Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 18:07:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 178226 пъти)
van4ii
Професор
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #45 -:
януари 14, 2011, 15:31:50 »
В никакъв случай не ги пий, това са много хапчета, ще стане пренасищане в организма ти, тоя луд ли е!
Аз пия фолиева киселина 5 месеца преди да забременея само по едно хапче на ден и все още продължавам. Този месец на консултацията питах лекарката докога ще я пия и тя каза до края.
Една таблетка е напълно достатъчна, яж повече плодове и зеленчуци за витамини!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #46 -:
януари 14, 2011, 16:24:06 »
Добре дошли на новите мами, лека бременност
При нормална бременност, препоръчителното количество на фолиева киселина на ден е 800mcg. При определени анемии може да се вдигне по лекарска препоръка до 1200mcg, доколкото съм чела. Аз не бих се ориентирала по броя хапчета, а от mcg. Естествено плодове и зеленчуци са винаги добре дошли
Аз чакам резултати от прегледи/ изследвания вчера и днес на 2 бъдещи мами - отчет, моля, дами
«
Последна редакция: януари 14, 2011, 17:09:24 от Anichka
»
Активен
Lina81
Ентусиаст
Публикации: 54
«
Отговор #47 -:
януари 14, 2011, 16:54:36 »
Сега се обадих на доктора и ето го обяснението.Препоръчително е да се пият по 4 мг/ден,тъй като в България една таблетка е 0.4мг,препоръчва по 10 да не се притеснявам.Ама...незнам,ще реша.От вчера съм болна и се наливам с чайове,мед,инхалации с лайка и парацетамол.Абе гадна работа,дано се оправя по бързо.Успех на всички и да се празите!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #48 -:
януари 14, 2011, 17:12:09 »
Lina81, сега си погледнах моите витамини. Мярката е mcg, а не mg. Извинявам се.
Дневната доза от 800mcg= 0.8mg, което според бг хапчетата са 2.
10 и на мен ми се виждат много.
http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=bg&u=http://www.womenshealthcaretopics.com/bn_Folic_Acid_During_Pregnancy.htm&act=url
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #49 -:
януари 14, 2011, 19:39:24 »
Лина, 10 таблетки и според мен са много. На моите хапчета Фолиева киселина изрично пише по едно на ден, в нета съм чела че предозирането изобщо не е препоръчително...
Аничка, не знам дали съм от мамите, от които чакаш резултати
обаче да си кажа. Вчера излезе резултата от БХС. Вероятноста от генетични малформации е 1:25 000. Според докторето е супер резултата и няма да правим втори БХС. Препоръча ми и лекар, който да ми направи 3D фетална морфология и се разбрахме кога пак да отида да ме види. Днес пък бях при другата лекарка, която ми води ЖК. Взе ми проба за цитонамаска и биохимия. Резултатите ще са готови следващия четвъртък. Обаче видя някаква раничка на шийката на матката, която другата лекарка никога не е забелязвала, което за мен е много странно. Другата ми лекарка е много читава и не знам как не би обърнала внимание на раничка. Както и да е, тази лекарка каза че ще лекуваме раничката като родя живот и здраве... Дадоха ми и направление за изследвания кръв и урина. Сигурно в понеделник ще отида да ги направя. Така че другата седмица много резултати ще имам, дано всички са ок.
Май това е при мен в общи линии...
Галки на коремчетата и хубав уикенд!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #50 -:
януари 14, 2011, 20:42:44 »
Благодаря, Капризче за подробния отчет.
Браво за отличните резултати!
Нямам много инфо за тази раничка по време на бременност, мен са ме горили многократно, когато бях на 22-23. В последствие четох статии за хормоналните промени и тн че не е трябвало да ме горят. Така и не намерих отоговор за мен самата кое е правилно и кое не. По принцип преди имаше няколко начини за затваряне в зависимост от положението и големината на раничката. С препарат, с лазер, с ток, с шиене. Аз лично имам не добьр опит с ток. След процедурата не трябва да се вдига тежко, за да може да се затвори раничката добре.
Да, ти си една от мамите, които чаках с резултати
Аз няма да получа резултати от моите изследвания. Тук принципа е: "Ако има проблем ще ти се обадим." или No news, good news.
Вьв вторник имам час при новите акушерки. Реших да се преместя при нов екип поради няколко лични причини. За сега мога да се похваля, че работя на 15-ти етаж в сграда, а тяхните кабинети са на 8-ми и ще взимам само асансьора, за да ходя. Преполагам нищо няма да ми правят освен да ме претеглят, да ми опипат корема дали отговаря на седмицата си, и да си поговорим.
лек weekend
«
Последна редакция: януари 14, 2011, 20:45:13 от Anichka
»
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #51 -:
януари 16, 2011, 14:06:04 »
Здравейте, бъдещи мами!
Добре дошли на новите мами, много се радвам за тях и желая от сърце всичко да мине безпроблемно за тях, да се насладят на бременността си и да са позитивно настроени винаги, каквото и да става!
Радвам се, че засега всичко с изследванията на Капризче е наред и се чувства добре, дано все така да продължава всичко!
Аничка, сигурно си чакала и моя отчет, но за съжаление нямам резултати все още от пробите за кръв и урина, които дадох на 13-ти. Не ми казаха нищо, предполага се, че до седмица ще станат готови резултатите и ще бъдат предадени директно на лекуващата лекарка. Аз не знам дали някой ще се обади и дали ще ми покажат всички резултати, защото нямам час за следваща консултация, но ще звънна по телефона към края на тази седмица и ще знам какво да правя. Доста от изслеванията не ми ги правиха, защото съм ги правила наскоро и просто ще им занеса копие от документите със съответните резултати. Така погледнато всичко е наред, но аз не разбирам от означенията и от това какво точно е изследвано и какво означават тези съкращения, така че ще изчакам до края наследващата седмица и ще потърся специалист, за да ми разчете резултатите и да ми обясни какво означават. Остават ми още поне две важни изследвания, които предстои да направя, не знам кога ще стане, очаквам да ми назначат друга дата и да не ме разкарват до 3 различни болници заради спецификата на изследванията, както досега, но ще видим. Относно раничката и при мен има такъв случай, но откакто един гинеколог я откри, а друг не я видя, трети я преоткри и при забременяването в началото кървенето го отдадоха на това, в крайна сметка никой не ми каза как ще се лекува и кога, от 2006 г. досега си стои проблемът, но аз нямам оплаквания, болки и тем подобни, а кървенето ми в началото на втория месец се било дължало на дефицит на хормона прогестерон, така че след инжекции и хапчета, кървенето спря. Нямам оплаквания засега, не знам дали всичко е наред с бебока, защото последният ехографски преглед беше на 27.12.10 г. и тогава всичко беше прекрасно. Казаха ми, че не се налага толкова често да ме гледат с ултразвук, но очаквам след резултатите лекарката да определи дата за следващ преглед и да ме осветли по въпросите, които ме интересуват. Засега толкова от мен. Пазете се! Целувки и спокойствие на всички!
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #52 -:
януари 17, 2011, 17:23:22 »
Здравейте, момичета
Аз днес бях на док, всичко е ОК!!!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #53 -:
януари 17, 2011, 20:37:51 »
Браво Танче. Гледахте ли бебо на видеозон или само ЖК беше?
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #54 -:
януари 17, 2011, 21:44:51 »
Само ЖК беше, за мое съжаление!!!
Но щом резултатите от изследванията са ОК, значи и беба е добре или поне така мисля
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #55 -:
януари 18, 2011, 16:12:25 »
Аз пък предният път като ходихме и настоявах да го видим, въпреки че тя нямаше такова намерение, и като го видяхме се успокоихме, дори точно в този момент то започна да си мърда дясното краче, сякаш помахваше, много беше готино изживяването. Нямам търпение следващия месец пак да го видя
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #56 -:
януари 18, 2011, 21:49:06 »
Здравейте, мами
Радвам се, че прегледите са минали добре, дано и резултатите Ви са сьщо така отлични.
Аз днес се запознах с новия екип, при които се преместих - само акушерки, няма да имам доктор (дано нищо не се обьрка). За сьжаление сьм пропуснала да попитам какьв е процеса на трансфериране и бях решила, че просто давам името на стария ми доктор и новия екип дьрпа необходимата информация. Оказа се, че аз трябва да свьрша тази работа. Нищо, дано само старите са разбрани и изпратят всичко, защото застраховката ми няма да покрие повторно правене на сьщите тестове.
Акушерката ми опипа корема невероятно нежно в сравнение с доктора. Чухме сьрцето с Доплер как тупти и беше 150.
Имам час за след 3 седмици и назначен втори видеозон за 11 Март - нямам тьрпение
Теглото ми се е повишило. За сега сьм 1кг отгоре от началото на бременността, макар моя кантар в кьщи да не отразява тези промени.
Според
този калкулатор
се движа в рамките на нормалното, да видим до кога...
Преминавам през много емоционален етап и на моменти искам да се скрия от действителността и да забравя всички проблеми и неволи от практически род. Вие как сте?
«
Последна редакция: януари 18, 2011, 21:54:15 от Anichka
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #57 -:
януари 20, 2011, 14:34:23 »
Аничка, браво за добрите резултати. Относно емоциите и при мен е така. Просто не се трая, както се казва. Рев по никое време, дразнения към разни колеги, нежелание да се виждам с приятели... Абе щура работа. Не съм през цялото време и не към всички, но имам своите моменти
Така че, не си сама, спокойно
Аз пък снощи си вкарах някакви идеи, че щом не усещам нищо значи нещо не е наред и една паника ме обзе... Горкия ми мъж събудих го по никое време да ходим на видеозон, при положение че ме гледаха на такъв преди 2 седмици...
И такива работи при мен
Танче, много ти е готино коремчето. На другите личи ли ви вече?
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #58 -:
януари 20, 2011, 17:02:55 »
Здравейте, момичета!
Аничка и Капризче, очевидно и аз имам същия проблем в емоционално отношение, плача за разни неща от време на време, яд ме е на много колеги, дург път съм много услужлива и любезна, но се надявам, че това е нормално състояние особено като се има предвид огромната хормонална борба, която води всяка от нас по време на бременността. Все още нямам резултати от изследвания и на са ме гледали на ултразвук от края на декември, надявам се скоро да отида, че вече започвам да се притеснявам дали всичко е наред и толкова рядко нормално ли е да ме викат на консултации. Иначе все още не ми личи, че съм бременна и всички се учудват като ме видят и разберат, че би трябвало да съм в средата на четвърти месец, но това явно при всяка жена е индивидуално, защото при едни бременността проличава рано и наддават доста килограми без да си сменят хранителния режим, при други почти няма промяна в теглото и не им личи особено до края на бременността, че са бременни. Последно в болницата чаках за изследвания с още две мами, едната в седми месец другата в шести. На тази в седмия месец не й личеше почти никак, че е бременна и беше напълняла само с 4,5 кг., а другата мама беше доста едра бременна, макар че не е пълна жена, а доста фина мадама. Така че явно при всяка от нас е доста индивидуално нещо и всичко се дължи на хормоните, които си играят с нас, както им скимне. Дано при вас положението да е по-леко и приемливо и да не изпадате в крайни състояния, просто гледайте на всичко по-лежерно и бъдете по-търпеливи и спокойни в името на това бъдещите ви съкровища да бъдат по - спокойни и здрави. Целувки на всички и до скоро!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #59 -:
януари 20, 2011, 17:45:38 »
здравейте, мами
Браво на Булечка, че отсрами темичката с пьрвата снимка на коремче
Супер си, Булечка!
Капризче, защо реши, че вече трябва да усещаш бебето? До колкото сьм чела леки побутвания се усещат между 18-20 седмица при пьрва бременност, докато при втора може да започне от 13 седмица, какьвто е случая на Булечка. Радвам се, че сте видели бебчето на видеозон де
Всяко зло за добро. А предположение за пол имате ли? Аз лично не очаквам побутвания скоро, защото си имам сланинки по корема.
Аз мога да кажа, че имам корем на преяла хлебарка
От няколко дни сякаш изфрькна напред. Имам снимки, но още се чудя дали да пусна.
Иначе аз не мога да си закопчавам копчето на дьнките отдавна. В моята книга го обясняваха с липсата на коремна мускулатура - тогава коремчетата се показват по-рано, докато при мамите с по-добра мускулатура малко по-кьсно. Но всяка мама е с различна структура. Иначе аз си нося старите дрехи, само използвам един еластичен колан, които придьржа разкопчаните дьнки и ми е много удобен+евтин:
По-кьсите ми пуловери не са ми удобни вече, защото стоят смешно-някакси повдигнати отпред.
mariestrellas, извинявам се, но аз мисля, че ти не си 4.5 месеца бременна, а 3.5
виж тази табличка от 9-13 седмица включително се брои 3-ти месец
за емоциите, аз изпаднах в ситуация на безсилие. уж всичко може да се вьрне в USA, но не е точно така..Щом е порьчка, край..Те казват - ние така работим..Не мога да се оплача в бюрото за защита, защото те комуникират с мен, но не ми дават разрешение на проблема, което аз бих искала+ мьжа ми беше командировка.. Извинявам се за
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
33