Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 04:19:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
18
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011 (Прочетена 68090 пъти)
didkam
Любопитен
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
«
Отговор #15 -:
март 24, 2011, 17:09:05 »
Здравейте момичета,как сте днес?Аз цял ден гледам тв,но ей сега сложих един кекс да се пече,да видим какво ще излезе
Ще споделя по-късно дали се е получил,само стискайте палци,че с тия кексове все нещо не ми се получава
Иначе мерси за уточнението на Vanche_ за кола маската,иначе аз ползвам епилатор,но сега не, защото не си достигам вече краката
,така че съм на самобръсначки.Добре поне,че разтежа се е забавил,та е лесно със самобръсначките
Иначе за раждането аз мисля да е нормално,не сме го обсъждали с лекарката,но тя засега не ми е казвала да се налага секцио.Също не съм си избирала екип,при който се падна,дай Боже всичко да е наред
.Също исках да попитам,тъй като брат ми и приятелката ни предложиха да се разходим до Солун за 1 ден,да уточня че съм от Благоевград и ни е на 200км,но се колебая дали да отида или не,вие как мислите дали е уместно?Това е засега от мен момичета.Лек ден ви желая
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #16 -:
март 24, 2011, 17:55:36 »
didkam
успех с кекса
Колкото до пътуването, ако се чувстваш добре и нямаш оплаквания не мисля че е проблем да отидете. Ние живеем в Дупница (полу-комшии сме
), но съм родом от Пловдив и всеки месец се прибирам за по 1-2 дни. Преди седмица пак си ходих, като ми стане изморително и се схвана на седалката спирам на някоя бензиностанция, както казвам аз за "пиш-пауза" и после продължаваме, до преди месец си ходих и сама с колата, но вече не ми се иска да се напрягам и да шофирам и за това мъжлето ми ме вози
За епилирането и аз съм като теб, до 5-я месец използвах епилатор, но откакто ми порасна корема, няма свиване и преминах на самобръсначки
По темата с раждането аз предпочитам да е по естествен начин, стига всичко да е нормално и беба да мине в "стартова позиция", но и с моята лекарка още не сме говорили за раждането и мисля сега на консултацията да повдигна темата.
Не знам за вас, но аз много се радвам на хубавото време напоследък и все съм на разходки навън, много добре ми се отразяват. Въпреки, че вечер ме болят малко краката, но докато мога да ходя повече ще се възползвам, че не се знае в 9-я месец дали вече няма да се търкалям с тоя мой апетит напоследък
.
Целувки и хубав ден и от мен
Активен
savka
Сватбар
«
Отговор #17 -:
март 24, 2011, 18:51:35 »
didkam
ако се чувстваш добре не мисля че има причина да не се разходиш :)може би
ако спирате по -честичко да си почиваш не би усетила пътя
Аз като се застоя дълго на едно място седнала и много ме боли гърба .....
И аз вече имам този проблем със сгъването .....да не говорим за рязането на нокти на краката ....много е сложно
Наистина е много хубаво ,че се затопля вече и може да се отдадем на разходки ...засега на мен не ми се подуват краката но казват че с много ходене и разходки това се облекчава
Активен
mstoqnova
Професор
«
Отговор #18 -:
март 25, 2011, 09:35:57 »
Привет мамчета
didkam
и аз съм на мнение, че ако се чустваш добре нищо не ти пречи.
savka
и аз имам същия проблем, малко като се задържа в седнало или още по-лошо в легнало положение и гърба ми го няма никакъв
По въпроса с коло-маската с първата бременост се опитах да си направя в началото на деветия месец. До тогава почти нямах проблеми. Обаче последната коло-маска беше УЖАСНААА още я помня, даже не я довършихме, защото ни хвана страх да не предизвикаме контракции. А сега понеже ми е проблемна бременността не смея изобщо да си правя такива експерименти.
А за раждането - много искам да е нормално. За сега и ние нищо не сме говорили с доки, но силно се надявам да не се налага секцио.
Та така, това от нас на всички вас
и леко бременеене
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #19 -:
март 26, 2011, 09:29:06 »
Здравейте и от мен в този толкова хубав слънчев ден
Как сте момичета, виждам обсъждате раждането... при мен се надявам всичко да мине по план и да си родя детето по нормалният начин.Дай Боже всичко да наред, за сега още нямам никакви симптоми.Всеки ден с Гогата сме на разходки и хоратат все ме зяпат в коремчето, какво ли си викат"ллле къде е тръгнала с този корем, ще роди на пътя".Да, ама не.Няма никакви сигнали за това,а 3 Април наближава
...
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #20 -:
март 27, 2011, 10:40:04 »
Здравейте и от мен!
Аз докато се сетя да се включа и
Вени
ще вземе да роди
При нас какво ново?
- Като по-голямата част от вас, вече не мога да се правя, че го няма коремчето. Попречва, на много уж нормални движения и ще става все по-зле, ама няма накъде
- Ходя по принцип супер енергично, даже си потичвам, ама вече абсурд, спирам мъжа ми през 5 минути да го карам да върви в моя ритъм
- На работа на бебе май вече хич не му е комфортно пред компа, само го мачкам горкото и то подритва да напомня, че и то е тук да не го забравя случайно
- Правиха ми изследване за захар и сега не могат да се разберат с
гестационен диабет
ли съм или не
. М/ду другото това изследване изобщо правят ли го в БГ? Ще ми е интересно ако някой сподели изобщо под каква форма. Оказа се , че тук много и различни начини за изследване. При мен беше хард метод - кръв на гладно, после пих 750 г глюкоза и после кръв на един час и на два часа. Стойностите ми са 0.86-1.98-1.43, демек втората е над нормата. Гинеколожката се стресира и ми звъня нон стоп от миналата сряда да обяснява как съм хванала гестационнен диабет и сега трябва да ходя да видя диетоложка, защото отгоре на всичко съм на +16 кила, което за френските мадами е просто недопустимо (те тук м/ду 9 и 12 кила за цялата бременност трябва да качат)
.
Ходих и в болницата, в която ще раждам и една несигурна акушерка се обади тук таме и заяви най-накрая, че ако само една стойност била над нормата нямало страшно, но пак да съм спряла сладкото, защото съм била "чувствителна"...
Изобщо цирк буш и те не могат да се разберат, а аз само седя и се чудя на кого да вярвам
, а междувременно умирам за сладко.
.. Хапвам по една купичка замразени плодове на ден и се лъжа, че е сладолед
Иначе ходи на първата важна лекция (предната не беше много интересна) - основно се повтаряше това, което го има в книгите, но се постави акцента на някои важни неща. Натърти акушерката
на факта, че повечето родилки идват рано , когато се водят по конракциите си, но доста често твърде късно, когато не усещат бебето. Лайтмотивът беше -
не усещате ли бебето, кървите ли, паднали ли сте или се чувствате прогизнали, нямам какво да му мислите направo идвате
. За контракциите - чакате да станат на 5 мин (10 при второ бебе) в продължение на 2 часа и тогава идвате. Аkо обаче се мъчите от 6 часа с контракции на всеки 15 минути, пак не му мислете - 100% сте вече изморени и сами надали ще се справите - направо идвайте. Определиха контракциите като крампите в прасците, но казаха че са по-силни и от това, което изобщо не ме успокои, защото то си е голяма болка, поне при мен. Успокоението било че траели 1 минута и че ако се отпуснеш достатъчно и дишаш дълбоко с корема, вдишваш през нос и издишваш през уста два пъти по-дълго и успeeш да не мислиш за съвсем нищо през целия процес, било търпимо. Хммм, това да кажем, че засега и на теория не мога много да го проумения, ама тренирам иначе да дишам, както ни зададоха за домашно да правим
Хайде да спирам, че роман изписах. Лек уикенд на всички!
«
Последна редакция: март 27, 2011, 19:57:40 от minalina
»
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #21 -:
март 27, 2011, 11:02:36 »
Цитат на: minalina в март 27, 2011, 10:40:04
Здравейте и от мен!
Аз докато се сетя да се включа и
Вени
ще вземе да роди
ха да роди, ама няма за сега отзвиви.
minalina
, изчетох внимателно какво си писала.Това с диабета тук го няма поне при моя док, ако някои др мами имат такъви род изследвания да споделят.И това,че си наддала 16кг, амчи
то за тук си е напълно нормално.Мене като ме питат колко наддаде и аз като си кажа, вече почети 20кг и всеки, "да, нормално е". То верно,че на чужд гръб и 100 тояги са малко", ама за нашите стандарти си е ок. Така,че тези девойки французойки, хич не ги мисли гледай бебчо да е добре и не се вкарвай във филми с тези изследвания, важното е да се чувстваш добре, а до колкото разбирам pри теб всичко е 6 точки.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #22 -:
март 27, 2011, 11:20:49 »
Ухаа, откога не съм се разписвала тук.Сигурно вече сте ме забравили.
Мина, и теб май като Ина са те погнали за килограмите и хапването. Ей тея девойки французойки! Да не би да са всички фотомодели. Тва като при мен с австрийките и германките, пред мене влиза една 120 кила на нея думичка не й казаха, а на мен ми направиха забележка, че заради сланинките по корема не могат с видеозона добре да видят бебето
. Аз от началото до сега съм качила 7 килограма, като последните 2 месеца съм на + 0 кг. Нали казват, че по-пълните качват по-малко по време на бременността.
Изследванията за гестационнен диабет тук са задължителни. Не е най-приятното изследване, но заради бебоците се издържа. Права е акушерката: Ако два и повече от тези резултати са повишени, тогава се счита, че пациентката има диабет на бременността.
http://www.biberonbg.com/info/diabet.htm
При мен на 1-ия час е повишена стойността, но никой не ми е забранил да ям сладко.
Ето и мойте резултати:
0-ева стойност - 5,1
1-ви час - 7,9
2-ри час - 7,4
В Австрия имат по-различни мерни единици, тук стойностите са: 93-144-134
Като сравнявам, все ми се струва, че в България ходите по-често на лекар от мен и ви правят повече изследвания. Да знаете, че благородно ви завиждам!
«
Последна редакция: март 27, 2011, 12:04:06 от mgoranova
»
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #23 -:
март 27, 2011, 18:51:21 »
Момичета, благодаря ви, че гласувахте за мен
И аз да се включа за изследването за захарта.
Тук в Испания се прави в началото на третият триместър. Пиеш, след като си закусил леко, 50 мл глюкоза разтворена в 500 мл течност. След един час взимат кръв. Моята стойност е 102 mg/Dl. Сега гледам в изследванията, че това е единственото за което няма референтни стойности, но ми казаха, че всичко е наред.
Мinalina
, дано да разрешите проблема
А за килограмите- важното е бебчо и ти да сте добре
Мgoranova
, с тези +0 кг за последните два месеца направо ме разби. Браво на теб
Carlyangel
, aз бих искала да родя естествено, но ще видим беб какво смята по въпроса
На еко-то през януари ми казаха, че плацентата ми е ниско. На въпроса ми дали трябва да правя или не правя нещо ми отговориха- не. Аз поразгледах в нета, че това може да е предпоставка за секцио, но за сега не го мисля.
На мен днес ми се счупи едно зъбче и ще трябва да посетя зъболекаря
Хубава нова седмица на всички
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #24 -:
март 27, 2011, 21:38:20 »
mgoranova
,
Мinalina
не знам за вас,ама ако видят мен,просто ще им стане лошо.Това че,пълничките качват по-малко,май е вярно.Аз започнах на 54 кг.,дребна съм,с малък кокал,а сега съм 80
.Явно съм имала какво да видя
Не че съм зле със здравето,кръвното ми е 60/90 всеки път и ПКК ми е в норма,но просто е трудно като си свикнал да ти е леко да се разнасяш като лоена топка из града
Не смея да се показвам много из квартала,ще го карам инкогнито
Убедена съм,че след раждането ще си върна формата,но такова чудо не съм очаквала да ми се случи. :huh:Лекарят ми не е особено трогнат от килограмите,но акушеката ми се кара много
Майка ми,която и тя е акушерка,само ме успокоява.Когато бях на прегледа в хирургиите,лекарките се избиха да ме критикуват как можело и не знам си още какво,но това само ме депресира допълнително
В край на сметка съм здрава,на бебето всичко си е му е наред.
Аз съм решила да раждам секцио със спинална упойка.Сега единственото,което ме плаши е катетъра,който ти поставят преди упойката.Чувала съм,че е много болезнено
Това е от мен за сега
«
Последна редакция: март 27, 2011, 21:40:08 от carlyangel
»
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #25 -:
март 28, 2011, 14:07:39 »
Не знам как се справяте с килограмите - аз уж не съм качила много - само 8 до момента - от 58 - до 66, но пак си ми тежат доста... Някой път си ходя нормално - все едно не съм бременна, друг път съм като бабите - едва кретам и пъшкам и охкам на всяка крачка. Не знам от какво зависи. Обаче като става въпрос за лягане, ставане - леле там какво охкане пада...
Ама единствената причина да съм качила толкова малко е, че се чувствам супер отпаднала (от 2-рия месец досега имам ужасни проблеми със съня и рядко ми се събират повече от 3-4 часа на нощ) - и съответно нямам никакъв апетит. Направо вече нямам търпение да родя - имам чувството, че след раждането ще мога повече да спя - когато спи бебето и аз ще спя (може и да са напразни надежди, ама само това ми остава в момента
)
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #26 -:
март 28, 2011, 20:28:03 »
Момичета, то явно това с килограмите си е индивидуално... аз започнах със 60 кг, вчера сутрин се премерих - 67 кг... не съм си променяла режима на хранене, ама не знам защо не качвам повече. Не се оплаквам де, имам още 1 месец, дано да се задържа така.
menyanthe
, и на мен със ставането и сядането ми е трудничко вече, да не говорим, че след 15-20 мин. ходене вече сдавам багажа. А преди можех да вървя с часове! Ама ще наваксвам след раждането, с бебето. Не знам дали след това ще може да се спи много обаче - зависи малкото с какъв режим ще е.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #27 -:
март 30, 2011, 19:46:15 »
Здравейте момичета!Искам да ви попитам,вие как сте с коластрата?Аз нямам нито капка
Знам,че при всеки е индивидуално,но все пак да си попитам
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #28 -:
март 30, 2011, 20:38:59 »
Няма такова нещо коластра засега при мен
и гърдите са си съвсем ОК - няма засега напрежение и болки. Дано да продължи така, че от потенциални стрии много ме е страх.
Меnyanthe,
да дам и аз една идея за недоспиването, знам ли може и да помогне
. Защо не си издириш записани курсове по релаксация и не си ги пускаш нощно време. Аз два сеанса съм правила досега в курсовете за раждане и всеки път си заспивам. Така ще се научиш да се релаксираш и сама, че иначе кофти това недоспиване.
За
раждането
-аз съм каквото дойде. Като цяло се радвам, че раждам в 21-ви век
, имам доверие и в себе си и в лекарския екип и на самия ден каквото сабя покаже
. Никакви фикс-идеи не си правя преди това, каквото се наложи, се наложи, важното е само едно - с бебчето да сме наред. Другото е божа работа
Но аз по принцип за бременността съм си така настроена - каквото зависи от мен ще го направя, но върху по-голямата част, която изобщо не зависи от мен, съм решила че няма защо да се кося.
Ей на , сега достатъчно се измъчвам с тази диета, но виж тук все още мога да променя нещата
. Меря се всеки ден (а ми е толкова омразно) - засега добре 1 килограм свален моментално със спиране на сладкото и сега се движа м/ду 75 и 76. Дано да продължи така... Но да си призная нещо - стана ми по-леко, взех пак да си вървя бързо, умората остана само сутрин (но смятам че е психологическо, просто не ми се хваща тъпия градски транспорт
) и киселините изчезнаха и пришкрипването на нерва в десния крак и то. Е, на работата не ме щадят - все някой коктейл ще има със сладки вкусотии, но засега стоически издържам (докога ли?) и вечер (както в момента) сядам и ръбам замразени парчета манго и всичко се оправя
Аз да ви питам - някой възнамерява ли да прави
бременлийска фотосесия
? Аз съм си харесала тук една фотографка и само плакна очи засега и сигурно ще се навия.
«
Последна редакция: март 30, 2011, 21:30:41 от minalina
»
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #29 -:
март 30, 2011, 21:26:36 »
minalina
това за бременлийската фотосесия и аз съм се сетила и на мен ми се иска да се снимам, ама да видим дали ще си намеря добър фотограф тук и зависи колко парички ще ми иска
Колкото до коластрата
carlyangel
, аз имам от 2 месеца вече и си тече, когато си иска, но е предимно през ноща и то не винаги. Сутрин се събуждам с мокра пожама, през деня ми се случи веднъж, но беше много малко, а и бях със сутиен, та го понамокрих малко
Купила съм си подплънки за бременни и кърмачки за еднократна употреба, но досега не съм ги ползвала, не ми е удобно вечер да спя със сутиен или някакъв стегнат потник, за да могат да се закрепят. Иначе в началото на бременността гърдите ме боляха ужасно много до към 3-месец и ми станаха още по-големи
(преди да забременея бях с чашка Д, сега не знам какво ще ми стане
, в момента нося едни потници подобни на сутиени и са ми много удобни) Откакто потече коластрата ги чувствам някакси пълни и променени и пак започнаха да ме болят, но болката не е същата като преди
И аз исках да ви питам нещо: знаете ли в кой месец бебето се завърта с главичката надолу, готово за "старта"
Знам само, че в началото на 9-я месец вече е доста голямо и няма място да се завърти, значи е преди това.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
18
Нагоре
Изпечатай