Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 01:34:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Цветята-красиви и обичани! част 2
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
37
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Цветята-красиви и обичани! част 2 (Прочетена 317135 пъти)
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Re:Цветята-красиви и обичани! част 2
«
Отговор #360 -:
април 28, 2015, 17:48:22 »
Бързам да ви се похваля с моите две красавици.През почивните дни една колежка ми ги подари и сега им се радвам вкъщи.
http://prikachi.com/images.php?images/696/8073696k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/695/8073695s.jpg
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #361 -:
април 28, 2015, 18:59:23 »
Уха, страхотни са!
Активен
Alichka
«
Отговор #362 -:
април 29, 2015, 07:45:50 »
rosit@, искам да те питам за цветето на първата снимка до палмата. Бяха ми го "рекламирали" като цвете, което вирее на тъмно (в стая без пряка слънчева светлина). Така ли е? Ти къде го държиш и как се полива?
Активен
rosit@
«
Отговор #363 -:
май 04, 2015, 08:06:54 »
Аличка
,извини ме,че чак сега ти отговарям.
Явно имаш в предвид фикус лира...и него ми го подари тази колежка,но като ми го дава каза,че обича светло място като разбира се не е на пряки слънчеви лъчи.За поливането да е умерено с добре престояла вода на стайна температура и почвата трябва да е поизсъхнала преди следващото поливане.
Това е,което тя ме посъветва и така си го гледам,но скоро трябва да го отрежа,че нещо не му е наред.
Активен
Alichka
«
Отговор #364 -:
май 05, 2015, 08:26:56 »
Сега го погледнах като снимки в интернет. Оказа се, че онова, което ми го предлагаха, не е фикус лира.
По-малки са му листата, по-месести и обли в сравнение с фикус лирата. Просто снимката малко ме подведе.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #365 -:
май 05, 2015, 11:45:00 »
Ох, да ви се похваляяя, мама ми даде 5 големи саксии с по 2 Сакъзчета и ги сложих на терасата, едното е почти цъфналооо... Другите ще го последват, нямам търпение да ми се разцъфти терасата.. Ох ще стана цветаркааааааа
Вижте какви красоти посадих в градината на майка ми
Притеснява ме само Камелията, която е на слънце, а е супер капризна, сигурна ще загине, но няма място къде да я сложим.. Тя не обича да има растения други около нея, не обича много слънце, не обича много сянка.. Колкото издържи, толкова
А тези Газании са невероятни, толкова са слънчеви
«
Последна редакция: май 05, 2015, 11:46:47 от alexandrova_90
»
Активен
Alichka
«
Отговор #366 -:
май 05, 2015, 12:32:14 »
Разкошни са
Ти хубаво си посадила камелията, я кажи на зима какво ще я правите
Няма ли да измръзне? Ще я увивате ли?
И аз тези дни пак присаждам саксии. Единият ми кактус е пощурял да расте. Две негови издънки посадих, а сега трета никне от отрязаното място!
Имам и едно друго с видоизменени листа/цвят. И то като е тръгнало - няма спиране... Чакам в сандъчетата нещо да покара и да ги первам на терасата. Нещо обаче се инатят и се чудя дали не са измръзнали
Свекърва ми ми посади цикламена теменужка в същия цвят саксийка. Чакам да ми я докарат и да й се радвам
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #367 -:
май 05, 2015, 12:41:25 »
Камелията са я засадили няколко дни преди останалите... Ама жената в цветарския им казала, че няма значение къде ще я засадят, че може да вирее.. Викам друг път... Като им прочетох и те много се ядосваха, ама тя вече боледува милата... Окапват и цветовете, преди да са разпъпили.. Няма да я бъде
Активен
Alichka
«
Отговор #368 -:
май 05, 2015, 13:11:29 »
Тъкмо се зарадвах, че има някакъв хибрид като за нашите климатични условия... Затова и малко странно ми стана. Майка беше снимала камелия в ботаническата градина във Виена (ако не се лъжа
). Та там има огромни храсти, но са на закрито. Може би заради нужната влага ли, температура ли... Пробвайте да я пръскате с пулверизатор по-често.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #369 -:
май 09, 2015, 20:35:37 »
И аз имам неуспешен опит с камелия, а толкова да я харесвам...И с пулверизиране не става...явно не е подходяща за нашия климатичен пояс.
Сега искам да си гледам глициния, ама нямам двор. Уникална красота е,когато цъфне!
Активен
rosit@
«
Отговор #370 -:
май 10, 2015, 16:20:25 »
Тони
,много са ви хубави цветенцата...толкова е шаренкооо.
Нанси
,това е доста интересно и красиво,но честно казано не бях и чувала за него.
Аз много искам да си посадя една магнолия,но още го обмислям.Иначе в градинката,която си имам пред блока си сложих 2 каскадни петунии и няколко теменужки.В едно сандъчи си засях магданоз(стискайте ми палци да се хване).
Ето ги и петуниите:
Много са ми красиви и мисля да си купя още няколко...искам да ми е лятно и шаренко.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #371 -:
май 11, 2015, 08:32:34 »
Нат,
Глицинията ми е толкова любимааа.. На работа от прозореца си гледам... Цъфна преди седмица, но вече префтява и няма да ти казвам за какво меетене става въпрос, чистачката не смогва
Ето ми най-новото попълнение от 2 седмици, беше само зелено като го занесох в нас, а вече има цветовеее
Нямам идея, обаче как се казва
Активен
Alichka
«
Отговор #372 -:
май 12, 2015, 08:34:48 »
След като почти уморих една орхидея, с много четене и търсене стигнах до следните изводи:
1. При пресаждане се изрязват изсъхналите въздушни корени и се посипват с канела.
2. Последното нещо, което е правилно да се каже, е че орхидеите се поливат! Те се сдобиват с влага по два начина - с пулверизиране. Внимава се да не остава вода в розетката между листата. И вторият начин с потапяне. Гледах клип в you tube (нещо не мога да го открия отново). Една рускиня обясняваше как става това потапяне. В леген/кофа се пълни хладка(!) вода. Орхидеите не обичат студена вода. Добре е водата да е мека, неваровита, например планинска. Саксията се потапя до ниво на водата два пръста под горното ниво на корите. Така се държи един час. После се оцежда много добре и се поставя в чинийката. Периодично, ако пусне още вода в чинийката, водата се изхвърля.
3. Поливане в чинийката е повече от погрешно. Така се оводняват най-долните кори. С времето могат да мухлясат, а оттам пренасят мухъл и към корените на по-горно ниво. С поливане в чинийката вода не достига до корените.
4. Орхидеите виреят в южна стая, но без пряко слънце. Най-добри са източните лъчи, защото не са силни.
5. Много дълго време се чудих, защо за Бога, течният тор за орхидеите е в такава зверска концентрация. На този, който имам аз, пише, че половин капачка се разрежда с 5 литра вода. Ето къде бил ключът от палатката! Идеята е да имаш 5 литра, в които да топиш саксията, а не да поливаш растението.
И понеже антуриумът е също с въздушни корени... Единият ми беше клепнал. Заминаваше си. Реших да го натопя заедно с орхидеите.
След това държане във вода един час, той взе, че се съвзе! Орязах изсъхналите листа и гледам, че има нови листа и цветове в основата му.
Сега трябва да присадя другия, защото корените му буквално излизат от саксията отдолу.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #373 -:
май 12, 2015, 14:26:31 »
Ами можеше да си спестиш четенето
Вместо да ги топиш във вода, слагаш кубче лед. Идеята е, че се топи бавно и овлажнява корите. Торът, като го приготвя, също го слагам в торбички за лед в камерата. Не се плескам, не ги местя и размествам и тези, които цъфтят, цъфтят като луди.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #374 -:
май 12, 2015, 14:53:36 »
Малко не съм съгласна, че не може да се поливат отгоре. Може, но водата трябва да се отцеди хубаво и тогава да се премести в кашпата. По този начин се имитира естествената им среда. Аз лично, не мога да преценя добре колко време да ги държа във вода. Правя го единствено при торенето, веднъж на 4-5м и после не смея да ги полея дълго време. Когато се напои много, субстратът не изсъхва равномерно и малко лъже. Така се е случвало да преполея орхидея и после да я реанимирам.
Какво разбирам под реанимация: Вадя растението от саксийката, разстила субстрата и го оставям почти да изсъхне. Периодично опръсквам цялото растение с вода.
Истината е, че трябва да си я гледаш както сама си решиш. Важното е да не се преполива и корените да са далеч от вода.
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...