Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 09:45:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Wedding - сваДба
Страници:
1
[
2
]
3
4
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Wedding - сваДба (Прочетена 19866 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: Wedding - сваДба
«
Отговор #15 -:
май 24, 2011, 15:21:38 »
А защо направо не направите забележка на човека, който хванете да прави такива дразнещи грешки? Без да се заяждам, наистина го мисля
Аз също бих правила забележка, но вече все по-рядко ми остава време да влизам, а сигурно и аз не съм безгрешна, но не мисля че правя чак такива фрапиращи и дразнещи грешки
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #16 -:
май 24, 2011, 18:44:33 »
Защото има потребители, на които трябва да поправя целия пост, ако се захвана с поправяне. Обикновено грешките в рамките на няколко изречения не са една и две, за съжаление. Понякога поправям, друг път ми става неудобно - наистина има хора, които грешат във всяко изречение!
Активен
Sandri
Сватбар
«
Отговор #17 -:
май 24, 2011, 19:11:19 »
Много хора биха се обидили или биха се почувствали неудобно, ако някой ги поправи. Може би на лични е по-добре от колкото в дадената тема, за да няма неудобство. Аз лично всеки път съм благодарна когато някой ми каже, че съм сгрешила, защото поне няма да се излагам вече.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #18 -:
май 25, 2011, 09:52:50 »
Повечето хора не биха реагирали особено положително за препоръка за поправка на правописа, да не кажа, че се случва точно обратното. В случая няма какво да се обиди човек, а по-скоро да му стане неудобно. Всеки може да сгреши и да се поправи, въпросът е да има желание за това. Но много, страшно много хора нито имат желание, нито се чувстват неудобно и си продължават все в същия дух.
Съмнявам се, че биха оправили правописа си, четейки правилно написни постове. Подозирам, че по-скоро може да се случи обратното - посевместно да се задълбочи склонността към грешки.
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #19 -:
май 25, 2011, 11:13:31 »
Аз, лично, си мълча, защото правенето на подобни грешки (тези, преднамерено претенциозните) характеризира личността. В смисъл, че всички сме ходили в едни и същи училища (и най-малките тук не са толкова по-малки от мен, че вече съвсем да се е променила образователната система). Който е имал мозък и желание е щял да се научи на елементарните неща, които аз съм научила. Защото моята активност в училище се е състояла САМО в това да си пиша домашните. На курсове не съм ходила. Е, човек, хванал по-малко и от мен и с претенции на всичкото отгоре, смятам, че съм безсилна да ограмотя. Затова подлярски просто си плюя в темите, където не пишем имена.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #20 -:
май 25, 2011, 12:40:20 »
Аз също не бих се обидила ако някой ме поправи, но от друга страна наистина някои постове трябва да се преправят изцяло, ако тръгнем да ги поправяме
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #21 -:
май 25, 2011, 12:58:42 »
Да попитам, не ви ли се струва иронично, че дори и в тази тема има постове с грешки. Може би е по-добре, преди да съдим другите, да помислим върху себе си.
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #22 -:
май 25, 2011, 13:20:59 »
Аз нямам нищо против да ме поправят, ако сгреша някъде. Няма безгрешни хора така или иначе. Друг е въпросът дали не ти пука, че пишеш и се изразяваш като второкласник, или се опитваш да се усъвършенстваш.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #23 -:
май 25, 2011, 14:44:37 »
Момичета ,
1.Непосилно е да се поправят всички постове във форума с граматически ,лексикални или пунктуационни грешки .
2.Тук пишат най-различни хора ,едни по-малко грамотни ,други повече .Общото между всички нас е бъдещата сватба и нищо повече.
3.Въпрос на обща култура е да не се допускат най-елемнтарини правописни грешки ,но ние модераторите няма как да ограмотим потребителите.
4.Аз лично предупреждавам и съответно при неизпълнение трия постове на латиница и постове ,при които се използва 4 и 6.
5.При използването на въпреки че ,запетаята се слага преди въпреки ,а не между въпреки и че ,така че не прибързвайте със съденето на чуждите грешки !
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #24 -:
май 25, 2011, 18:32:40 »
Да, така е! Фийби, напълно си права, че вие няма как да поправяте всички постове, а и не това ви е работата - да следите кой колко е грамотен
Аз лично съм виждала доста правописни и граматически грешки, но не съм поправяла никой. Все пак сме в 21-ви век и не е нормално да не можем да напишем едно изречение правилно. Да - изключваме грешките от бързане, това се случва на всеки
Но когато става дума за грамотност - хората, които пишат тук са достатъчно големи и БИ трябвало да са достатъчно грамотни, ако не са - едва ли тук ще се ограмотят.
Обаче момичета, наистина СВАдБА е много фрапиращо
, особено за нашия форум, а пък за речник - да не говорим!
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #25 -:
май 25, 2011, 19:54:32 »
Фийби, едва ли някой има предвид модераторите да поправяте граматични и правописни грешки. Нито сте учителки, нито надзирателки, нито майки на потребителите. Просто високомерни констатации за всенародната (не)грамотност.
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190
«
Отговор #26 -:
май 28, 2011, 17:50:42 »
Момичета, много бързате днес и много се вълнувате! (Виждам защо, всички рокли показани днес са прекрасни)
Цитат на: t2egr в май 28, 2011, 11:29:03
извинете ме че така ги качих ама не може по няколко прикачени файла... какво мислите приемам мнения като пак ви казвам че тази с дантелата например на снимката не ме грабва ама като я пробвах.... уникална рокля; тази пък от сатена с панделката е супер изискана и елегантна седи по тялото и извайва всичко което си имаш или нямаш хихи и тази която е фаворита определено и на снимката изглежда най-добре както и на живо... ама се пак дилемата е страхотна радвам се за тези от вас които вече са
прикличили
с избора като го направя и аз ще ми паднат една камара с
камини
.... просто е жестоко ...
Цитат на: malinka_a в май 28, 2011, 11:59:45
Здравейте,
само искам да споделя едно
разочерование
с вас. Значи в четвъртък ми се обади мацката от магазина в Асеновград и ми каза,че ми е изпратила роклята.До тук добре, но я е пратила по Еконт и от тук започват проблемите. Трябваше вчера на обяд да е при мен. Обаждат ми се към 12ч и ми казват,че имам пратка и е до поискване, да отида да си я взема./Звъннах на магазина и от там ме увериха,че са я пратили до адреса ми.
Сколнна
съм да
вярзам
, защото мацката изрично ми звънна пак да потвърди адреса ми./ Говорих с Еконт и си я поисках до адреса, казаха,че до края на деня ще е при мен и да си подготвя пари.В 18ч още я
намя
роклята.Звъня пак и ми казват,че няма да може да я доставят днес да ходя да си я взема от офиса им на другия край на София.Ако не отида ще ми я доставят на адреса на следващия ден /днес/. Отива приятеля
мив
офиса им,след 30мин. търсене се оказва,че е отишла в друг офис.Уговорката последно е днес до 12ч да е на посочения от мен адрес.Днес в 12ч нищо и никой,звъня пак и казват еми в 13ч ще дойде. И сега чакам...Бясна съм и ако не дойде и до 13ч нзнам какво да правя.Дала съм служебен адрес и съм на работа до 13ч.А си искам роклята вече.. :'(
Извинете за дългият пост,но исках да изкажа негативното си отношение към тази за мен некоректна фирма.
Цитат на: Bibsi8792 в май 28, 2011, 12:26:50
Малинка нядавам се вече да си се
срешна;а
с твоята рокля
и дано е това което си очаквала:)
А относно пращането и на мен ми предложиха този вариант
нп
аз категорично
отлазах
затова и два пъти ходих от Бургас до Асеновград,защото ако се наложеше корекция пак тябваше да ходя
Искрено се надявам да си се успокоила вече
А
отнсно
некоректното отношение . незнам кого визираш...Еконт или магазина?Според мен
некоректнот
отношение е от Еконта ... или пък вината и в двамата "търговци" ...
Цитат на: Bibsi8792 в май 28, 2011, 13:09:02
Само се успокой
Моля те
всикчо ше
е ок
А относно моята
рокла
ей това е модела
http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?line=m&style=J1413
сега разбирам че е модел на известен
дозайнер
Цитат на: t2egr в май 28, 2011, 13:29:16
Роклята е страхотна ... колко струва и
от къде
я поръча
Цитат на: Bibsi8792 в май 28, 2011, 13:31:34
Ще ти пиша на лични
став али
Цитат на: malinka_a в май 28, 2011, 13:56:15
Похвал, вече си имам рокля.
Доставиха ми я в офиса,
довечара
ще видя дали
всико
е ок с размера.
Bibsi, роклята е уникалнааа.
Цитат на: Bibsi8792 в май 28, 2011, 14:02:37
А сега и се порадвай и остави нервите настрани !!!
Благодаря ти !!Вярвам че и твоята е
най карсивата
рокля на света
Цитат на: V_e_S_i в май 28, 2011, 16:12:02
malinka_a
, много се радвам за теб. Според мен проблемът не е в магазина, а в Еконт, но...важното е,че роклята дойде.
:danceg:Мен особено ме вълнува дали размерът е ОК, защото и аз като теб мисля от
Асеноград
да си купя, но ме притеснява най-вече това, ако ми я шият и изпращат дали ще уцелят размера точно
За това чакам с нетърпение да пишеш!
Цитат на: malinka_a в май 28, 2011, 17:08:27
Момичета, роклята ми е точно по мярка, няма нужда от никакви корекции.
Много съм доволна,получих това,което бях харесала и поръчах.Само чантичката и воала не ми харесват,но чантичка и без това не исках.Чантичката ми беше подарък към
рокллята
,а
волала
в последствие реших,че ще е съвсем друг.Но от роклята съм доволна.апаратчето е в милото, направих няколко снимки с телефона,но са с лошо качество.Ако някой иска обаче да види роклята,мога да пратя снимки на имейл.Другата седмица ще направя снимки с фотоапарата и ще пусна тук .
Активен
grey
Сватбар
«
Отговор #27 -:
юни 01, 2011, 21:17:49 »
Днес мернах прословутата сва
д
ба в нечий подпис...
Видях също и х
ъ
лки, кум
у
ве,
о
смотрение...
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #28 -:
юни 01, 2011, 22:50:21 »
Не искам да се заяждам или нещо друго ,но не ви ли се струва ,че всички тези грешки са от бързина???
И както някой каза няма безгрешни,но не мисля ,че някой трябва да определя на някой друг културата и това дали е грамотен или не .Моите уважения момичета ,но ми се струва леко прекалено .
Не искам да обидя никой и нищо лично към никоя от Вас!!
Активен
grey
Сватбар
«
Отговор #29 -:
юни 02, 2011, 00:17:47 »
Да, в поста с цитатите става дума за грешки от бързане, аз съм си казала. Не съм коментирала културата, само, че хората се вълнуват и бързат.
Стана ми забавно, защото на въпросната страница (в булчински рокли) почти нямаше пост, в който да не са разменени буквите от бързане.
Няма безгрешни, но за мен лично би било по-приятно ако виждам по-малко грешно изписани думи.
Относно грешките, които не посочвам къде съм видяла, мисля, че те не са допуснати от бързане.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg