Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 12:52:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Видеооператори  (Прочетена 206822 пъти)

Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #255 -: юни 01, 2012, 07:49:30 »

Подкрепям изцяло казаното от Slavi_DVArt като добавям, че т.нар. трейлър се създаваше и се използваше от псевдооператорите единствено с цел да покажат на клиента, че след снимачния период върху филма се е работило като видите ли е променено това и това. Абсолютна форма на изнудване за цена е т.нар. трейлър в сватбения филм и отбелязвам - трейлър в началото на сватбения филм е меко казано продукт на електротехника в операционната зала на хирурга. И защо така се полуава, ами защото с изготвянето на сватбения филм се занимават абсолютни непрофесионалисти , които си мислят че сватбен филм значи хващам камерата от технополис и снимам, след това прехвърлям материала и отпред и отзад лепвам по едно трейлърче.
 Хиляди пъти съм казвал, че не случайно филмите в Холивуд са с продължителност 90 мин. Още от миналия век тези хора можеха да създават филми по 3 часа, но уви - откриха, че вниманието на зретеля е приковано за екрана за толкова време. Тези неща се учат, ама това е друга тема.
 Трудно се създава сватбен филм с продължителност 90-120 мин, но се получава и то много добре. Но има едно голямо - НО, това струва време и пари. И не на последно място - идеи и режисьрско мислене, определена сценография още преди снимачния период и т.н.
 По отношение казаното от Ивайло Георгиев искам да кажа, че през 80 години сватбените филми се снимаха и монтираха с държавна техника, която се крадеше от една -две институции.
 През 90 години се слуваше абсолютно същото само, че вече се крадеше и от новите частни телевизии. Има хора, които станаха милионери с това, имена няма да споменавам. Проблем при монтажа и дължината на сватбения филм беше използваната технология и носител. Много добре знаете за линейния монтаж и неговите ограничени възможности . Появата на нелинейния монтаж откри нови възможности. Но и до днес хората, които използват правилата на киното и телевизията успяват да създадат стойностен продукт с издържан сценарий и режисура. Проблемът е цената, реално пазарната цена не вклюва възнаграждението на сценария и режисурата.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #256 -: юни 01, 2012, 16:03:49 »

При нас от суровият материал ще се направи филм час и половина за гостите. Ние ще си купим външен хард и ще си гледаме абсолютно всичко и който има нерви с нас също.
Сега нещо странично , но все пак по темата - как ходите вие облечени на сватбите които снимате?
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #257 -: юни 01, 2012, 17:16:55 »

Много хубав въпрос е този за облеклото, но отговорът му няма да направи филма по-добър. Лично аз в топлия сезон ходя с панталон на фирмата MCS или Marlboro classics за 250 лв , риза на Marc O`POLO за 200 лева, обувки bugatti за 150 лв. Всички дрехи могат да се закупят от съответните магазини в моловете на София и други градове. Дрехите са спортно елегантен тип и са много удобни за работа. Облеклото има значение за удобството на работа в топлите или студени дни на годината. Определено за мен е важно на мен да ми е удобно, а не какво искат бъдещите младоженци. В моята фирма техническия персонал има 3 типа облекло за 2 сезона. Просто работата налага това - от конферентната зала или ресторант до сцена на полето за техно парти.
« Последна редакция: юни 01, 2012, 17:25:20 от Pachoran » Активен
Slavi_DVArt
Новак
*
Публикации: 11

« Отговор #258 -: юни 01, 2012, 17:21:14 »

Облеклото зависи както от времето така и от сватбата която снимаме.
Има етични норми които всеки според възпитанието си спазва или не.
Но с костюм и официални обувки нашенска сватба не се снима,
освен ако не е коментирано и съгласувано предварително.
« Последна редакция: юли 10, 2012, 07:35:53 от gucci » Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**
Публикации: 86

« Отговор #259 -: юни 01, 2012, 19:08:57 »

Достатъчно сносно облечен -нито един път не съм върнат през последните7 години от почти ежедневните посещения в Мин.Съвет,Народно Събрание,Президенство  и други официални учреждения където се отразява дадено съвещание ,заседание,пресконференция  .

Въпрос на "общочовешка" култура е начина на обличане .
Да постоянно се срещат щъкащи из София сватбени видеооператори с къси гащета ,чехли,джапанки и прочие атрибути ан една друга "култура" ,но скъпи младоженци бивши или бъдещи това си е ваш избор -дали ще се срамувате или не решете вие ......
Аз поне в моят житейски опит не познавам  колега професионалист работещ в медии или прочие ,заставал зад камера в Тв студио,филмова площадка ,които да носи културата на "базар Илиянци" и прочие.
« Последна редакция: юни 01, 2012, 19:13:41 от ivailogeorgiev » Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #260 -: юни 25, 2012, 15:55:48 »

Искам да изкажа благодарности на Гени Йончев , който беше видеооператор на нашата сватба. Да ви кажа изуми ме този човек, аз преди сватбата му предложих да отидем до ресторанта да го огледа, той ми каза - ти бъди рахат, аз ще се оправя. Викам си добре, ама отвътре ме присвива под лъжичката. Гени отишъл в ресторанта в 10 сутринта ( това го разбирам от Мария , управителката, която ми го разказваше на другият ден) без въобще да ни притеснява нас, огледал всичко и им казал да отрежат някакво клонче на дървото на дансинга, което щяло малко да му пречи, те го отрязали разбира се  laugh
Този човек просто не спря, как я караше тази кола докато ни снимаше по булевардите не знам, всичко сам си направи, слага си лампи, работи, просто не спря. Гледахме вече половината филм ( от сортиранията материал) няма кадърче изпуснато, беше като дух просто. Страшно съм доволна  good good good
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**

« Отговор #261 -: юни 26, 2012, 17:58:58 »

Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo
браво и на вас и на оператора
Активен
Slavi_DVArt
Новак
*

« Отговор #262 -: юни 26, 2012, 18:37:59 »

Трябва да призная, нямам търпение да видя резултатите.
Надявам се ще споделите с нас клипче или друга кратка версия, както и мнението си от филма.
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**

« Отговор #263 -: юни 26, 2012, 21:20:53 »

Слави няма нищо чак толкова изненадващо -просто доволен клиент .....
Смущаващото е възхищението  от опита на колегата  и автомобил да управлява и да снима -това е просто необоснован риск и изобщо не е за реклама .А оприличаването му с дух -просто и по красиви думи е можело да се намерят  Bravo Bravo
« Последна редакция: юни 26, 2012, 21:24:40 от ivailogeorgiev » Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: юни 26, 2012, 21:27:12 »

Тъй като стана дума за трейлъри, качвам и тук нашия, защото предполагам,  че ще е по-полезен отколкото в моята тема:
http://www.youtube.com/watch?v=idUApapXbmM&feature=g-upl
Аз съм много доволна! Не съм професионалист, но клипчето много ми харесва!
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**

« Отговор #265 -: юни 26, 2012, 22:09:22 »

Veseto_87 важното на теб да си харесва клипчето и филма тоест винаги когато го гледате да ви доставя удоволствие и приятни спомени .
« Последна редакция: юли 10, 2012, 07:36:54 от gucci » Активен
Slavi_DVArt
Новак
*

« Отговор #266 -: юни 26, 2012, 23:23:16 »

Клипчето ми харесва все пак е отражение на събитието за мен поне всичко е ясно, кое защо е там и защо липсват важни моменти, млдоженците също го знаят и това е важното станало е много приятно
« Последна редакция: юни 27, 2012, 07:22:28 от gucci » Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: юни 27, 2012, 07:23:39 »

Край на дискусиите-тези дискусии във форума за фотографи и видеооператори,а не в сватбения.Разводнявате темата.
« Последна редакция: юни 27, 2012, 16:10:10 от gucci » Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #268 -: юни 27, 2012, 15:06:11 »

Веси много сладко клипче  Bravo
Активен
wera84
Любопитен
*
Публикации: 23

« Отговор #269 -: юли 04, 2012, 12:12:29 »

Здавейте! Прочетох темата и видях, че препоръчвате Димитър Димитров и Георги Ставрев. Когато отворя страницата им (Studio edno), ми се появяват йероглифи и успях само да разгледам малко снимки и видях, че са свободни за моята дата. Искам да попитам те дали снимат сватби в София и ако да бихте ли ми дали някакъв имейл на който да им пиша? Също така можете ли да ми кажете горе долу какви са им тарифите (за да знам има ли смисъл да се свързвам с тях). Ако можете да ми препоръчате и други видеооператори за София ще ви бъда много благодарна!
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: