Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 08:51:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Украса на ресторанта - 8
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Украса на ресторанта - 8 (Прочетена 222327 пъти)
nonnita
Сватбар
I'll be there till the end...
Отг: Украса на ресторанта - 8
«
Отговор #90 -:
април 17, 2011, 13:30:22 »
Момичета, да се похваля
Изобретих си бели помпони от органза, които мисля да поставя висящи от тавана над масите за гости и над дансинга. Станаха много красиви.
Качила съм снимка в галерията, въпреки че това е първият, който измайсторих и е малко "крив"
Но само него съм снимала. А над нашата маса съм решила да сложа пак висящи от тавана топки, но от естествени цветя, ако се сещате какво имам предвид. Пак в галерията имам снимка на нещо подобно, но моите ще са от бели рози. Надявам се да стане красиво. Поне такова е в представите ми
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #91 -:
април 18, 2011, 08:24:52 »
nonnita, аз търся също такива топки от цветя, така, че ако намериш в някой магазин, сподели моля те, цена и къде се намира. Като може и от изкуствени цветя да са
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #92 -:
април 18, 2011, 08:43:49 »
Те са супер лесни за изработка.
http://www.youtube.com/watch?v=G3u-W7b0XNQ
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #93 -:
април 18, 2011, 09:07:26 »
tweety bird, много ти благодаря за клипчето
наистина изглежда лесно и колкото и да нямам време с радост ще се опитам да направя две-три, които ако станат красиви, ще ви ги покажа
така, че стискайте палци
) само трябва да помисля тази трева изкуствената от къде да я намеря или ако може с нещо друго да се замени, може да споделите идеи!
Активен
alo_madona
Сватбар
«
Отговор #94 -:
април 18, 2011, 09:16:44 »
Аз вече реших украсата за масите в ресторанта
Купихме лилави свещи за всички маси (а те са кръгли и 1 свещ е достатъчна) , сушени листа , които ще разпръснем около свеща и едни малки пеперудни от картон ще направим за украса пред всеки гост !
А за нашата маса купихме лилави малки маниста (вместо сушените листа) и 3 големи пеперуди които ще кацнат
на покривката от предната страна за да се виждат по-добре ...
http://www.album.bg/alo_madona/albums/159781/
Активен
plamen4eto_f
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #95 -:
април 18, 2011, 09:52:33 »
Аз се занимавам с декорация на всякакви цветя и за lawyer ще кажа че с изкуствени цветя става много грозно,просто не си заслужава и личи че е направено за да се спестят пари. Реалната цена на един такъв букет от естествени цветя варира от 30 до 60 лв. в зависимост от вида на цветята,но трябва и да се внимавана на какъв цветар ще попаднеш,защото има хора които направо ти режат главата
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #96 -:
април 18, 2011, 10:28:52 »
plamen4eto_f, аз не го правя, за да спестя пари, просто изкуствените са по-издържливи, а съм виждала такива топки точно с изкуствени и според мен не стои изобщо грозно, много зависи и какви са самите изкуствени цветя- тези на клипчето са точно такива
Активен
nonnita
Сватбар
«
Отговор #97 -:
април 18, 2011, 10:52:46 »
lawyer, аз също нямам много време, но съм решила сама да си ги правя точно, за да спестя пари. Моите ще са от естествени цветя, но това,което съм качила в галерията си, ми прилича на изкуствено и въпреки това е много красиво. Хвърли му един поглед,ако искаш, а аз като съм наясно с метода на направата им, ще пиша пак
Активен
plamen4eto_f
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #98 -:
април 18, 2011, 11:57:05 »
Пробвайте момичета както стане най-добре то от опит глава не боли
Ще ви препоръчам самите цветя да си ги закупите от цветни борси,много по- ефтини са и няма излишно да ви товарят с парички.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #99 -:
април 18, 2011, 15:44:20 »
От естественото, по-хубаво няма.
Затова и не харесвам това, което се предлага по магазините като украса, много кич, много изкуствени неща, много брокат и т.н. Но все пак може хората да нямат толкова пари за естествени цветя. Това все пак е вариант, не знам тук как са изкуствените цветя (защото не ги харесвам), но на запад са много каèствени и трудно се различават. Аз имам 3 орхидеи, които не са от БГ и всеки ме пита от къде толкова красиви орхидеи и ги е страх да ги пипнат, защото мислят че са живи. Това е единственото цвете, което не е естествено у нас.
Но според мен има голяма разлика за направата на такава топка от естествени и изкуствени цветя. Ако някой си има градина с цветя може иначе едва ли ще излезнат по-евтин вариант.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #100 -:
април 18, 2011, 15:58:59 »
Аз също съм "за" естествените цветя и ги предпочитам хиляди пъти, но както казах, не съм убедена, че розите например ще издържат толкова дълго време. Тези топки трябва да са готови един ден по-рано, което означава, че около 48 часа трябва да са свежи. Не, че е невъзможно, но трябва някой флорист да ми гарантира на 100 % и пак няма да съм убедена
а ето тези рози от клипчето, които са изкуствени, както и цветята от галерията на nonnita изглеждат съвсем като истински, което значи, че има и красиви изкуствени
Май по-добре първо да говоря с моята сватбена агентка, преди да тръгна да правя, каквото и да било, защото тя има топки точно от изкуствени цветя, много добре направени и просто ще си ги наема, отколкото да рискувам. Искаше ми се да допринеса по някакъв начин за украсата на сватбата, като не просто само си платя, ами и да изработя самата аз нещо, но е май е много трудно така, като чета...
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #101 -:
април 18, 2011, 19:47:02 »
Има хиляди начини естествените цветя да се запазят не само до другия ден,но и още поне два дена след това. Има си препарати,които се слагат в водата или на пиафлората и всичко е ОК. Дали е топка или квадратна икебана е все едно и също. Всичко е направено върху пиафлора.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #102 -:
април 18, 2011, 21:43:34 »
Nina
е права!
По-назад съм пускала линк с храна за цветя за булките, които като мен ще си правят сами икебаните. Ще го пусна пак:
http://www.napoyavane.com/bg/products/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8F%D1%82%D0%B0/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8F/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B2%D1%8F%D1%82%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85
Това, което съм публикувала е за роза, но има и за други цветя, както и универсални.
Активен
nonnita
Сватбар
«
Отговор #103 -:
април 18, 2011, 23:49:05 »
Моnikamaria, благодаря ти за линка! Не съм знаела, че се продават подобни препарати, но това е чудесно, че можем да не се притесняваме И за свежестта на цветята! Аз нямам много възможност сега да експериментирам с икебаните, но след няколко дни се захващам и ще споделям. И, lawyer, не се притеснявай, мила, аз лично не мисля, че е чак толкова трудно. Има толкова клипчета в интернет, които обясняват стъпка по стъпка как точно да се направи. Веднага щом попадна на нещо, ще те осведомя! Щом искаш да вложиш нещо от себе си в сватбения си ден, не се притеснявай поне да изпробваш! Според мен можеш да си направиш и сама страхотни икебани! Пиши, ако има напредък
Успех засега!
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #104 -:
април 19, 2011, 08:30:22 »
Привет момичета
и благодаря за подробните обяснения, но честно да си призная, май тази работа си е за професионалисти или поне за хора с повечко свободно време. Има толкова неща, с които не съм запозната, ето например: храната за цветя и прочие съставки, които им удължават живота. Общо взето никак не е лесно, така, както изглежда на клипчето
то затова, за всяко нещо си има хора, които го работят и са си професионалисти в дадена област- за стотен път се убеждавам...аз ще се радвам да следя вашите произведения, защото това си е истинско предизвикателство (поне за мен) и искрено ви желая успех! А на мен, ако ми остане някой свободен ден, в който се чудя какво да правя, може и да се заема и да пробвам
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...