Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 19:37:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 178371 пъти)
van4ii
Професор
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #210 -:
март 28, 2011, 12:25:40 »
Да, на 3Д ходих, но по-скоро заради лекаря, защото моята нищо не може да види.
Ние с мъжа ми сме решили да не купуваме нищо в розово, защото не се знае, както казваш, може после да се окаже момче, та така, само в неутрални цветове
Моят мъж и той е много щастлив, искаше момиче, аз пък момче, но сега така се настроих, че вече си представям как правя прически
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #211 -:
март 28, 2011, 12:27:44 »
Момичета, пишете на модератора на вашата тема - в случая я е правила Булечка. Тя трябва да ви сложи на първа страница. Само че уведомете направо с едно лично съобщение, защото е трудно да се следят всички постове и модераторът да чете кой е писал за добавяне през общата тема,
все пак си имат и други задачки
. Поздрави!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #212 -:
март 28, 2011, 16:44:14 »
Здравейте, дами
ван4и, честита девойка
Доколкото прочетох на 2Д се виждат най-точно органите. 3д и 4д е да кажем да се види личицето.
Снимките, които Капризче и аз сложихме на пола на нашите бебета са на 2д.
Булечка, Браво за добрите резултати.
Все така и до края. Не се притеснявай, че не сте видяли бебчето на видеозон - може би другия пьт докторката ще е по-благосклонна.
Наскоро една приятелка страшно похвали доктор Юри Хранов от МД. Не зная дали това би било полезно на някоя мама, но реших да споделя. Работи на 10 етаж на МД, нямал частен кабинет.
За колана, който придьржа панталоните - на мен не ми стяга, дьнките или панталоните не ми падат или се свличат. Усещам го като блузка - той е едно най-обикновено трико. Удобен ми е. Имаше 3 размера в магазина, аз сьм сьс С. На мен пьк чорапогащниците (пробвах и такива за бременни) ме побьркват и по-точно частта, която е на корема. И си ходя с чорапи сьс силикон...Като истинска плейбойка
Аз залитам на розовото
И то доста, но каквото такова. Ако случайно ни порастне пишка ще спим в чаршафи на пеперудки... Да Ви покажа нашите обиколник, чаршафи и нощна лампа
(кликнете да видите голяма снимка)
Момичета, на мен ми е много тьжно. Утре сигурно ще ме ськратят
Има малка надежда да ме преместят в друг екип (минах интервю и ме одобриха), но личен сьстав изчаква да минат утрешните уволнения и да види дали новите собственици биха одобрили прехвьрлянето...
:offtopic:За модераторите - аз пьк не мога да пиша на лични на Булечка - дава ми грешка - предполагам заради символите около името й
И си пиша за това в темата...Сигурна сьм, че като има време, тя ще оправи пьрва страница.
Хайде всичко най-най на всички
«
Последна редакция: март 28, 2011, 20:17:28 от Anichka
»
Активен
BuB4eto
Ентусиаст
„Истинската цена на любовта е любов“
«
Отговор #213 -:
март 30, 2011, 16:10:07 »
И ние да се похвалим
Днес бях на ФМ и докито каза, че всичко е в нормите, но даваме с няколко дни назад, но тя каза, че може и да е станало по-късно зачеването. Важното, е че сме добре и много подвижни. Иииииииииииииииииии сме със пишка
Аз нямах предпочитания или пък някакви предчуствия, но съм доволна и спокойна, че бебчо си е добре.
Единственото гадно нещо, е че ще трябва да пия магнерот, получавам контракции, които е по-добре да спрем на време. Иначе и аз и бебо сме ОК
Успех на всички и много усмивки...
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #214 -:
март 30, 2011, 18:16:21 »
Момичета, добавих ви по едно розово и синичко щъркелче на начална страница!!!
Честито на всички!!!
За покупките
, аз също съм решила да купувам в неутрални цветове, пък после ще купим и нещо в цвят
Да с епохваля започнах и пеленката/одеалцето за бебето - правя я бяла, после ще й сложа и украса в цвят, за сега е готова на 1/3, за 2 дни, та се надявамм скоро да мога да я покажа
Хубава вечер и до скоро!!!
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #215 -:
март 31, 2011, 08:21:24 »
Момичета, да ви питам, вас боли ли ви корема от време на време?
Тази седмица много странно надвечер и вечер ме боли и ми е много твърд, да не би да е където расте и се опъва или нещо от яденето, понеже напоследък ям много "зелени" неща(марулки, лук, чесънче, краставички)?
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #216 -:
март 31, 2011, 09:22:10 »
Булечка, не мога да ти пиша на ЛС, не ми дава достъп, пак ще пробвам.
Понеже поне два пъти писах тук с молба за розовко щъркелче още от 21-ви, видях, че си сложила на останалите и реших с риск да стана противна отново да напомня. Много благодаря!
Радвам се за хубавите резултати на всички!
Засега ние нямаме други оплаквания освен леко кървене от носа от време на време. Дано това е най-лошото и да няма нещо сериозно! Иначе на 27-ми април имаме назначени само изследвания за гестационен диабет, а преглед или консултация изобщо не знам кога ще има. Затова се надявам да не се налага нещо спешно междувременно.
Много слънчев и хубав ден на всички ви! Целувки!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #217 -:
март 31, 2011, 09:46:33 »
Здравейте, майчета!Аз отдавна не съм писала, но нямах настроение, а и време. При нас нищо ново, ритаме си, коремчето расте, предполагам и бебока. Днес съм на зъболекар, имам 2 зъбчета за оправяне. Другата седмица ще ходя на очен лекар, да видим какво ще каже за раждането. Аз много се колебая какво да избера ако имам възможност и за двете. Май клоня повече за естествено и само ако се наложи секцио, но ще видим. Важното е какво ще каже очната. От това до някаква степен зависи и при коя гинеколожка ще се преместя след като моята излезе в майчинство.
Anichka
, днес влязох да прочета специално какво става с теб и работата. Искрено се надявам всичко да е минало както трябва и да не са те съкратили. Но дори и така да е станало, не се разстойвай, чакат те такива хубави моменти съвсем скоро, че няма и да ти се иска да се занимаваш с работа най-вероятно. Мерси за инфото за коланите, в събота ще ходя до един магазин тук, мисля че там ги предлагат и ще пробвам. Решила съм да взема и 2 чифта дънки с мен, за да видя дали мога да ги нося с него.
Дано не ме гледат странно в магазина само... Покупките ти са много сладки. Лампата е приказна просто
mariestrellas
, за съжаление и парите не ти купуват спокойствие и добро отношение при някои лекари. Типичен пример съм аз, когато щях да си правя изследване за проходимост на тръбите... Изследването беше около 100 лв, т.е. не е евтино, а получих отвратително отношение от лекаря и не можах да го издържа и си тръгнах. Оплаках се от него, но какво от това... Надявам се да случиш на лекар и да си спокойна до края на бременноста си. Както и раждането, разбира се
За пола, да, първо ми бяха казали момиче, но беше на един двупоточен ехограф в майчин дом и въпреки че докторката беше категорична, нещата се промениха, като ходихме на ФМ. Там ехографа беше доста по-нов и качествен и ясно се виждаше всичко. За кървеното от носа, това нормално ли е?
˙·٠Butterfly™٠·˙
браво и за твоите изследвания. А кога ще го видите това бебе най-после?! Всички вече сме нетърпеливи да разберем пола
van4ii честити ти розови гащи. Ще има да слагаш рокли, шнолки и фибки
За корема, моя си седи твърд по принцип. Лекарката го пипа и не каза да е проблем. Може би твоя се твърдява повече. Моята кумица каза, че и на нея и се втвърдява корема вечер и мисля че доктора и изписа магнезий да пие, както и Но Шпа. Не знам какъв е точно твоя случай, но се консултирай с лекар за всеки случай
BuB4eto
честити ти сини гащи
Прегръдки на всички и до скоро
Активен
Lina81
Ентусиаст
Публикации: 54
«
Отговор #218 -:
март 31, 2011, 10:33:04 »
Капризче,ще споделиш ли от къде ще вземеш този колан,защото тук в Пловдив не намирам,а скоро имам път къв София.Имам си панталони (от дебелия ми период) ,които в краката ми стават но на корема няма закопчаване и такъв колан ще ми е много от полза.Мерси
Имам една приятелка,която получаваше контракции и доктора и беше казал че корема се втвърдява.Незнам обаче дали не може да се втвърди и от други фактори.А магнезий се пие именно за контракции.И на мен нещо ме болеше под корема нещо два дни,като се обадих на док,каза че е сигурно някакво черво ,слава богу болката спря.
Спокоен и усмихнат ден на всички
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #219 -:
март 31, 2011, 12:56:59 »
Привет, момичета
Днес ходих да си видя и последните резултати от изследванията - всичко е идеално
(няма антитела, СПИН, хепатит, васерман - отрицателни, много се радвам, не че очаквах друго, но все пак)
mariestrellas,
изобщо не си досадна, извинявам се за пропуска!!!
Вече си имаш едно
розово
щъркелче на 1
-ва
страничка!!!
капризче,
то и а зискма да знам по-категорично какво е бебето, но като не искат да ме гледат, няма как да стане
Иначе веднага ще се похваля!!!
Иначе съм ОК, като изключим рязкото падане на кръвното ми и като ми прилошее е много гадно, гледам да приседна някъд еи само гушкам Коско до мен, докато ми мине, направо не ми се излиза без придружител, дано скоро ми мине това, както и гаденето, което си го имам все още...
Абе с тази бременност имам от всички "екстри" и то през цялото време, с Коско съвсем не беше така, но важното е, че бебето е добре - понякога рита много, понякога само ме гъделичка, но определено рита по-леко и кротко от батко си
Но ще го видим като се роди какво ще е!!!
АЗ другата седмица ще ходя да се видя с доки, при която ще раждам, че не остана време вече, предполагам и тя ще ми назначи куп изследвания и ще ме понадупчат, но се надявам и там всичко да е както трябва!
Днес ис купих от онези безшевните сутиени-тип потниче, дето се ползват за спорт предимно, че моите вече са ми доста малки, ееее, доста по-удобно ми е с това, та ще си купя и още 2 в други цветове
Момичета, за сега това от мен, стискам палци на всички само за хубави резултати и новини и до скоро!!!
Активен
mariestrellas
Сватбар
«
Отговор #220 -:
март 31, 2011, 14:32:08 »
Много благодаря, Булечка! Извинявам се още веднъж, ако съм била много настоятелна, знам, че всеки си има ангажименти и не можеш непрекъснато да следиш какво се случва тук. Много се радвам, че всичко ви е нормално при резултатите от изследванията! Това с кръвното не е добре, но е по-добре, че е ниско, а не е високо, че тогава е доста по-опасно и неприятно. Тези полупотничета за спорт за много удобни, и аз нося от време на време едно такова, защото и на мен са ми малки сутиените от преди. Булечка, дано скоро ви кажат пола на вашето бебенце, че ми е любопитно дали за юли ще станат по равно момиченца и момченца...
Капризче, кървенето от носа се получава при мен от високите температури и рязката им промяна. Освен това бях с грип доскоро и доколкото четох по проблема, кървенето от носа може да е опасно, но може и да е нормално, така че засега ми казаха, че е наред. Ако евентуално установят висок инсулин при следващите изследвания, това ще означава, че кървенето е от него и че определено ще вдигам кръвно, или просто 120/80, което е била вечната ми стойност досега, все пак е високо за мен в този момент. Сутрин леко ми отичат ръцете, но знам как да контролирам това и бързо спадат и се нормализират. така че засега поне считам, че всичко това е нормално, както ми каза и лекарката на последната консултация. Разпитвах и се опитвах да сменя наблюдаващата лекарка с друга, но се оказа, че няма смисъл за оставащото малко време, че засега ме е наблюдавала добре и съм в границите на нормалното развитие. За отношението... на какво ли не се нагледах, не знам дали ако рискувам, без да познавам други лекари, отношението ще се подобри, защото от 2006 г. бях при един лекуващ лекар, който се държа меко казано отвратително с мен, когато отидохме на преглед за установяване на бременността и ми се развика, изгони мъжа ми от кабинета и се държа грубо с мен, прегледът беше доста болезнен и накрая ме наплаши, накара ме да платя 160 лв., защото не давал гаранция за бременността в този ранен стадий дали щяла да се запази и ме пусна да си ходя у дома с кървене, като ме задължи след известно време да съм отидела на преглед при него. Както се сещате не отидох повече при него и когато ходих за инжекциите за задържане, разбраха, че не съм ходила на рутинните консултации през две седмици, разпитаха ме от кога и дали всичко е наред и ми казаха, че след като вече на практика не съм му пациентка, трябвало да си намеря кой да ми поставя инжекциите и как да се снабдявам с тях, защото ги нямаше по аптеките, а и една ампула с разредител струваше 20 лв, на мен ми бяха необходими 32 ампули с още толкова други за разредител. Казаха ми да съм отидела до Търция, Гърция или Румъния и да съм намерела начин да си ги купя от там, като ги внеса през граница без да ги облагам с мито. Абе кошмарни истории. Освен това лекуващият ми дотогава лекар, когото боготворях заради внимателното и коректно отношение до момента, ме увика, защото не съм продължила леченеието си при него в частния му кабинет, като ми каза, че съм се правела, че не знам, че той работел и на друго място /визирам Шейново/. Дойдоха още една лекарка и лекарят, който си беше на смяна на спешен кабинет и лекарката, която е доста популярна, буквално се гавреше с мен и заболяванията ми, даваше акъл без да са й искали мнението другите двама и накрая си излязоха от кабинета и ме оставиха да се обличам. Попитах къде да отида, лекарката ми отгоовори злобно: “не съм ви лекуващ лекар, следете си лекаря”, изгледа ме от горе до долу и продължи да си седи най нахално на стола, без да каже и дума. Аз плачех от ужас, че не разбрах какъв е проблемът, защо кървя и защо вместо да ми честити, че съм бременна, след толкова опити и продължително лечение, моят бивш вече лекар реши да ме нахока, че не съм му се обадила, при положение, че дори не ми даде никакъв телефон освен стационарния в кабинета му, на който никой не отговаряше дълго време и накрая просто се обезмисли моето ходене по мъките, така че след поредните изследвания, които струваха майка си и баща си, защото ме пращаше само в частни лаборатории и болници, в крайна сметка не можах да се обадя.
Активен
mariestrellas
Сватбар
«
Отговор #221 -:
март 31, 2011, 14:32:44 »
Излезе, че ако не съм пациентка на някого си, никой не те поглежда, независимо че си плащаш. Това става в Шейново на спешен кабинет, където въпреки предупреждението, че съм спешен случай с кървене, ме оставиха на един стол коридора да чакам да се освободял кабинетът и да свършели другите консултации с пациентки, които не са спешни, но нямали друг приемен кабинет. И така близо час ревях с болки и кървене, притеснена на един стол, другите пациентки ме гледаха притеснени и ми казваха да мина преди тях, но лекарките, които бяха в кабинета не им обръщаха внимание, нито на мен и така си ги извикваха една след друга докато не мина и последната. От тогава ходих в много болници да избирам, имах направления, не бях регистрирана в програмата “Майчинство” към НЗОК, защото според тях не съм направила три месеца от началото на бременността и не поемали отговорност за нея. Накрая бях много впечатлена от тази болница, където съм сега, макар че въодушевлението ми трая кратко. Миналия път наистина бях много добре обслужена, с изключение на това, че не ме предупредиха, че ще трябва да предвидя някакви средства за консултацията все пак, но успяхме да се справим, слава Богу, че имаше начин. В периода на търсене на лекари и то специалисти в патологична бременност, се консултирах с много мои познати и приятелки, които са се записали на различни места и всички бяха единодушни, че не трябва да сменям на този етап нищо, че мога да изтрая още 4 месеца и така. При тях е било същото в общи линии и навсякъде са искали само пари, за да им обърнат внимание, така че не знаех къде и какво да търся повече, просто се уморих. Исках да не мисля за ужасии и да се отпусна, да си карам номално бременността, доколкото може и така и направих. Не съжалявам, искам само всичко да мине гладно, нормално и да се роди здраво детенцето ни. След това се забравя всичко, явно в България навсякъде условията са такива и корупцията е повсеместна. Така че човек се моли да му се падне най-малкото зло и да има късмет да не го объркат при диагнозата или лечението. Ох, пак написах 3 км глупости, извинявайте, момичета! Ще гледам повече да не ви отегчавам толкова. Хубав ден!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #222 -:
март 31, 2011, 17:15:01 »
Привет, дами
Честити сини гащи на BuB4eto
Доста сте изписали, за сьжаление обрисувате голата истина на отношението на докторите в БГ. Сьжалявам, че Ви вземат парите и пак сте гору долу на сьщо ниво на отношение
Мен до сега ведньж ме е болял целия корем. Малко масаж и чист вьздух ми помогнаха в случая. Van4ii, така както описваш ситуацията ми прилича на контракции Бракстон. Това са подготвителни контракции, много често срещани при повечето бьдещи мами. Дали са опасни или не - зависи от цялостното ти сьстояние. Обясни си на текущата лекарка как ти се стяга корема. Най-вероятно ще ти предпише магнезии и ношпа, както са ти написали и другите момичета. Тук при нас нищо не дават за тези контракции. Каквото такова.
Булечка, дано да поотмине поне прилошаването ти. Сьгласна сьс с mariestrellas, че е по-добре да имаш ниско крьвно, отколкото високо (заради опастността от преекламсия). Пробвай сьс слабо кафе, течности, таратор, магданоз да повдигнеш леко крьвното. Мисля, че правиш добре, че излизаш навсякьде с придружител.
Капризче, Благодаря, че ме мислиш. Мен си ме ськратиха
Не само мен де, а всичките ми колеги от Чикаго и Лос Анджелис.
На работа сьм до 15 Април. Преместването в новия екип е в 'процес' и нищо не се знае за сега. Новият ми шеф 'натиска' личен сьстав, но те не помрьдват
Аз хем искам да имам работа, хем си представям колко стрес ще бьде в новия колектив, тьй като и работата е по-различна...От друга страна много по-лесно си намираш нова работа, ако в момента на тьрсене имаш такава. Ако си ськратен, дори заради структурни реформи, пак гледат на теб лошо...Та ще си натискам парцалите, колкото и да ми е трудно в новия екип, ако ме прехвьрлят изобщо де
Успех сьс заболекаря - няма нищо страшно - локална упойка е разрешена. И аз трябва да отида да видя кое как е с мен след декемврийското чупене на зьб.
Успех и с очния преглед - каквото и да ти кажат, важното е да е правилното решение в дьлгосрочен план. Стискам палци.
Забравих да напиша за кьрвенето в носа. Аз имам кьрвене от началото на бременността, но то не е кьрвене, а като засьхнала крьв в носа. Тук ти казват, че е нормално и че се причинява от по-голямото количество крьв, която тялото произвежда.
«
Последна редакция: март 31, 2011, 22:10:41 от Anichka
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #223 -:
март 31, 2011, 22:47:25 »
mariestrellas
както винаги от разказа ти се убеждавам,че тук здравеопазването ни е просто в средновековието.С такова възмущение и съчувствие четох разказа ти,че сърцето ми се сви
Не знам дали е уместно да кажа,че майка ми е акушерка,а баща ми беше гинеколог(почина преди години),но въпреки това мнението ми изцяло се припокрива с твоето.Много пъти сме си говорили на тази тема с майка ми и тя си признава,че отношението наистина е такова.Аз ходя на ЖК при познат на баща ми и нямам никакви проблеми,но за сметка на това пътувам до Хасково,въпреки,че живеем с мъжът ми в Пловди,понеже той е оттук.Тук никой не познавам и съответно и грубото отношение не закъсня-още на първия преглед за установяване на бременноста ми,въпреки заплатената от мен сума от 30лв. тук във Военна болница,гр.Пловдив,лекарят се отнесе изключително грубо и пренебрежително и едва ли не ме изгони,като ми подвикна да съм минела след 3 месеца
Тоест след като най-критичния период премине.Това ме накара отново да се убедя,че без връзки и познати,те третират като куче.
За една случка в хирургиите в Пловдив не искам да разказвам,понеже още ми става кофти като се сетя за нея.Не е свързана конкретно със здравето ми,но просто си бе един малък шок,който няма да забравя.
Обещах си повече кракът ми да не стъпи там...говоря за АГ отделението.
Тук се отнасят с теб като последния боклук и ако случайно решиш да се оплачеш от нещо,си лигла и мрънкаш.Защо трябва да понасяш кански мъки и лошо отношение,за да родиш?Така ли трябва да се запомни едно раждане?
Съжелявам за дългия пост..просто много се възмутих
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #224 -:
април 01, 2011, 08:42:18 »
Да, и аз мисля че са контракции, вчера доста изчетох, не ме боли корема просто е доста неприятно това стягане и тежест. Вчера следобед ми стана така за дълго време, звъннах на лекарката, но тя не ми вдигна, затова днес на обяд ще отида в кабинета да я питам, после ще ви кажа какво е станало
Anichka, и на мен ми кървеше носа, или по-точно имаше засъхнала кръв най-често сутрин, но това е напълно нормално, спокойно ще отмине. При мен беше в целия пети месец, но вече нямам. Всеки месец си има нещо специфично, само бебчето да е добре, другото ще го изтърпим
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...