Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 16:10:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 37   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Цветята-красиви и обичани! част 2  (Прочетена 317615 пъти)

Lupercola
Гост
« Отговор #375 -: май 12, 2015, 19:41:15 »

Истината е, че трябва да си я гледаш както сама си решиш.

Значи са като бебетата  girl_haha

Свекьрва, не им ли е студено с лед? И аз знам, че се поливат с вода на стайна температура. Ти го практикуваш лично, така ли?
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #376 -: май 13, 2015, 05:58:03 »

Да, от две години ги гледам така. Напред в темата ги имам снимани и още тогава казах, че съм много доволна от тях. Гледам да не слагам директно върху открит корен кубчето лед. Важно е корите да са влажни, без значение как ще се постигне - топене, поливане, пръскане и да няма задържана вода, че да загният корените. Хихи, има нещо вярно, че са като децата и всеки си ги гледа по свой начин. Ама както казваш и ти, важно е как се чувства майката, какви и са приоритетите Wink.
Лично аз не им съм фенка, малко ми приличат на хищници и някак не са симетрични с тези дълги пръчки. Освен това и котката лесно ги катурва. Обаче ми ги подаряват и ги развъждам smile
Снимката е на стр.20, както и предишните коментари около цветарството. Wink
« Последна редакция: май 13, 2015, 06:04:50 от svekarva » Активен
svekarva

« Отговор #377 -: май 13, 2015, 08:43:05 »

Тук да лепна орхидеи в естествената им среда. Има засадени в почвата, която е с дренажи за отичане на водата, а тези, на преден план, просто са бучнати в кората на един дънер. В Сингапур вали почти всеки ден проливен дъжд за около час, а после температурите скачат до 31-32С с тропическо слънце.

* orhidei.JPG (47.31 KB, 384x288 - видяно 2417 пъти.)
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: май 13, 2015, 08:51:14 »

Ихаа, какви са красиви! Аз само на снимки съм ги виждала в естествената им среда.
Аз май не съм ви показвала новото попълнение вкъщи - още една орхидея. Довечера ще я снимам и ще кача снимка да се похваля. smile
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #379 -: май 13, 2015, 12:01:03 »

Явно при нас не е чак толкова топло, защото това смело обливане с вода не свърши хубава работа.
Свекърва, напълни ми сърцето с тази снимка heart Разкошна е!
Ако си наслагам във фризера замразен тор, ММ ще пробва как ще виреят китките ми поляти и киснати с бензин. Нещо го побърках на тази тема laugh Уж все малко цветя ще имаме вкъщи и само се чудя как да примъкна още едно... Сега го чака изненада, че ще обсъждам вариант със свекъра за хубави стойки за сандъчета.
Моя мечта е бугенвилията. Свекърва ми гледаше една, но зимата нямаше как да осигури добро място. Затова и загина растението. Аз си мисля, че даже съм намерила подходящото място.
Активен
svekarva

« Отговор #380 -: май 18, 2015, 08:57:18 »

Да покажа и тук как поливам и торя.
Али, не можеш ли ти първо да опиташ как ТМ ще пие уиски с тор и какво ще му порасне?  Wink Аз лепя стикери на торбичките за лед "не е за консумация". Бях си сложила с все опаковката един път върху една синина, че нямах грах или друго нещо във фризера.

* IMG_4044.jpg (48.39 KB, 554x416 - видяно 218 пъти.)
Активен
svekarva

« Отговор #381 -: май 18, 2015, 08:59:18 »

И още една купчина орхидеи от сектора розово- цикламени. За съжаление, червените съм ги снимала от далече и не могат да се видят с истинската им красота.

* unnamed.jpg (60.6 KB, 480x360 - видяно 236 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #382 -: май 18, 2015, 09:03:18 »

Свекьрва както винаги УникУм. Синина… ще му порасне…  lol lol lol Али, моля те като видиш какво му расте непременно да споделиш тук, може да се окаже полезно и на други  lol

Свекс, това за пробитата чашка с лед е супер идейно  good Ще почна и аз така да правя. Ама как ти хрумват подобни?

Сега ако споделиш и как поливаш когато ви няма вкьщи за дьлго време (1 месец) цена няма да имаш  good  (вьпросьт е не само за орхидеите, а за всички кьщни цветя по принцип)
Активен
svekarva

« Отговор #383 -: май 18, 2015, 09:53:49 »

Не ни се е случвало да отсъстваме повече от седмица, нали си имаме баба и котка за отглеждане. Съседите си вадят цветята на стълбището и им ги поливам, та предполагам, че и аз ще правя така, ако се наложи. Една колежка казва, че забива шише с отвора в почвата на саксиите и водата се изсмуквала. В цветарските магазини продават нещо подобно керамично, та нищо чудно наистина да действа и шишето.
За чашката се сетих от неволя Wink покрай орхидеите в офиса.
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: май 18, 2015, 10:07:12 »

Аз писах в месечната тема, ама прехвърлям дискусията тук.
Понеже в края на юни ще ни няма около 2 седмици и няма на кого да оставя цветята, а не мога да пренеса всички саксии при майка ми или в офиса, как мога да ги поливам? Няма и кой да идва да ги полива...
Според вас дали ще се получи поливането с лед и за други растения?
Примерно, замразяваш няколко чашки, правиш дупчици, слагаш ги по саксиите. На по-големи растения мисля да сложа няколко чашки с лед. И встествено, да ги преместя в източна стая, където по принцип е по-хладно и тъмно денем.
На най-големите саскии прилагам обърната бутилка с вода.
Отворена съм за всякакви идеи.
Активен
svekarva

« Отговор #385 -: май 18, 2015, 10:39:56 »

Идеята за леда е, че се топи бавно и може да навлажни корите, които с директно поливане няма как да се накиснат. Водата влиза отгоре и изтича в подложната чинийка за кратко време, а при топенето отнема почти час и все едно киснеш цялата саксия. Няма как да се ползва за по-дълъг период, все пак вече е топло, а ледът се топи при 0С. Ще се разтопи всичко и само ще наводни цветето. Оставянето на вода в подложна купа би свършило повече работа.
Чувала съм, че има някакви гранули, които стават като гел и задържат влагата. Слагат се най- горе, върху почвата в саксията и правят защитен филм.
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: май 18, 2015, 11:09:22 »

Намерих една система за поливане , ама за всичките саксии ще ми излезе златна почивката  girl_impossible
Май ще използвам добрия стар метод с бутилка в саксията. Реално, тази система е на същия принцип, но има дозатор.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #387 -: май 18, 2015, 13:05:04 »

Ина, сакън! И тук, ако на разврат го ударим... Отиде конят у ряката! tease Много се смях с вас, ей, хитруши!
Свекърва, тези топченца не са ли изкуствена почва? Преди време беше много актуална - имаше всякакви цветове. Това са малки топчета, които от вода се раздуват и после цветето изпива водата. Ако много време останат тези топчета без вода, изсъхват и не може повече да се раздуят.
Такива топчета май и от памперси може човек да си осигури blum Сега това ми идва на идея crazy Една позната така си транспортира прясно месо, ама няма да обяснявам и да спамя...
Керамични поилки има, да. Точно с идеята да не ползваш грозните шишета, а нещо малко по-кичозно Wink
Моите орхидеи полудяха! crazy Изрязах им старите листа, които бяха тръгнали да съхнат. Сега отстрани има нови. Растат като щури. Даже и старите пак тръгнаха. pardon Трябва да ги снимам и да дадете акъл какво да ги правя.
Сега попаднах на снимки на маймунска орхидея laugh DANCE
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #388 -: май 18, 2015, 13:23:19 »

Аз една година бях купила такива гранули, намерих ги за ужасни. После се омешаха с почвата и не мога да я изчистя. Вече не си спомням конкретно какьв ми беше проблема с тях, но си спомням ясно, че вьобще не бях доволна и знам, че няма да повторя.
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: май 18, 2015, 14:42:37 »

Али, на тия поилки им се монтира шише. Гледах, че имат и с готов контейнер 2л и изглежда много готино, ама в БГ май няма такъв. Ей, още сме назад с градинарството...
Маймунската орхидея ми е голям мерак. Много е готина.
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 37   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: