Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:09:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011  (Прочетена 178617 пъти)

minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: май 27, 2011, 20:21:46 »

Аничка и аз не пия лекарства за контракциите. Имам доста от отдавна, но не бяха болезнени ... до преди седмица. Единственото, което са ни препоръчали на лекции е почивката. За съжаление не знам за никакъв друг метод. Тук затова те и спират най-редовно поне 2 седмици преди майчинството, ако имаш контракции. Чувала съм, че в Щатите работят до последно, но смятах че са единици. Явно съм грешала. Няма ли задължително майчинство поне няколко седмици преди термин? Тук е 6 седмици, които можеш да скъсиш до 3 ако си ОК и ако искаш тези три седмици да ги прехвърлиш за след раждането. Но във всички случаи 3 седмици преди термин, не можеш да се явяваш на работа.
« Последна редакция: май 27, 2011, 20:32:13 от minalina » Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: май 27, 2011, 20:25:20 »

Защо ли си мисля, че за контракции изписват магнезии? Може и да бъркам. Дали не беше за мускулните крампи  huhhuh.gif
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: май 27, 2011, 21:10:31 »

Благодаря minalina и mgoranova give_rose

Аз имам между 6-14 седмици майчинство, които мога да взема преди или след раждането на детето в рамките на 1 година.
Иска ми се до последно да работя, защото здравната застраховка е на мое име и ако сега взема майчинство, след като се роди беба ще се наложи да се вьрна на работа веднага. Ако не се вьрна на работа, ще загубя здравната застраховка (майната й на работата) и ще се наложи да плащам едни доста непосилни сметки...оффф
От друга страна ми се иска да сьм с беба вьзможно по-дьлго време (не зная как ще я оставя на майка ми, когато дойде времето и ще трябва да се вьрна на работа).  crazy
Та мен хем ме боли, хем ме сьрби. pleasantry pleasantry  Искаше ми се да има начин малко да облекча тези контракции...

mgoranova, да магнезии и ношпа дават в БГ, доколкото зная.

Явно трябва да си  почивам повече и да приоритизирам нещата в нас.
« Последна редакция: май 27, 2011, 21:12:06 от Anichka » Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #333 -: май 27, 2011, 21:48:25 »

хей мами, радвам се че сте активни  smile
Anichka - почивай си това не е шега-работа
иначе за контракции и аз знам магнезии smile
ние още нищо не сме купували за бебо, сега приготвяме сватбата, нека тя мине първо после цялото внимание и време ще е за малкия юнак  blum
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: май 27, 2011, 22:05:11 »

Ани, почивка си трябва за контракциите и лежане. Друго не знам дали помага. Аз и магнезия си пия, но искам да ти кажа, че хванат ли ме освен да легна друго не помага...

А за майчинството, така като те чета се радвам че тук имаме 45 дни преди раждането и година след това. Искрено се надявам да успееш да измислиш как да разпределиш времето преди и след появата на беба smile
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: май 27, 2011, 22:44:46 »

Anichka ако можеш вземи си добавки магнезий и яж много сушени кайсии. Ако не помогне-със сигурност ще те облекчи и няма да ти навреди  good
Активен
kateto87
Професор
Публикации: 373

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: май 27, 2011, 23:20:06 »

@}->--Хей момичета здравейтеее и от нас lol  yahoo Радвам се че сте добре....Аз съм още в Гърция, времето не е мн добро,но има и слънчеви дни  blum
Иначе бебка е мн активна такова шаване пада  yahoo, с таткото умираме да гледаме коремчето  Girl_hide
Вече имаме доста покупки за бебка yahoo ,като се прибера ще показвам blum
Обикаляме здраво по магазините  djumbo , толкова по заредени са от нащия че нямам думи smile
Пускам ви и снимчица, до скоро, целувки на всички smile

* rsz_photo0079.jpg (65.24 KB, 450x600 - видяно 165 пъти.)
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #337 -: май 28, 2011, 13:18:58 »

Кате, браво за покупките и честито, ние още не пазаруваме но ще започнем в най-скоро време  smile smile smile
и ние се наслаждаваме на ритниците на бебчо, а за времето не се притеснявай тук не е по-различно, всеки ден е променливо  smile smile  Wink
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: май 29, 2011, 20:24:07 »

Кате, много си лъчезарна  LOVING Весело искарване и после чакаме снимки на покупките.

Аз да ви се оплача, днес за първи път ми се подуха ръцете. Няма такава гадост... И боли, много е неприятно. С краката свикнах, но те поне не ме болят, но с ръцете е по-неприятно. Отдавам го на това, че вчера седях до 2ч, пих много газирано, ядох печени ядки и други солени работи.

Днес бях на питата на една приятелка. Много весело беше и гледах внимателно какво правеха. Не спазиха много всички обичаи, но беше точно каквото те си бяха решили и мисля че се получи много хубаво и на всички ни хареса много smile При вас има ли го обичая с питата и мислите ли да го правите като се родят бебоците?
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #339 -: май 31, 2011, 14:22:21 »

Капризче -при нас го има този обичай като се навърши 40-ти ден се събират всички близки жени (майки, баби, прабаби, приятелки..колкото повече по-хубаво става) и така да се каже урисват бебето, слагат се пари върху питката (която е специална за случая) и се завръзва  но не много стегнато (да не е стиснато детето) и се качват високо да е високо и стройно бебето. После взимаш бебето и от семейството жени държат една кърпа над вас и се разчупва питата, топи се в мед и се дава малко на бебето (да близне). После следват подаръците и се забавлявате. Това е погачата при нас  smile smile smile Може да съм изпуснала нещо, но в общи линии е това  Wink

Иначе нашия юнак е добре, рита много мама и тати (нека рита) на 14 сме на лекар тъкмо да се премерим колко тежим и да видим как се развиваме smile

Това е за сега от нас smile Хубав и усмихнат ден
« Последна редакция: май 31, 2011, 14:24:38 от iveto90 » Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: май 31, 2011, 17:27:50 »

Здравейте, момичета smile

Благодаря за сьветите за Бракстон Х контракциите. give_rose give_rose 
Купих сушени кайсии. Ще говоря с акушерката в четвьртьк относно магнезия. Ние не работихме вчера и си бях три дни в нас. На всеки няколко часа лягах, приемах доста течности и в неделя и понеделник нямах стягания. Да видим тази седмица как ще бьде.

Катето, много си хубава heart  Браво, че сьчетавате почивка и пазаруване. Да ни покажеш покупките скоро smile

Капризче, как си? Сьжалявам за подпухването на рьцете. Определено е болезнено и неприятно. Освен, че малко си се преуморила + си пила безалкохолно, имай впредвид, че бебчето е вече голямо и има по-голям натиск вьрху другите органи. В зависимост и от позицията му, може да те притиска и така да задьжаш повече течности.

И тук се прави питка на 40 ден, точно както Ивето е обяснила.
На мен лично много ми допада подобно 'кокошка парти' и особено частта с орисването, но ние най-вероятно ще го пропуснем. Аз вече имах бебешко парти + не мисля, че ще се справя сама с бебе на шест седмици и пазаруване, приготвяне, посрещане, почистване след гости.
Ако имаше кой да ми помогне, може би бих поканила няколко приятелки в нас на раздумка, но сега не ми се рискува.
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: юни 03, 2011, 09:09:48 »

Ехооо, здравейте. Как сте? Нещо се позагубихме всички май smile

При нас всичко е ок с изледванията, да се похваля. Явно подуването на краката и ръцете се дължи на преумора. От сряда съм вкъщи вече и почти нямам подпухвания smile

Последния ми работен ден мина прекрасно. Колегите ми подариха един огромен мечок и много балони и шоколадчета. Бяха супер мили и ми бяха написали страхотна картичка smile Нацелувах ги и ги напрегръщах всичките и вече ми липсват сладурите smile

Сега бера ядове с моята лекарка по ЖК. Нещо не можем да се разберем за издаването на 45-дневния болничен, но се надявам нещата да се разрешат в моя полза на финала smile

Това е при мен! Чакам ви да пишете  give_rose
Активен
kateto87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: юни 03, 2011, 10:37:44 »

@}->--Здравейте момичетаааа yahoo
как сте ...smile
Капризче мн се радвам за теб и колегите smile
Anichka ти как си надявам се по добре  give_rose
iveto90   ти как си мила бебока рита ли, сега на 7 ще видим нашето маниче как е :П

Относно нас се прибрахме  на 1 от Гърция , понесох пътя мн добре и на отиване и на връщане- около 800 км е до Атина. Мн добре си искарахме , направихме само едно плажче, понеже и там преваляваше но като цяло дните   бяха мн  топли и задушни smile
Накупихме вече повечето неща за бебока ,ще ме извините но нещо се затрудних и не мога да кача снимки от телефона с покупките ,при първа вазможност ще покажа sad
Иначе ние с бебока сме добре на 7 сме на доки правих си иследвания кръв урина кръвна захар , всичко е  наред smile
Мн ми беше хубаво ,но наи ми е мъчно за маминка smile толкова ми липсва от 12 години е в Гърция и като се съберем не искам да я пускам  sad ноооо няма начин
пускам снимчици lol
приятен ден на всичкииии и целувки по пупитеееееее  yahoo

* rsz_251265_1875670365328_1048281643_31780389_3180329_n.jpg (9.98 KB, 135x180 - видяно 2032 пъти.)
Активен
kateto87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: юни 03, 2011, 10:40:28 »

и още ...

* rsz_246831_1875670085321_1048281643_31780388_2428958_n.jpg (35.25 KB, 270x360 - видяно 2036 пъти.)
Активен
kateto87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: юни 03, 2011, 10:41:50 »

с маметоо :П

* rsz_252227_1870506956246_1048281643_31772651_6262223_n.jpg (35.54 KB, 270x360 - видяно 2031 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: