Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 06:43:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Украса на ресторанта - 8
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Украса на ресторанта - 8 (Прочетена 222078 пъти)
Susito
Ентусиаст
Ще ставам госпожа :-)
Отг: Украса на ресторанта - 8
«
Отговор #150 -:
май 12, 2011, 15:42:48 »
Devora
и аз съм си харесала тези цветове
Мисля да имам само високи вази по масите.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #151 -:
май 12, 2011, 20:13:16 »
Има ли някой идея къде мога да купя или наема високи златисти свещници? Трябват ми за украсата на ресторанта. Питах и в темата за Варна, но реших и тук да пусна въпроса, тъй като тази тема се чете от хора не само от Варна.
Ако не намеря трябва да търся високи златисти вази предполагам.
Активен
Devora
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #152 -:
май 13, 2011, 00:15:14 »
Susito
, то мойто май не е съвсем златисто, нещо между златно и екрю.
А аз все още не съм решила каква да е украсата. Със сигурност ще има гербери, но как ще бъдат аранжирани, въобще не знам. Тъй като ни се наложи да изместим датата за 4-ти юни, а трябваше да е на 23 юли, реших да се обърна към една агенция, предложиха ми добра оферта и ще се доверя на декораторката, тъй като наистина нямам много време да мисля за всичко.
Пък и ние ще сме малко хора - около 30, мисля, че ще се справят.
Но идеи, никога не отказвам.
Princess_of_the_Dawn
, може вазите да ги "облечеш" в златен сатен или златна органза. А свещници съм виждала в много и различни магазинчета. Ако някъде в Сф видя, ще пиша.
«
Последна редакция: май 13, 2011, 00:35:02 от Devora
»
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #153 -:
май 13, 2011, 09:48:05 »
Princess_of_the_Dawn , може да сложиш и стъклени свещници, не е задължително да са златисти, но от другата украса да допринесе за златистия елемент. Тазни снимка съм я пускала, но няма как да не покажа какво мисля.
http://adayofelegance.ca/wp-content/uploads/image/gold-wedding-reception-tablescapes.jpg
Тази също:
http://www.fhiky.com/wp-content/uploads/2010/12/Purple-Gold-And-Yellow-Color-Combination-Idea-Wedding-Decoration1-570x389.jpg
http://perfect-wedding.info/wp-content/uploads/2010/09/gold_weeding_restaurant1.jpg
Активен
shanny
Ентусиаст
Публикации: 125
«
Отговор #154 -:
май 13, 2011, 16:58:51 »
Молба за помощ!
Малко зациклих с украсата на ресторанта и по-точно масите.
Та, темата са ми бели лалета и перли и покрай тях имам и зелен нюанс във всичката украса.
Масите са с бели покривки и столовете са с бели панделки. На масата ще има по средата малка много нежна порцеланова вазичка с едно лале със листата си. Правя зелени рингове с лалета за всеки гост - т.е. в чиниите ще са самите салфетки с ринговете. Но ми се струва, че много бяло ще стане всичко и задължително трябва да измисля нещо зелено. Мислих за зелен набръчкан плат под вазата, ама като пробвах с един не ми хареса.... Ще разхвърлям и перлички, нещо друго да се сещате????
Активен
Devora
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #155 -:
май 13, 2011, 21:07:46 »
shanny, не мисля, че ще е много бяло, ето нещо подобно на това, което ти правиш.
Все пак, ето и две идеи от мен. Едната е да си купиш зелени свещички и да ги наредиш около вазата. В Джъмбо има едни нисички по 0,50 лв.
Другият вариант е да си купиш пънч (в Слънчоглед има), с който да си нарежеш фигурки (каквито искаш) и да поръсиш масата освен с перличките и с тях. За нещо такова говоря:
«
Последна редакция: май 13, 2011, 21:09:18 от Devora
»
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #156 -:
май 13, 2011, 21:46:52 »
С риск да ме сметнеш за луда, може да си купиш по една зелена подложна чиниика за всеки гост, тъкмо ако нямаш пораръци за гостите може да надпишеш отдолу чинийките за всеки с перманентен маркер и да сложиш бележчица със закачлив текст, който да приканва гостите да си вземат чинйката за спомен, че иначе не знам ти какво ще правиш със няколко дузини зелени чинийки
Активен
shanny
Ентусиаст
Публикации: 125
«
Отговор #157 -:
май 14, 2011, 09:26:46 »
Мерси за идейките, вчера и аз мислих за свещи и днес ще трябва да пообиколя да потърся. Само че съм от Варна и ще видя къде има при нас.... Иначе и за чинийките е хитро. Ама ресторанта има много красива посуда и каквито и чинии да взема ще стоят грубо според мен..
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #158 -:
май 14, 2011, 14:37:52 »
Благодаря ви и аз момичета за идеите. Явно няма да стане идеята ми с високите свещници, защото в България такива не видях, а ако има ще са страшно скъпи, а на мен ми трябват 10. Гледах и фирмите, които отдават под наем, но нямат това, което аз търся. Дори научих, че се наричат канделабър. В чужбина има точно такива, които ми трябват под наем, но няма как да транспортирам.
Егати в България много ограничени възможности има, на адски високи цени....Явно ще използвам високи вази.
Активен
t2egr
Ентусиаст
Сватбата е на 05.09.2011г. !!!
«
Отговор #159 -:
май 16, 2011, 09:42:45 »
Здравейте момичета искам да ви питам какъв бюджет сте предвидили или ако вече сте към оформлението какво ви излезна като пари... моля за мнения, защото моя годеник мисли, че повече от 200 лева не трябва да се дават, а за мен тези пари са крайно недостатъчни... да вярно, че всеки се разполаго според чергата си и при всеки визията е различна но все пак моля споделете ми какво мислите...
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #160 -:
май 16, 2011, 10:12:47 »
Цитат на: t2egr в май 16, 2011, 09:42:45
Здравейте момичета искам да ви питам какъв бюджет сте предвидили или ако вече сте към оформлението какво ви излезна като пари... моля за мнения, защото моя годеник мисли, че повече от 200 лева не трябва да се дават, а за мен тези пари са крайно недостатъчни... да вярно, че всеки се разполаго според чергата си и при всеки визията е различна но все пак моля споделете ми какво мислите...
Това най-вече зависи от града, предполагам
На мен 200 лв са ми само белите калъфи за столове и панделките, след това идват украсата на булченската маса, на масите за гости, балоните и... това е - гледам да бъде възможно най-семпло, но няма да излезе по-малко от 5-600 лв, за съжаление.
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251
«
Отговор #161 -:
май 16, 2011, 10:22:57 »
Princess_of_the_Dawn
, можеш ли да качиш снимка на свещниците, които търсиш? Ако видим някъде такива ще сигнализираме. Все си мисля, че ще намериш това което търсиш.
Активен
animal
Ентусиаст
Публикации: 131
«
Отговор #162 -:
май 16, 2011, 10:24:50 »
Аз за сега съм на варианта украса от ресторанта - излиза по 3лв на човек (към куверта) и включва арка от цветя, цветя за масата на младоженците и калъфи за столовете. Замислям се ивариант за украса от агенция, но предполагам, че ще излезе доста по-скъпо
Активен
t2egr
Ентусиаст
Сватбата е на 05.09.2011г. !!!
«
Отговор #163 -:
май 16, 2011, 10:37:23 »
Да със сигурност има значение от град си... аз говоря за София... иначе на мен от ресторанта ми дават калъфите и панделките под наем така че тях ги изключвам и говоря само за живите цветя...
А относно агенцията повярвай ми аз не съм говорила с агенции, но сестрата на жената на брат ми (малко съм скарана с това каква ми се пада) го е работила това и от нея знам, че това което тя ще направи за една сватба като е правила сватби и самите младоженци са и казвали какви цени са обявявали по тези агенции и разликата е почти тройна с тези цени за които тя би направила нещата и то доста красиво.... аз със сигурност знам, че тя ще ми направи всичко свързано с украсата за моята сватба, защото веднъж, че е рода и втори пък миналата година бях Кума на най-добрата ми приятелка и тя съответно направи украсата за сватбата и всичко беше божествено просто даже и аз искам същите неща и за моята сватба... а букета за булката беше зашеметяващ прилам и снимка... това съм аз и букета.. като ще прикача и снимка на моята булка ...
сватба.jpg
(47.53 KB, 330x586 - видяно 376 пъти.)
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #164 -:
май 16, 2011, 10:39:20 »
t2egr
, за малка сватба (до 30-40 човека най-много) и собственоръчно направена, а не чрез услугите на декоратор, с доста търсене и пресмятане 200 лв може и да стигнат. Ако правилно си спомням, на вашата сватба гостите щяха да бъдат над 100 човека. Не знам, на теория, ако сама си направиш цялата украса и е по-семпла, има някаква вероятност и да ти стигнат 200 лв, стига да се вложи доста изобретателност и да се отдели време за търсене на евтини материали и цветя.
Сега прочетох, че говориш само за живите цветя. Да, ако намериш точния доставчик или борса, 200 лв ще са достатъчни.
«
Последна редакция: май 16, 2011, 10:41:15 от michelle
»
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]