Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 14:53:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 177974 пъти)
Anichka
Сватбен ГУРУ
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #105 -:
февруари 18, 2011, 08:24:49 »
Капризче, хайде честита Ви девойка
Много се накефих - "откри сезона" в нашата тема на розова вълна
На Здраве с червено вино
хохохо
Булечка, късмет на прегледа @}->--и да се отчетеш
mariestrellas, Браво за добрите новини при изследванията! Все така. За съжаление не мога да ти помогна със съвет за друг лекар. Има темичка
нашя акушер гинеколог
Ако искаш попитай там.
kamger, добре дошла в отбора на летните мами
Леко бременуване
Днес ми се обадиха, че резултатите от кръвните изследвания, които ми пускаха миналата седмица са много добри. Аз от няколко дни съм на топка в корема..Направо не мога да повярвам, че моя корем расте
«
Последна редакция: февруари 18, 2011, 09:31:45 от Anichka
»
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #106 -:
февруари 18, 2011, 10:34:54 »
Здравейте, момичета!
Добре дошла на Камгер! Много се радвам за розовите гащи на Капризче! Дано всичко е наред от тук нататък! Благодаря и за отговорите на Аничка и на Капризче! Погледнах отново темата за нашият лекар - акушер-гинеколог, но там освен само лоши неща за лекари шарлатани, друго не видях, явно си е до късмет и до това дали си симпатичен на лекарите и дали можеш да си плащаш. И мога да кажа, че до момента от началото на бременността съм видяла само лошо отношение, грубост и нелепи обяснения от 5 различни лекари в София, където живея от доста години, а да не говоря че минах през 5 известни болници, където безхаберието е огромно и е много неприятно, когато те претупват, а ти имаш от какво да се оплачеш, но няма на кого. Вчера ми препоръчаха една лекарка за набюдение на бременността в болница близо до нас, но още не съм ходила. Ще видим какво ще се случи, още съм на изчакване на резултати и консултации с ендокринолог. Засега само проучвам нещата. Хубав и усмихнат ден ви желая!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #107 -:
февруари 18, 2011, 11:05:34 »
Момичета благодаря ви за милите думи! Мъж ми обаче явно още се надява на момче, защото каза, че докато сам не види на ФМ не вярвал. Мъжка му работа
Танче, мерси за щъркелчето. Да пишеш след твоя преглед какво са казали. Стискам палци за момиченце!
Ванчи, браво за изследванията! Дано и нататък все така да е!
Аничка, много ти е порастнало коремчето. Аз моето го показах в темата, но имам още доста да те гоня
Много си хубавка!
И какви слаби крачета имаш, пу-пу, да не ти е уроки
mariestrellas, дано да попаднеш на свестен лекар, наистина е трудно да попаднеш на добър специалист.
kamger, добре дошла!
«
Последна редакция: февруари 18, 2011, 12:21:59 от Капризче
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #108 -:
февруари 18, 2011, 12:17:14 »
Капризче
и ти като мен ще обличаш роклички и ще сплиташ коса
,аз много се радвам,че ще си имаме момиченце,защото това е една отмяна за нас
Честито и на теб!Някои мъже така говорят,но така се привързват към дъщерите си,че не дават косъм да падне от главата им
Той просто се е навил за момче и за това ти звучи разочаровано,като мине малко време,ще свикне и с мисълта за
И сега малко
мога ли да помоля
˙·٠Butterfly™٠·˙
да започне да слага щъркелчета и в нашата темичка,понеже вече всички знаем пола на бебетата
Благодаря предварително
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #109 -:
февруари 18, 2011, 17:04:25 »
Привет на всички
Прегледа мина много добре, мнго съм доволна, всичко му видяхме на бебет - гръбнак, ребра, карачеа, ръчички - много шаваше, доктора все казваше: "
Е, много шава това бебе! Много шава!
"
Ама и то наистина не се спря
Каза, че си отговаря точно на седмицата, в която съм (19 г.с.), всички мерки са точни и идеални - живо и здраво е бебето, което е и най-важното!!!
За пола съм мааааалко разочарована, доктора каза
момче
,
но не беше сигурен и каза, че може и да бърка
, та ще изчакаме още, то така или иначе докато не се роди няма 100% да се знае!
(има и случаи, в които до споледно преди раждането казват момче/момиче, а се ражда обратния пол, НО каквото - такова!!!)
Също така док каза, че няма нужда от други изследвания и съм/сме много доволна!!!
Вече имеме и първите подаръци за бебето - родителите ми ни подариха пмного сладки боди и шапка в синьо, подарък имаше и за Коско, беше му много интересно да гледа бебето, даже днес като се събуди веднага попита дали днес ще ходим да видим бебето
Днес се прибрахме и сме си в къщи, Коско не беше много доволен, но стига олкова гости при баб и дядооо
Сега ще има спор за името, за момиче бях категорична, че ще е името, което сънувах, но... сега мъж ми настоява да е Васил - на баща му, който е починал, а аз знам, че не е хубаво да се кръщава на починал човек, освен това никак не ми допада това име, все го свързвам с кофти хора
Ами това е от мен за днешния преглед, лека вечер на всички и само хубави новини!!!
Цитат на: carlyangel в февруари 18, 2011, 12:17:14
И сега малко
мога ли да помоля
˙·٠Butterfly™٠·˙
да започне да слага щъркелчета и в нашата темичка,понеже вече всички знаем пола на бебетата
Благодаря предварително
Щъркелчета вече има
Който иска да мипише на ЛС
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #110 -:
февруари 18, 2011, 17:10:50 »
˙·٠Butterfly™٠·˙
благодаря за щъркелчетата
и баба му на Данчо викаше,ако е момче да сме го кръстели Георги,на баща му,който е починал,но аз бях категорична,че на починал човек няма да го кръщаваме
Та аз дори не го познавам,но и така да е,някак си ми се вижда
неуместно.
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #111 -:
февруари 18, 2011, 17:21:22 »
Момичета, вие си решавате на кого да го кръстите, не могат така да ви налагат мъжете, все пак вие си го носите и раждате.
Аз съм кръстена на дядо си, който е починал точно един месец преди да се родя, много гадно, но какво да се прави било е планувано така, независимо дали е момче или момиче на него да ме кръстят. Само ме е яд, че не го познавам - бил е много добър човек.
А това суеверие за име на починал човек и аз съм го чувала, но не го вярвам.
Трябва и двамата да решите за името, не само единия, да сте единодушни.
Не отстъпвайте!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #112 -:
февруари 18, 2011, 17:49:01 »
Булечка, честити сини гащи на теб!
Аз забравих да отговоря на вьпроса на Капризче вчера за името, ако е момиченце - Leah Ann Dimitrov / Леа Анн Димитров. Преди това вьртях Лили, Лора...
Ако е момченце - имам само едно име, но малкия син на сестра ми се казва така - евентуално ще се казва George Vladislav Dimitrov/ Георги Владислав Димитров. Харесвам имена като Samuel / Самуил; Simon/Симеон; Тодор - но на английски е доста трудно за произнасяне; пьк Теодор не ми харесва. Иван Владислав ми харесва сьщо, но на английски Иван е Айвьн...
Сьгласна сьм с мнението на ван4и за крьщаване на починали хора. Според мен е важно детето да е крьстено с име, което се харесва и от двамата родители. След това, ако познават хора, които носят името, то да ги свьрзват с положителни емоции. А дали роднина, носил това име е починал - за сьжаление не можем да изберем кой остава с нас и кой си отива. Важен е спомена. Аз нямам нищо против да се крьсти дете на починал роднина.
mariestrellas, дано последната препорьчана лекарка е по-добра от предишните и се окаже твоята. Стискам палци!
момичета, аз да ви се оплача..мислех, че ще мине (обикновено през нощта преди ставаше), но не мога да изхвьрля задьржаната вода от няколко дни. Имам скок в теглото от 7 паунда, което е 3кг, като нямам промяна в консумацията на храна/сол. Краката и рьцете са ми отекли малко. Днес вьв влака, докато пьтувах за работа ми беше изморено много и задремах. След като се сьбудих, имах болки в китките - бяха изтрьпнали. Ще гледам да започна упражнения, ходене. Знам ли.
Някакьв бабин сьвет?
«
Последна редакция: февруари 18, 2011, 20:26:18 от Anichka
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #113 -:
февруари 19, 2011, 20:32:40 »
Танче, и тук да ти кажа. Според мен съня ти е много силен и аз бих се доверила на него. Все пак има още доста време докато се роди бебока, може и да не е видял лекаря правилно.
За името аз първи път чувам това поверие за кръщаването на починал човек. Аз исках ако е момче да го кръстим Никола, а на мъжа ми дядо му се казваше Николай. Много мил и добър човек, много се е грижил за него и нямаше да ми пречи че е починал, защото е беше добър и стойностен човек. Но все пак всеки сам си преценява как да постъпи. Според мен ако ще се кръщава на някого, то той трябва да го заслужава, да е добър човек, защото може би по някакъв начин енергията му ще се пренесе и върху детето. Може и да не разсъждавам правилно, не знам
Ани, много са хубави имената. Особено това за момиченце е много красиво.
За болежките, не мога да помогна за съжаление. Нямам идея, никаква.
Ние сме харесали 3 имена- Марина, Моника и Диана. Още е рано за избора, така че приемам идеи. Няма да кръщаваме на никого, искаме да красиво и нежно име. Да видим какво ще измислим на края
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #114 -:
февруари 19, 2011, 21:37:01 »
Цитат на: Капризче в февруари 19, 2011, 20:32:40
Танче, и тук да ти кажа. Според мен съня ти е много силен и аз бих се доверила на него. Все пак има още доста време докато се роди бебока, може и да не е видял лекаря правилно.
Ние сме харесали 3 имена- Марина, Моника и Диана. Още е рано за избора, така че приемам идеи. Няма да кръщаваме на никого, искаме да красиво и нежно име. Да видим какво ще измислим на края
Ели, и аз така си мисля за съня ми, но ще видим!!!
Най-важното е, че всичко с бебето е наред!!!
Честно казано съм лееееко разочарована и малко ми е криво тези дни, но ще се настроя и ще ми мине след ден-два
За имената, които сте харесали - може бебка да си дойде с името, както се казва, тъй като на 17.07 е Св. Марина
Приятна и спокойна вечер на всички
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #115 -:
февруари 21, 2011, 10:26:32 »
Аничка, сетих се, че наскоро четох едни здравни съвети в сп. "Моето дете" и за храненето на бременните по седмици. За проблеми с отоци и задържане на сол бяха сложили една рецепта за отвара от магданоз, който се запарва или кипва във вода, след което се прецежда и водата се съхранява на хладно място, като можеш да пиеш по една водна чаша от отварата преди хранене, три пъти дневно. Казват, че това изчиства организма от задържаните соли и други вредни вещества. За жалост списанието е в къщи, а аз съм на работа в момента, но ако има нещо различно и по-ефикасно, ще пиша отново. Хубав ден!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #116 -:
февруари 21, 2011, 14:01:09 »
Anichka
и аз имах същия проблем и то наистина беше сериозно,краката ми ставаха като тесто,а и ръцете ми отичаха,направо се шокирах като го констатирах
.Реших го много бързо-спрях сладкото и хляба и още на следващия ден нито помен!
Отново си видях кокалчетата на глезените,и пръстените ми станаха също.
При мен беше явно от бързото качване на килограми
и понеже не обичам много да се движа,а и времето е ужасно,реших да спра сладкото и резултата беше много бърз
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #117 -:
февруари 21, 2011, 15:34:40 »
Аз пък онази сутрин се събудих с деформиран пъп, изхвръкнал, много беше смешно, но на другият ден се оправи. Но пак не ми е като преди прибран, ами един такъв сякаш се е увъртял отвътре
Активен
pinup_girl
Регистриран
«
Отговор #118 -:
февруари 21, 2011, 16:08:23 »
Здравейте отново , мамчета !!
Аз леко се чудех дали съм за вашата тема... защото терминът ми е 03.07. , а аз имам предчувствие някакво странно , че ще имам юнско раче....но ... терминът си е термин
Изчетох цялата ви темичка, много ви се радвам
Накратко да ви кажа как минава и моята първа бременност ... Тя беше дълго чакана и много желана
и след отчайващи диагнози от лекарите , аз все пак попаднаха на най-готината и човечна гинеколожка и скоро забременях
Тогава чудото започна - 3 месеца нямах мира - гадене, повръщане, отпадналост, запек, нерви, нерви , абе всички несгоди на бременността
Но като по чудо в 4-тия месец всичко премина и сега съм МНОГО щастлива
Единствената ми несгода в момента са килограмите ... до 22-ра седмица съм качила 11 кг. Не спирам да качвам , главоломно е просто това дебелеене
Притеснявам се как ще се отразят на кръвното ми (макар, че засега нямам проблеми) , на бебето ( да не стане някое наднормено ) , а също така ме тревожи и как ще ги свалям после
Иначе пола ще не знаем...преди 10 дена дена ходих на преглед, но то стискаше крачетата и хич не помръдна и не пожела да се покаже . Това сигурно е за да ми даде урок , да не съм чак толкова нетърпелива
Коремчето ми вече доста е щръкнало напред и честно казано сякаш изведнъж изскочи около 20-тата седмица
Движенията доста рано ги усетих, макар че ми е първа бременност - към 14 г.с. и оттогава всеки ден си имам компания -почти постоянно шаваме
А за стриите - все още нямам , но отсега ги усещам гадините - такъв сърбеж, такова чудо , не помня друг път да е било
мажа се с олиото за мами на HIPP - обожавам миризмата му , дори когато повръщах то ме успокояваше
И така .... това е моят отчет засега... не съм ходила на БХС и на ФМ и смятам да ги пропусна , доста спокойна се чувствам и не искам да си пълня главата с глупопсти ( защото съм голяма параноя по рождение)
Някоя от вас може ли да ме посъветва какво да правя с тези килограми ? Как да спра да качвам ? Като чета вие колко малко сте качили направо се отчайвам...
Засега толкова от мен
Бъдете здрави !
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #119 -:
февруари 21, 2011, 17:01:06 »
pinup_girl
Добре дошла във форума и ти пожелавам една много лека и безпроблемна бременност,а на края едно здраво бебешоче
Аз съм от темата за Юнските мами,но си позволявам да ти пиша тук относно проблема ти с килограмите.Аз за моята 24 седмица съм качила 18 кила,тъй че ти си добре според моите представи
Исках само да ти пиша за успокоение,защото виждам,че това те притеснява.На бебето нищо му няма,то качването на килограми си е за теб,понеже ти ще се чувстваш тежка.Въпреки килцата,които съм качила,нямам никакви проблеми с кръвното,дори ми е ниско 60/90
Това е
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10