Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 28, 2024, 16:32:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Видеооператори
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Видеооператори (Прочетена 206957 пъти)
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
Отг: Видеооператори
«
Отговор #165 -:
март 11, 2012, 15:57:10 »
Ando,
аз продължавам да търся оператор, който да снима в Full HD, ако е и от или около Бургас направо супер.
Активен
anelia_
Любопитен
Публикации: 45
«
Отговор #166 -:
март 11, 2012, 17:25:42 »
Ando
- абсолютно съм съгласна с теб! Но не ми се спореше за това. В къщи гледаме и си теглим филми и сериали само с ХД качество и разликата е убийствена. Затова и сватбения ми филм ще е с такова качество. Много хора казват - скъпо ми е. Обясниха ми, като си наемахме видеооператор, че и техниката е по-скъпа,когато е качествена, повече време отнемало да се монтира после и дисковете били много по-скъпи от обикновените. Доста проучвах и питах преди да избера ХД. Нямам кой знае каква възможност, но за видео и фото компромис няма да направя!
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #167 -:
март 11, 2012, 18:09:34 »
По въпроса за видеооператорите за гр. Пловдив спях се на тези имена, другата седмица планираме да ги посетим
Видео Зани
Гени Йончев
Нео дижидтал студио
За Видео Зани съм чела достатъчно, за другите има ли някой друг от форума ползвал техните услуги?
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #168 -:
март 11, 2012, 18:54:55 »
Колега, извади си камерата , прочети върху корпуса абвиатурата и прочети малко в интернет за техническите параметри, спецификация и ред особености. Или най-малкото изпиши в интернет модел и марка и виж на какъв формат снима тази камера. Ако наистина считаш, че имаш това, за което се говори или по-точно спори, отиди в БНТ, бТВ и Нова и им кажи да си сменят техниката изцяло и да дооборудват студията. Когато плучиш отговор го публикувай тук, за да видим какво са ти казали.
HDCAM и HDV са два различни неща.
http://en.wikipedia.org/wiki/HDV?PHPSESSID=e25e8085e569cc6a97c94c550efcbef1
http://en.wikipedia.org/wiki/XDCAM
http://en.wikipedia.org/wiki/HDCAM
Активен
Slavi_DVArt
Новак
Отг: Видеооператори_НОВА ТЕМА
«
Отговор #169 -:
март 27, 2012, 21:38:23 »
Цитат
нещо интерсно, различно, ново, качествено
Това е нещо което ще получите ако се обърнете към фирма или име което не от тази година в сватбеното видео заснемане,
защото
за да е ново трябва да е ясно какво е старото
.
За да е интересно и различно
е важна рутината по важните и основни моменти на оператора за да не остане само интересно и различно/това няма да ви хареса/Колкото и да е добър монтажа нестандартните неща не са достатъчни за филм те са по скоро за нестандартен и ефектен клип.
За качеството
водеща е възможността за гледането на филма на този етап.
При всички положения е хубаво да получите и DVD копие което за момента е гледаемо на всякаква техника.
От там нататък за HD или HDV има толкова много възможности /въпрос на техническата подготовка на избраният оператор/.
Така също и носителя на крайния филм /DVD, DL-DVD, Blu-ray, HDD/ са нещо което трябва вие да определите,
няма законна връзка между DVD-video стандарта и DVD диска, на обикновен DVD диск може да бъде записан и Full HD video файл.
Тези неща са въпрос на техническа подготовка и обезпеченост от страна на фирмата или името което Ви предлага услугата.
За сега толкова от мен, надявам се да съм бил полезен.
Активен
kleopatra_marin
Любопитен
Публикации: 43
Отг: Видеооператори_НОВА ТЕМА
«
Отговор #170 -:
март 28, 2012, 22:14:53 »
Аз не съм много съгласна със Слави с това, че "за да е ново трябва да е ясно какво е старото". Не го разбрах това. Много прецизно разглеждам сайтове и проучвам имена на фотографи и видеооператори, защото искам точно различното. Много са ми скучни повечето снимки, еднообразни са и са стандартни, виждам еднакви снимки на различни фотографи. Много са ми скучни и клиповета, които се правят, нямат смисъл и идея, а аз ги търся във всичко, което правя - искам и сватбения ми ден да е заснет по този начин. А не мисля, че трябва да си 20 години на пазара, за да предложиш нещо уникално.
Искам сватбата ми да е FHD и да е заснета както трябва. В търсене съм:)
За сега мога да кажа кои не ми харесват, но разбира се, че не бих го направила. Все пак е въпрос на вкус. Не държа да налагам мнението си:)
От Варна съм и чакам предложения:)
:)от булки:)
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #171 -:
март 29, 2012, 10:51:03 »
Темата не случайно беше заключена и създаването на нова такава в никакъв случай не означава ,че модераторите са надхитрени.
Ще ви помоля да запазите добрият тон и при първото му нарушение ще бъде налаган БАН.
Темата е отворена
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #172 -:
март 29, 2012, 15:16:35 »
Клеопатра най-добрият начин да намериш това, което търсиш е просто да напишеш в Гугъл - видео оператори Варна , да поразгледаш какво има там, да си направиш списък с имената, да си направиш срещи и да решиш кои са хората, които искаш. Аз така направих и не съжалявам.
Активен
kleopatra_marin
Любопитен
«
Отговор #173 -:
март 29, 2012, 21:17:57 »
Tsutsi -
аз затова се регистрирах във форума, а мисля, че затова той е направен - за да е от полза за бъдещи булки, за да се споделят мнения и за минали булки, за да споделят опит. Ако всяко нещо търся в гугъл, то е безсмислено да влизам.
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
«
Отговор #174 -:
март 30, 2012, 15:19:12 »
Няма значение през кои форум или търсачка ще попаднете на нужната информация.На някого са нужни само контакти ,на други и изказани мнения от потребители ,а на трети и повече допълнителна /често чисто техническа/информация .
Важното е, че се набира предварителна информация и някои неясни неща в началото стават по разбираеми.Решението за покупка или инвестиция на или в нещо е строго индивидуално .
Активен
anelia_
Любопитен
Публикации: 45
«
Отговор #175 -:
март 30, 2012, 22:11:18 »
Да, така е! Аз лично исках да чуя, както мнения във форума, така и да проуча сама какви са възможностите. И така направих, мисля най-добрия избор:)!
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #176 -:
март 30, 2012, 22:42:02 »
Ние се спряхме на Виктор Попов, той снима и сватбата на сестра ми преди години и затова отидохме и ние при него, защото знаем как работи и услугата е качествена. Разликата в цената за обикновено видео заснемане не е много по- различна от останалите видео оператори в София.
Активен
kleopatra_marin
Любопитен
«
Отговор #177 -:
април 03, 2012, 20:05:16 »
Днес даваха репортаж по БТВ с него, как обяснява, че качествените видеооператори са малко и специално за София варират цените от 100 до над 1000 лв. И как, когато плащаме, трябва да ни издават документ за сумата. А повечето не го правили. Беше ми интересно да го видя, защото само бях чувала за него и, че е най-добрия в София.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #178 -:
април 03, 2012, 20:43:48 »
Виктор Попов е добър като мениджър на фирма с подобен предмет на дейност. Като оператор не знам, снима рядко и за удоволствие надявам се . Нещо репортажът е бил нескопосен щом не сте разбрали обекта какво работи .
Активен
kleopatra_marin
Любопитен
«
Отговор #179 -:
април 04, 2012, 04:15:36 »
Не беше нескопосан!!! Много добре знам, с какво се занимава човека и никъде не съм писала, че е видеооператор, а, че е най-добрия като име - има разлика.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...