.Имах същия проблем преди няколко седмици,ама наистина яки отоци по краката.Дори ми пуснаха белтък,който излезе отрицателен,слава богу.Но проблема бил в движението.Времето се оправи,започнах да се движа и нямам и помен от отоци.
Много
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #88 -:
април 16, 2011, 13:12:50 »
carlyangel
и аз съм като теб, като се стопли и почнах да се движа и ми минаха отоците. Движението си му е майката
bejkite
ти решаваш, ама аз първо бих пробвала без лекарства и ако не мине тогава пробвай с прахчетата. А за гъбичките и на мен ми намериха преди 2 месеца и до сега съм си на глобули и мазила през 2 седмици и ефект никакъв
Доки каза, че сигурно до края на бременноста ще съм си с тях и после ако не изчезнат сами, както става при повечето майки, когато се нормализират хормоните и киселинността на влагалището, ще пия и допълнително лекарства и по-силни мазила и глобули.
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #89 -:
април 16, 2011, 16:15:59 »
Bejkite
, и на мен ми откриха гъбички, но лекаря ми предписа глобули Fluomizan, 6 бр. Много ми е странно, защото до сега не съм ползвала такива неща... ама това е положението. Надявам се поне да действат!
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...