Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 10:35:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 37   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Цветята-красиви и обичани! част 2  (Прочетена 317252 пъти)

alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: март 07, 2015, 00:15:31 »

Видях, че съживявате темата.. Да ви дам да съживите моите цветя? Ако има човек на земята, който да умее по-малко от мен да се грижи за цветя, ще му изсмея.. Вярно не ги обичах, винаги съм го твърдяла и това с апартаменти/къщи, които приличат на тропическа джунгла, никога не ми се е нравило.. Добре де, ама дойде ден.. Имаме си хубав апартамент, новичък, обзаведохме го добре и какво стана.. Нямаме нито едн цветенце.. Накупувах 5-6 цветя, подариха ми още две-три.. УМОРИХ ГИ sad Останаха 2, ама сигурно защото са най-скорошно подарени...
Успях да уморя, дори кактус!!! Кактусите ги обожавам от малка...  Винаги съм имала в стаята по един-два...Но майка ми се грижеше за тях...

Ще се променя, поставям си го за цел! Ще следя темата с удоволствие и няма да се предавам, докато на завъдя и не гледам сполучливо поне няколко цветенца.. Имам две прекрасни тераси и искам като си пия кафенцето да имам цветенца, които да красят  Girl_hide pardon
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #286 -: март 07, 2015, 09:34:38 »

Фели, при нас са юг и север вариантите за изложение. Къде да ги сложа? Аз явно съм се престарала с поливането, хем знам, че не обичат чак толкова вода. Не ги поливам в истинския смисъл, а къпя листата и топя за малко саксията във вода.
Александрова, кажи какво ти е изложението и да дадем съвет Wink Много ги поливаш или хич не се сещаш за цветята?
Аз на лято много искам сандъчета с цветя по едната тераса. На такова слънце ще слагам евентуално петунии, мини кученца и имам едно синьо цвете - става като троскот. Винаги си запълва съда, в който е. Сега пусто не се сещам как се казваше crazy

П.П. Ей, така ме е яд сега! Хем се радвам на снега, обаче тия дни гледах, че са напъпили храстите пред блока, имахме и нацъфтели вече цветя, нарцисите и те бяха на път. Сега това време така ги излъга. Сигурно всичко ще измръзне.
« Последна редакция: март 07, 2015, 09:37:19 от Alichka » Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 620

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: март 07, 2015, 09:52:38 »

Аз харесвам много градинските цветя.. Тези в саксия не ми се отдава много да ги гледам  pardon е имам няколко, който са живи все още  smile Цветята който са ми подарък почти всичките ги уморих, чета как се гледат, торове,поливане е не става. Тези, които аз сам си насадила са живи  crazy
Да ви покажа любимата ми костенурка.

* 285351_244641928900343_6930378_n.jpg (54.25 KB, 448x336 - видяно 220 пъти.)
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: март 07, 2015, 09:54:15 »

Али, аз ту ги поливам постоянно, ту не ги поливам.. Изложението на терасите ми е юг; на другата югоизток, т.е пече през целия ден... sad Ще се мъча, ще бъда постоянна, решила съм!  pardon
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #289 -: март 07, 2015, 10:17:31 »

Alichka, нищо няма да им се случи на цветята от студа. Снегът е мокър и ще се стопи съвсем скоро, само да не ги счупи....
Ето и част от нашите цветя, снимани заради първия сняг в Пловдив тази година днес. Инатливите орхидеи изхвърлих с чиста съвест, тези са от миналата година, от април и сега цъфтят за втори път.
Прозорецът е южен, светлина влиза и от изток. През лятото обаче е тъмно и изобщо не се вижда слънцето, защото имаме гадно дърво пред прозореца. Съседка от другата кооперация, отявлена природозащитничка, не дава да режем клоните, да не повредим pleasantry ценното подобие на акация. Като резултат, по терасата и на прозореца трудно ви реят даже мушката.
На орхидеите им хванах цаката - всяка седмица им слагам кубче лед в коренището, а един път в месеца - кубче лед от тор. Не ги местя, не ги поливам, чистя им листата, когато видя праха и паяжините по тях без очила /2.5+/.  Wink. Теменужките /на перваза/ купувам на промоция по 2-3лв., цъфтят каквото цъфтят и ги изхвърлям. В дясно се вижда една кливия /оранжев цвят/. Тя е моята гордост. Цъфти три пъти в годината и трае по месец. Наследство ми е от хасковската баба, на нея пък от баба и. Е, не е същият корен, издънка е, но винаги сме я имали вкъщи. Занесох и в службата и 10- тина колежки вече разкрасяват домовете си.
alexandrova_90, не се мъчи да развъждаш цветя в началото. Купувай по- некапризни саксийки - каланхое, теменужки, цъфнали кактуси и като им окапят цветовете ги изхвърляй. Полека - лека ще разбереш какво им е нужно. Аз през ден проверявам с пръст почвата и поливам само ако ми се види суха.

* IMG_3252.JPG (53.67 KB, 320x247 - видяно 2412 пъти.)
Активен
Alichka

« Отговор #290 -: март 07, 2015, 10:40:15 »

Шокира ме с тоя лед, ама ще го пробвам Wink Орхидеята се мъчех да я спася, че само тя може да е спасена като взаимоотношения с етървата - подарък е от нея. Затова може и да е инатлива, знам ли я blum
Между другото - преди години от блока, в който живеем, са сигнализирали в Общината, че дървото им влиза в терасите и може да изпочупи стъкла. Дървото е до 5-я етаж. Та от Общината са пратили еколози с вишка и сега клоните са изрязани. Хем е красиво, хем и не пречи толкова.
Следобед ще наснимам и аз цветята. Някои искат работа, че сега са грозни - присаждане и поорязване, ама време да намеря. Малката им помага - рови им пръстта редовно, прави я рохка, редовно ошмулва изсъхналите листенца... tease
Активен
svekarva

« Отговор #291 -: март 07, 2015, 11:15:21 »

Хехе, Али, съседката работи като еколог в Общината и нищо не помага. Лани изгони хората с вишката, няма спасение. Побъркала ни е всички... Тя цветя няма, обича дървета. Има и зло куче, което като види котката на терасата лае като обезумяло. Един път и викам на котката:"Прибирай се бързо, калпазанка такава!", пък тя да вземе да ме чуе и ме заплаши през терасата, че ще ме докладва за тормоз над животни.  diablo
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #292 -: март 07, 2015, 11:24:14 »

Аз не знам как но в офиса отглеждам две орхидеи. Еднa колежка ми каза така, един път в седмицата ги накисваш за един час във вода и това е. Ей едната вече е на две години и пак е цъфнала за н- ти път. Вкъщи имам две саксийки дърво на живота, поливаме ги на 2-3 седмици как са живи и аз не знам. Исках лятото мушкато да си сложа на терасата ама ще видим. Ще се пробвам. Южна е нашата... Преди и кактуси уморявах а сега орхидеи ми цъфтят. Как стана това хич не знам. Wink
« Последна редакция: март 07, 2015, 11:50:49 от mariola85 » Активен
svekarva

« Отговор #293 -: март 07, 2015, 11:28:02 »

Хихи, като мен си спряла да ходиш по мъже, затова Wink
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: март 07, 2015, 13:14:48 »

Свеки, ще последвам съвета за по-простите цветя. Дано ми се получи... Имам две, които гледам цели 3 месеца - БЕЗ ДА УМОРЯ. Не ги знам, как се казват, ама искам ощее smile
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: март 07, 2015, 21:59:14 »

Хахаха, alexandrova_90, и аз бях като теб - никакви цветя не можех да гледам. Оказа се, че само така съм си мислела, защото никога не съм подхогдала с внимание и любов към тях. Като ученикча, студентка, после работа, ала-бала... въобще не съм и обръщала внимание на цветя, пък и време не съм имала. Мама е от жените, които не обичат да се грижат за цветя, хванала е цаката на някои и само тях гледа, докато не умрат, после пак се сеща да започне и така не е и имало кой знае какъв пример вкъщи, за да свиквам от малка да ми е цветно blum
От както започнаха събитията за създаването на моето си семейство, просто от само себе си ми дойде и интересът за създаване на домашен уют, а той някак ми е свързан с цветя smile Милото много им се радва на орхидеите и на другите цветенца, които се старая да отгледам. Скоро рече, че лятото иска да си сложим на балконите и сандъчета с цветя, че да му е цветно, кичесто и приятно като излезе навън, хаха danceg
Днес освен ремонтните работи, се занимах и с пресаждането на това цвете и сега си имам две, пък да видим дали ще оцелеят след процедурата biggrin
http://www.maximaverde.com/article-Доставка-на-антуриум-с-червени-цветове-14-374.html
« Последна редакция: март 07, 2015, 22:01:15 от Feli » Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: март 07, 2015, 22:29:16 »

Фели, разбираш ме значи.. Все повече се заглеждам по цветенца, пък ще видим... Днес даже мислех да си купя малко зюмбюли, които после най-вероатно ще изхвърля, ама се спрях.. Заради 8-ми март имаше 6 милиона човека на опашка.. Понеже нали само за празник се подаряват цветя в България....
Активен
Alichka

« Отговор #297 -: март 09, 2015, 12:50:41 »

djosi, страхотна ти е костенурката! Аз такива уморих 2, а моите комшии се оплакаха, че при тях жертвите са били 7. Е, много упорити тия хора, бе! Не ми се получи с този тип и се отказах. Днес наснимах някои. Оказа се, че съм ги занемарила доста. blush Определено имам работа по тях. Тези снежни дни това ще направя smile Не съм снимала увехналите марули, на които хората им викат орхидеи. Това са ми другите целогодишни цветя...

* Picture 0531.JPG (46.4 KB, 640x360 - видяно 247 пъти.)
Активен
Alichka

« Отговор #298 -: март 09, 2015, 12:51:11 »

2.

* Picture 0551.JPG (36.11 KB, 288x512 - видяно 227 пъти.)
Активен
Alichka

« Отговор #299 -: март 09, 2015, 12:52:23 »

За рождения ден и за 8-ми март свекърът ми подари антуриуми yahoo Дано с тях се разберем!

* Picture 0571.JPG (31.71 KB, 288x512 - видяно 227 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 37   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: