Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 06:30:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 37   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Цветята-красиви и обичани! част 2  (Прочетена 317200 пъти)

Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #300 -: март 09, 2015, 12:53:18 »

Вижда се как е тръгнал и зюмбюлът. Тези дни без слънце грам не е мръднал pardon

* Picture 0591.JPG (37.68 KB, 288x512 - видяно 253 пъти.)
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: март 09, 2015, 13:09:44 »

Али, бравооо, много са ти хубави.. И зюмбюлът  Bravo Като пробуждане за живот  pleasantry  danceg
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #302 -: март 09, 2015, 13:17:38 »

Това дето свекъра ти го е подарил и аз го имам, опитах се да го уморя, не ще, още е живо, бях го оставила в детската стая 2 месеца без вода и виреее  pardon
Активен
Alichka

« Отговор #303 -: март 09, 2015, 13:26:56 »

Мариолке, ще ме умориш мен... От смях! lol
То антуриумът е като орхидеите - с въздушни корени, не се полива много, иска светлина, ама не и много жега. Като цяло цветята рядко искат жега и много вода. Повечето са за умерени места.
Преди гледах една пахира с 5 стъбла. Много си я харесвах, ама измръзна. Все се каня да си купя нова - идеална покрай грижите за дете. Тя е като туята и кактусите - поливаш я и после я забравяш. Сещаш се за нея след месец и ако не те домързи пак я поливаш.
След малко ще присаждам пак китки, че много им е кофти старата пръст - станала е като камък. Сега попаднах на една много рохка. Хем е в непрозрачна торба и имах съмнения каква ще излезе.
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: март 09, 2015, 14:12:06 »

Ще взема да си купя и аз... Да се пробвам поне аз да я уморя  Girl_hide
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: март 09, 2015, 16:32:19 »

Иха, този  Антуриум как добре изглежда. Аз моя го уморих от грижи....явно го преполях.
Моята градинка се разрасна с една драцена и дифенбахия.
Докато бях на път, азалията ми е загинала  cray Изсъхнала е, понеже няма кой да я полива, а тя обича всеки ден да й сипвам вода. Много ме е яд и ми е мъчно. Ако я съживя, ще си я разнасям с мен.
Имам една теменужка, която не иска да цъфти. Някой знае ли как да я накарам да си покаже цвета?
Активен
Alichka

« Отговор #306 -: март 09, 2015, 16:46:13 »

Теменужки майка гледаше много на северния им прозорец и редовно им махаше изсъхналите листа. Нищо особено не е полагала като грижи за тях Tc
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: март 09, 2015, 16:52:14 »

Ние в офиса си имаме една теменужка и цъфти та се къса. Моята не ще и не ще. Своенравна ще дойде. Накрая ще спра да й се моля и ще цъфне.
Хубискусите не пропускат, иначе. Те цъфтят целогодишно и са окопирали единя прозорец вече biggrin
Цикламата не иска да се събуди. Дано не е загинала. butterfly
Да се похваля - днес ми подариха зюмбюл.
Аличка, да го местя ли в друга саксия или да го оставя да прецъфти и чак другата пролет да си го засадя? Не съм гледала зюмбюл в саксия.
Активен
Alichka

« Отговор #308 -: март 09, 2015, 17:03:05 »

Остави си го в тази саксия. Може да му сложиш кашпа, ако не ти харесва сегашната. Като изсъхне, спираш да го поливаш и изрязваш от дъно не само цвета, но и стъблото. Прибираш саксийката на тъмно и хладно място (моят беше в шкаф на остъклената тераса, а старите ми в мазето). Следващата зима махаш старата пръст и присаждаш луковицата. Зюмбюлът е луковично. Аз много късно се сетих да го присадя тази година. Сега тепърва ще го чакам да изникне и да цъфне. Като го присадиш, почваш да го поливаш и вече го слагаш  на топло и слънчево място Wink
Какъв цвят ти е? Моят беше нещо много, ама много тъмно лилаво. Имала съм и бял. Ох, обожавам аромата на зюмбюла heart
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: март 09, 2015, 17:10:35 »

Хихих, розов-за момиченце biggrin Много малка ми се вижда саксията, половината луковица е извън саксията, а самата саксийка е от малките транспортни.
Активен
Alichka

« Отговор #310 -: март 09, 2015, 18:06:10 »

Не виждам снимката, ама и моята луковица беше така първата година smile
Хахахаа, и аз май съм имала розов (за момиченце)... Нали казах, че бяха няколко поредни години все зюмбюлчета. Няколко обаче измръзнаха онази тежка зима nea
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #311 -: март 09, 2015, 20:36:42 »

И в нас замисриса на зюмбюл!Само че сега се чудя как да го присъдя,че в саксийката са три луковици и са направо извън почвата.Определено имат нужда от местене.Иначе те не са цъфнали де.Ама получих вчера и букетче и луковици.Проблем ли е,ако смеся тази почва с обикновенна?Знам че трябва да е по суха.
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: март 10, 2015, 08:09:29 »

Хм....слагам линк към прикачи.ком
http://prikachi.com/images.php?images/207/7973207P.jpg
това е зюмбюлчето
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: март 10, 2015, 08:40:26 »

Тука се разговорихте, прекалено заинтересованите.. Голяма лъжица сте за моята уста  girl_haha Иначе, толкова харесвам зюмбюли, но ми става зле от миризмата им, когато са много (имах астма като малко и все още ми става зле от задушливи миризми... не като преди, ама е неприятно  pardon)

Сега ме зарибихте и може да си взема 1, като е в голямо помещение, може да не е чак така наситена миризма smile  Girl_hide
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #314 -: март 10, 2015, 09:05:42 »

Рубин, не ги мести сега. Достатъчна име почвата и това, че са половината навън изобщо не им пречи.
Има една приказка, че луковици се вадят по Петровден и се засаждат по Димитровден. Това е основно правило в градинарството на баби и пра- баби.  smile. На нас миналата година ни подариха зюмбюли /по 3 в саксийка, нагъчкани и грозно стърчащи/ за осми март. Цъфтяха в службата и после искаха да ги изхвърлят. Аз изрязах зелената част и ги бутнах в архива и наистина ги забравих. Преди месец ги открих, те взели, че възкръснали. Нямаше време за присаждане, извадихме ги на светло, поливахме ги и 100% отново цъфнаха. Само цветовете бяха по- дребни. Зюмбюлите са много устойчиви и икономични, но се израждат, ако се оставят съвсем на природата.
alexandrova_90 , култивираните са красиви, но рядко миризливи. Аз ги обичам само заради миризмата и от яд, це тези не миришеха, ги разпределих по стаите на колежките.
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 37   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: