Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 07:10:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Видеооператори
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Видеооператори (Прочетена 206564 пъти)
Pachoran
Сватбен ШАМАН
Отг: Видеооператори
«
Отговор #90 -:
януари 09, 2012, 20:47:28 »
Защото gucci аз като отида на преглед при лекар очаквам да ме прегледа хуманитарен лекар, а не ветеринарен. Защото като отведа детето си на детска градина го поверявам в ръцете на детска учителка , а не на учителката по биология в гимназията. Вярно, че и двата "вида" лекари са доктори, и двата "вида" учителки са учителки , обаче .... не е същото , не е нормално някак си. Резултатът от тяхната работа ще е нула.
gucci не става въпрос за критичност и поучителност. Става въпрос за това, че едно съсловие по определени причини остана без работа и реши, че може да върши работа, която не изисква опит и образование. Това няма как да стане. Съжалявам попадналите булки в тази въртележка на оцеляване, борба за насъщния на т.нар. професионалисти.
Моят съвет към бъдещите булки е наистина да разграничите двете професии фотограф и оператор. Няма нищо общо между двете в сферата на професионалната работа. И понеже темата е за видеооператори, булки изисквайте стаж в ЕФИРНА ТЕЛЕВИЗИЯ. Там фотографи няма, пък било е сватбени.
gucci , мнението ти е извън всякаква логика !
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #91 -:
януари 09, 2012, 21:06:05 »
И аз мисля, че е хубаво операторът да има опит и стаж в телевизия. Този, който наехме за нашата сватба е започнал да снима от кабелни телевизии, през известната фолк тв, та до нова и сега бтв, защото работи в "Господари на ефира". Междувременно, обаче, е снимал постоянно и сватби и мисля, че се справя невероятно! Продуктите му са различни и то много от тези на другите оператори. Аз лично съм изключително доволна и винаги го препоръчвам в темата за Пловдивските булки, но там настава ужас само като му спомена името, затова и спрях
Успех в търсенето на точния човек, който ще отрази сватбения ви ден!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #92 -:
януари 09, 2012, 21:07:23 »
Pachoran мнението ми не е извън всякаква логика.Когато търся някой да заснеме сватбата ми търся сватбен видеооператор,точно както ти си дал примера с лекаря.Аз не казвам че той трябва да е без стаж в телевизия или без образование,а че не задължително да е бил видеопелатор в ефирна телевизия.Никъде не говоря да наемат фотограф да заснима сватбения им филм.Напротив разграничила съм го точно това в мнението ,че няма нужда от сравнение.Но явно ти си пропуснал да прочетеш подробно поста ми.Ако искаш просто да спориш с някой е друго.
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
«
Отговор #93 -:
януари 09, 2012, 21:23:39 »
Прекалено много колегите видеооператори се заиграват с думата "професионалист" и "телевизионен оператор" .И двете думички са им трън в очите и не могат да престанат да коментират и да измислят все по нови вариации -синоними и т.н.
Чак сега разбирам че ако си снимал определен брой сватби те прави веднага професионалист.
Ами може да го наречем и любител на които са се доверили определен брой хора да снима и да им запише на диск сватбата.Не опетнявайте думата "телевизионен оператор" "филмов" защото само ви боли и сърби че не сте и пристъпвали в телевизия камо ли да знаете елементарни изисквания съм един
готов продукт -прекалено се наводни нишата на сватбени видеооператори които само и само за да изпъкнат че нещо знаят си въобразяват че могат да налагат мнение -ето вижте "телевизионен оператор"
не може да снима сватба.Ха ха ха -колкото и да е ниско качеството на образованието и методите на преподаване в ВУЗОВЕТЕ в България -все пак това са си определени учебни и практични занаятия
както и много други неща и си е 4-5 години време което ако си любознателен около теб ври от всякаква допълнителна литература -от интернет от библиотеки -чуждуезикова говоря с която настигаш едно нормално ниво на теоретична подготовка а пък работата в телевизията те доошлифова и ето един специалист изграден с теория и практика .
Какво коя сцена от един сватбен ден -ще затрудни един телевизионен оператор да я заснеме ....
Не си мислете че има време понякога нещо дълго да се изпипва и монтира -просто максимум качествено заснемане и материала е готов за незабавно излъчване -не визирам регионални кабеларки
а по голями телевизии .
Няма сцена или момент от дадена сватба която даден оператор телевизионен да не я заснеме максимално добре-ЗАЩО ЗАЩО -защото има понятие от всичко -започваме -бял баланс,звук,кадриране,дължина на кадрите,движение на камерата ипрочие и прочие той това го прави
минимум 22 дни в месеца и минимум по 6-8 часа на ден .
Какво като отпред камерата не са двойка младоженции полагащи подписа в рит.зала а са две делегации подписващи някакво споразумение ....ха ха ха
«
Последна редакция: януари 09, 2012, 21:31:37 от ivailogeorgiev
»
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #94 -:
януари 09, 2012, 21:35:44 »
Ми ако не е бил скоро на сватба, би го затруднил факта , че когато пропусне точния момент, няма да му предложат втори дубъл. Би го затруднил и момента , че на сватбата няма да има режисьор, както и че хората който му казват какво да снима, всъщност ще си правят каквото им дойде на сърцето. И ако няма нужният опит да предвижда всяка следваща ситуация, отличните му знания ще си останат просто нереализирани.
«
Последна редакция: януари 09, 2012, 21:37:40 от Deliysky
»
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
«
Отговор #95 -:
януари 09, 2012, 21:46:29 »
Пепи спри се не визирам теб -познаваме се .Ако всеки захванал се с тази дейност има устрема и хъса като теб и желанието да се развива постоянно -то тогава нивото на предлаганите услуги и изобщо визията на сватбеното видеозаснемане ще е на друго ниво и ще гониме сериозно хората от другите страни.Толкова с похвалите .
Визирам че имаме колеги все пак коректно ги наричам и тях колеги -които определено опетняват изобщо
думата "оператор" или "фотограф" а ти и аз знаеме че от всяко дърво свирка не става .......
Трябва и да си влюбен в това което работиш за да се получават красиви неща ...
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
«
Отговор #96 -:
януари 09, 2012, 22:06:00 »
Едва ли писането е проблем .Въпрос е преди всичко колегиалното отношение между извършващите тази
дейност.Нека не се самозабравяме .Помниме как сме тръгнали и сме се учили.По една или друга случайност -съм преходно поколение между първите които извършваха видеоуслуги изобщо не само в София а и в България и новата вълна която започна дейност през последните години.Така се опитах да обясня че годините минаха и станаха 16 вече -визирам сватбено видеозаснемане и горе долу ги настигам
толкова и по проф.стаж в различни видове медии или свързани с медии организации.Така че и началото и първите стъпки на прехвалени лидери"Виктор Попов" и прочие се случиха когато бяхме навъртяли вече
над 5 годинки стаж .
Единици са хора като Пепи Делийски .Не сме и близки дори ,но го познавам.Да натрупа опит доста
голям.Стреми се да вдига нивото постоянно но при него както казах май че си е "призвание" .Аз мисля че поне откакто го зная че се занивама с тази дейност -крайно негативни оценки не съм чувал и чел за него
да който не работи той и не греши но влага старание голямо ....
«
Последна редакция: януари 09, 2012, 22:12:56 от ivailogeorgiev
»
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #97 -:
януари 09, 2012, 22:20:31 »
" Колега " - Викто Попов или Делийски - каква е разликата. Преди 16 години бяха Ковачев и всички останали. И какво от това ? А през 80- те години да споменавам ли ? Разликата знаете ли каква е ? Че единия влизаше в тв студио и създаде подобни, а всички останали не. Да кажа ли кой оцеля за 22 години ? И кой къде се намира в момента професионално и материално.
«
Последна редакция: януари 09, 2012, 22:23:43 от Pachoran
»
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
«
Отговор #98 -:
януари 09, 2012, 23:01:59 »
Да може .Каниме и други които имат "професионално"мнение по въпросите въпреки ,че изразяват само мнение на обикновен потребител или чули недочули........
Конкретно нещо което може да е полезно за бъдещи младоженци.
1.Ако може да си го позволите -наемете 2 камери -разбирайте многокамерно заснемане -това вече е стандарт на Запад.
2.Смело поръчвайте HD видеозаснемане -все пак това е филм за гледане и след 10 години трябва да изпитате наслада .....
3.В други страни -освен различни варианти на плащане и предплащане всеки един пакет от услуги се
различава и по разни екстри -естра копия на филма и прочие и прочие така че да не ви учудва ако се появяват разни оферти като цитираната в началото на тази дискусия .....
4.Ясно и точно на срещата с вашите оператори -изисквайте цялата информация която ви интересува
тоест демо материали,уточнение на цени,доплащане за всяка допълнителна услуга и прочие...
5.Цените -ах тези цени !!! Живеем в България все пак!!!
Ами казвам ви го директно -в сайтове от Англия,Америка,Германия има и цени -пакетите варират от
700 до 2000 даже и 3000 валутни единици на съответната страна.
Направете си извода колко е нормалната заплата в тези страни за един служител да кажем на средно ниво .Колко от една средномесечна заплата на Запад се отделя за това перо в сватбеният бюджет -ПОДЧЕРТАВАМ че суми над 2000 валутни единици са по рядко срещани.Та аз изчислявам някъде в границата от 25 до 50 процента от средна заплата .
Давайте идея колко ли са нормални цените в България!!!
Успех !!!
«
Последна редакция: януари 10, 2012, 00:06:42 от ivailogeorgiev
»
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #99 -:
януари 10, 2012, 13:28:38 »
Лошо няма професионалистите да са тук.Но даването на съвети е толкова грубо и очакват булките да нереагират.Няма как да е така.Просто препоръчайте а който иска ще се възползва от съветите.А вие сте хапливи,иронични,не приемате някой да не е съгласен с вас.И естествено това поражда ответна реакция.Вие все спорите кой е по добър и се плюете един друг.Това не ви прави чест.Прави ми впечатление ,че трудно комуникарате с бъдещи булки.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #100 -:
януари 11, 2012, 13:25:43 »
Момичета, пак ви хванаха гениалните мисли за великата конспирация. Мине-не мине малко време и се започват разсъждения защо еди-кой си имал право да пише, защо въобще се обаждал и т.н. Провокацията на Делийски от онзи ден беше интересна и провокира доста мнения, някои от които интелигентни, други - доста семпли. Във всеки случай темата се поразмърда и излезе от обичайните приказки.
Въпрос: от това имаха ли полза булките?
Второ, четейки постовете на професионалистите, ако човек умее да отсява необходимата информация, би могъл да разбере много повече полезни тайни, отколкото в доста от вечно колебаещите се постове на подпитващи и нищо не споделящи булки.
Делийски е писал и започвал полезни дискусии по доста теми, включително такива, в които влага и личен,а според мен и искрен, а не професионален почерк. За сведение, много от бурните булки, които изливат тонове линкове за проверка на това кой къде има регистрации, при питания за ресторанти или цени например, никога не пишат, линкове не дават, информацията пазят само за себе си и никога не споделят конкретни неща, за да не вземе някоя си друга булка да направи по-грандиозна сватба от техните или пък да й е по-лесно отколкото на тях. Не че някой ги задължава да го правят, но в случая има значение кой е полезен, и кой само ползва информацията за себе си.
Въпрос: от какви постове имат по-голяма полза потребителите на форума?
Ако имате градивни предложения, има тема за това, предложете да се добавят нива за потребители и т.н. Но подобни "разследания" от потребители с малко мнения и оказвали нулева помощ на другите псъфорумци, ползата е никаква. И сега за 3985394589458903485-ти път ще ви уточня, че не познавам и не си общувам с нито един от професионалите във форума, за да ги защитавам, но много от тях с мненията си са ме насочили към полезна информация. Затова, уважаеми нервни потребители, преди да критикувате и да откривате топлата вода, може би трябва да се замислите за това какво вие самите правите за форума?
Последен въпрос
: Ако сега отново докарате положението до това Делийски да рече:"Повече няма да пиша, за да не ви дразня", дали това ще е по-полезно за всички ни, защото в този случай остават кухите въпроси през една страница от сорта на "Кажете ми", "Дайте ми", "Споделете ми" и "Нямам време да чета назад, отговорете ми бързо, а аз ако знам нещо, ще си го пиша на ЛС."
Активен
milinkata
Любопитен
Публикации: 32
«
Отговор #101 -:
януари 13, 2012, 12:28:36 »
Можете ли да ми препоръчате някой видеооператор, но самите вие да сте се възползвали от услигите му или някой ваш приятел. Гледам, гледам и виждам ужасни филмчета, а цените са повече от потресаващи за това, което се получава
...
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #102 -:
януари 13, 2012, 12:39:09 »
milinkata, има много теми в "Свършената и несвършена работа". Там може да прегледаш мненията на потребители на форума, които са ползвали услугите на видеооператори. Просто си набелязваш имена и с лични бележки или писане във форума питаш и получаваш инфо. Не е сложно.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #103 -:
януари 13, 2012, 12:42:54 »
Добър подход към намирането на добър оператор и монтажист за сватбения филм е на първо място нормалната цена на продукта, на второ място юридическо лице да изготвя продукта, т.е. фирма, на трето място задължителен професионален опит на оператора и монтажиста в телевизия или собствено тв студио.
Активен
milinkata
Любопитен
Публикации: 32
«
Отговор #104 -:
януари 13, 2012, 12:52:12 »
Благодаря! Сега ще погледна и там.
Активен
Страници:
1