Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 20:02:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011  (Прочетена 178426 пъти)

Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: юни 20, 2011, 05:37:48 »

Честито на Тео вече с две бебчета yahoo -  дадоха зелена светлина и на нашата тема  Girl_hide
van4ii, как си? Да нямате бебе?
Капризче, честита дата на секцио. То направо не остана! Отивам да се разпиша в темичката ти  chee
BuB4eto, видяхте ли вашето момченце на 4Д? Снимки  blush
Lina, как си с хемороидите? Аз съм адски се подула отдолу bad, неприятно е, но не ме боли за сега.
Браво за добрите изследвания на другите мами  give_rose

deyzy1, спокойно.  good Отиваш на зъболекар, слагат ти локална упойка (няма нищо вредно за бебето) и ти вадят зъба. Дават ти след това антибиотик за бременни и животът продължава. Повярвай ми.
По-напред сме коментирали темата за зъбите - моето не е много за хвалене, но и аз счупих няколко пломби/зъба. Бях май в 10 седмица, когато ми се случи за първи път - сложиха ми локална упойка, щифт в зъба, пломба и всичко е на 6. Утре отивам за коронка на друг зъб, на който счупих пломба. Преди това ми снимаха каналите и така.
При нас - аз имах доста натоварена седмица в работата и бих я нарекла даже кошмарна. Но мина.  pardon Хубавото е, че в четвъртък имах преглед на видеозон, а в петък се видях с акушерка.
Дадоха ми зелена светлина за нормално вагинално раждане  bigthanx bigthanx bigthanx
Беба беше с главичката надолу и около 2440 грама в 34 седмица. Похвалиха я, че има много коса  heart heart heart Сърцето й биеше със 130 удара в минута, коремът ми е 34 см в легнало положение, кг +1 за последните 2 седмици, кръвното 120/60. Всичко нормално.
В петък бях с леко зацапване(така и неразбрах от къде кървя - при забърсване нямаше нищо, а на бельото имах капки кръв) и ужасно разстройство (2 от признаците за раждане). Акушерката, с която се видях беше толкова спокойна, че даже не пожела да ме погледне crazy. Само ме попита дали днес съм усещала бебето.
Много хора (дори непознати) ми обясняват, че не ми било останало много, защото корема ми бил ниско, но моят корем винаги си е бил ниско, даже сега като седна и ми опира в краката. Та и това съм го сложила в графата нормално  и си чакам края на юли, началото на август good
« Последна редакция: юни 20, 2011, 07:16:33 от Anichka » Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #391 -: юни 20, 2011, 11:32:24 »

Anichka надявам се всичко да ОК и да си родиш както са ти казали докторите smile а за многото коса имаш ли киселини много, защото при мен започнаха, например от червено вино миналата седмица и от сок със сламка и ми стана странно, а пък след това като пих пак сок нищо ми нямаше...

Иначе ние сме супер с бебока, даже на сватбата не се спрях да танцувам, само в ритуалната зала през цялото време се вълнуваше и риташе smile сега сме на 30 юни на лекар да видим пак как сме... ще се чуя с доктора че не знаем как са изследванията още...

Това е от нас, и честито на Тео за двойната радост  baby_boy baby_boy
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: юни 20, 2011, 11:46:56 »

Iveto90, Честита Сватба! weddingday Много любов и семейна топлина  Flower Сега видях снимките и сте прекрасни heart

Относно въпроса ти за киселините/коса на бебето - нямам киселини. Трябва да сканирам моя снимка като бебе да видите какво таралежче съм била и майка ми е казвала, че никога не е имала киселини.
Ако ме погледнете отзад не ми личи, че имам корем, както и отпред корема ми е във формата на топка, а не е разлят - с 2 думи корем като за момче, но нося момиче... Та тези неща - в графата 'баба'.

За киселините, съжалявам, че имаш. Чела съм, че прясно мляко/ печени тиквени семки/ малко сода за хляб, разтворена във вода -  облекчавало..Внимавай със содата за хляб. give_rose
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #393 -: юни 20, 2011, 11:52:48 »

Благодаря Ани,

радвам се че нямаш, много е неприятно. Газираната вода също помагала, за сега нямам те дори не са постоянни, само през нощта и ми се повдига понякога...ще се консултирам с моя доктор smile
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: юни 20, 2011, 13:01:02 »

Такааааааа, сега да ви разкажа за моите неволи с наблюдаващата ме лекарка!
След като видя от изследванията, че хемоглобина ми е доста нисък - 90, нито ме прати на специалист, нито ми предписа хапчета. Аз не знаех нищо до момента, в който не се срещнах с лекарката, която ще ме изражда и тя бе възмутена като ми видя изследванията и  че другата нищо не е направила. Предписа ми Сорбифер Дурулес и каза да си направя пак изследвания и в сряда като отида да ми ги види. Та отивам аз днес сутринта при моята, и тя я няма, съответно трябва да си платя всички изследвания, защото сестрата не може да ми издаде талон и отново хемоглобина ми е същия, не е мръднал, та сега ще видим другата какво ще каже. Омръзна ми да ме дупчат girl_impossible
А и на всичкото отгоре отказва да ми даде направление за раждане, което е длъжна да направи, та сигурно в петък когато съм на консултация, ще се карам с нея, че и мъжът ми и той е бесен вече. beating
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: юни 20, 2011, 13:22:46 »

Дейзи, не се притеснявай. Няма проблем да ти извадят зъба. Просто се ползва упойка без адреналин, ако не греша. Но дори и нормална упойка не е проблем. Аз говорих по въпроса с 2-мата гинеколози, които ме следят и двамата бяха категорични, че няма повод за притеснение. Така че вади го смело  good

Ааа, за Тео не съм разбрала. Ама като съм шматка така е. Да са му живи и здрави бебоците smile

Ванчи, верно си имаш перипетии. Аз си мислех, че само моята по ЖК е зле, но явно не съм сама. Не се притеснявай, ако тръгнеш да раждаш и без документи ще те вземат. Мен тук така ме успокояват... Но те разбирам, че е много дразнещо. Моята, като не искаше да ми даде 45-дневния болничен и направо бях изтрещяла докато си го взема. Така че напълно те разбирам.

Ивето, отивам да видя в темата за сватбата как сте искарали. Надявам се че е било страхотна сватба.

Ани, радвам се че всичко е наред при теб и че няма да има проблем за ествествено раждане smile А за работата, няма да коментирам. Всеки път като чета колко се претоварваш и ми иде да дойда и да ступам твоя работодател...  diablo Знам, че нищо не може да се направи, но все пак се ядосвам...

При нас всички е ок. Ходя на тонове 2 пъти седмично, всичко е ок до момента. Акушерката е много доволна и каза че няма място за притеснение. Докторето е в отпуска до 4-ти, но не вярвам в тези 2 седмици да тръгнем да се раждаме, честно казано. Иначе, ходя на лекции за бъдещи родители. Консултирах се с една приятелка, която е консултант към Националната асоциация в подкрепа за кърменето и тя ми препоръча една книга. Ако някой се интересува: http://www.estestveno.com/node/1250 Разбрахме се освен това да се видим преди да родя, за да ми разкаже за кърменето. А и след като родя да дойде да помага ако е необходимо. Много е мила и се надявам с нейна помощ да нямам проблеми с кърменето.  Пускам ви линк и към сайта на асоциацията: http://www.podkrepazakarmene.com/ Имат консултанти в доста градове, може да ви бъдат полезни.

Такива работи при нас. Прегръдки на всички и до скоро!  give_rose
Активен
BuB4eto
Ентусиаст
**
Публикации: 59

„Истинската цена на любовта е любов“

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: юни 20, 2011, 21:18:00 »

Привет момичета  give_rose

Иве ЧЕСТИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИТО. Пожелавам ви много семейно щастие и никога да не гасне огъня на любовта  twohearts

Ние сме добре с бебчо. Той така ни се цупеше на прегледа, хич не му беше на кеф. Докито каза, че се развива нормално, но е със около две седмици назад. Аз така се притесних, но тя ме успокои, че за моите габарити бебчо си е напълно нормално бебче. Вярвам й и дано да е така. Направихме една фотосесия и така му се радвам на муцунката, макар и намусена  blum blum blum. И таткото беше много щастлив да си го види малкото момче. Ще кача снимки тези дни, че не ми остава време, а толкова много се изморявам напоследък и така ми се спи, все едно съм в началото на бременността.
Вече сме готови със стаята, със покупките, а и днес ни докараха мебелите. Дрешките ги снимах, но не всички, че днес накупих още. Утре таткото ще се напъне да сглоби гардеробчето, скрина и нощното шкафче. За мое съжаление кошарката и матрачето ще бъдат взети, когато ние сме в болницата. Мъжът ми е суеверника във къщи scratch one-s head , категорично отказа да бъдат взети, макар че са купени вече. 
Имам голям проблем със количката, не мога да си харесам. Тази която си бях харесала и бях на 100%, че е Тя - ами оказа се, че с разцветката, с която си бях харесала вече няма внос, а новите нещо не ми харесват  Hmmm

Вие как сте мами?Как минава вашата прекрасна бременност?
Спокойна вечер от нас  sleeping
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #397 -: юни 22, 2011, 12:10:54 »

BuB4eto Благодаря give_rose радвам се че с бебчо сте добре smile Ние сме на преглед другата седмица в четвъртък, иначе сме супер. По спокоен е вече след сватбата и сега вниманието ни е насочено към него. Скоро започваме и ремонт и ще се средоточим там, пък и покупки ни предстоят smile Иначе няма какво да кажем друго, вие как сте, къде се затрихте мами??? blum
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: юни 22, 2011, 13:02:15 »

Иве, успех с ремонта. Дано бързо го приключите smile

Бубче, готови ли сте със стаята? Няма ли да ни покажеш снимки на покупките?

Ванчи, тук ли си? Още ли сте 2 в 1?

Ани, как си ти?

При нас нищо интересно няма, ходя на тонове, чета си книгите за бременноста, ходя на лекции за бременни и такива работи smile Снощи си взехме матрака, днес отивам на ЖК да си взема документите за раждането и това е в общи линии smile

Галки на коремчетата smile
Активен
kateto87
Професор
Публикации: 373

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: юни 22, 2011, 16:45:17 »

give_rose Здравейте и от мен мами, ние също сме добре с бебка на преглед сме на 8 юли чак, новсичко е наред, мн е активна малката , на моменти направо се смеем с глас със баща и как рита с краче и се опипва малката петичка yahoo
Иве радвам се мн за теб, била си страхотна булка yahoo

Една прясна снимчица на пупата :П
 целувки на всички и само усмивкиии

* 260160_226605150702635_100000594546784_846323_2944805_n.jpg (74.5 KB, 720x540 - видяно 199 пъти.)
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: юни 22, 2011, 19:04:24 »

Здравейте, момичета  give_rose

Капризче, много ме зарадва, че ходиш на курсове good Би ли разказвала какви са впечатленията ти и какво ново научаваш, ако имаш вьзможност?
Книгата, кьм която си пуснала линк, и според мен е много добра. Помолих мьжа ми да я прочете, той отначало леко протестираше, но след това я 'изяде с кориците'.
Нарочно слагам картинка кьм корицата с надеждата повече момичета да си я намерят/купят/прочетат.

Катето, много ти е порастнало коремчето. Браво!
Ивето, успех с ремонта и покупките. Wink
Капризче и van4ii, аз имам много тьп вьпрос кьм вас, за което се извинявам, но какво печелят лекарките като не ви дават документите? Парички ли искат?
Аз тези дни сьм с рогата напред и сьм яхнала метлата witch Или ми е много кофеина, или хормоните са в грешен микс. Иначе нямам зацапване вече, както и контракции скоро не сьм имала (и да имам май ги напьлно игнорирам).
Отново супер натоварена програма при мен - в неделя/понеделник спах само 3+1 часа, защото трябваше да оправям един частен сайт(почти нищо не свьрших), в понеделник бях на зьболекар 2ч пльтно. Направо накрая лудите ме хванаха (обикновено обичам да ходя на зьболекар и да ми човьркат по зьбите), снощи ходих да помогна на приятелка и хванах 8:30 влака за нас, вместо в 6:30. Имаше опастност от торнадо..Спряха влака и така до 10:30 вечерта, докато не дойде сьпруга ми да ме вземе и прибере в нас. Днес аз сьм на курс за кьрмене, а той е на курс по гледане на новородено, защото аз без да искам дублирах датите...Остават курс за гледане на новородено част2, курс за инсталиране на кошница за кола, курс за раждане, обиколка на болницата, които ще се проведат следващите 2 седмици.
Ремонтьт в нас продьлжава бавно бавно  - там вече тьрпение и надежда изцяло сьм загубила отдавна.  diablo
« Последна редакция: юни 22, 2011, 19:11:35 от Anichka » Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: юни 22, 2011, 20:44:25 »

Да, още си е в мен мъничкото зайченце, ходим си по разходки и така.
А иначе за това какво печелят докторите, аз си мисля, че ако имаш направление плащат нещо на болницата, та те сигурно правят нарочно, незная.......
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #402 -: юни 23, 2011, 13:32:37 »

Здравейте дами smile

Ремонта се надявам да не се проточи защото е уж за освежаване и малко нови придобивки, но като стане готови ще се хвалим:)

Кате Благодаря ти мила give_rose ти също изглеждаш страхотно, браво и се радвам за бебка smile нека рита  Wink радвам се че писа, тъкмо се чудех къде се затри?

Ние сме си все така добре с бебока, излизаме привечер навън че по тези жеги е страшно smile
Активен
BuB4eto
Ентусиаст
**
Публикации: 59

„Истинската цена на любовта е любов“

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: юни 23, 2011, 15:57:54 »

Привет мамчета  give_rose

Няма такъв сън като моя, просто се връщам в началото  Sleep
Голям сън, голямо нещо. И така не ми се прави нищо, направо се учудвам на себе си. Надявам се тези дни да се съвзема и да почна да пера и гладя, че да сме готови. Не съм снимала стаята, че гардеробчето дойде без инструкции как да се сглоби и милото ще трябва да потърси помощ от приятел. Иначе като цяло сме готови. Сега ще се пробвам да каза малко снимки, дано да ми се получи.
Ние във сряда пак си бяхме на ЖК и да споделя, че съм много доволна от бебо, порастнал е доста (ако може да се има вяра на ехографите), сега сме вече 2100гр. и тоновете са перфектни, въобще сме супер тандем. Тук стана голяма жега и като ме напече слънцето и ставам като балон - крака, ръце, като анимационен герой. Иначе пък тази неделя непропуснах да се насладя на едно плажче, беше супер да съм във водата.
Ох момичета нещо не ми става номера със постването на снимка, но по-късно или утре пак ще мъча. Сега отиваме да видим една приятелка в родилно.
Хайде приятен следобед  give_rose
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #404 -: юни 24, 2011, 14:23:23 »

Момичетааа как сте в тези жеги, ние си седим на хлад вкъщи и чакаме да поотминат и тогава излизаме smile пръстите на ръцете ми се подуват вече но ще го преживея... smile Вие как сте, как са пупитата?

Ето нещо и от мен дето сътворих днес Wink

* Page1.jpg (38.53 KB, 330x248 - видяно 2626 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: