Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 08:51:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Видеооператори
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Видеооператори (Прочетена 206358 пъти)
Barborana
Сватбар
Публикации: 251
Отг: Видеооператори
«
Отговор #15 -:
април 27, 2011, 10:26:46 »
Hypnose, каква е причината да искаш заснемане само на двата ритуала? От финансова гледна точка или нещо друго?
Питам, защото знам че Сашо Маринов прави и филмчета от по 30-тина минути. Те са компилация от цялото тържество. Т.е. ако намираш за скучно филма да е час, час и половина, той ти го събира в 30 мин.
Иначе може да видиш във фейсбук профила му, има качено клипче от сватба. Търси го като AlexanderGa Marinovi.
Мисля с Tonina да направим фен клуб на семейство Маринови
Страхотен екип! Истински творци!
Активен
Hypnose
Ентусиаст
Публикации: 126
«
Отговор #16 -:
април 27, 2011, 10:43:46 »
Barborana
,решението ни не е продиктувано от финансова гледна точка.Просто филмчето няма да бъде дълго,понеже ние няма да имаме вземане на младоженеце,на булката.Живеем от доста години в чужбина и сме си харесали някои идеи от тукашните сватби.Искаме семпла и изчистена сватба,която да бъде далеч от представите за стандартна.Не,че имам нещо против традиционните сватби,просто на нас това ни допада и затова избрахме този вариант.Искаме нещо семпло и непретенциозно.Младоженеца ще ме чака директно пред църквата,а после сватбеното тържество ще бъде в тесен кръг и смятаме,че не е нужно да бъде снимано.Там вече ще си направим любителско видео.Затова ми се иска филмчето да не бъде само ритуалите,срещата ни пред църквата,излизането от нея,събирането на гостите,ами да има и нещо друго.Като например да бъде сниман стария град,някоя друга забележителност в Пловдив,да има някакви ефекти и така да стане по-интересно.Не знам обаче дали това се предлага.Бях гледала две двд-та от сватби на приятели,но те нямаха такива ектри.Бяха снимани само ритуалите,тържеството в ресторанта и започваха с имената и халките на младоженците.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #17 -:
април 27, 2011, 10:48:29 »
Подкрепям мненията за Сашо Маринов, по-горе го препоръчах, защото снима сватбата, на която кумувах- наистина се справи перфектно
във фейсбука му могат да се видят трейлъри и клипчета, от които да се добие представа. Hypnose, двамата оператори, които ти предложих (Димитров и Маринов) пресъздават сватбите по невероятен начин, изглеждат като филм, който те държи под напрежение през цялото време и няма нищо общо със скучните сватби от преди време. Отделно, както каза и Barborana, правят и филм, който е кратък вариант на всичко най-важно, а отделно има и трейлър. Просто най-добре е да се срещнеш с тях и да разгледаш това, което предлагат, иначе ще ти бъде трудно! Ако нямаш възможност, на Сашо виж сватбите във фейсбук, а на Димитър, в сайта му- в google, като напишеш Студио едно и ще ти излезе. Двамата предлагат едни и същи неща като качество, просто стила е различен, така че трябва сама да решиш кой ще ти допадне повече, но със сигурност няма да сгрешиш който и от двамата да избереш! За други оператори в Пловдив не мога да споделя мнения, защото нямам и наблюдения, но като чета и във форума, мисля, че тези две имена най-често се въртят
Активен
Hypnose
Ентусиаст
Публикации: 126
«
Отговор #18 -:
април 27, 2011, 11:54:23 »
Момичета,разгледах клипчетата и трейлърите и съм наистина впечетлена!Точно това исках,но ми беше трудно да го обясня.Много ви благодаря за помощта!!!
lawyer
,в доста теми вече ми прави впечетление,че съвпадат вкусовете ни!Харесва ми и начина ти на мислене.Набелязах и фотографите,които ми препоръча.
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251
«
Отговор #19 -:
април 27, 2011, 12:49:58 »
Hypnose, радвам се че Сашо Маринов ти е допаднал.
С предишния си пост исках да кажа, че той би могъл изцяло да се съобрази с твоите идеи, а и нещо повече - да отговори на очакванията ти и да ти предложи и нови, нестандартни неща. Сигурна съм, че няма да останеш разочарована!
Като бях при него ми пусна и филмчета на двойки, които си живеят в чужбина като теб. Имаше и такива без взимане на булката.... с две думи: има богат опит и индивидуално отношение към всеки.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #20 -:
април 27, 2011, 13:16:49 »
Hypnose, радвам се, че сме успели да ти помогнем
точно затова е този форум, за да споделяме и обменяме идеи и опит, които да са от помощ на всички булки! Щом ни съвпадат вижданията, ще се радвам да продължаваме да си пишем, а и накрая да видим резултата! Моята сватба е преди твоята- на 04.09 съм, така че ще съм първа с преките впечатления. Още веднъж успех!
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #21 -:
май 10, 2011, 16:24:19 »
Момичета и ние си имаме видео оператор
Казва се Ивайло Кирилов. В предишните теми пише за него,че работи в БНТ. Мога само да ви кажа, че на срещата ми направи НЕВЕРОЯТНО добро впечатление. Този човек просто от пръв поглед си личи,че е професионалист. Говорихме цели 2 часа, показва ни клипове, дискове, обложки - всичко. Има и нещо много важно - тъй като се оказа, че е снимал сватба в нашия ресторант, а там принципно не е много силно осветлението, той си осигурява допълнително осветление на всички ъгълчета и местенца, където сметне за нужно.
Това не се заплаща допълнително, а си е включено в цената
А само за сравнение - другата фирма, с която се срещнахме за фото и видео заснемане, ни казаха,че камерата им, която е последен модел имала осветление, но с обхват 1-2 метра :tc:и ако е по-тъмен ресторанта ще трябва допълнително осветление, което се заплаща и то струва доста скъпо
Вярвам,че не съм сгрешила с избора си, но ако има някой, който да сподели мнение ще съм благодарна!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #22 -:
май 10, 2011, 16:40:42 »
Един съвет към Вас. Не се доверявайте много на обещания. От както съществува БНТ все се влачи техника по частпром. А в БНТ нови неща няма - и хора и техника.
Във втория случай нещата миришат от всякъде. Я попитайте въпросния оператор с газена лампа ли си свети, какви са тези последни модели камери. CNN и Ал-Джезира да са писнали от такова осветление много отдавна. Но са прави в едно - хубавото осветление струва парички допълнително, малко, но струва.
И още един съвет - съвременна професионална камера в нормално заведение от по-нов тип се нуждае само от предно подвижно осветление на камерата.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #23 -:
май 11, 2011, 08:11:07 »
Pachoran
, извинявай явно не съм се изказала добре, но аз имах предвид,че другата фирма, с която съм се срещнала ми хвалеше новата си камера, а не този човек от БНТ. Не разбирам много от видео и фото, но каква е тази камера последен модел, която има осветление само 1-2 метра (така ми казаха от другата фирма)
На мен ми се струва наистина малко. Колкото до допълнителното осветление, разположено в различни ъгълчета на ресторанта - определено има нужда от него - дали ще е газова лампа или свещ - пак си е от полза. А и това, което казваш за съвременните заведения, не съм сигурна,че е съвсем така, защото нашият ресторант е на година и половина, но е с разните му там окачени тавани, скрити светлини и т.н. не е осветен като бална зала
За това смятам,че определено допълнителното осветление ще е нужно и ще има ефект от него. Няма смисъл да спорим за професионализма на въпросния оператор, това ще стане ясно след 17.09.2011. Искам само да уточня, че не съм се спряла на него само заради факта,че работи в БНТ и определено умее да заинтригува хората на първа среща (и това е много важно), ами защото са ми го похвалили мои близки и познати, на които е снимал сватби и са останали с оправдани очаквания. Ако ти имаш неоправдани такива - моля сподели ги.....
Активен
wedding_photo
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #24 -:
юни 09, 2011, 22:33:56 »
Каквото и да се говори и дъвче - допълнителното осветление е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО независимо колко добре е осветен един ресторант.
За съжаление последно време има все повече колеги, които снимат без прожектори, дори лапма на камерата нямат, оправдават се, че камерата е FULL HD и е последен модел на някоя марка. За съжаление клиенти, които не са на "ти" с нещата им се връзват и после остават недоволни.
Не искам да правя антиреклама на никого, който иска може да ме пита на лично за кои колеги става дума, за да не се опари.
Успех на всички!
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #25 -:
юни 11, 2011, 09:17:23 »
Цитат на: wedding_photo в юни 09, 2011, 22:33:56
Каквото и да се говори и дъвче - допълнителното осветление е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО независимо колко добре е осветен един ресторант.
Успех на всички!
Само да добавя, че не само за ресторанта е задължително допълнителното осветление - понякога и на външни сенчести кадри е необходима лека просветка... И във Варна има такива, които не ползват никакво осветление.
Активен
mishenceto
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #26 -:
юни 15, 2011, 08:52:41 »
Ние ползвахме услугите на Мирослав Иванов и останахме супер доволни получихме много над това което очаквахме като краен резултат.
Хората които работят с мерак, за съжаление са малко. Повечето го правят само заради парите.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #27 -:
юни 15, 2011, 13:53:34 »
Да плача или да се смея - две интересни мнения в един ден от регистриран потребител съвсем наскоро. Едно от мненията е доста глупавичко според мен - откъде на къде екип от фотограф и оператор ще плати 3 днаевна почивка като награда на младоженци. Съжалявам, но нещо сте объркали държавата, тук е България, а не САЩ или Канада. Какъв е този хонорар, от който могат да се отделят средства за подарък на младоженците - почивка в Слънчев бряг. Абе за толкова ли глупави ни имате по форумите.....Да , може, но не и видеооператорите или фотографите. Всички останали -да, но точно тях......
Активен
mishenceto
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #28 -:
юни 16, 2011, 08:48:53 »
Pachoran да не би да искаш да кажеш, че лъжа
? Погледни това видео и ако е истина, много държа да ми се извиниш.
http://www.vbox7.com/play:91cd43c3a0
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #29 -:
юни 16, 2011, 11:32:09 »
Честно казано, аз от много години снимам сватби, които са се провеждали и организирали от различни агенции и комплекси - най-големият подарък, който са получавали младоженци е една нощувка и в някой случай ползване на фитнес и сауна. Така, че нормално е да се учуди Пачоран на този факт, че операторът и фотографът са ви пратили на почивка в Слънчев бряг. За работата съм съгласен с вас - едни наистина работят с мерак, а други за парите.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Нагоре
Изпечатай