Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 19, 2025, 01:21:53

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 4  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Wedding - сваДба  (Прочетена 20376 пъти)

Teo
Отговорник
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 2277

Моят сватбен албум

« -: август 03, 2007, 13:05:01 »

Вижте в безплатния SA Dictionary ето тази грешка.

Wedding - сваДба   bad

Щом и в речниците са взели да грешат. Добре, че гугъл поне поправя.

* 2007-08-03_135653.gif (7.8 KB, 440x278 - видяно 3391 пъти.)
« Последна редакция: август 03, 2007, 13:07:30 от Teo » Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: август 03, 2007, 13:06:56 »

олееееееееее  Oh my ... Oh my ... и аз веднага проверявам в речника !! аз имам и сватба и свадба
Активен
mehandjijska
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Вече 2 v 1

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: август 03, 2007, 13:12:16 »

и при мен е така  laugh laugh laugh
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: август 03, 2007, 14:13:45 »

а е имало случай в , които съм проверявала за точния правопис на някой думи !! ужас  laugh laugh laugh laugh
Активен
Picolina
Публикации: 2748

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: август 03, 2007, 21:24:21 »

и аз ще проверя-уф,в моя речник поне е правилно написана "сватба" laugh
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: август 03, 2007, 22:15:34 »

и аз ще проверя-уф,в моя речник поне е правилно написана "сватба" laugh

И при мен е така - сватба yahoo
Активен
Ianka
Професор
Публикации: 449

Бъди прав или човек , който се изправя

« Отговор #6 -: август 17, 2007, 16:46:13 »

Ха  bad , що за речници са това. И в крайна сметка как е правилно ? Че то с тези речници и аз се обърках. girl_wink
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: август 17, 2007, 16:49:12 »

Ха  bad , що за речници са това. И в крайна сметка как е правилно ? Че то с тези речници и аз се обърках. girl_wink

По принцип правилно е СВАТБА Wink
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #8 -: май 23, 2011, 11:55:39 »

Гледам, че вече сте обсъждали правописа и мисля, че не трябва да оставяме тази темичка да натрупа прах.
Дразни ме, когато срещна няколко правописни грешки в една публикация - къде от бързане, къде от ...

Днес само в една публикация прочетох вуал, курсет, манисто и още една грешка имаше от бързане..
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: май 23, 2011, 12:18:23 »

Аз няма да цитирам потребители,но един от редовните ми се набива на очи с постоянните си правописни грешки,а именно:сигОрно,сваДба,Здържан,Згради(изобщо всичко,което се пише по правило със С,бива изписано при този потребител със З),почЕти (вместо почти),спЪт и множество други.Това,че някои от думите ги изписва грешно във всеки свой пост(пример е думата "сигОрно") ме навежда на мисълта,че не е случайна грешка от бързане,а си е чисто невежество.И на мен ми е много интересно как в сайт,озаглавен сваТбата.бг,ще пишеш "сватба" с Д  pardon
Едно е да пропуснеш запетайка или да сбъркаш правописа на трудна дума,но всеки път да допускаш груби правописни грешки,направо си ме дразни  nea  angry
Активен
Sandri
Сватбар
Публикации: 230

« Отговор #10 -: май 23, 2011, 12:20:33 »

grey, според мен грешките от бързане си личат и не са чак такъв проблем. Аз вчера като си препрочетох едно мнение видях че съм писала "галеря" вместо "галерия"  funnytooth . Все пак особено при по-дълги постове, човек не винаги има време да провери всяка дума, а и не винги забелязва изпуснати букви. Иначе и мен тези грешки които си дала като пример ме дразнят. След като даже аз дето съм ходила само първи и втори клас в българско училище знам как се пишат, значи хора които минимум 12 години са учили в България би трябвало да ги пишат правилно.  
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #11 -: май 23, 2011, 13:01:51 »

А какво ще кажете за думи, често използвани тук като: подараци, обрач, окраса, оведомя, маж, двоика, децки?

И на мен ми се случва при преминаване от латиница на кирилица на клавиатурата да напиша : спесхно, приатно, цхожек (човек) както бих ги изписала на латиница, но това често става преди да погледна дали съм превключила клавиатурата си. При бърз преглед обикновено се забелязват.

Думи в множествено число завършващи на й? Такива не е имало, няма и няма и да има!
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: май 23, 2011, 13:49:57 »

И мен ме дразнят изключително много такива правописни грешки angry angry Не,че и аз не съм правила по някоя от бързане pleasantry, но както казва Sandri грешките от бързане си личат good Аз например много често без да искам обръщам местата на буквите pleasantry Не знам как го правя, но като започна да си чета поста преди да го публикувам и винаги си хващам по една две думи объркани. За това си проверявам винаги.
« Последна редакция: май 23, 2011, 13:52:21 от V_e_S_i » Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: май 24, 2011, 14:18:04 »

И аз имам проблем с неграмотността. И някакси, обикновената, непретенциозна неграмотност я приемам, не всички сме академици по правопис и масовката хора са (сме) глупави. Обаче, когато си решил, че ще си особено културен и ще пишеш на висок стил и език и други високопарни определения, и се започне "отидох там въпреки ЗАПЕТАЯ че",   "човекът от ЗАПЕТАЯ когото", и от сорта бисери със запетайка, много ми бърка в здравето. И всичко защото жената пропуснала, че правилото за запетайката преди ЧЕ, КОЙТО, КЪДЕТО се премества преди предлога, когато се използва (не знам дали така се нарича частицата  Ashamed)

Или пък, още едно особено културно изписване "отидох ме", "вие също ли видях те" и подобни, които като ги прочетеш десетина пъти от един човек и започваш да се съмняваш, че обикновеното объркване на поредността на натискане не клавишите е виновно за резултата.

А това, че НЕ винаги се пише заедно с глагола и отделно когато трябва да е слято въобще не го броя  blum
Активен
cherry_dream
Сватбар
Публикации: 280

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: май 24, 2011, 14:39:02 »

И на мен "въпреки че" ми е много антипатична грешка. Както и всичките производни на "предвид". То не е впредвид, напредвид, слято, разделно... 
Активен
Страници: [1] 2 3 4  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: