Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:57:57

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Видеооператори  (Прочетена 206754 пъти)

emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: юли 09, 2012, 23:59:39 »

Здравейте, нашата сватба беше на 07.07 и ползвахме услугите на Виктор Попов, много сме доволни от оператора, беше навсякъде по всяко време и смятам, че наистина успя да заснеме всичко smile
Активен
cvetomirahristova
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #271 -: юли 14, 2012, 12:58:35 »

Здарвейе!
Сватбата ни беше на 09 юни. Ясен Немски и негов колега отговаряха за фотото и видеозаснемането. При първата ни среща се уговорихме за цена. Каза и какво вклучва тя-заснемане на HD, неограничен брой обработени снимки, суров материал, обработен филм HD и трейлар към него.
и двамата бяха неотлъчно до нас, но след като си тръгваха от сватбата трябваше да оправим сметките и за наша изненада парите,които ни поискаха бяха почти двойно от първоначално уговорените! Съгласете се, че е тъпо в разгара на сватбата да се говори за пари и да се караш с хора- за това си платихме като попове! снимките,които получихме от сватбата бяха добри,но преди 2 дни получих и филма. За мой ужас не можах да изгледам дори  целият. Монатажът беше ужасен- това беше като документален филм, нямаше никакво плавно преминаване през сцените , никакво музикално оформление, никакви ефекти- а просто прескачане от кадър в кадър. 10 минути гледахме едно хоро от 3 човека, не беше включил много от нещата, които се случваха в този ден. а наистина имаше какво по- интересно да се включи- сватбата ни беше 140 човека, от който 120 само млади- страшен купон, но от филма това не се вижда! Страшно много съм разочарована и не бих посавтвала никой да остави монтажа на видеото си в ръцете на Ясен Немски.
забравих да кажа, че обложката на филма не струваше и че поиска допълнително пари за суровия материал, а да не говора, че искаше и още 250 лв. за да ни даде филно на HD (все неща, които влизаха в цената)!!!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #272 -: юли 14, 2012, 14:06:24 »

Cvetomirahristova , Вие сте поредната жертва на фотографа Ясен Немски и неговите протежета, неговото студио или така както се нарича.... Над 10 години това е основния трик за набиране на клиенти - в пъти по-ниска цена при договарянето, а при плащането на сватбата, което е винаги в нейния край на тържеството - в пъти по-висока. Качеството посредствено на фотографиите и плачевно на филмите. Това е с ГОДИНИ , ДЕСЕТИЛЕТИЕ ! Нямам нищо против колегите, но имам против лошото качество на услугата. Това е измекярски подход , характерен е за мнооого други студия, фотографи и т.н. Давайте всики останали подобни специалисти като имена !
Активен
cvetomirahristova
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #273 -: юли 14, 2012, 23:33:40 »

1. нямаше на наема Ясен Немски! Снимите биват, но филма, който ни направи е много зле!
2. щях да разпредял повече неща, за който да отговарят близки хора, а не да ги мисля аз
3. нямаше да оставя мъжа ми сам да занесе халкте за гравиране (надписани са печатно!)

общо взето- това как си представяте сватбата и това, за което правите уговорки с видео, фото и DJ- няма да се случат- ще бъде много по- добре, за това не се притеснявай за нищо- усмихвайте си , бъдете щастли и се забавлявайте- всичко в този ден минава много бързо!!!

Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455

« Отговор #274 -: юли 15, 2012, 07:15:14 »

С риск да ми се поскарат профитата в темата - за това са договорите  huhhuh.gif
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #275 -: юли 15, 2012, 15:30:51 »

Проблемът не е в наличието или отсъствието на договор . Определени професионалисти така работят. Говорим за 50 % от професионалистите - ниска цена в началото и в края на тържеството в определен момент започва цакането. Това си е трик, който го може-може. Определени клиенти търсят именно подобни професионалисти. В стремежа си да постигнат най-ниска цена си намират майстора. Лошото е, че е нелоялна конкуренция и страдат доста колеги от това.
Активен
stoyanov
Професор
Публикации: 320

"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"

« Отговор #276 -: юли 15, 2012, 16:13:36 »

И във Варна имаме подобни "професионалисти". Гледал съм филми с ужасно операторско ниво и наплескани с ефекти. Учудвам се на тези хора и се питам как не им е неудобно да продължават да се предлагат и да искат да снимат сватбите на хората.
Активен
djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #277 -: юли 15, 2012, 18:38:16 »

...
общо взето- това как си представяте сватбата и това, за което правите уговорки с видео, фото и DJ- няма да се случат...

Уважаема cvetomirahristova, искрено съжалявам за това което ви се е случило, запознат съм и с доста други случаи подобни на вашия.Ще отбележа само за протокола, че професионалистите които държат на името си, имиджа и професионализма, никога не биха допуснали, да не бъде изпълнен всеки елемент от сценарии на тържество или договореност с младоженците...Добре е да се правят подробни сценарии и да има ясни права и задължения на страните.Желая ви дълъг и щастлив семеен живот.
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**
Публикации: 86

« Отговор #278 -: юли 15, 2012, 21:53:02 »

На мен ми се струва ,че сте поредните неразбрали или подведени от офертата -разграничавайте ясно нещата
1.Заснемане с HD камера и произвеждане на стандартно ДВД -тук разликата е почти нераличима от услугата Заснемане със стандартна професионална камера която не е HD
2.Заснемане с HD камера във HDV или HD формат и след това произвеждане на само на стандартно
ДВД и опция при доплащане да си вземете и HDV или HD варианта суров или обработен -тук вече говорим за по високо качество на продукта

Иначе общо казано -
 Професионалист е дума опорочена от огромна част предлагащите услуги във видео и фото.
Предоверяването на препоръки от ресторанта,фотографа,видеооператора,диджеят  без самите да си направите труда да придобиете лични впечатления кои ще ви изпълни услугата и да прегледате негови демо материали води винаги до лоши резултати .От хора които виждате за първи път на сватбеният ден  всичко може да се очаква.
Така и не разбирам "професионалното"  "етичното" и прочие прокламирано отношение на операторите и фотографите -как се превръща в един момент в грозно непрофесионално аматьорско поведение.
Мисли се ден за ден ,приемат  се обещания които не могат да се изпълнят или ще се изпълнят но при различни условия за които вие последни научавате-тоест извънъредни плащания .

Идеята да се вземе някакъв по голям хонорар ,се обещават неизпълними неща за дадена дата при положение ,че е ясно за професионалиста ,че подвежда клиента -търси се решение в последният момент често се наемат подизпълнители без опит и прочие и прочие ..........следва внезапно разболяване,заминаване в чужбина и други оправдания защо идват други оператори и фотографи...

Към другите изразили мнение -дано не се случи това на вашият сватбен ден с договор или без договор непрофесионалното отношение и неетичността ще ви разочароват но уви няма как сватбеният ден да се повтори ...... 
Втрещен оставам на отговори от родът на "няма как да дадем повече пари от .......за "примерно" HD видео при положение ,ЧЕ ОТПРАВЕНАТА ОФЕРТА Е ПОВЕЧЕ ОТ РАЗУМНА И ОТИВАТЕ ПРИ ТЕЗИ КОИТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ има вероятност да  ВИ СКАПЯТ НЕРВИТЕ ,РАЗВАЛЯТ ПРАЗНИКА ,И НАКРАЯ ЩЕ ИМ ПЛАТИТЕ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ..............

Повярвайте -талант ,образование,професионален опит , и годините стаж  и безкрайното желание за самоусъвършенстване -ТОВА СА КЛЮЧОВИТЕ ФАКТОРИ КОИТО ИЗГРАЖДАТ ИСТИНСКИЯТ ПРОФЕСИОНАЛИСТ НЕЗАВИСИМО ОТ КОЯ ОБЛАСТ ........
Често пренебрегвана за съжаление е тази съвкупност при предлагащите услуги видео фото ,че дори и диджей .......
РЕЗУЛТАТ Е АМАТЬОРСКО ИЗПЪЛНЕНИЕ И ИЗЛИШНО САМОЧУВСТВИЕ  И МНОГО РАЗВАЛЕНИ ПРАЗНИЦИ НА ХОРА НА КОИТО НЕ ИМ ГО ДЪЛЖИТЕ ....
« Последна редакция: юли 15, 2012, 22:09:03 от ivailogeorgiev » Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #279 -: юли 16, 2012, 02:33:29 »

Добре, че се появи една изпържена дама, да обясни схемата която работи успешно не само 10, а много повече години. През последните години стандарта на видео и фото заснемането доста се повиши, от там  и цената на качествената услуга. Забелязал съм  увеличаване на броя клиенти с който не съм сключил сделка именно поради фактора "Цена" ( статистиката не е само за моята фирма) . И след известно време се получават едни много трагични ситуации, който не стигат до форумите, но Ние колегите се познаваме и бързичко научаваме, че "еди кой си обиколил като пчеличка " всичките  или написал 100 еднакви мейла и те попаднали у всички. Дотук нищо лошо, но накрая се установява, че никой не е взел тази поръчка, а тя е попаднала у въпросния тип измамници, който никак не са малко  . Истинската трагедия настава след месец  - два. Тогава когато си вземат филма и снимките и отново започнат обиколките. Но сега въпросите са от други, цитирам - " Вижте господине, имаме малък проблем, попаднахме тука на едни ....., филма е кофти, снимките са тъмни, дали не можете да помогнете? Може ли да се направи друг монтаж,  да се оправи каквото може, а дали ще може нещо на фотошопа да пооправите малко снимките?" И още много други въпроси.Какво си мислите , че се получава, Хахахаха, смях в залата се получава,  навсякъде получават редовния отказ. Аз лично , много съм писал по темата " Как се избира видео и фото", но явно малко четете. Защото , ако четяхте повече мен и колегите, нямаше тези от другата група да виреят  . Отварайте си очите на 4, няма кой да го направи вместо вас, и запомнете за пореден път, безплатен обяд няма, евтиното винаги излиза скъпо. И това не е най-големия проблем, проблема е , че няма да имате спомени.
Едит, относно договорите - не зная как тази булка си е платила всичко на сватбата, но ако това ви се случи, аз бих посъветвал не плащайте нищо, предложете да платите в друг ден. Отидете на спокойствие в офиса на фирмата ( ако изобщо има такъв) и се доуточнете за всички условия!!!. Аз не виждам никакъв проблем в тази постъпка,  така ще се установи коя от страните е права и коя не е. Аз например си имам договор в който е упоменато точно какво е поръчано, точно какво ще получите, точно колко е капарото, точно колко заплащате в ресторанта или на друго място, и какво ви остава за накрая. Винаги оставам за получаване поне 20%от сумата и всички допълнително поръчани екстри  се заплащат тогава, на трезва глава и на спокойствие. Не си правя реклама,  мисля, че всички колеги могат да работят коректно, ако пожелаят.  Това е болен въпрос , и не само за посочения пример, за всичко свързано със сватбата. Аз например съм много недоволен от ресторантите и обслужването и много скоро ще ги подкарам в съответната тема.  :offtopic:Сега ще споделя само гнева си от последните 2 седмици , защото не е по темата. Нормално ли е касите от безалкохолно да седят на централно и видно място? А нормално ли е ресторант за 200 души да няма климатик? Не да не работи, просто няма?!?
« Последна редакция: юли 16, 2012, 03:00:20 от Deliysky » Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**
Публикации: 86

« Отговор #280 -: юли 16, 2012, 10:00:39 »

Пазара определя цената -тоест нека да говориме за пазарно определени цени .Има и някаква хипотетична точка на равновесие и на пресичане на  търсенето и предлагането .
С това искам да обосновя различието в цените .
Които се позамисли малко ще стигне до същият извод .Високите цени първо  не са никаква гаранция за качество .Второ почти никои от професионалистите не може да обоснове високите цени защото в повечето случай са определяни по един друг принцип които няма нищо общо с пазарният.

В оплакването става дума за неща които поясних в първият си пост .

Подвеждане с офертата ,Доплащане за което младоженците научават последни и то на солидни суми
съответно некачествен монтаж ако изобщо е имало монтаж ............

За да няма "увеличение на клиентите"  отказали се да ме наемат само заради цените -съм определил цените на пазарен принцип  финансово икономически обосновани

Вярно те са доста по ниски от "обичайните" но не смятам че трябва нещата да се монополизират откъм цени ........

Цената не е мерило за професионализма .
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: юли 16, 2012, 10:41:27 »

Аз мога да вметна, че нашите оператори от Студио Видеоклип Пловдив бяха абсолютни професионалисти.
 Договорените цени, качество и срок на услугата бяха на най-високо качество. А плащането се случи при предаване на готовия материал с думите " ако има проблем - обадете се!"
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #282 -: юли 16, 2012, 10:48:10 »

[
« Последна редакция: юли 16, 2012, 11:36:35 от DjNick Mc » Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #283 -: юли 16, 2012, 10:54:10 »

Пазарът в България не определя цената, определя е този, който извършва услугата. Ако пазарната цена е по-ниска от нормалната се търсят друг тип услуги и реализация, с които да се достигне желаната цена, която е с две съставящи -техника и труд. Моята техника и моя джоб не могат да чакат младоженците да повишат своите изисквания и доходи. В контекста на това мое изказване отбелязвам също, че заради пазарната цена в момента и чакането, технологино сме с туарегите в Мали. Броят се на пръсти студията със съвременна техника и технология. Ами телевизиите - същото дередже. Изоставаме с десетилетия и в един даден момент ще отпаднем технологично изобщо. В крайна сметка сами сми си виновни за изоставането във всяко едно отношение.

ДЖ пак не си си пил хапчетата, в тези горещи дни и отново се месиш в теми, които не са от твоята компетентност. Никой никого не оплюва. Ясен така си работи с години и това си е негов патент. Аз лично му завиждам - може да го прави, а аз не мога. Все пак си е пазарен трик. Съществуват и други негови колеги, които успешно прилагат този метод. Пак казвам - щом могат да работят така, може би младоженците заслужават подобен трик. Поне продукта да си струва ! Лично за мен това не е начина за сключване на сделка. Лично ДЖ са създатели на този подход , те са пионерите ! И лично ти спри да се заяждаш персонално с мен , ами стани, иди си плати авторските права, на музиката, която пускаш по сватби, защото си в закононарушение.
« Последна редакция: юли 16, 2012, 11:12:49 от Pachoran » Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #284 -: юли 16, 2012, 11:57:42 »

Ти кой беше?!?!  crazy
Ако си решил че не ти се занимава с болни амбиции, които тук демонстрираш нон стоп, значи спокойно можещ да напуснеш форума и да продължиш да работиш като водопроводчик.
« Последна редакция: юли 16, 2012, 12:40:17 от DjNick Mc » Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: