Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 14:43:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011  (Прочетена 177911 пъти)

mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199

« Отговор #120 -: февруари 21, 2011, 17:17:18 »

Здравей, pinup_girl!
Аз доколкото знам при всяка жена е много различно качването на килограм и по време на бременност. Досега съм качила 4 кг, а лекарите предполагаха, че ще се наложи да родя поне с един месец по-рано заради ендокринологични заболявания, които ще са причина да напълнея много, както и че бебето ще се развива много голямо. При мен никой не е очаквал, че ще бъде възможно забременяване, както сигурно вече си прочела в мои предишни постове, но за изненада на всички, най-вече на лекарите, които ми даваха 1 % вероятност да забременея, се случи и бебето си отговаря засега на седмицата и развитието му е номално според последните ми изследвания. Разбира се, имаше аномалии във втория месец, но успях да задържа плода и сега съм много щастлива. Изглежда при мен бебето нараства нормално, като ми помага да се справя с хормоналния дисбаланс и затова все още не пълнея толкова. Свекърва ми, например, за цялата бременност е била наддала 26 кг, а е висока само 145 см. Има мами, с които се запознах при едни от изследванията, докато чакахме реда си, които бяха в 6-ти месец и бяха наддали само 6 кг. Мога да кажа, че почти не им личеше. Понеже тогава бях още в началото, си мислех дано и аз да съм така, макар че предполагах, че ще наддам много. За изненада на всички, понякога жени с нормален хормонален статус и слаба фигура, наддават повече от други. Така че не знам дали мога да те успокоя с това, но можеш да опиташ да се храниш по-здравословно, да изключиш всичко пържено, мазно, сладко, с много подправки /най-вече сол/ и тестено от менюто си, да пиеш повече течности и да хапваш овесени ядки или елда. Това регулира донякъде теглото и помага на бебето да се развива правилно. гаранция и писани закони за тези неща няма, така че по-спокойно! Сега по-важно е бебето, след като родиш ще мислиш за отслабване. Успех! smile
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199

« Отговор #121 -: февруари 21, 2011, 17:21:16 »

Исках само да помоля модератора на темичката да смени датата на термина ми, защото най-после дойдоха на моето мнение и потвърдиха и лекарите, че терминът ми е на 23 юли, а не на 30 или 31.  За мен 23 е важна дата, не го правя от суета, майка ми има рожден ден тогава, както и любимият ми братовчед. Освен това при евентуални промени в състоянието ми, по-скоро може да се наложи да родя преди тази дата, но не и след. Предварително благодаря!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: февруари 21, 2011, 17:45:45 »

Дами, Благодаря за споделеното инфо за изхвърляне на вода от тялото  give_rose
Аз си изпишках водата петък срещу събота-ставах до тоалет всеки час blush
Записах си рецептата на mariestrellas-много е лесна и не ми пречи да я пробвам. Благодаря.
Аз не ям сладко. Преди обожавах, но сега такова сърцебиене получавам + ми се доспива неконтролируемо. Един ден влизам в три часова среща и имаше шоколадови бонбони-взех си 1 и огромен кошмар-главата ми пада надолу, очите се затварят... shok
Хляб ям на закуска 1 филия. Пробвам се да я махна, но като не ми се яде сладко не мога да закусвам мюсли, а само с плодове не мога да се залъжа. Иначе това ябълки, портокали, ягоди-поне по 3-4 на ден хапвам(ядат ми се). Почти готвя без сол. Олио не използвам при готвене...Пърженото липсва в нашия дом-бяха ни подарили фритюрник преди 2години и наскоро го дадох на приятелка, защото нейния изгоря.
Пия доста вода-и преди си пиех по 3-4 литра на ден.
Момичета, Вие колко сладко/солено хапвате?
Капризче, и трите имена са много нежни. При първо четене обаче ме грабна Диана. heart
Van4i, абсолютно нормално е пъпа да изхвръкне в седмицата, която си  good 20 седмица бебето е хубаво да се е качило на височината на пъпа. Мен така акушерките тук виждат дали нормално се развиваме.
До сега съм качила 2кг, мидля, че не са малко обаче  diablo Ще видим как ще се развият нещата в 5 и 6 месец-нали тогава се качвало най-много.
Нормално е по-слабите жени да качат повече, но пак си зависи от структура и гени.
Pinup girl, добре дошла  give_rose
Пожелавам ти занапред да бъдеш по-спокойна.
Ако толкова те притесняват кг, можеш да помолиш докторите си да ти пуснат изследвания за глюкоза и хормони на щитовидната.
« Последна редакция: февруари 21, 2011, 18:07:51 от Anichka » Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: февруари 21, 2011, 19:42:53 »

Хайде и аз да се разпиша, че от вчера може и да съм ви залипсвала  tease На мен днес ми беше пъряи работен ден след 1 месец лежане вкъщи и направо ми се събра погледа. Хората са на съвсем друго темпо, със съвсем други проблеми, абе друго си е... В края на деня обаче така ме боли кръста и двете ябълки на краката, че едва станах от стола да си тръгнах от работа. Като патка вървях докато стигна до колата. Мисля си, че е от обездвижването и сега ще търся някакви упражнения, които да правя вечер.

Да ви кажа, днес на работа казвам на един колега, че ще е момиче и той: Аааа, и моя син го бяха писали момиче до 8-мия месец и чак след това се разбра, че ще е момче. И направо ми срина ентусиазма. Дано нашия случай не е такъв, но каквото и да е, да живо и здраво, пък каквото, такова. Бях се засилила да пазарувам, но се отказах след тази новина  focus

Ани, много хубаво че си изхвърлила водата. Дано не ти се случи отново скоро.

pinup_girl  Welcome За килограмите, аз самата съм качила 1 кг, но аз си имам няколко излишни. Мисля, че ако си слабичка е нормално да качиш повече. Консултирай се с твоя лекар все пак, за да не се притесняваш излишно.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: февруари 21, 2011, 19:58:00 »

Да ви кажа, днес на работа казвам на един колега, че ще е момиче и той: Аааа, и моя син го бяха писали момиче до 8-мия месец и чак след това се разбра, че ще е момче.

Елииии, това ми хареса много!!! yahoo danceg
Живи и здрави само да сте ти и бебето, другото не е важно!!! heart
Аз за покупките съм решила да купувам, каквото ще купувам, че и без друго ще е много малко в бяло, жълто, зелено/резида, червено и оранжево good - стават и за момче, и за момиче good нищо синьо или розово до последно!!! Че все е възможна изненада!!! Та и ти  можеш да пазаруваш в тези цветове! good Wink Не е казано, че момиченце трябва да е само в розово или момченце само в синьо!!!

Аз да ви кажа май се понастроих за още един мъж!!! Сутринта се събудих с мъжко име в главата и много се изненадах - името е  Божидар - допада ми, да видим мъж ми какво ще каже pleasantry Най- много да измисли порената глупава рима на името от типа "Божидар-тъпанар", но пък взе да ми писва вече с тези негови рими и май сериозно ще спорим!!! girl_impossible beating Лесно му е на него, нали няма той да ражда, аааа beating

В сряда съм на преглед при моята доки, да видим и тя какво ще каже за пола, че ми е много любопитно и така!!! Ще се отчитам подробно тогава, кила (дано не са много, януари бяха +1), мерки и т.н.., предполагам и кръв ще ми взимат тогава, та ще се заредя с кола и шоколад, че с това ниско кръвно да не взема да припадна girl_impossible нали самичка ходя, че Дени и Коско се гледат по мъжки в къщи, по-скоро си доспиват по мъжки blum

Момичета, тези от вас, които ще са с планирано секцио, кога мислите да се срещнете с лекарите или да си изберете екип??? Аз мисля да е март или април...

За сега това от мен!
« Последна редакция: февруари 21, 2011, 20:02:34 от ˙·٠Butterfly™٠·˙ » Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: февруари 21, 2011, 20:01:18 »

Капризче и ние изчакваме с пазаруването на дрешки,че знаеш ли  pardon
За килограмите-и аз бях слабичка,започнах бременноста на 54кг,а сега съм 72  girl_impossible blush явно съм имала да качвам  pardon Но хич не се притеснявам,защото знам,че след това ще ги сваля  good
Ние нямахме никакви претенции за пола,тъй че всичко е добре дошло  pardon give_rose blum
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: февруари 21, 2011, 20:05:40 »

Танче, и аз си помислих че думите на колегите ще те зарадват smile Аз все още вярвам на съня ти, така че очаквам в сряда новини. Иначе ако е момче все пак, Божидар е много хубаво име, както и Теодор. Май в другия форум го беше писала това име. А и има същото значение като Божидар.

По отношение на раждането, аз още не знам дали ще е възможно естественото раждане заради проблемите с очите. Мисля, април да отида на очен лекар да видим какво ще каже и ако каже, че секциото е задължително, тогава да помисля за лекар за секциото. Иначе аз мисля в МД да раждам. Бях си набелязала там няколко лекаря, но за 2-ма от тях чух негативи от приятелки, които са оперирали и сега пак съм в изходна позиция. Една друга приятелка ще ражда секцио през април, ще видя как ще мине с нейната лекарка и ако тя няма издънка, може би при нея ще съм.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: февруари 21, 2011, 20:14:33 »

Ели, и аз си вярвам на съня, но... всичко е Божа работа!!! heart
Само да е живо и здраво и да се роди без проблеми!!! heart
(Друг е въпросът, че и на кафе са ми гледали много пъти и са ми казвали, че второто ми дете ще е момиче, но пък не са ми казвали дали ще е от този татко или от друг) funnytooth laugh funnytooth

Аз родих Коско при Д-р Камелия Кръстева и екипа й, мъжа й е анестезиолога в екипа, много съм доволна!!! Живот и здраве пак при нея искам да родя! good

Благодаря ти, че ме подсети за значението на двете имена!!! give_rose
Но ако е Теодор свеки ще реши, че е на нея (Тинка), а честно казано никак nea не заслужава!!!
« Последна редакция: февруари 21, 2011, 20:17:16 от ˙·٠Butterfly™٠·˙ » Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: февруари 21, 2011, 22:52:09 »

Танче, сега чета, че тази лекарка е в паталогична бременност. Да не би да има значение дали е планово или по спешност, както е било в твоя случай?

Иначе, аз за Димитров и Начев от МД чух лоши неща. Те ми бяха 2-ма от фаворитите. Но вече не са. Сега чакам да видя Пъневска как ще се справи с моята приятелка и после ще решавам, ако ще е секцио изобщо...
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: февруари 22, 2011, 11:21:03 »

Ели, не знам, мила!

Просто й имам доверие на тази лекарка след случая ми с Коско и затова и сега искам да съм при нея! good
Активен
pinup_girl
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #130 -: февруари 23, 2011, 10:16:41 »

Здваейте пак , момичета ! smile
Много , много благодаря за подкрепата и топлото посрещане !  Sunshine
Радвам се , че ви има ! Сигурно защото ми е първа бременност , толкова силно преживявам всичко и съм доста неуверена ....
Относно килограмите , реших вече да не се шашкам толкова , ако няма здравословен проблем...а, засега, слава Богу - нямаме ! lol
Има проблем с гардероба обаче smile Вече нищо не ми е комфортно да нося , незнам какво а обличам... нося панталон за бременни, но колкото и да е странно и неговият ръб ми притиска корема и не ми е удобен...имам чувството че бебето е доста ниско долу, точно там го усещам и ритането ( малко над срамната кост) , при вас как е ? По-нататък във времето , ще се качи ли по нагоре ?   scratch one-s head
Иначе на последния преглед матката ми беше стигнала вече 2-3 см над пъпа....Както и да е ...тази седмица пак съм на лекар и ще изясним всичко там...Вече се надявам и да отвори крачета и да ни позволи да го видим  Wink girl_wink
А някоя от вас имала ли е проблем с витамините ??
На мен са ми изписани МАМАВит, които трябва да пия всеки ден (без някаква конкретна причина) , но от доста време установих , че ми се гади от тях...Не бях ги пила доста време и тази сутрин викам Е, вече влязох в 6-тия , сигурно няма да ми стане гадно и изпих един.....точно след 25 мин  bad bad bad bad bad bad bad bad    А бях го забравила това чувство....Как мислите ? На какво се дължи ?
Няма да ги пия вече ...
Вие как я карате ?
Бъдете здрави момичета (и момчета) smile
Активен
kamger
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #131 -: февруари 23, 2011, 16:47:27 »

здравейте
виждам че всички се притеснявате за кг си които може да се качат
уф и аз като вас много се притеснявам защото съм пълнечка и все се съобразявам какво хапвам и по колко така че да не пречи на бебо.
имам познати които са качвали и по 10 кг и по 25 кг sad
днес никой ли не пише
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: февруари 23, 2011, 17:51:15 »

Здравейте, дами smile
Е, пишем, но чак сега стана сутрин  тук smile Вярвам Булечка ще се включи по-кьсно с новини около прегледа й - нали е сряда smile
За кг - да, ще се качват, важното е според мен да са разумни кг. Не отричам, че при проблем с хормоните кг могат да клонят кьм повече.
Преди време бях пускала онлайн калкулатор как се наддава по време на бременност. Самият той е разграфен в зависомост от стартовите кг на майката - по-слабите майки се очаква да наддадат повече от тези, които са стартирали с повече кг.
На последния ми преглед говорих с акушерката относно физическите упражнения с тайната надежда да каже спорт, които да не може, но тя ми даде зелена светлина да правя всичко (аз се водя абсолютно безпроблемна бременност).
В книгата ми не се препорьчва да се правят коремнни преси, йога в топли помещения, гмуркания, пьрзаляне с кьнки и всичко, което ви кара да се препотите пьти повече, отколкото нормално се потите. По-просто казано - бьдете активни поне по 30 мин на ден без да се прекалява при нормална бременност.
За витамините - моето мнение е, че витамините се приемат в полза на майката - защото тя е ресурса, от който бебчето се храни и развива. Важно е как ще се вьзстановим след раждането. Ние не можем да сме на 100% сигурни в нашето забьрзано ежедневие, че сме изпили необходимото количество калции, набавили сме си достатьчно желязо, фолиева киселина и тн.
Да, някои витамини богати на желязо и предизвикват запек, може да не ви е добре от тях, но аз просто бих ги сменила, а не спряла.
Обикновено се процедира да се дадат витамини без желязо (не дразнят толкова), а желязото се приема отделно. При приема на желязо, тьй като е труден за вьзприемане от организма се препорьчва да се избягват храни/течности на Калций в рамките на 2часа от приема + се препорьчват такива, богати на Витамин С.
Аз лично си пия витамини от началото на бременността, които са на билкова основа, като се приемат по 3 хапчета на ден, за да може да се раздели приема на Калций.
За вдигането на бебето нагоре - всяка мама има различна структура, както и всяка бременност е изндивидуална - едни носят ниско, едни високо. pinup_girl, щом матката ти се е вдигнала над пьпа, значи всичко е наред. Аз не сьм усетила моето бебче още, но до сега го намираха да му чуят сьрчицето под пьпа ми. Януари месец беше точно на нивото на триьгьлника ми, Февруари по средата между триьгьлника и пьпа ми.
Капризче, ти нали на 11 Март ще ходиш при Марков - ако да - аз вярвам, че потвьрден пол от него няма да има промяна до срещата Ви smile Купувай за сега неутрални цветове (видях ти покупките, супер са сладички) и после панделкитееее smile Аз тази седмица имах 2 покупки, но гледам да сьм предпазлива, защото вероятността да остана без работа до 3 месеца е 60%, а на 99% Декември месец ще затворят фирмата..Но каквото такова.
« Последна редакция: февруари 23, 2011, 18:07:17 от Anichka » Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: февруари 23, 2011, 20:50:49 »

Привет, днес освен на преглед успях и някои домашни неща да свърша, не че е неща кой знае какво, но все пак... blush

Та така!

Днес бях на ЖК, да си дам отчета:
- обиколка на корема в легнало положение - 93см.
- матка - 19.5 см.
- килограми + 1 yahoo; до тук общо 2кг. отгоре  (доки много ми се зарадва, както и аз)
- кръвно - 110/70
- излседвания - ПКК и урина
Видеозон нямаше, но сега не ми е толкова кофти, бях се настроила, а и нали на 18.02 гледахме бебето, но нямаше да откажа, ако доки се беше съгласила blum
Даде ми и болнични, та до началото на април ще съм болнични, пусна ми първо 1 седмица, после с комисия още 30 дни каза, та съм доволна!
Сега на 02.03 ще тярбва пак да ходя, за да си занеса картона и да ми впише новия болничен, само ще ме разкарва, но нищо. Много настойчиво ми обясни, че е задължително да отида на ФМ до края на тази седмица, pleasantry  а предния път каза, че не било задължително  crazy
Това по повод на моят отговор, че не съм ходила на ФМ, тъй като отидох при друг лекар, не при тези, при които тя ме прати и за да не се рзсърди!!! Явно си има уговорка с тях и си взима комисионна - всеки гледа да икарва пари от където може pardon

Радвам се за всички с хубави новини!!!   

Хайде това е от мен, лека и спокойна вечер! smile
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: февруари 25, 2011, 22:25:38 »

Тези дни имах много работа и нямах никакво време за форума. Чак сега успявам да се включа.

Танче, направо си за бой  blum Ние тук така чакахме инфо за прегледа, пък докторката да не ти направи ехограф... Кога ти е другия преглед?

Аничка, за килограмите на мен ми е болна тема. Аз съм писала и преди,ч е за 2 години качих около 20кг, свалих 10 от тях, сега съм +2 и се надявам да не кача повече от 10 кг за цялата бременност. Гимнастика не правя, все забравям докторката да питам дали може, нали имах кървене в началото и малко се притеснявам от физическото натоварване... За пола, видяха го на ЖК, а не Марков, а и аз ще ходя при една друга лекарка, за която също чух доста добри добри отзиви от приятелки и интернет. При Марков нямаха свободни часове.

Да ви кажа днес какво стана. От вчера бебето почти не рита и аз днес вече тотално се притесних и звъннах на моята лекарка да я питам какво да правя. Тя ми каза веднага да отивам, аз започнах да и обяснявам колко много работа имам и дали не може утре да отида и тя така ми се ядоса, че даже ми повиши тон, че когато бебето не се усеща се ходи веднага в болница, а не се работи и ми затвори. И аз от там на такси и в Майчин Дом. Прие ме веднага, пак ми се скара, че няма по-важно от бебето и работата може да почака. Видя ме на ехограф, Слава Богу всичко си беше ок, имаме си сърдечна дейност и даже шавахме с крачета. Обясни ми, че когато съм напрегната, стресирана и т.н. е нормално да усещам бебето по-слабо, защото се фокусирам върху други неща и че ако легна, успокоя се и си почина отново ще го усетя. Освен това, каза че бебето не рита еднакво интензивно и силно през цялото време.

Така че момичета, ако изпаднете в моята ситуация, т.е. бебето ви рита по-слабо и по-рядко не изпадайте в паника, а знайте че е нормално.Ако обаче изобщо не го усетите, бягайте директно на лекар, само не се шашкайте като мен.

pinup_girl ти ходи ли на лекар?
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: