Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 17:23:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 178047 пъти)
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #270 -:
април 30, 2011, 10:01:16 »
Здравейте дами! Моя преглед в четвъртък мина добре. Бебока тежи 1,360 кг, което е малко над нормалното. Пулсът му беше 144. Лекарката каза, че е много палав, отваряше си устата постоянно и си лапаше пръста. Мърдаше с крачета и ръчички, голям образ. Единственото, което я притесни леко беше че обиколката на коремчето му отговаря на 29 седмица и 5 дни, а всички останало на 28 г.с. 1 д, както и си беше. Като разбра че съм качила 6 кг за месец и половина, а също и че баща ми е с диабет ме изпрати на изследване за гестационен диабет. Каза, че не би трябвало да имам, но за всеки случай да го направим. Аз също мисля, че не би трябвало да има проблем, но съм съгласна че няма да навреди да сме сигурни че всичко е ок.
Лекарят, който избрахме за раждането, за мой късмет е в отпуска 2 седмици и чак след Гергьовден ще говоря с него. Избрах и как да раждам: естествено, с епидурална упойка. Според моята лекарка, това е най-добрия вариант и тя също мислела да ражда по този начин. Разпитах я подробно за упойките, окситоцина и всякакви работи, които се сетих. Получих много разумни и успокояващи отговори. Дано наистина нещата се развият добре.
За детските песнички: Аз никакви не знам май. Не е лошо да се запозная с някоя друга
За ритниците: Ние правил салта постоянно, не знам коя част къде му е, но имам чувството, че никога няма да се кротне това дете... Ако таткото се доближи до корема ми става най-големия купон. Просто не се спира, върти се, рита. Голяма радост е. Може би вече го усеща, че е той и много рита като се доближи до корема ми
За възглавниците: Аз ползвам мъжа ми за такава
Спя почти върху него
Или леко подпъхвам олекотеното под корема ми ако искам да спя по корем
А да ви питам: различни ли са възглавниците по време на бременност и за кърмене?
mariestrellas, доста премеждия сте имали. Обаче аз вярвам, че накрая всичко ще се развие по най-добрия начин и бебка ще се роди здрава и красива
За пулса, моята лекарка каза че е нормално да е между 120 и 160. Както и Аничка е писала.
Ани, ти как разбрираш коя част къде му е на бебока? Аз пипах, пипах до сега, обаче нищо не разбрах
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #271 -:
май 01, 2011, 03:40:24 »
Здравейте отново!
На въпросите на Аничка и Капризче... нямам прееклампсия, за да имам други симптоми, учестеният ми пулс се дължи на проблемите с щитовидната ми жлеза, в момента дори нямам глас, гърлото ми е непрекъснато много сухо, трудно дишам понякога и орината ми е малко недостатъчна и с променен цвят. Имах на два пъти отоци и шум в ушите, както и доста силно главоболие, прокървих веднъж в 27-та седмица, след двуседмичното кървене в 5-та и 6-та седмица, както и контракции с жестоки болки в кръста и панкреаса. Като цяло това са ми оплакванията. Самите изследвания остават винаги в лабораторията и от там директно отиват в ръцете на лекарката, аз не ги виждам, а и тя не ми обясни нищо конкретно, освен че ми изпрати доста допълнителни изследвания. Вечерта на 28-ми дойде на визитация и ми каза, че трябва да внимаваме да не получа т. нар. късна прееклампсия, но без повече обяснения. Аз си се чувствам доста зле все още, дават ми болнични отсега до края на майчинството, за да лежа, не трябва да ходя и да се натоварвам нито психически, нито физически. Кръвното ми е относително постоянно, почти винаги е в границите на 120/80, но пулсът ми си остава доста висок. Границите за този пулс е референтен и варира за всеки от случаите, доколкото знам. При мен се смята за доста висок, а и дори и 160 да е нормален пулс според вашите лекари, за нормална бременност да, но за мен не е явно. Освен това пулсът на бебка не е 160 а 192 и нагоре, което както и да го гледате, все си е доста учестен. Следващата ми консултация е на 25-ти май, но дотогава има време, ако получа болки, неразположение или каквото и да е оплакване, трябва да отида спешно и отново да ме хоспитализират, това е последното нареждане на моята наблюдаваща лекарка. Друго засега няма при нас, опитвам се да бъда спокойна и изпълнявам лекарските препоръки, а останалото, което не зависи от мен, ще се случи със или без моята "помощ". Хубав ден на всички и безпроблемно бременеене!
Активен
mariestrellas
Сватбар
«
Отговор #272 -:
май 01, 2011, 03:57:26 »
Момичета, имам един въпрос към всички ви, не видях в досегашните темички нещо, което да ме ориентира и затова ви питам тук какво знаете за замразяването на стволови клетки, къде се прави в България и колко струва? В моята болница питат всички майки дали имат сключени договори и дали ще желаят извличане на стволови клетки от пъпната връв на бебето веднага след раждането му. Моля ви, ако имате някаква подробна информация, пишете. Основната информация я имам вече, най-вече от интернет, както и от една от майките, която роди на 29-ти този месец и за нея специално дойде екип от болницата, където ще се съхраняват клетките на бебето й, така че тя нещо се опита да ми разясни, но ми се струва непосилно висока цената. Знам, че в чужбина е в пъти по-малко. Не мога да реша какво да правя, а ми се иска да направят тази процедура, ако е толкова ефикасна, колкото казват някои. Разбира се, други я отричат, но винаги има най-различни мнения по всеки въпрос. Ако трябва да се отвори нова рубрика по темата, нека някой да направи такава, струва ми се интересна и полезна тема. Очаквам вашите мнения и съвети. Предварително ви благодаря! До скоро!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #273 -:
май 02, 2011, 04:25:23 »
Здравейте, момичета
Аз бях без нет няколко дни и сега видях колко сте били активни
В момента са ми малко хаотични мислите, защото съм изморена, но ще пробвам да напиша мнението ми по повечето дискутирани въпроси.
Стволови клетки - ние няма да пазим клетки, а ще ги дарим. Това е темата във форума:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,6845.0/all.html
Аз подкрепям мнението на KlaraFina на 100%.
Разлика между възглавница за кърмене и възглавница за спане - има във формата. Възглавницата за кърмене е като подкова, която го слагаш около кръста си грубо казано. Ето снимки:
Не мисля, че може да се използва и за спане на майката, може да се сложи бебето върху нея обаче, за което ми се струва по-практичен продукт.
Възглавницата за спане е много по-голяма и обикаля тялото. Според мен заема доста място. Мисля, че няма да е удобна за кърмене, освен може би в легнала позиция (моля някой да ме поправи, ако греша)
Как разбирам кое е краче, кое дупе - на моя корем се виждат по-големите издутини и корема ми се мести периодично. Като бях последния път на преглед и имах 2 издутини - по-голяма и по-малка и акушерката ми показа, че тук щяло да бъде дупето, тук главичката, но сбърка
След като включи доплера да измери пулса и показа кое е главичката, кое е дупенцето.
Сега като бяхме на почивката и беба явно се криеше от слънцето, защото ми се дупеше доста често. А крачетата ги засякох, като беше напречно и риташе - просто като си сложиш ръката точно там усещаш очертанията на краченце. Може и да бъркам, но не мисля.
mariestrellas
, пази се, моля те. Дано да ти се стабилизира състоянието. Аз не исках по никакъв начин да те разстроя, само исках да съм сигурна, че знаеш реално какви са референтните стойности. 192 не е нисък пулс, не мога да отрека. Отново искам да ти пожелая по-стабилно състояние. Всичко ще бъде наред, ще видиш.
Капризче
, радвам се, че имаш план за раждане. Какъвто и да е той, важно е да си подготвена и да имаш идея кое защо и как се случва. Дано след 2 седмици и с доктора се харесате
Много се накефих как бебока реагира на мъжа ти. Ех, моята Леа е толкова срамежлива с татко си...
Тук изследванияра за гестационен диабет са задължителни за всяка една бременна. На мен ще ми правят изследването в четвъртък.
Повече ме притеснява инжекцията, която ще ми сложат, защото съм отрицателна кръвна група, но ще мине и тя.
За мен раждането е естествен процес. Иска ми се да се случи по най-простия начин. Имам си някакви желания, които много искам да се изпълнят, но за сега ще изчакам 34 седмица, когато ще ми кажат дали плацентата ми се е вдигнала. Иначе ще си остана 'гладна кокошка просо сънува'
Благодаря за текстовете на песничките
Спорна седмица и всичко най-най на всички!
«
Последна редакция: май 02, 2011, 04:29:28 от Anichka
»
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #274 -:
май 02, 2011, 08:40:28 »
Цитат на: Anichka в май 02, 2011, 04:25:23
Възглавницата за спане е много по-голяма и обикаля тялото. Според мен заема доста място. Мисля, че няма да е удобна за кърмене, освен може би в легнала позиция (моля някой да ме поправи, ако греша)
Тук този тип възглавница, се препоръчва както за спане/облягане на майката, така и за кърмене, веднъж щом детето се роди. Покритието и пълнежа могат да са от всякакви материи, в зависимост от предпочитанията на майката. Заема наистина повече място, но върши две функции.
«
Последна редакция: май 02, 2011, 19:43:30 от minalina
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #275 -:
май 02, 2011, 09:34:05 »
mariestrellas
а ти като имаш проблеми с щитовидната ходиш ли на ендокринолог?Гинеколозите-ендокринолози са рядко срещани и е добре да ходиш при специалист който да следи състоянието на жлезата, защото това е опасно както за теб така и за бебето.
Активен
mariestrellas
Сватбар
«
Отговор #276 -:
май 02, 2011, 19:39:43 »
Здравейте отново!
Директно на въпросите, защото нямам много време да пиша днес.
Аничка, спокойно, пазя се и не си ме разстроила, няма проблем. По-скоро ме изненада приятно загрижеността ти, за което ти благодаря! Днес отидох да си взема болничния и на него пишеше диагнозата от досието ми в болницата с цялостната история на всички мои заболявания. Там пишеше ясно и категорично: захарен диабет по време на бремнност или гестационен диабет. Дадоха ми 36 дни почивка и диета, иначе след това ще ходя седмица на работа и отново излизам по майчинство, ако всичко е наред и бебка издържи дотогава, защото има малка вероятност да се получат усложнения и да се наложи да родя със спешно секцио, дано не стане така, но не се знае, гаранции за това никой лекар не дава. До момента питах няколко пъти различни лекари и акушерки, всички са на мнение, че в моето състояние, ще трябва да родя със операция, няма друг вариант, така че се опитвам да се подготвям психически и да не се притеснявам излишно. На въпроса на магито, не знам дали е чела моите постове досега в темичката, но да, от 21 години се лекувам при различни лекари гинеколози, ендокринолози и такива със смесената специалност гинеколог-ендокринолог. Доста пъти ме объркваха и доста пъти експериментираха с мен докато ми поставят диагнозата след 17 годишни опити за откриване на проблемите, наблюдение, изследвания и лежане в Майчин дом и Ендокринология тук в София. Така че да, наясно съм с всичко и то след толкова четене и алтернативни методи на лечение, мога категорично да кажа, че продължавам с контрола и ходенето при различни специалисти, освен при наблюдаващата бременността ми, за бебка няма никаква опасност вече, критичният период отмина след края на четвъртия месец, докогато ми предписваха различни лекарства за поддържане на състоянието ми относително стабилно, спазвах диети и контролирах метаболизма си с непрекъснат лекарски контрол. Така че поне засега съм спокойна, бебка е много добре, развива се нормално за периода на бременността и ритка често, поне за нея след всичките изследвания, които ни направиха съм спокойна. За себе си също, защото вече знам точно какво ми е състоянието и че за мен е нормално, гестационният диабет се надяваме с лекарите да изчезне след като родя и да остане за контрол само метаболитният синдром. Щитовидната жлеза не я лекуват нарочно, защото в момента не мога да пия хапчета за нея, били опасни за бебето. При нея проблемът не е голям засега, след края на бременността ме чакат нови отново изследвания и пак контрол. Това е от мен, оставям ви, че пак станах дълга и обстоятелствена. Лека нощ на всички и галки по коремчетата!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #277 -:
май 03, 2011, 10:30:06 »
Момичета, вчера ходих на изследването за гестационен диабет и резултатите не бяха блестящи, вчера бях в драма цял ден. Сега се чувствам вече по-добре и по-спокойна. Започнах да спазвам диета и се надявам с нея да се оправят нещата. В понеделник съм на изследвания отново, надявам се да има подобрение и да видим нататък как ще действаме
Довечера съм на зъболекар, утре при личната и другата седмица продължавам с лекарите... Малко взе да ми писва, но май на финала няма как да е по друг начин...
Хайде, прегръдки на всички и до скоро!
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #278 -:
май 03, 2011, 12:06:16 »
Капризче,
и аз доста се бях шашнала с този гест. диабет. Изпитвах какви ли не угризения заради Малчето, абе кофти работа. Но се взех в ръце, диета и редовен спорт и защото не мога да издържам съвсем без сладко, ползвам в киселото мляко сироп от агаве вместо захар. Редовно си се тегля също за да контролирам. Ако наддам малко повече започвам да намалям по малко въглехидратите или да се движа повече.
Така по последни данни (от ехографа) детото не било от "дебелите", което страшно много ме успокои. Помогна ми и да говоря с други майки, защото смятах че са малцинство тези с диабета, а се оказа съвсем не така.
Активен
tcveteto
Ентусиаст
«
Отговор #279 -:
май 03, 2011, 12:14:30 »
Аз вчера бях на консултация и много се изплаших, защото лекарката ми каза че имам доста голяма раничка
. И преди това знаех че имам, но сега се стреснах от тези думи "доста голяма"
. Днес ми определиха час за фетална морфология и с нетърпение чакам да стане 3.00 часа. Много се натъжавам да чуя, че имате проблеми - пожелавам на всички ви много здраве, да изчезнат проблемите и здрави и хубави бебчета. Сега имате нужда най - вече от спокойствие - както за мъничетата, така и за вас.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #280 -:
май 03, 2011, 12:22:46 »
minalina
мен не ме травмира толкова самата диагноза, защото отклоненията от стойностите не са фрапиращи и според лекарката ще се полияят добре от една диета, а по-скоро това че ми каза, че трябва 2 дни в седмицата да си правя профил на кръвната захар, сама вкъщи с едно уредче,което ти боцка пръста. Измерването се прави по 7 пъти на ден, което значи 7 пъти да се бода с игла... Абсурдно е да го правя, колкото и дребна да е иглата, страх ме е от игли и това си е... Освен това баща ми си го прави това, но си е с диабет и на мен когато лекарката ми каза че трябва да го правя и направо лошо ми стана. Това постоянно измерване до края на бременоста ми се струва доста крайна мярка за леко отклонение като моето. Представих си се едва ли не до края на живота си на инсулин. То ясно, че не е така, но в първия момент ми се стори толкова страшно, че не можах да си събера мислите... И такива работи, психологически го приех много зле, днес си давам сметка, че ситуацията не е толкова обезпокоителна. И за мен самата ще е добре да се храня по-правилно, защото напоследък доста се отпуснах...
tcveteto
и аз имам някаква раничка на шийката на матката. Моята лекарка каза, че не било проблем за момента, но като родя ще трябва да се лекува... Дано и при теб да не е проблем.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #281 -:
май 03, 2011, 14:27:39 »
здравейте момичета
днес бяхме на консултация и всичко е ОК от няколко дни бебока рита ли рита
нещо не му е комфортно вече, може би му е тясно но още няколко месеца ще издържи. Вече сме в 6 месец
Малко се е обърнал с гръб и крачетата са му ниско долу, доктора каза,че може така да предизвика контракции но се надяваме да няма проблеми
От другата седмица започваме и подготовка за сватбата леко-полеко да се ориентираме че наближава
За песничките знам само тези, ще поразпитам приятелки дали знаят други сайтове
Капризче-при мен е същото, като отидох за потвърждаване на бременност и докторката ме погледна и видя тази раничка, каза че за бебчо няма проблем,но след раждането трябва да се види...
това е за сега от мен, хубав ден ви желая
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #282 -:
май 03, 2011, 16:43:04 »
Капризче,
вярно че при теб доста крайно. Но защо не опиташ 2-3 дена с това боцкане и ако при правилна диета видиш, че всичко е ОК, да поговориш пак с лекарката. Мoже би няма да има нужда от постоянно взимане на кръв ако се окаже, че с правилно хранене всичко се регилира. А детето как ти казват, че върви? В смисъл по обиколката на главичката и коремчето май преценят дали върви голямо или не.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #283 -:
май 03, 2011, 17:09:30 »
Момичета, след дълго ровене из нета намерих нещо интересно което със сигурност няма да забавлява само децата ами и самите нас
http://www.avtori.com/categories/4.html
-приятно слушане (може и да се теглят безплатно)
http://ljube.com/278/
Това са само приказки за слушане, а иначе в Zamunda намерих доста детски песнички
Приятна вечер
Активен
kateto87
Професор
«
Отговор #284 -:
май 03, 2011, 17:19:58 »
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ супер си iveto90 , страхотни сайтчета
Активен
Страници:
1