Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 18:26:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 178356 пъти)
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #30 -:
януари 10, 2011, 13:33:04 »
Момичета, с интерес чета всеки ваш пост и трябва да призная, че доста ме успокоявате. Силно се надявам при нас всичко да е наред. По принцип имам дата за първия биохимичен скрининг - 13.01.10 г., дано ми донесе късмет, противно на общоприетото вярване, че числото 13 е фатално и не било на късмет. Иначе на последния ултразвук бебето изглеждаше доста жизнено, здраво, пораснало и добре кръвоснабдено с всички органи, доста от които се виждаха ясно. Поради непрекъснатите ми изследвания от години насам, днес ми казаха, че ще ми направят само част от всички задължителни изследвания, защото другата част ми е правена сравнително скоро, но е била назначена от друг лекар, в случая ендокринолог. И така предстои най-важното, което няма да скрия, че ме притеснява, но се опитвам да бъда позитивно настроена и да не мисля за никакви лоши прогнози. Относно това колко пъти лекари са ми поставяли грешни диагнози, които само са ме плашели и травмирали, не искам да ги броя, но изглежда, че напоследък в България освен лошите условия за отглеждане на по-различните дечица, както и липсата на достатъчно квалифицирани кадри за патологичните случаи, добрите и любезните специалисти са на изчезване. Радвам се, че поне успях да открия лекар, в който да имам доверие и да се чувствам спокойна, че няма да ме травмира с поредните опити за лечение на заболявания, които нямам. Иначе бих се радвала да прочета още ваши мнения :0) На всички ви желая най-вече здраве и късмет, за да минете през този неповторим период без травми и стрес, а напротив с възможно най-голяма радост и удовлетворение от крайния продукт и да имате най-прекрасните и здрави мъничета, които да ви топлят душите и да осмислят живота ви!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #31 -:
януари 10, 2011, 14:08:09 »
mariestrellas аз мнение не мога да дам. Казах и преди, аз нямам(за щастие) такива сериозни проблеми и единственото, което бих могла да направя е да те подкрепям макар и виртуално и да ти стискам палци всичко да е наред. Искрено се надявам юли да гледаме снимки на малкото ти сладурче и всички тревоги да са останали зад гърба ти
Цитат на: Anichka в януари 10, 2011, 08:36:51
Вярвам, че всяко бебче е здраво, до доказване на противното.
Ето това много ми харесва как го е казала Аничка. Мисли като нея, въпреки проблемите и ще видиш, че положителното мислене ще помогне. Ние тук сме с теб и те подкрепяме, останалото зависи от теб и от бебчо. Силно те прегръщам и чакам да кажеш след прегледа какви са новините.
Аз да кажа че в петък съм на ЖК. Нищо кой знае какво не очаквам да се случи де, ама да си кажа
Аааа, и друго да кажа. Сигурно ще ме помислите за ненормална, но в събоа ходихме с мъж ми да гледаме колички. Всъщност само в представителния магазин на Чиполино бяхме, мисля всички представителни магазини, които има в София да посетим лека по лека, за да набележим модели от различните марки, а и за да усетим разликата в самите колички. Не искам да оставям за последния момент избора на всичко, защото направих така за сватбата по препоръка на майка ми и накрая някои неща не бяха изчистени и ми липсваха. Не искам и този път да направя така. И без това съувам недоволни бебета, които се оплакват от гледането ми по цели нощи...
Хайде стига толкова от мен, че пак изписах света. Цунки на всички!
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #32 -:
януари 10, 2011, 15:13:53 »
Благодаря ви, Капризче и Аничка, наистина много положително ме настройвате. И аз се надявам всичко в крайна сметка при нас да е наред. Решила съм, каквито и да бъдат резултатите от изследванията, да родя бечето, защото много го искаме и с толкова много обич, която вече изпитваме към него, мисля, че ще се роди здравичко. Друго не искаме. Желая ви много късмет и успехи при следващите прегледи, за да сте спокойни и да бъдете щастливи, че всичко е наред. А ние вярваме, че и при нас нещата ще бъдат ок, само малко повечко търпение ще ни трябва, но ние си го имаме. Още веднъж ви благодаря за виртуалната подкрепа и хубавите пожелания! Стикам ви палци! Целувки на всички! До скоро!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #33 -:
януари 10, 2011, 17:50:32 »
Браво, mariestrellas. Много ми хареса поста ти. Изпьлнен е с оптимизьм - точно, от това имате нужда. Моля те, пиши след 13-ти кое как е минало.
Капризче, изобщо не си луда с количките или покупките според мен.
Трябва време да си направиш проучване кое на теб ти харесва, кое можете да си позволите, след това да се купи/порьча. Не са 1 и 2 нещата, които трябва да се купят. Това си е твоя организация и аз лично ти се кефя.
Аз сьм си харесала легьлце, което мисля да купя след като ми мине втория видеозон (20 седмица). Аз сьм на мнение, че дьрвено легло трябва да се отмирише. И аз гледам колички, но за сега нямам любима за сьжаление. Много неща ще ми даде ellie_bellie, за което сьм и адски благодарна. Планувам средата или края на Май месец да имам бебешко парти. След това ще купя всичко друго, от което имам нужда и не ми е подарено. Аз не мога да си позволя да вляза в болница и да нямам основните поне неща за новородено, защото сме само аз и сьпруга ми. Идеята да ме изпишат от болницата и да вляза да опустоша магазин с бебе на 2-3 дни, след това да започна да пера, подреждам...Нещо не си го представям и не мисля, че ще си го представя.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #34 -:
януари 10, 2011, 18:06:59 »
Anichka, какво представлява бебешкото парти? Сигурно е като по филмите, които сме гледали де
Тук за съжаление нямаме подобна традиция, нали все вярваме в какви ли не суеверия, ако чуеш майка ми какви ги говори, а е интелигентна и съвременна жена
Онзи ден като и казах, че съм гледала за количка и пак започна: рано било, не знам какво си било... Както и да е, много ми сладко майчето, надявам се да съм добра майка като нея и баба ми
Това са ми идеалите за грижовен и добър родител
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #35 -:
януари 10, 2011, 19:10:02 »
Капризче
, бебешкото парти е празник за бременната мама. Нейните приятелки трябва да организират партито. Майката е направила списьк с нещата, които и харесват и би искала да получи като подарьци за бебенцето. Този списьк се изпраща с поканите за присьствие. Системата е направена така, че в момента на закупуването на 1 подарьк, той се показва като купен и не може да се повтарят подарьци.
На самия празник се играят игри, има хапване, напитки, правят се снимки, отварят се подарьците.
За бьдещите баби - и моята е в отбора с твоята- интелигентна жена сьс стари разбирания
ще обменяме опит.
В сьбота говорим по скайп и тя с такава радост започна да ми разказва как ще отиде да купи прежда и започва да плете (майка плете на 2 куки прекрасно), но аз изобщо не сьм фен на плетените неща - смятам ги за старомодни. Не можах да се стьрпя и казах, че не искам нищо да плете. Естествено, това беше голяма грешка. В последствие стигнахме до консенсус, че ще оплете шарени шапки за интересни фотосесии - като тези например:
http://www.etsy.com/search_results.php?search_query=baby+cap&search_type=handmade
За пелена се разбрахме, че за сега няма плете, а че ще извади и изпере такава неизползвана от мен. Само този компромис можах да постигна при обсьждането - а с какво ще завиваш бебето?!
Мога да продьлжа и с темата за покупките, но мнението на твоята и моята се припокриват на този етап.
За моя радост факта, че живея в чужбина и няколкото бременни приятелки, на чиито парита сьм била, снимала сьм и сьм и показвала снимки ми помогна страшно много да обясня и за моето парти и че всичко ще е готово за бебето. Планувам да започнем да четем по-обновена книга за отглеждането на бебе/дете - тя на бьлгарски, аз на английски и да обсьждаме.
Имаш ли проблем сьс запека? Надявам се скоро имам повече време да напиша как аз се борех преди. За радост сега нямам този проблем.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #36 -:
януари 10, 2011, 20:01:36 »
Извинявам се ,че така ви нахлувам в темичката, но и аз доста спорове имах с моята майка относно покупките преди бебето да се е родило. И тя е интелигентна жена, лекар (не би трябвало да вярва в суеверия), но имахме малък скандал по телефона, относно нейно изказване. В началото много се дразнех, но почнах да не обръщам внимание, а да действам както аз си знам. Така че и вие съгласявайте се, но действайте както си знаете, така поне си спестявате излишни емоции, а те са майки и винаги ще искат да ни дават съвети.
Активен
Arwen
Новак
Публикации: 7
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #37 -:
януари 11, 2011, 00:47:08 »
Цитат на: Anichka в януари 10, 2011, 08:36:51
Arwen, за протокола - в Илинойс (САЩ) изследването за синдрома на Даун е по желание. Не всички здравни застрахоки го покриват. Трябва да подпишеш няколко документа преди да ти вземат кръв например. Амниоцентеза се прави на жени над 35 год възраст.
С две думи БХС - това е лично решение.
Аничка, и тук е така!
Здравната каса изобщо не участва. Но тук много лекари смело агитират майките, че е необходимо да се подложат на БХС (струва 50лв), когато всъщност това не е начинът да получиш търсените отговори. Но има и лекари, за които знам, че убеждават пациентките си в обратното - как изобщо няма смисъл от БХС. Но... лекари и лекари има на този свят.
Не съм проучвала изобщо въпроса с амниоцентезата, но явно възрастта в БГ не е от такова значение, след като мен на 25 години ме съветваха да се подложа на такава.
Момичета, много се смях на патилата ви с бъдещите баби.
Просто ми е толкова познато.... Ами така ще е, но с времето нещата улягат. Когато опира до собствена майка, разногласията поне на мен са ми повече забавни, отколкото изнервящи. Едно от многото майчини суеверия, които отхвърлих с убийствен смях беше това, че 40 дни след раждането не трябвало никой от семейството ни да излиза след 5 следобяд, защото вкъщи щели да се намърдат караконджули. И още цял куп суеверия чух за първи път в живота си, с които си оправях истински настроението. Но опрат ли разногласията до свекърската страна.... -
. Ето това на мен ми докара следродилната депресия. Не знам защо, ама оттам нищо не ме разсмиваше мене... Идеше ми да ги
, но не посмях нито веднъж. Можех само да бъда най-негостоприемния и студен домакин, но нищо повече. Както е казала Мири, съгласявайте се само на думи, за да си спестявате отрицателните емоции. При мен обаче никога не ми се получи да излъжа. Просто не мога. Общо взето в живота лъжа само неосъзнато или на 1-ви април, а иначе вътрешно нещо много силно в мен се бори с лъжата и не мога да си обърна езика. Понякога просто съм замълчавала в името на мира, но пък отвътре ми става едно отровно, защото се ядосвам, че не съм си казала мнението. В един момент осъзнах, че никой не го е еня за мира и най-вече за моя душевен, та спрях да кътам и аз техния, ами да гледам себе си. От майка си никога не съм се почувствала обидена или ядосана, защото някак ми е противоестествено обратното. Сори за
Просто ме върнахте назад в тези спомени.
Аз ви следя темичката с интерес, но ще се оттегля, ако не ви е приятно.
«
Последна редакция: януари 11, 2011, 00:48:41 от Arwen
»
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #38 -:
януари 11, 2011, 08:53:42 »
Аз пък да ви кажа нямам никакви проблеми с моята майка и баба относно пазаренето на дрешки толкова рано, всички сме единодушни, че има достатъчно време и не е необходимо да се трупат още от сега
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #39 -:
януари 11, 2011, 09:43:12 »
Оооо, бабите са страшна работа. Моята майка каза, че до 40-тия ден нямало да позволина никой да види бебето. Все едно от нея зависи
Със свеки нямам никакви проблеми. Ако зависеше от нея още сега тръгва по магазините да пазарува. Направо е на нисък старт, само чака сигнал от мен и тръгва. Като я знам каква е, ще овършее магазинините за 0 време. Тя не дава съвети, не казва кое как да бъде, само много се притеснява. Това и е главния недостатък. Изключително притеснителна жена е, да не те засегне, да не ти пречи, да не ти нарушава спокойствието. Понякога в старанието си така прекалява, че започва да се държи неестествено и стават скандали, но това е рядкост. Иначе е добра жена.
Anichka аз по принцип съм с лениви черва и постоянно на билки. Обаче сега съм ги спряла, защото не съм сигурна дали няма да навредя на бебето. Ям супи, плодове, каквото мога, че то и не всичко мога да ям за съжаление. Но не е особено ефикасно. Ако имаш време ще съм благодарна да пишеш.
Arwen на мен за БХС ми взеха 90 лв. Много се чудих дали има смисъл, какво се чудя и за 3D дали има смисъл, но мъжа ми каза, че щом го има като изследване, то по-добре да се направи. По повода и 3D ще правим. Абе да сме живи и здрави, парите не ги гледам много, дано резултатите да са добри и да не са повод за допълнителни притеснения...
Ванчии, аз също не смятам да започна пазаренето от сега, но аз съм такъв човек, че обичам преди да направя нещо да проуча всички възможности. Например сега за количките съм си направила една сравнителна таблица и там попълвам информацията. Така в даден момент, когато трябва да купувам, няма тепърва да се лутам кое какво е, ами ще си отворя таблицата и въз основа на проучването ми ще направя най-добрия за нас избор. Но ако питаш майка ми трябва просто да отидеш в магазина и да купиш количка. Те с баща ми например как си купуват кола: Отиват в автосалона, имат определена сума, показват им 3 варианта за тази сума, баша ми гледа, подушва ги(за това не се шегувам изобщо) и която му мирише най-добре, нея купува. До сега не са имали грешен избор за кола. Просто имаме различни начини на пазарене, както и някои други схващания, от там идват и разногласията.
Хайде спирам, че половината ми пост е
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #40 -:
януари 11, 2011, 15:59:00 »
Капризче, да ти кажа и аз съм като тебе същата, проучвам, разпитвам, оглеждам, но ние мислим да купуваме столче и количка втора ръка, а евентуално чисто нова кошара, но пак ще видим, първо жилище, че тогава другото.
Да, всеки човек си е различен, например моя мъж едно време влиза и си купува каквото му трябва, дори без да го пробва, а сега да го видиш, по-капризен е и от мен
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #41 -:
януари 11, 2011, 16:28:48 »
За мен мнението на бабите ме засяга в смисъл, че искам да успеем някакси да сме единодушни по повечето въпроси около новороденото. Не съм живяла с родителите ми повече от 11години. Трябва да успея да намеря тази златна среда в отношенията с майка ми, при която съжителстването ни за 6 месеца няма да е изпитание и за двете+искам да и имам пълно доверие в грижите с бебето. Живот и здраве аз ще трябва да се върна на работа, когато бебчето е на 3 месеца. Това е крехка възраст и аз зная, че тя ще даде всичко от себе си детето да е добре. Въпросът е да е по начина, който аз бих го направила, ако можех да го гледам.
Бабини илачи за запек
- плодове на гладно с вода - аз обожавам ябълки, но те подуват
- кивита - до 4 на ден-съдържат витамин ц и помагат за пересталтиката
- движение и упражнения - без коремни преси
- овесени трици
- flax seed - ленено семе - 2 льжици овесени трици+1 льжица ленено семе (смляно или цяло) с кисело мляко и мед за закуска
- хладка вода и мед на гладно
- сироп дуфалак- зная че го дават на бебета, но бих потвърдила с доктор
- зелена салата
- пълнозърнест хляб
- бавно дьвчене
- бебешки пюрета
- пиене на вода (аз не сьм мярка, но пия 3-4л на ден)
- топло прясно мляко с мед на гладно (подува)
«
Последна редакция: януари 11, 2011, 17:30:22 от Anichka
»
Активен
pinup_girl
Регистриран
«
Отговор #42 -:
януари 11, 2011, 19:39:53 »
Здравейте , бъдещи мамчета !
Най-сетне се престраших да се запиша във вашата темичка
Само дето незнам дали съм точно за тук...
терминът ми е 3 юли ?
Бъдете здрави !
Активен
Lina81
Ентусиаст
Публикации: 54
«
Отговор #43 -:
януари 14, 2011, 10:14:20 »
Здравейте и от мен!Записвам се с положителен тест в края на годината и вече потвърдено от док..Притеснява ме ,че ми изписа по 10 табл. фолиева киселина.Много ми се вижда,ама тогава бях в еуфория и изобщо не го попитах.Вие по колко приемате?
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #44 -:
януари 14, 2011, 14:22:42 »
Lina81
То си е за притеснение!10 таблетки са много
.Аз пиех по 2-1 сутрин и 1 вечер Неофолик се казваше моята.Да не би да се е объркал?
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
33
Нагоре