Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 18:05:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 178206 пъти)
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #285 -:
май 03, 2011, 18:29:30 »
Привет!
Аз днес се вкарах в едни филми, ужас, добре, че се оказа, че всичко е ОК с бебето!!!
Сутринта реших, че не го усещам и хукнах по лекари, правиха ми запис на тонове, гледаха ме на видеозон - бебето си има даже мозъчни гънки - умничко ще е, като батко си
За пола,чне запомних, но важното е, че всичко друго е наред! Другият месец пак съм на преглед при доки в Майчин дом, тогава ще решим кога ще се ражда бебето и всичко останало
Капризче
, стискам поалци всичко при теб да е ОК на следващите изследвания
На всички пожелавам приятна и спокойна вечер и сладки сънища!!!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #286 -:
май 03, 2011, 21:33:24 »
iveto90
много готини сайтове. Аз сега съм дала бойна задача на татито да търси бял шум. Като намери ще ви споделя линкове.
Танче,
аз тъкмо си помислих, че ще разберем пола, ама не. Важното е че бебчо е добре.
minalina
, не искам да правя това с боцкането, защото 1) Страх ме е от игли и за мен стреса да правя това сама вкъщи ще е голям; 2) Мисля, че лекарката иска да си пробута глюкомерите на фирмата, с която има някакви взаимоотношения; 3) Не смятам, че имам нужда от такова нещо, мисля че следващия понеделник ще съм с по-добри резултати. Ако тогава все пак се наложи да ползвам глюкомер се разбрах да взема от баща ми единия, той има 2 и мъжа ми да ми прави пробите докато свикна. Може ми малко се инатя в случая, но просто не искам да се стресирам по 7 пъти на ден, защото някой така е решил...
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #287 -:
май 03, 2011, 22:12:54 »
Капризче
и аз на твое място бих постъпила така
.В никакъв случай не можеш да ме накараш да се дупча по 7 пъти на ден
аз от едно взимане на кръв изпитвам ужас,а какво остава за това
Особено,ако случая е такъв-да си пробута глюкомерите.
Активен
kateto87
Професор
«
Отговор #288 -:
май 04, 2011, 18:16:06 »
Здравейте мамчета,надявам се всички сте добре, исках да се похваля че утре сме на преглед и чакам с нетърпение да жидим бебчо или бебка, дано този път не е толкожа срамежливо нашето съкровище
При мен всичко върви наред коремчето вече порасна и то доста, имам само проблем при спането през ноща, ужасни болки в тазобедрените стави и се въртя ту на ляво ту на дясно. Освен че от бременнноста като малка съм била в каиши и сега като голяма мн ми влияе времето и особенно сега както е влажно и мрачно навън,надявам се скоро да се оправи и да е само слънчево.
Желая ви само хубави моменти, целувкииии
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #289 -:
май 05, 2011, 07:43:49 »
Катето
, успех на прегледа
Да пишеш по-късно как е минало.
Булечка
, ех, какви емоции си преживяла. Радвам се, че всичко е наред
Капризче
, аз те подкрепям, че препоръките на лекарката да си следиш по 7 пъти на ден нивото на инсулина са крайни. Нека мине другия тест и след това да те сложи на по-строга диета...
Извинявам се, че те питам, но защо точно 7 пъти на ден?
Не се ли мери преди и след ядене???
tcveteto
, момичетата са ти написали доста точно за раничката - хубаво е да се третира след раждането. Най-вероятно сега се е получила от хормоналните промени.
Аз утре съм на теста за гестационен диабет и ще ми слагат и инжекцията заради отрицателната кръвна група. Няма да е много кеф, но са процедури....
Моето бебе си сменя постоянно позицията. Отново е напречно застанала. Иска ми се да се намести, но уви доста лесно се премества
«
Последна редакция: май 05, 2011, 07:48:12 от Anichka
»
Активен
tcveteto
Ентусиаст
«
Отговор #290 -:
май 05, 2011, 08:03:20 »
Добро утро на всички мами. Във вторник на прегледа се оказа, че имам много контракции и бебка се беше свила много- ръчичките и краченцата и бяха пред тялото и поради тази причина не можахме да я видим добре. Поне докторката каза че за сега всичко е в норма, за което се радвам и със сигурност потвърди, че е момиченце. Сега пия магнерот и се надявам следващия път нещата да са по-добре.
Anichka
и докторката ми каза че раничката тай-вероятно се дължи на хормонален дисбаланс, аз и без това приемах утрогестан, но за третиране дори след това не сме коментирали, то е и рано, но съм чувала, че понякога след раждането тези ренички изчезват от самосебеси.
kateto87
и аз имам проблеми със съня, все по-трудно заспивам и се въртя много, даже и съпругът ми се научи да се върти в синхрон с мен.
А и щом си имала проблеми като малка представям си какво е.
Капризче
наистина и неприятно да те боцкат, но 7 пъти на ден си е наистина мъчение. Аз се чудех това изследване дали е задължително за всички, защото и на моята приятелка го правиха.
Желая ви на всички един усмихнат ден въпреки облаците
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #291 -:
май 05, 2011, 09:40:17 »
Добро утро!
Ани
, и аз се учудих за тези мерения. Баща ми, който е диабетик каза, че се взимат по 5 проби на ден и то в болница, а не в домашни условия. Както и да е, ще видя в понеделник как ще излязат изследванията и после ще го мисля... Пиши като мине твоето изследване какви са резултатите. Стискам палци всичко да е ок
tcveteto
мисля, че не е задължително това изследване. Поне аз като ходих имаше няколко момичета и всяка имаше различни симптоми, които говореха за наличието на гестационен диабет.
Кате
, да кажеш после какво е станало на прегледа.
Активен
kateto87
Професор
«
Отговор #292 -:
май 05, 2011, 16:10:01 »
Здравейте и от мен , днес бяхме на доки, ще си имаме момиченце,
всичко е наред бебка си отговаря на седмиците , доста се въртеше на прегледа.
аз малко се депресирах че съм качила 3 кг за 5 месец
като се има на предвид че само на корем съм качила и всеки так а ме вижда, дано др път да не сам повече от 2 кг
Доктора каза на прегледа че си имам повечко околопрлодни води ,но няма проблем
това е от мен засега , йелая ви слунчево време в наи скоро време
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #293 -:
май 05, 2011, 19:11:17 »
Кате, честити ви розови гащи! Много се радвам за вас!
Момичета, исках да попитам дали някоя от вас е имала болки ниско долу с леки контракции в края на 28-ма и началото на 29-та седмица? Днес цял ден съм с болки и съм ужасно притеснена, май ще трябва да се връщам в болницата пак, макар и да не ми се иска. Хубавото е, че не кървя и нямам никакво друго оплакване, поне засега, а болките започнаха тази сутрин изведнъж. Помислих си, че съм спала в лоша поза и ще преминат, но се оказа, че не само не преминаха, но и започна да ме боли от двете страни, първоначално беше само отдясно. Сега нямам контракции и нищо, бебка я усещам по-слабо и не чак толкова безумно активна, както беше напоследък. Не знам какво да правя, а по празниците съвсем не ми се ще да ме хоспитализират пак. Мисля, че може да е от поликистозата, която имам и от това, че матката ми расте заедно с бебка и притиска и избутва някои органи, но не знам дали съм права. Все пак не са толкова силни болките, както сутринта и през деня, а и нямам контракции вече. Какво мислите или бихте ме посъветвали вие? Предварително благодаря! Отивам да легна отново, че ме понаболва леко, а доста време вече съм седнала. Ужасно е да пазя леглото толкова време нон стоп и да не се оправям, но като гледам не съм единствена. Миналата седмица бях с възпалена щитовидна и без глас 4 дни, което беше доста неприятно. искам времето да се оправи и да не е толкова ужасно, защото много ми влияе на общото състояние. Повече успех и кураж на всички ви! Дано скоро грейне слънце и да можем да му се радваме повече, но да не е горещо, а приятно топло! Ех, мечти...
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #294 -:
май 05, 2011, 22:32:03 »
mariestrellas, аз не сьм имала подобни болки, които описваш.
сьвет...не зная дали бих си позволила, защото описанието звучи сериозно, а аз не сьм доктор. Аз лично бих се обадила на следящия ми гинеколог, ако се подновят контракциите. Междувременно - леглото да ти е пьрви приятел. Няма значение празници или не - до тук избута, трябва и занапред да запазиш малката!
Това, че не рита нон стоп е ОК, важно е обаче да я усещаш след като си хапнала/пийнала нещо, което повишава крьвната захар. Дишай дьлбоко, а не повьрхностно, пробвай да лежиш на лявата ти страна.
Катето, честито розово вьрзопче
Да дам отчет за моя преглед днес. Дадох урина, претеглиха ме, качила сьм +1.5кг за последния месец, което е 7кг от началото, крьвното ми беше 120/60, на беба пулса беше 140, позицията и беше добра - почти с главата надолу
Бях изпила глюкозната напитка, взеха ми крьв за изследването за гестационния диабет. Резултатите ще са готови утре. Ако не ми се обадят - всичко е наред, ако ми се обадят - значи не е (тук така процедират). Изтеглиха крьв и за хепатит б/с, за да са сигурни, че сьм здрава, ако поискам да използвам вана по време на раждането.
Биха ми гамаглуболина в четирибуквието. Сестрата беше много внимателна. Като и казах, че усещам, че вкарва лекарстовото и намали потока и почти нищо не усетих. Сега сьм добре. Дано и утре да е така.
На преглед сьм след 2 седмици отново и така до 36 седмица, след което започвам всяка седмица.
Ако получа контракции с повтаряща се ритмичност, изтичане на води и тн екстри - трябва да се обадя веднага.
Попитах дали трябва да следя колко е активна беба (моята е мьрзеланка) и те казаха - чак броене на ритници не, просто да сьм сигурна, че я усещам.
Акушерката ми отговори на вьпросите относно упражнения и тн - каза, че ниска плацента и упражнения с клякания не си вредят. Болката, която усещам отдясно на дупето от време на време най-вероятно е притиснат нерв и се оправя беба като се завьрти
Активен
mariestrellas
Сватбар
«
Отговор #295 -:
май 06, 2011, 06:13:15 »
Благодаря за съвета, Аничка!
Ами за мое щастие, след вчерашното неразположение, нещата отшумяха сами, предполагам, че се дължи на разширяването на родовите пътища, защото по принцип имам много тесен таз. Боляха ме костите по скоро, а не меките тъкани, така че смятам да изчакам и да видя как ще съм днес и след това да потеглям към болницата пак, дано не се наложи! Моята лекуваща лекарка не си дава телефона, нито дава консултации по телефона, така че ми каза, ако имам проблеми, да отивам в болницата за приемане отново. Не мога да си плащам за всяка най-малка консултация и за това изчаквам да дойдат дните, в които могат да ме консултират по здравната каса. В края на краищата защо са ме осигурявали години наред, след като не мога да си ползвам законното право на безплатни медицински услуги сега /и без това в момента съм доста затруднена финансово/? Снощи не ме болеше, а тази сутрин все едно нищо не е било, събудих си се и станах сама от леглото без проблем. Вече нямам контракции, както преди и бебка си се движи отново доста активно, което ме успокоява. Аз спя или по гръб или на лявата страна, така че да не притискам основната аорта, която я кръвоснабдява. Затова смятам, че проблем с начина ми на спане или позата ми няма.
Снощи майка ми ми звънна, че е купила всичко необходимо за бебка откъм дрешки, без големите покупки, защото ни очаква голям основен ремонт и затова не можем да купим всичко наведнъж, а и някои неща са доста по-скъпи в чужбина, отколкото тук. Поне обикаляхме и си харесахме всичко необходимо, остава само да се поръчат нещата, надявам се да успеем с всичко навреме, малко по малко ще се справим. По всяка вероятност ще се местим на друго място докато трае ремонтът за 3, 4 месеца, защото тук ще е абсолютно бойно поле, ще се разбиват стени, ще се сменят ВиК и ел. инсталации и ще се обособяват други помещения с цел да стане по-удобен и светъл апартаментът. Ще видя покупките тази вечер, нямам търпение… Аз бях купила само комплектче за изписване и едно шише на НУК. За покупките може би е по-удачно да пиша в друга темичка, но нямам снимки, ще ги видя с уебкамера тази вечер, а до две седмици ще ги получа или поне на това се надявам. Това е от мен засега. Честит празник на всички с имената Гергана и Георги, както и на всички военнослужещи, ако има такива сред вас или вашите близки! Целувки и весело изкарване на празника!
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #296 -:
май 06, 2011, 13:54:27 »
kateto87- честито, да ви е живо и здраво и леко да мине на финала
а за килограмите не се притеснявай чак толкова аз преди да забременея бях 46 а сега съм 57кг 6-ти месец
но не се притеснявам, имам повечко апетит и си хапвам не се лишавам от нищо
даже съм наблегнала на шоколада хихи...
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #297 -:
май 08, 2011, 07:40:08 »
Цитат на: mariestrellas в май 06, 2011, 06:13:15
Аз спя или по гръб или на лявата страна, така че да не притискам основната аорта, която я кръвоснабдява. Затова смятам, че проблем с начина ми на спане или позата ми няма.
mariestrellas
, до колкото съм чела и говорила с моите акушерки, се препоръчва спане на лявата страна (така притока на кръв и хранителни вечества за бебето е най-голям) или на дясната. Спането по гръб особено през третия семестър
НЕ
се препоръчва, защото плода е вече тежък и точно притиска главната аорта.
Активен
mariestrellas
Сватбар
«
Отговор #298 -:
май 08, 2011, 08:04:48 »
Аничка, и аз четох хиляди неща по този повод, аортата минава отдясно и затова се опитвам да спя наляво, но болките бяха толкова силни точно вдясно и вляво ниско долу, че ме боляха чак костите и не можех да помръдна наникъде, същевременно ме болеше и гърба и изобщо, не знаех на какво се дължи, не можех да престоя легнала нито за минута, трябваше да седя леко наведена на една страна, докато ми мине болката от другата страна и така се редуваха. Тези болки ги получих на два пъти, разпределени в два дни, след това отшумяват, но все още съвсем леко ме понаболява срамната кост като ходя. Приличаше ми на започващо рaждане, нямах кървене нито кървенисто течение, имах контракции, но не силни и не болезнени. Предполагам, че лекарката ще каже на 25-ти какво е било, ако дотогава всичко е наред и си спазя часа, защото може да се наложи да отида по рано в болницата, /дано не се случва де!/, но не зависи от мен. Знам, че бях толкова уплашена и притеснена, толкова болеше, че не можех да мисля и да отговарям на въпроси. След това два дни само на легло, но и това не е решение, защото от време на време си имам такива неразположения, а и не исках да се обездвижвам напълно. Помислих си, че се пукат кистите от яйчниците ми и затова ме боли точно там ниско долу от двете страни, освен това излизаше от мен периодично маса, наподобяваща функционална киста. Това е възможно, според лекарите дори наложително, защото плодът притиска всичко, кистите от яйчниците не се развиват и не нарастват, защото нямат място, не се пълнят с течност, а се пукат и изтичат като фунцкционалните /временните/ кисти. Преди години ми препоръчваха да забременея и родя, за да се изчистят безоперативно, но така и не се случи подобно нещо. Ще питам, изобщо нямам идея какво беше това и тези силни болки толкова рано преди термин. Благодаря отново за съвета, все пак малко се успокоявам като ви чета. Сега си спя отново настрани без проблем, което е добре.
Денят отново е мрачен, но дано за вас не е такъв и да имате добро настроение! Приятна почивка на всички ви!
Активен
BuB4eto
Ентусиаст
„Истинската цена на любовта е любов“
«
Отговор #299 -:
май 08, 2011, 16:46:42 »
И аз да кажа за моят преглед, който малко ме притесни.
Всичко ни е както трябва, бебо си е ок, обааааааче е със дупето надолу.Има още време та се надявам да се обърне и да си заеме позата за старт.Искам да си родя нормално и хич не ми се иска да мисля за операция.Все още си имам контракции, но като цяло смятам, че са по-рядко и затова доки каза да продължавам да си пия магнеротчето, но да намаля бройката.Не ми пусна излвдвания, но аз утре ще си ги направя за мое успокоение, дори и да не е по здравна каса.Много се дразня на себе си, пак забравих да попитам как расте и колко е пораснало.Само като ми каже, че всичко си е както трябва и аз се успокоявам и забравям да попитам. Много ме е яд на мене си
. Другата седмица ще ходя за продължаването на болничния и ще питам акушерката, нали си записват там някакви неща, че да ми каже. Дано вие не сте като мен
Иначе като цяло бременността ми минава спокойно и без да изпитвам някакви болежки. Надявам се до края да е така, както на себе си си пожелавам, така и на вас ви пожелавам.
Кате,честито ви розови пеленки
, лека бременност до края.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21