Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 20:39:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 178465 пъти)
Anichka
Сватбен ГУРУ
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #315 -:
май 20, 2011, 11:33:34 »
iveto90
, как си? Надявам се болката да е отминала. Съгласна съм със споделеното от mariestrellas. Като цяло - пробваш да заемеш позиции, които да преместят позицията на бебето, защото ти 'ходи по нервите'
Капризче
, радвам се, че няма да правиш тези тестове постоянно. Веднъж на 2 седмици е по-разумно.
За избора на доктор. Толкова очаквах поста ти, но за съжаление някак си след като го прочетох се натъжих. Ти му плащаш за услуга, имаш някакви очаквания, а моето усещане след прочетеното е, че ще бъдеш поредната бременна, която ще изроди, както на него му е удобно (а не според твоя случай). Извинявам се за рязкия коментар. Разбирам ситуацията в БГ, че ако се опълчиш срещу доктор ще ти направят разждането кошмар и по-добре да имаш избран лекар, който да слушаш, но просто хем 'имаш' избор, хем отстрани е като 'нямаш'.
van4ii
, да се отчиташ по-често, ти си първа в групата и водиш напред.
Lina81
, да точно така се 'събужда' бебето, но има още едно условие - след поемане на сок, кафе, студена вода - трябва да легнеш
И аз като съм напрегната не усещам малката и имам чувството, че се е свила и не помръдва. За отоците - лежене си помага, чай от коприва, приемане на течности, да не се спира солта в храната на 100%.
За нас - вчера бяхме на преглед. Кг за последните 2 седмици са +0.2, кръвното ми беше 112/60, изследванията за гестационен диабет са нормални (казаха ми 94), хемоглобина ми е 122 (супер), дължината на корема от срамната кост до под гърдите е 30см, което отговаряло на 30 седмица, нямам хепатит Б и мога да използвам вана при раждане. Трябва да се запиша в болницата, да отида да я видя, да намеря на детето педиатър
И за малката - ех, сега е с крачетата надолу
Прави си нейния бизнес и хич не и пука, че аз я искам с главата надолу. Днес на прегледа беше една много бойна акушерка, която леко ми 'намести корема' и беше много сладка като каза - сега не се притеснявам, но другия път, ако госпожицата не се е застопорила, аз ще я наместя
Които не съм споменала, съжалявам. Всичко най-най!
Тео, как са мама и момчета
«
Последна редакция: май 20, 2011, 11:37:18 от Anichka
»
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #316 -:
май 20, 2011, 15:58:01 »
Anichka- добре съм, благодаря...вече не ме боли така зверски, явно се понамести вътре всичко
другите не пишат как са, позатопли се времето и всички са навън
Активен
kateto87
Професор
«
Отговор #317 -:
май 20, 2011, 19:16:49 »
Здравейте и от мен
ние с бебка сме добре растем на коремче и така ...днес си взех иследвания на кръв урина кр.захар и всичко ми е в норма за което се радвам
само хемоглобина ми мн малко под нормата ...
На 25 заминаваме за Гърция при майка ми за 10-на дни
, надявам се на хубаво време , вече имаме някои покупки дребни,но ще посетим Джамбото задалжително, там е доста по евтино:) и това е от мен засега ...
iveto90
радвам се че си по-добре мила
Anichka
мн се радвам че и ти си добре и бебка е толкова активна и дано се намести когато трябва
Целувки по всички пупи
и прекрасни и слънчеви дни
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #318 -:
май 20, 2011, 20:34:48 »
kateto87- благодаря ти, и да си изкараш много хубаво в Гърция.
И нашия мъник е доста активен даже понякога не ме оставя да спя
но пък е хубаво чувството
и от мен приятни почивни дни дами
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #319 -:
май 20, 2011, 21:36:37 »
Ани, да ти кажа за лекаря... Не съм очаквала някакво отношение. За него съм си поредната бременна и съм просто работа, както бих била и за повечето лекари, ако не са ми лични познати или не съм била препоръчана от приятели. Така седят нещата в Бг. За съжаление избора не е много голям.
Искрено съжалявам, че няма да мога родя при лекарката, която ми води бременноста до момента. Тя е коренно различен човек. Мога да и звънна по всяко време без притеснение, записала си е номера ми и всеки път ми се радва по телефона. Готова е да отговори на всякакви въпроси. Извини се 10000 пъти, че няма да може да ме изражда тя и каза да и звъня когато искам, въпреки че вече не съм и пациент. Прекрасен човек е. Пожелавам и да се чувства много добре до края на бременноста и и да има най-лекото раждане на света. Надявам се в последствие да имам възможност пак да я посещавам...
Спирам, че се увлякох пак.
Радвам се, че всички сте добре! Пожелавам ви много приятни почивни дни!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #320 -:
май 22, 2011, 06:57:00 »
Капризче
,
Честит Имен Ден!
Бъди жива и здрава и много обичана! Весел празник!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ели,
Честит Рожден Ден!
Бъди здрава, щастлива и прекрасна майка и съпруга!
«
Последна редакция: май 22, 2011, 16:16:03 от Anichka
»
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #321 -:
май 22, 2011, 16:28:56 »
Здравейте, момичета
Аз да се 'поФаля', че вчера удовлетворих на мъжа ми желанието и ходихме на 3D. Лично аз съм много разочарована от снимките.
Ето една
Това е
клипчето
Като цяло прегледа мина по следния начин - потвърдиха пола, беба беше този път в правилна позиция - глава надолу (48 часа след като беше с крачетата надолу), не можахме да видим добре личицето, заради плацентата ми, която се оказа предна и беба се гушеше в нея, казаха ми, че плацентата е все още доста ниско
, но според техничката не покривала канала.
Да видим след месец какво ще е положението
Весели Празници
«
Последна редакция: май 22, 2011, 16:40:31 от Anichka
»
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #322 -:
май 25, 2011, 09:58:35 »
Anichka- и аз като ходя на преглед всеки път очаквам да видя бебето по-ясно но най-добре ще си го видя като се роди
нашия доктор сигурно съм споменавала вече има само 3Д, но като отидох на 4Д-то се виждаше много по-ясно и цветно бебето, запис не можах да взема не съм очарована от снимките които станаха, но има време за снимки
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #323 -:
май 25, 2011, 11:11:45 »
Хайде да се отчета, че гледам сте ме скастрили тук: ние сме добре с бебка, тя си расте, а аз само на корем, което е много добре, единствено само хемоглобина ми е нисък.
В понеделник ще се срещам с лекарката, която искам да ме изражда и много се вълнувам. Тогава ще пазарим и всичко по списъка за бебка с мъжа ми. От петък излизам в майчинство и така, времето наближава........
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #324 -:
май 25, 2011, 13:23:44 »
Здравейте, мами!
И аз да се отчета след днешната консултация. Бебка тежи 1,651 кг, с главично предлежание, правилно развита, без аномалии, много сладка според лекарката, наддава нормално за седмицата, в която се намира, потвърди за пети път пола и термина, по размери на всички органи си отговаря на гестационната седмица и не е едър плод, нямаме диабет, нито опасни симптоми за прееклампсия, както се опасяваха преди месец, болките ми се дължат на разширение на родовите пътища, тъй като съм с мъжки тип таз, т.е. доста тесен и разширяването е болезнено, защото засяга костната структура. Окончателното решение за начина на раждане ще бъде взето от лекарката 20 дни преди термина, ако всичко е наред дотогава, сега е още рано. Засега нямам симптоми за секцио, както ми бяха казали преди месец, а високите стойности на кръвната захар, ниският хемоглобин и другите опасни показатели вече са преодолени, нямам високо кръвно и сърдечни проблеми засега, което е прекрасно. Плацентата ми е вече високо при бебка, т.е. няма опасност от плацента превиа нито от някаква изкуствена намеса за предизвикване на раждането по - рано от термина. Намираме се между 31 и 32 гестационна седмица и остава още месец и половина до края, следващата консултация ми е на 23 юни от 9.30 ч., а около 10 юли ще ни кажат кога и как ще се раждаме. Това е всичко засега, много сме доволни, че нямаме диабет и последно сме успели да регулираме нивата на хормоните, остава търпение и позитивно настроение, е болките ще си ги има, но няма как без тях. Това е засега, целувки на всичи и хубаво настроение!
Активен
BuB4eto
Ентусиаст
„Истинската цена на любовта е любов“
«
Отговор #325 -:
май 26, 2011, 12:46:21 »
Здравейте мамчета
Май аз се позагубих малко, но имах гости и нали знаете как е като има повечко хора в къщи. Маминка ми беше на гости и само разходки приказки и весело настроение, за мен особенно много. Татко е толкова развалнуван,милият той, че малкото му момиченце вече е голямо и ще става майка на всичкото отгоре.
Бъзика се, че ще го учи да бъде голям бандит, каквато съм била аз и да прави това което съм правила аз. Та, затова ме нямаше известно време.
Иначе ние с бебо сме супер. Той си рита, шава и май прави опити да става гимнастик и само се моля да се е настанил както трябва, главично. Чак на 1 юни съм на преглед и да видим как расте. Смятаме със татко му да идем да си го видим на цветно, а и да си го огледат по-добре. Така че смятам другата седмица да имам какво да ви пиша.
Колкото до някакви болежки, ами нямам. Пуснах си сама изследвания, че щеше да станат два месеца без да знам как съм. Като цяло доки каза, че съм 6 точки. Никакви проблеми и притеснения няма. Иначе магнеротчето си го пия най-редовно за контракциите. Започнах и да пия витамини за мое успокоение, че давам на бебо всичко необходимо. Иначе се храня нормално, предпочитам зеленчуци и плодове и разбира се къде без сладичко. Вече започвам да се обръщам малко по-трудно и тромаво, но се справям. Като прекаля със ходенето или съм стояла много права вечер усещам петите си напрегнати, но след баня със хладка вода и почивка съм ок.
Аничка
, много е яко клипчето, май като отидем и ние ще си искаме диск. Стахотен спомен си остава.
Кате
, приятна почивка във Гърция и да се насладиш и за нас.
Мамчета как вървят покупките за бебчетата? Вече накупихте ли всичко? Ние се още на никъде и малко запчвам да се притеснявам, че времето си минава, а ние още не сме се организирали. Сега смятаме след рожденият ден на татито да боядисаме стаята и да я обзаведем. Като имаме напредък ще снимам да ви се похваля. Ако вие сте напреднали дайте снимчици.
Спокоени слънчев ден от нас.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #326 -:
май 27, 2011, 10:28:15 »
Здравейте момичета! Аз нещо се луднах от работа тези дни и нямах време за форума, но от следващата сряда съм си вкъщи и ще наваксам
Нямам търпение вече да си оставам вкъщи. Решила съм 2 дни да спя, а после такъв план на действие съм си спретнала, че няма да скучая изобщо
Аничка
, благодаря ти много за пожеланията! Да ти се връщат много кратно! Изгледах клипчето, много е интересно. Обаче ми прави впечаление, че гръбнака много ясно се вижда винаги. И на нашето клипче най-отчетно се вижда гръбнака
iveto90
права си, че най-ясно ще ги видим бебоците на живо
Кате
, върнахте ли се от Гърция? Как искарахте?
Бубчето
, много е хубаво че така добре се рабирате с вашите
А за покупките: ние май доста неща накупихме, по-основните поне вече са на линия, но има и още доста дребосъчести неща за купуване
mariestrellas
много се радвам за добрите резултати при теб. Ти как предпочиташ да раждаш?
van4ii
щом си вече вкъщи, пиши ни по-редовно
Аз в понеделник бях при един роднина гинеколог и той видя че бебока се е разположил главично, освен това си отговаря на седмиците като размери и каза че от гинекологична гледна точка не вижда причини да раждам секцио. Препоръча епидурална упойка за да нямам много голямо напрежение в очите при напъните за всеки случай. Освен това баща ми мери захарта сутринта, след рождения ми ден, т.е. след като бях яла каквото си поискам и то късно вечерта и беше 5.5, което също е добър знак че гестационен диабет може би няма
И така, сега съм по-спокойна и уверена и като отида на 13-ти тпри лекаря, който ще ме изражда ще мога да си кажа какво предпочитам без притеснения след като имам мнението на друг лекар, на когото вярвам
И такива работи при мен. Хайде оставям ви, пожелавам ви хубав ден и приятни почивни дни
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #327 -:
май 27, 2011, 12:53:30 »
Капризче- време е да си дадеш почивка и по-често пиши
макар, че и другите момичета се затриха пак
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #328 -:
май 27, 2011, 17:06:52 »
Здравейте, момичета
Благодаря за хубавите думи за моята беба
Радвам се, че прочетох толкова положителни новини около всички
iveto90
, да ще ги снимаме на живо най-добре
Нямам тьрпение!
Още от сега мечтая за фотографската сесия, която ще направя като се роди. Преподпалагам и моята приятелка ще се включи да я снима, така че снимки ще има и то много.
van4ii
, наистина, отчитай се по-често. Ето сега и като започнете с покупките ще има и какво да показваш
mariestrellas
, наистина страхотни новини този пьт си споделила от прегледа! Всичко е в норма, дано така и занапред! Колко му - е останаха между 5 и 9 седмици до края грубо казано. До тук избутахме, и занапред ли няма да се спавим?
BuB4eto
, толкова хубава семейна обстановка си описала! Радвам се, че изследванията са ти в норма. За гледането на бебчето на 3Д - само да споделя, че на 2Д се виждат детайлите на органите, а 3Д е само за родителите и бих казала, че доста относително си представяш нещата. Но е спомен, готино е, и ако можеш да си го позволиш - защо не.
Капризче
, раздвам се, че си имала прекрасен рожден ден.
А мнението на втория доктор ми допадна много, не защото е казал нормално раждане например, а защото е гледал твоето тяло, твоето бебе, твоето специфично сьстояние. Искрено се надявам и другия доктор да погледне на теб като уникален случай и да избере най-доброто за теб и твоето момченце.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #329 -:
май 27, 2011, 17:07:23 »
За покупките - ние сме почти готови. Дори бих казала, че ако утре беба се роди сме си готови. Трябва да купя още памперси за еднократна и многократна употреба, четка за миене на шишета, нощна лампа, слинг и още няколко дреболиики, от които нямам достатьчно. Снимки, ако ви покажа какьв куп от покупки е в нас мога и да ви изплаша...Но аз имах бебешко парти и ми подариха повечето от нужните неща. Ние бяхме купили креватче, количка, чаршафи, стерилизатор, дрешки, дреболиики. Други по-голями неща като столче за кола, корита, шезлонг, активна гимнастика и тн истории ще получа края на юни от две приятелки. Купихме и рамка за легло с чекмеджета за бабата, преорганизирахме вградения гардероб в стаята, като сложихме нови чекмеджета, допьлнителни рафтчета, порьчах пердета за стаята (срамота..но нямаме пердета в момента в тази стая)
Този уикенд планувам да сортирам дрехите, за да видя какво имам/нямам, трябва да вьрна дублиращите подарьци от бебешкото парти, имам да чистя, подреждам...
Момичета, стана много дьлго, но да ви попитам - вие освен, че пиете лекарства за контракциите, как се справяте с тях? Аз имам всеки ден бракстон х контракции - като ме почнат от следобедта, докато не легна за 2-3часа вечерта, няма отпускане. Иска ми се да има и друг начин да облекчавам това стягане, ако може. Бихте ли препорьчали нещо?
За протокола - не пия лекарства освен витамини за бременни, акушерките си ми казват, че контракциите са нормални, няма как да си остана в нас и ще работя, докато не родя.
«
Последна редакция: май 27, 2011, 22:29:29 от Anichka
»
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]