Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 27, 2024, 09:38:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Видеооператори
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Видеооператори (Прочетена 206796 пъти)
sasas
Новак
Отг: Видеооператори
«
Отговор #180 -:
април 04, 2012, 12:02:28 »
Репортажа ми беше малко странен. За мен гласеше главно, че ако фотограф или оператор не издава касова бележка и/или фактура, то най-вероятно той не е добър.
Не знам какво е общото между това да си данъчно изряден и да си добър в това, което правиш.
Ама нали щом го дават по телевизията, значи е така!
Активен
djdimi
Професор
dimifoto.weebly.com
«
Отговор #181 -:
април 04, 2012, 12:52:43 »
Цитат на: sasas в април 04, 2012, 12:02:28
Репортажа ми беше малко странен. За мен гласеше главно, че ако фотограф или оператор не издава касова бележка и/или фактура, то най-вероятно той не е добър.
Не знам какво е общото между това да си данъчно изряден и да си добър в това, което правиш.
Ама нали щом го дават по телевизията, значи е така!
Щом го дават по телевизията, значи някой има интерес да го дават...и си е платил.
http://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1436048&t=1436048&offset=all
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #182 -:
април 04, 2012, 14:15:05 »
Здравейте, тази тема винаги е доста разгорещена, дано и сега да дадете хубав съвет. Тези дни ще ходим на срещи с видеооператори, но не знам как да разбера, че някой е добър
Сега сигурно ще ме изядете, но наистина за мен от филм, до филм няма голяма разлика..Какво трябва да искам от него, има ли някакви задължителни кадри, които е добре да бъдат снимани.. Дайте мнение и съвет
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #183 -:
април 04, 2012, 15:30:05 »
InLove_Girl според мен използваш неподходящ момент да отправиш въпроса си - всички са в трескава подготовка на Сватбения фестивал и всички останали събития в столицата и страната тази седмица, които пряко касаят сватбения бизнес. За това аз ще се опитам да ти помогна ! Казвам всичко до тук шегувайки се, нямам нищо против инициативите, организаторите и пр.
1. Сериозните в този бранш имат регистрирана фирма на първо място - това е основния признак на различие със занаятчийския подход към нещата
2. Професионалистите имат офис и/или студио, склад, ателие - това е също основен признак на различие от творбите създадени до печката в кухнята, т.е. домашните условия
От предходните две точки следва да бъдете поканени за среща и разговор на място различно от домашния уют или кафене в центъра.
3. Стаж в ефирна телевизия с национално или най-малкото регионално покритие - много важен признак е този, това е основната разлика между двата вида изкуство - телевизия и фотография, т.е. по това ще разберете човека срещу вас към кой вид изкуство принадлежи професионално погледнато и какво да очаквате в същност
4. Професионално образование - не е лошо да има някакъв курс, степен на висше образование или стаж в ефирна телевизия
По отношение на сватбеният филм. Добър е този филм, който е редуциран при монтажа до 90-120 минути. Това е нормалната гледаема дължина. Филмът трябва да бъде заснет с професионална снимачна техника и осветление на актуален за момента формат на запис. В момента това е AVCHD минимум като формат, това ще бъде в следващите години до 2015 преди появата на 3D снимачната техника. Филмът трябва да получите на Blu-ray Disc с добър дизайн на менютата. Самият диск трябва да бъде в подходяща опаковка - обложка създадена и уникална за младоженците и техния филм.
Спазени ли са тези критерии - няма начин пълнежа на диска да не е един истински и красив сватбен филм, който ще гледате с удоволствие. В същност гледайки сватбения филм, то той трябва да наподобява истниския филм и нищо да не ви дразни в качеството на изображението, сценографията, режисурата, операторската работа.
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #184 -:
април 04, 2012, 18:59:00 »
Цитат на: Pachoran в април 04, 2012, 15:30:05
...е редуциран при монтажа до 90-120 минути. Това е нормалната гледаема дължина.
Пачоран много добре е описал всичко. Напълно подкрепям. Само искам да допълня нещо относно времетраенето на сватбения филм - Младоженците винаги искат филмът да е над 2 часа и дори 3 часа, много рядко 4 часа. Аз например работя винаги филм към 3 часа и отделно правя едно малко 15 минутно филмче от сватбата с избрани моменти и го вграждам в края на филма.
Активен
sasas
Новак
«
Отговор #185 -:
април 04, 2012, 21:54:02 »
InLove_Girl и освен повечето неща, които Pachoran е споменал, си изберете този, което ви е харесал най-много. Все пак това видео ще си го гледате вие, повече от всички и трябва на вас да си ви харесва
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #186 -:
април 04, 2012, 21:56:40 »
Благодаря ви.. Дано да бъда приятно изненадана
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
«
Отговор #187 -:
април 05, 2012, 15:11:00 »
Е ако неприятно изненадана ,то поне ще се сблъскаш с реалността такава каквато е.
А основните неща ги има в по горните мнения.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #188 -:
април 07, 2012, 16:28:07 »
Здравейте,
избрахме си видеооператор и влизам за да кажа, чее съм супер доволна.. Избрахме пакет включващ FULL HD и формат на картината 16:9, цената е почти двойна на другия пакет, нооо разликата в картината беше изумителна.
Специално за Kalama в Бургас
ИМА
оператор, който снима с камера FULL HD . Извинявам се за
но четох, че госпожицата се оплаква, че няма. Както и да е..много съм доволна.
Активен
kleopatra_marin
Любопитен
Публикации: 43
«
Отговор #189 -:
април 07, 2012, 20:45:09 »
Има ли разлика в цената в различните градове за FHD? Във Варна е средно 900 лв.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #190 -:
април 07, 2012, 21:54:32 »
за Бургас също толкова
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
«
Отговор #191 -:
април 07, 2012, 22:26:20 »
Хубаво е ,че сте намерили каквото сте търсили .
Активен
nikolaycho
Любопитен
Публикации: 24
«
Отговор #192 -:
април 19, 2012, 00:10:43 »
Здравейте и в тази тема:) Искам да попитам дали знаете някой оператор/студио, което да излъчва цялата сватбена церемония(докато я снима) директно в интернет? Някъде мернах фирма, предлагаща тази услуга, но не я запаметих тогава и сега немога да я открия.. Ако някой има инфо да пише:)
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #193 -:
април 19, 2012, 00:43:19 »
Николайчо, смея да твърдя, че тази екстра ще ти излезе много солена. В ресторанта някак си ще решиш въпроса, ако там има нет и покритие е възможно да се сложи една непрофесионална камера и да се направи директно излъчване от нея. А до ресторанта, как точно ще решиш въпроса? По какво ще се предава картината, по мобилен нет или? Няма кой да ти осигури такъв трафик! Това е изображение, информацията е с голям обем.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #194 -:
април 19, 2012, 01:34:42 »
Цитат на: kleopatra_marin в април 03, 2012, 20:05:16
...... как обяснява, че качествените видеооператори са малко и .............. И как, когато плащаме, трябва да ни издават документ за сумата. А повечето не го правили. Беше ми интересно да го видя, защото само бях чувала за него и, че е най-добрия в София.
Това което си видяла по БТВ е един добре платен репортаж.Неговото излъчване е провокирано от факта, че по-това време едни други хора организираха международен фотографски форум, на който се събра целия видео и фото елит в БГ, по груби сметки над 100 души. Въпросният "Най добрият" и неговата организация не присъстваха на този форум и трябваше някак да вдигнат шум около себе си, да инициират някаква дейност. Издаването на касова бележка е законово задължение за всеки и няма пряка връзка с професионализма.За нарушение отговаряш пред закона, последствията си носиш сам. Каква беше реакцията на обществото по темата, може да прочетеш от линка на дж Дими. Колко са профитата от неговата организация и какво качество предлагат, може да видиш от същия линк.
А, относно търсенето ти на видеооператор. Търсене с твойте изисквания е доста проблематично. Ще обясня и защо. Защото у нас предлагането отговаря на търсенето. Виждаш един куп хора и на повечето работата ти се струва еднаква и не ти харесва. Това е защото търсенето към тях е било такова. При 90% от запитванията първият въпрос е за цената. Щом цената продава, значи пазара ти налага да предлагаш евтин и комерсиален продукт.Ако искаш да предлагаш друго, цената става неприемлива и нямаш продажби. Тази работа е сезонна - 5, максимум 6 месеца. Хората се женят основно в събота.Има и пости и задушница . Може да реализираш макс. 15ангажимента. Ако работиш с тези 10% който ги интересува качеството и могат заплатят всякаква цена, ще имаш само 2 сватби.С това не можеш да натрупаш опит , нито да си платиш разходите. Значи снимаш си това което се търси.Следствие - има уникални но са малко. Всички други произвеждат почти еднакви продукти.И сега специално за теб - Аз познавам такива хора, който могат да произведат уникалния сватбен филм. Имам партньорство, най-близката фирма се намира в Украйна. Цената е 1500евро + 2 самолетни билета, командировъчни, хотел и други разходи за двама души. Ако това е по силите на някой, да пише, ще получи примерно нещо от този род:
https://vimeo.com/26006801
«
Последна редакция: април 19, 2012, 01:50:22 от Deliysky
»
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13