Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 18:18:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Видеооператори  (Прочетена 206683 пъти)

Kalama
Сватбар
Публикации: 265

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: февруари 23, 2012, 18:53:22 »

Относно форматите и нашите телевизии искам да споделя, че говорих с един сериозен професионалист, който работи в БНТ и той ми каза, че скоро няма да се мине на 16:9 и HD, защото почти всички архиви са 4:3 и SD, а и 80% от хората нямат все още широкоекранни телевизори.

То на БНТ повечето от архивите даже са на черно- бяла лента, това означава ли, че не трябва да имаме цветни телевизори?
Активен
stoyanov
Професор
Публикации: 320

"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"

« Отговор #136 -: февруари 23, 2012, 19:19:44 »

То на БНТ повечето от архивите даже са на черно- бяла лента, това означава ли, че не трябва да имаме цветни телевизори?

Хайде да не се заяждаме, а? Черно-бяла лента и т.н.
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: февруари 23, 2012, 19:33:18 »

Хайде да не се заяждаме, а? Черно-бяла лента и т.н.

Никой да не се обижда, ама купила съм си тв full hd и вече три години не мога да му използвам възможностите. На телевизиите не им се дават пари да си ъпгрейднат техниката - това е истината. Нека да има избор за всички.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #138 -: февруари 23, 2012, 19:56:40 »

Уважаема Г-жо, като на интелигентен човек Ви се обяснява, че скока към следващото поколение тв формат се отлага поради финансови причини. А Вие не искате да го разберете поради незнайни причини. Това ,което сте си купили преди 3 години не е това ,което трябва да бъде. Просто и преди 3 години тези телевизори си бяха скъпи.Не знам дали знаете, но тогава имаше само един канал 24 часов, този на Евро спорт. Проблемът тогава се състоеше в преноса на сигнала като честотна лента - беше адски скъпо. След 4 години имаме технология за пренос на този сигнал по-евтино. Това е ! Посочете марката и модела, за да Ви убедя ,че това ,което имате не е това, което трябва.
 "Ъпгрейда" на техниката става с пари, ама много пари. И тези пари никой не ги дава, а се отделят от печалбата на всяка фирма. Друг е въпросът, че Full HD е преходен формат, който няма да се наложи, а ще навлезе директно 3 D  .Повече няма да говоря ,че туку виж настанала цяла полемика и излишни спорове.
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: февруари 23, 2012, 20:01:18 »

Уважаема Г-жо, като на интелигентен човек Ви се обяснява, че скока към следващото поколение тв формат се отлага поради финансови причини. А Вие не искате да го разберете поради незнайни причини. Това ,което сте си купили преди 3 години не е това ,което трябва да бъде. Просто и преди 3 години тези телевизори си бяха скъпи.Не знам дали знаете, но тогава имаше само един канал 24 часов, този на Евро спорт. Проблемът тогава се състоеше в преноса на сигнала като честотна лента - беше адски скъпо. След 4 години имаме технология за пренос на този сигнал по-евтино. Това е ! Посочете марката и модела, за да Ви убедя ,че това ,което имате не е това, което трябва.
 "Ъпгрейда" на техниката става с пари, ама много пари. И тези пари никой не ги дава, а се отделят от печалбата на всяка фирма. Друг е въпросът, че Full HD е преходен формат, който няма да се наложи, а ще навлезе директно 3 D  .Повече няма да говоря ,че туку виж настанала цяла полемика и излишни спорове.

Уважаеми господине,

Вие защо се мислете за всезнаещ и подценявате хората? Не ми е необходимо Вие да ми обяснявате аз какво съм си купила като техника и какво поддържа тя. Наясно съм.

Не ми се водят повече безсмислени спорове, така че какъвто й компетентен отговор да дадете няма да Ви отговоря.

Благодаря!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #140 -: февруари 23, 2012, 20:12:26 »

Госпожице,
 Аз не подценявам хората, обяснявам нормално , точно и ясно. Пазарът не може да плаща за тази технология, тези ,които работят с тази технология нямат пари да си я купят. Това ,което са ви казали в магазина, когато сте закупували телевизора не е вярно. Идете във всяка българска телевизия и ги попитайте, защо не инвестират. Аз не съм компетентен, попитайте тях. Мисля ,че ме разбрахте.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #141 -: февруари 23, 2012, 20:51:20 »

Друг е въпросът, че Full HD е преходен формат, който няма да се наложи, а ще навлезе директно 3 D  .

Колега интересувай се, как вървят нещата по света! 3Д не само че няма да се наложи, а и ще си отиде толкова бързо, колкото се появи. Това е просто рекламен трик, я виж колко модела 3Д камери се продават и колко от останалите? И 3Д то няма нищо общо с ХДто, може да съществува и с него и без него, може и на кинолента даже.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #142 -: февруари 23, 2012, 21:10:52 »

Делийски, за първи път гледах 3 D филм в най-голмото кино в Москва през 1988 г., подчертавам 1988 г. Бях ученик и по линия "обмяна на опит" се натресох аз и моите съученици в едно училище в Домадедово. Не знам в този период как са били нещата зад онези огради наречени кльонове, а именно в градове като Приж, Лондон.....Ню Йорк, сан Франсиско..... Но взехме си очилата и изгледахме един пълнометражен анимационен филм. Каква беше народността му ,името и т.н не си спомням. Аз бях КИНОМАН, влизах от една прожекция в друга всеки ден ,когато имаше ново заглавие. Представяш ли си сблъсака ми с тази технология. А представяш ли си от 1988 колко годии са минали.
 Да ,тв камери няма масово все още. Панасоник драпа в тази посока, но в долните нива на формата. Иди до спонсорите на организирания от теб фестивал, те имат еди модел камера, един монитор и погледнете за какво става въпрос. На мен лично ми бе интересно, но някак си некомфортно. Просто не сме свикнали с такъв обем информация.
 Сега се сещам, че народността на детския филм беше руска. Нямаше дублаж филма или субтитри. В целия репертоар на програмата имаше още един филм на 3 D  , версия някаква на "Годзила", Япония като страна на производство.
 3 D  е революционен скок сравним с преминаването от видео лента на някакъв вид карта ,няма значение каква. Full HD е максимализиране качеството на изображението на до сега съществуващите формати. Просто по-качествено изображение.
 3 D e бъдещето, пълна промяна на статуквото.
« Последна редакция: февруари 23, 2012, 21:19:31 от Pachoran » Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #143 -: февруари 23, 2012, 21:17:10 »

Момчета ясно ми е колко много ви се спори по въпроса с техниката, но все пак темата е за видеооператори за сватби , хайде малко да се поспрем,а ?  question
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: февруари 23, 2012, 21:18:27 »

Съгласна съм на пълно с Deliysky.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #145 -: февруари 23, 2012, 21:23:07 »

Спираме скъпа, няма проблеми. Когато договаряте поръчката към Вашия видеооператор му споменете за тези неща. Ако не Ви разбере какво му говорите, просто го подминете и насочете към друга професия. Бъдещите булки заслужават добри професионалисти не сам практически, но и теоретически подготвени. А да давам ли бройката на операторите, които разбират за какво чини ?
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: февруари 23, 2012, 21:28:00 »

Спираме скъпа, няма проблеми. Когато договаряте поръчката към Вашия видеооператор му споменете за тези неща. Ако не Ви разбере какво му говорите, просто го подминете и насочете към друга професия. Бъдещите булки заслужават добри професионалисти не сам практически, но и теоретически подготвени. А да давам ли бройката на операторите, които разбират за какво чини ?

УЖАС! shok
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: февруари 23, 2012, 21:34:01 »

Аз пък искам да се похваляяяя   tease tease tease имаме си видеооператор,запазихме си Николай Петров и сме много щастливи,прекрасен човек  yahoo yahoo yahoo yahoo
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #148 -: февруари 23, 2012, 21:54:25 »

Offtopic Една много незначителна вметка относно 3Д-то, за по-младите. Едно време в центъра на София имаше стерео кино ( още преди 1988). Гледахме филмите с очила, както и сега. Беше интересно, но явно не можа да се наложи масово, даже закриха киното. Минаха години и очилата се появиха пак. Вече с модерното име 3Д. Bravo
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #149 -: февруари 23, 2012, 22:09:00 »

И още една вметка. 3 D не съществуваше като термин,  а "стерео кино". Може би терминологията се водеше по тази на звука.
 В същност имаше смисъл от този диалог. Той пряко засяга бъдещите младженци ? Защо ? Защото средството за гледане - телевизора, изпреварва като технология и време камерите ,които създават това изображение и всичко останало.... На производителите на телевизори им е най-лесно, създават технологията ,създават техниката на производство, произвеждат, продават и .....
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: