Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 17:44:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 178134 пъти)
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #180 -:
март 15, 2011, 10:52:28 »
Малеее,как може да обърка
ужас..аз както ходя,не в Пловдив,а в Хасково на консултация,ако ми се случи нещо подобно,направо ще умра
А да не говорим за нетърпението да научите пола :girlhide:Дано за следобеда час ти даде и да си свободна
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #181 -:
март 15, 2011, 12:49:13 »
Здравейте, аз го раздавах пловдивчанка няколко дни и нямах време да пиша.
Аничка, и според мен е много видимо че е момиченце, пускам снимка да видиш как изглежда нашето момченце от същата позиция
http://misskapriss.multiply.com/photos/album/37/37#photo=6
Мисля, че лесно ще се ориентираш, защото снимката е аналогична.
Ванче, много си сладка. И аз в събота се бях засилила към дискотеката, но за съжаление още в ресторанта ме заболя гърлото от цигарения дим и ми се приспа и се прибрах
А за лекарите, какво да ти кажа, просто са безобразни. Не знам защо си мислят, че целия свят се върти около тях и по всяко време може да сме им на разположение... Моите часове са все в слвдобено време и се налага да си пускам по половин ден отпуска, за да отида...
На мен още ми е малко криво, че не е момиче, но лека по лека взех да свиквам с мисълта. В събота в единия МОЛ в Пловдив хванах много добро намалние на детски стоки в един магазин и купих 3 бодита за 12лв общо и 3 чифта чорапки за 1.70лв. Изобщо много добри покупки. А малко преди това, от друг магазин, купих едно много сладко боди с динозавър. Купихме и един чук-дрънкалка, много сладък
Изощо уикенда беше посветен на бебешки покупки. Имаме и имена фаворите вече, ще споделя в съответната тема.
И такива работи при мен
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #182 -:
март 15, 2011, 16:40:22 »
Аничка,Капризче, толкова ясно се вижда пола и на двете снимки,че човек не трябва да е специалист за да го различи
Честито и на двете
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #183 -:
март 15, 2011, 21:29:17 »
Цитат на: carlyangel в март 15, 2011, 16:40:22
Аничка,Капризче, толкова ясно се вижда пола и на двете снимки,че човек не трябва да е специалист за да го различи
Честито и на двете
И аз така си мисля. Тайно се надявах да е сгрешила лекарката, но като видях снимката, постната от Аничка и ми стана ясно, че няма как да има грешка
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #184 -:
март 16, 2011, 08:29:45 »
Да и аз съм съгласна, че разликата е очевидна. Много ясно се вижда мъжкото достойнство
Капризче, Томова те е гледала на 2D и 3D, аз съм останала с впечатление, че само на 3D. И таях надежда, че прегледа от февруари на 2D е показал вярно.
Важно е децата да са здрави. Ако го погледнеш от положителната страна - само няколко седмици беше с грешно предположение за пол. Мисля, че има достатъчно време да свикнеш с мъжкото присъствие
. Всичко е нагласа
van4i, как мина прегледа?
Тук е забранено пушенето на затворени пространства. Само ми е малко тъпо да седя само на масата и да гледам другите как се веселят, а аз съм на стола, защото ми е позволено само бавно ходене. Поне жертвата си заслужава.
Капризче, видях ти коремчето - стархотна си - дали е малко или голямо - аз мисля, че всяка бременност е индивидуална и няма правила колко голям и как ще ти изглежда корема.
Моят пък днес се поду още повече. Някакси на етапи изкача. Няма лошо, аз му се радвам много
За покупките - супер са сладурски! А цените - така се пазарува - на намаления
Аз тази вечер купих чаршафи, обиколник, калъф за повивалник, настолна лампа. Ще покажа уикенда покупките в съответната тема, обещавам. И за мен се устоих с 2 блузки + риза + жилетка.
«
Последна редакция: март 16, 2011, 08:32:05 от Anichka
»
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #185 -:
март 16, 2011, 09:28:11 »
Здравейте, да се отчета от вчера!
Ходихме следобяд на преглед и явно още ще почакаме, пак се криеше, но честно да си кажа имам чувството, че тази лекарка не може да го види
Толкова нерви изхабих, но поне видяхме, че си е много добре бебчо, дори си смучеше палеца
Та съм решила сега да ходя на 3Д в края на този месец.
А някой да е запознат колко време трябва да мине от единия преглед на видеозон до другия, в смисъл дали има проблем ако е на често?
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #186 -:
март 16, 2011, 11:01:28 »
Ани, ФМ се прави на 2D, а накрая само пускат 3D, за да ти покажат бебока. Аз съм много доволна от прегледа. Много обстоен и детайлен, много добре обясни всичко жената. Горещо бих я препоръчала на всички кандидат мами от София
Ванчи, не знам колко време трябва да мине между 2 ехографа, мен последно през 2 седмици ме гледаха 3 пъти, защото така се случи просто, но никой лекар не каза, че е много вредно. Дано другия път ви кажат вече какво е бебочето!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #187 -:
март 16, 2011, 12:30:51 »
van4i,и аз не мисля че има определен период,който трябва да мине между ехографиите,тъй че след като не ти е харесал прегледа при лекарката,мисля,че няма проблем да си идеш на 3D за да ви кажат най-сетне пола
Активен
Blueberry
Любопитен
Отдадена на детето си...
«
Отговор #188 -:
март 18, 2011, 12:10:45 »
Аничка и Капризче, бебетата ви са много фотогенични!
Така се изкефих да ги разгледам обстойно!
Ванчи, споко, ако лекарката не успее да познае пола на ехографа, все ще се разбере след раждането. Освен, ако не е като моята предишна АГ, която ни на ехограф, ни на живо му различи пола.
Не ми се е случвало, но си представям колко е забавно да видиш на ултразвук как бебето си смуче палец.
Пожелавам лек и хубав ден на всички летни мами!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #189 -:
март 18, 2011, 13:09:05 »
Aз да се отчета след вчерашната ЖК. Всичко е наред, корема ми е порастнал според мен много, според докито нормално. Кръвното ми от 90/60 се е вдигнало на 110/70, но не било притеснително. 2 килограма съв + за последния месец, което прави +3 за цялата бременност до момента.
Говорихме си за раждането. Даде ми направление за очен лекар и каза че с този висок диоптър(-6) може би ще е по-добре секциото, макар че тя по принцип е за естественото раждане. Ще се доверим на мнението на очния лекар и каквото каже той, това ще е. Обясни ми за спиналната упойка, къде се бие, какви са рисковете и т.н. Много съм доволна от прегледа. Единственото лошо е, че ще трябва да я сменя. Поне повода е хубав и тя е бременна, 5 седмици след мен е, обаче каза че от май месец може би ще трябва да ме прехвърли на друг лекар. Малко криво ми стана, защото си я харесвам като цяло и не ми се искаше да я сменям, но няма как...
Цитат на: Blueberry в март 18, 2011, 12:10:45
Аничка и Капризче, бебетата ви са много фотогенични!
На това много се смях
Aми фотогенични са, ген
Активен
Blueberry
Любопитен
Отдадена на детето си...
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #190 -:
март 18, 2011, 13:39:15 »
Хахахаха! Капризче, по техните гени съдя за вашите - 100% качествен материал!
Относно кръвното - супер си даже! Аз от години съм с 80/50 и си карам без стимуланти (кофеинови). Толкова съм му свикнала, че го имам за нормално. Обаче..., през първата бременност ми беше 100/70 и направо летях!
Не мога да опиша, но като самолет се чувствах. Уви, веднага след раждането си стана предишното. Обаче..., втората бременност засега не е като първата и съм лишена от този бонус. Засега (дано до лятото се промени това) съм си с ниското кръвно и се усещам вяла, ленива, без живец, вие ми се свят. Просто ниско кръвно + бременност ми се отразява като ниско кръвно + месечен цикъл. А имам покрай дете да тичам и не ми се мисли като дойдат горещините как ще е. С моето ниско кръвно винаги на студено ми е по-добре, та не знам.... Ако благоволи и това дребно да ми повиши кръвното налягане, ще е чудесно.
Относно очите - аз съм с -3, раждах нормално. Слава Богу, не ми се отрази това, а прегледът при очния си беше чиста смехория. Човекът ме прегледа надвесен над мен с лупа за 2 мин. и отсече, че това как ще раждам си зависи от желанието ми.
А аз реших да не ходя при друг, за да не ми пусне друга муха, че и без друго си бях наумила да раждам естествено. Друго ще споделя с теб. Това, което аз знам за естественото раждане и зрението - важно е очното налягане, а не диоптърът. При по-голямо налягане има риск от отлепване на ретината. Иначе знам жени с големи диоптри, но са родили не 1 и 2 деца без секцио и без последствия. Успех и нека е това, което е най-добро и за двама ви с пишочко!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #191 -:
март 18, 2011, 15:10:27 »
Blueberry абсолютно си права за очното налягане. За това и казвам, че искам консултация с очен лекар. По това, което съм чувала възможноста да има проблем с това е по-голяма при късогледите хора и се засилва спрямо диоптъра.
Сега се сетих нещо друго да попитам. Пак имам проблем със запека и този път вече лекарката ми изписа сироп за разхлабване, който обаче се оказа че е спрян от продажба в нашите аптеки. Знаете ли някакво лекарство с разхлабващо действие за бременни?
Активен
bobby
Любопитен
«
Отговор #192 -:
март 18, 2011, 15:33:37 »
Капризче
,при мен много добре действа това
http://apteka.framar.bg/30007755/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BF-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF-200-%D0%BC%D0%BB-%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2-mip-pharma
.Пия си го всеки ден по 1 път по 25мл. и забравих за този гаден проблем.
«
Последна редакция: март 18, 2011, 15:36:28 от bobby
»
Активен
Blueberry
Любопитен
Отдадена на детето си...
«
Отговор #193 -:
март 18, 2011, 16:50:19 »
Капризче, не съм имала запек по време на бременност, че даже и почти не съм се запичала през годините, а и винаги е отзвучавало за около ден и без медикаменти. Но след раждането имах една седмица ужасен запек и чудесната придобивка хемороид - та за седмица наваксах с пропуснатите през годините мъки. Изчаках да ми премине естествено и си мина лека полека. Наскоро обаче чух за някакви "вълшебни капсули при запек" и ги запомних за всеки случай, ако стане нужда. Това, което не знам за тях, е дали стават за бременни, но може да се провери:
http://apteka.framar.bg/30013323/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-24
Активен
BuB4eto
Ентусиаст
„Истинската цена на любовта е любов“
«
Отговор #194 -:
март 21, 2011, 10:00:24 »
Охххх, мамчета да ви се оплача
Вече сме в 5 месец и не могат да ни видят какъв пол сме, а така ни се иска вече да си задоволим пустото любопитство с таткото. Иначе докито каза, че бебчето се развива идеално, което наистина ми действа много успокоително.
Сега смятам да си запазя час за ФМ и се чудя дали да не изчакам още една седмица та евентуално да се видят всички органи по-добре.
Иначе аз съм в супер настроение, с бебо вече си ставаме заедно, е лягаме по различно време(то по-късничко,раздвижва се
).
Вече се забелязва коремчето, сложила съм снимка в галерия.
Много усмивки и приятен ден на всички мами
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15