Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 17:33:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 178092 пъти)
Anichka
Сватбен ГУРУ
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #15 -:
януари 06, 2011, 08:33:21 »
Привет, дами
Аз днес за първи път видях нашето бръмбарче и реших да се присъединя към вашия летен отбор (не живея в БГ и тук има само 2 видеозона, и не те преглеждат от самото начало)
Моят термин е 24 юли 2011.
Днес ми взеха кръв за Даун + премериха невралната тръба - 11мм.
ето една нясна снимка на бебчето:
Относно пола на бебчето - през 11 седмица започват да се образуват външните полови органи и този процес трае около 3 седмици. След това, както е обяснила carlyangel - при добра позиция, апаратура, и човек да разчете какво показва - се вижда пола на бебчетата
тук 18-20 седмица правят втори ултразвук и тогава ти казват пола, ако горните условия са налице
«
Последна редакция: януари 06, 2011, 09:19:30 от Anichka
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #16 -:
януари 06, 2011, 09:00:22 »
Аничка, добре дошла в темата. Какво значи носална тръба?
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #17 -:
януари 06, 2011, 09:18:21 »
Капризче,
изказала съм се с "превод в ефира". извинявам се. имам впредвид nuchal translucency - невралната тръба.
на мен днес ми взеха кръв и за генетично изследване на белите дробове (Cystic Fibrosis - не зная как да го преведа, съжалявам).
Казаха, че бебчето е 4.63см, сърцето биеше със 162 удара в минута.
стискам палци да минат леко изследванията (мен днес ме бодоха 4 пъти, защото "не съм била пускала кръв")
«
Последна редакция: януари 06, 2011, 09:33:05 от Anichka
»
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #18 -:
януари 06, 2011, 09:19:29 »
Ясно, момичета, бяхте доста изчерпателни, значи на мен следващия месец ще ми правят точно това и тогава моята лекарка каза, че ще се види пола, въпреки, че аз още не искам да зная, само да е живо и здраво!
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #19 -:
януари 06, 2011, 09:28:20 »
По въпроса за пола, знам че във Франция понякога го казват още на пръвия ехограф (от общо 3) в края на първия триместър, на около 12 са.
Гледа се една кост около половите органи, за която нямам кой знае каква информация. Ако тя е права и успоредна на гръбначния стълб е момиче, ако е наконена - момче.
Ние гледахме, гледахме, но в нашия случай изобщо не можахме да установим в какво състояние е (нещо средно м/ду двете) и акушерката предпочете да не избързва с "диагнозата".
На inaxastra пък и бяха казали веднага с 98% сигурност.
Отделно съм чувала че на много майки не се казва поне тук във Франция умишлено, за да не се придизвикат аборти (хора всякaкви...)
.
Аз само се надявам да науча пола преди края ан намаленията тук (средата на февруари)
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #20 -:
януари 06, 2011, 15:26:23 »
Момичета, сега се връщам от докито. Гледаха ни на ехограф и ни казаха че сме идеални
Имаме си крака, ръце, носле, гръбначе, ребърца и всякакви екстри. Имам си и снимчица
После дадох кръв за скрининга и другия четвъртък ще видим резултатите. Гледа нещо на вратлето, което се мерело и ако било над 3 има опасност от синдром на Даун, иначе не(доколкото разбрах поне). Ние сме на 1.2, което било ок. Това са новините при нас.
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #21 -:
януари 06, 2011, 15:29:59 »
Здравейте бъдещи мами!
Моят термин последно беше определен за 30 юли, макар че имаше разногласия по въпроса, прогнозите варират от 23 до 31 юли, но ще видим, само нека да се роди живо и здраво!
Относно пола, винаги си зависи от лекаря, доколко е добър в прогнозите и в работата си с прецизна техника. Има всякакви случаи, когато в трети или четвърти месец казват едно, в шести месец сменят прогнозата за пола, а накрая някои мои приятелки до последно не знаеха със сигурност, защото бебетата им не били в добра поза, не се виждал полът, техниката не била добра и т.н. За мен, например, всички лекари са били единодушни, че ще бъда момче, а съм се родила момиче и то с месец по-рано от термина, така че абсолютна гаранция за пол на детето, особено в ранните месеци на бременността, няма. Казвали са ми и лекари и мои приятелки, които вече имат по едно или две дечица, че по-голяма сигурност за пола се добива в шестия месец, макар че някои бяха разбрали и по-рано.
Каквито и бебчета да носите, нека се родят живи и здрави и да ви направят много щастливи. Радостта е еднакво голяма и за момче, и за момиче, защото те са еднакво чакани и създадени с любов и са благословия за всеки дом. А самата бременност си е едно природно чудо. Късмет и успех на всички ви!
Капризче, много се радвам за вас, че всичко ви е наред засега! Дай Боже всекиму добри новини за здрави и хубави бебета!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #22 -:
януари 07, 2011, 03:50:15 »
Браво за добрите новини, Капризче
Дебелината на невралната тръба на бебчето са ти премерили и е била 1.2 см. Правилно са ти казали, че при стойности над 3 см има вероятност за дефекти. До колкото съм чела до 1.5см е ок. Жената, която ме гледа снощи ми обясни, че е много важна позизията на бебчето. Разтриса ми корема близо 30мин, докато успее да измери.
Миналина, дано вашето бебче се покаже на следващия преглед с видеозон. Но дори да е срамежливо
, аз не виждам проблем да се насладиш на намаленията
Marlestrella, след дискусия с моя доктор се изяснихме, че до 8 дни разлика между изчислен по последна менструация термин и първи видеозон, се оставя термин по менструация. Лично за мен аз не съм съгласна с това твърдение, защото всяка жена има овулация в различен ден, а не на 14 ден, но и 8 дни разлика не ми се вижда много.
Формула за пресмятане на термин: дата на последна менструация+7дни-3месеца
Имам един детски спомен, които майка ми няколко пъти е споделяла, че когато е била бременна с мен в 9месец при един от прегледите доктора е показвал на студенти как да различават тонове на момиченце от момченце и майка ми с мен
била хубав пример за плод с ясни женски тонове.
Успех на всички мами, които ги чакат скорошни изследвания
момченца или момиченца, да са здравички, ние ще си ги обичаме
«
Последна редакция: януари 07, 2011, 06:50:04 от Anichka
»
Активен
mariestrellas
Сватбар
«
Отговор #23 -:
януари 07, 2011, 10:43:25 »
ЗДРАВЕЙТЕ, ДАМИ!
Аничка, аз знам поне 3 формули за изчисляване на термин, но при мен нещата са доста комплексни и сложни, защото аз имам 3 ендокринологични заболявания, които са причина за липса на нормален цикъл. В моя случай всички известни формули, свързани с цикъла отпадат. Освен това размерът на плода не е гаранция за термин, каквато е практиката в тези случаи, защото размерите понякога са по-малки от нормата, на следващ преглед са по-големи или нормални, така че затова различините лекари ме определяха за различни дни, но хубавото е, че разликата е малка и влиза в рамките на последната седмица на юли. Освен това при мен имаше стимулация на функцията на яйчниците и недокринологично лечение в продължение на 4 месеца преди да забременея с прогноза на лекарите, че ако това се случи ще е толкова случайно, че почти 99% невъзможно от научна гледна точка. И така, сега си чакам следващия преглед в понеделник и първият скрининг, чиито резултати изобщо не знам дали ще излязат нормални. Доста съм притеснена с тези заболявания, които са причина за създаване на условия за аборт и два месеца се борих с тях, за да не изхвърля плода, а сега от 2 месеца съм на непрекъснати лекарства и инжекции за този проблем. Опитвам се да бъда позитивна и да не мисля лоши неща, но ми е трудно, защото при всяко неразположение се плаша малко или много. От 7 години правя опити да си имам дете и все неуспешни, вече се бях примирила с всичко, когато през септември 2010 г. сънувах един странен, почти реален сън, че ще забременея в края на октомври, началото на ноември и ще имам много хубав син, който в съня ми си имаше и име. И се случи точно така, поне що се отнася за бременността, което още ми е трудно да асимилирам, защото много не си вярвам на сънищата, повече вярвам на интуицията си. При всяка жена е различно и особено при патологичните бременности или рисковите, като моята, е доста голяма игра на нерви и опити да се анулират рисковете и да се контролира процеса с хапчета и инжекции. Знам, че не съм единствената, много са случаите като моя, но все пак ми се иска да запазя бебето и да го родя здраво, каквото и да е и когато и да е. Не ме е страх засега от нищо, защото желанието ми да си имам бебе надделява, но наистина съм леко притеснена за следващата консултация. Хайде, че този пост стана доста дълъг, дано не съм отегчила никого! Желая на всички мами здрави и красиви бебета, а каквито и да са и когато и да решат да се появят на бял свят, ще бъдат добре дошли и много обичани, в което не се съмнявам.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #24 -:
януари 07, 2011, 12:09:41 »
mariestrellas много е сложно при теб положението. Сигурно и психически и физически ти е доста трудно. Аз също имах проблеми, но те в никакъв случай не могат да се сравнят с твоите. До голяма степен те разбирам, че се притесняваш и че всяко нещо те кара да се чувстваш несигурна. Предполагам, че и да ти кажа да си спокойна, това няма как да стане. Но поне се опитай да мислиш оптимистично и да загърбиш лошите мисли до колкото можеш, за да можеш да се насладиш на бременноста си
А за съня, според мен си е показателен и трябва да му вярваш. Пожелавам ти един красив син на края на юли, без болести и без проблеми
Активен
mariestrellas
Сватбар
«
Отговор #25 -:
януари 07, 2011, 13:59:25 »
Капризче, благодаря ти за хубавите пожелания, за разбирането и съветите! Надявам се да имам добри резултати след толкова усилия, макар че се притеснявам. Предполагам че всяка бъдеща мама с подобни на моите проблеми се притеснява малко или много при всеки скрининг, защото гаранция няма, че всичко ще бъде идеално. Важното е да мислим позитивно непрекъснато, да не се ядосваме и стресираме или поне да се опитваме да контролираме негативните емоции в рамките на възможното и да продължим напред убедени в прекрасния краен резултат. Една лекарка от много, при които трябва да ходя, ми каза да си мисля само за хубави неща, да благодаря на това същество, че ме е избрало да му бъда майка и да го помоля да не ни оставя, защото е много обичано и желано от всички ни. Тя каза, че не дава гаранции за запазване на бременността, но че щом веднъж се е случило чудото да забременя, (което означава, че по някакъв начин съм успяла да сведа нивата на хормоните си до нормалните чрез хапчета, много физическа активност и диети), не била случайна и бременността, и евентуално било възможно да се случи още едно чудо, а именно да задържа бебето, като му осигуря максимално най-благоприятната хормонална среда за развитие. Това беше сложно за изпълнение и след доста изследвания, болки, кървене и допълнителни екстри, на предишния преглед ме успокоиха и ми казаха, че засега всичко е наред, бебето расте и е вече добре захванато за матката, но при евентуални проблеми при скринингите, може нещата да придобият друг облик и да станат опасни и за здравето ми. Дано не се стигне до там! Засега хормоните, които не произвеждат жлезите ми с вътрешна секреция, си ги набавям с инжекции и хапчета, а останалите ги регулирам с хапчета, защото съответните жлези са с хипо- или хиперфункция. Както и да е, не се оплаквам, дори нямах намерение да влизам в такива подробности. Просто исках да кажа, че има всякакви случаи и не при всяка жена е възможно определянето на пола на бебето и термина на раждане с точност и то по традиционните за това начини. Дано нямате такива проблеми! Желая ви здраве и спокойствие, за да можете да се насладите на този прекрасен период от живота си!
Активен
Arwen
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #26 -:
януари 08, 2011, 00:19:36 »
Привет на всички вас, летни мами! Пожелавам ви много лека, безпроблемна и с прекрасен финал бременност!
По въпроса за биохимичния скрининг - той не отговаря на въпроси, а дава процент вероятност плодът да има увреждания. Дори резултатът да е 1:1, пак няма гаранция, че ви касае. Общо взето ако сте решили, че желаете да имате детето, независимо от нищо, по-добре не си вкарвайте излишни мухи с този скрининг. Но, ако бихте му се доверили и предприели аборт по лекарска препоръка, то правете го. Аз лично не бях запозната какво представлява, защото се прави в ранна бременност и ми го предложиха на женската консултация (говоря за преди няколко години). Лекарката набързо ми обясни, но не достатъчно информативно. По-скоро ме остави с впечатлението, че е наложително. Изпрати ме на регистратурата и платих. След като получих резултатите и вероятност 1:1000 (ако не се лъжа), осъзнах какво всъщност е това изследване. Тя ме изпращаше за амниоцентеза, но аз отказах. Исках детето си каквото и да е то, нямаше да се откажа от него по никой начин. Така че съжалих за мухите, които излишно ми бяха пуснати и за 50лв, които можеха да отидат по много по-пълноценно предназначение. Да не говорим, че в последствие разбрах как преди години моя близка се е вслушала в този резултат, който за нея отчел повишен риск. Подложили са я на амниоцентеза, която потвърдила този риск. Лекарите много настоятелно са я убеждавали да абортира дето (в 4-ти месец). С много мъка е склонила и какво... Накрая плодът се оказал напълно здрав....
Вие си преценете, но аз втори път не бих го направила.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #27 -:
януари 09, 2011, 18:22:42 »
Цитат на: Arwen в януари 08, 2011, 00:19:36
Да не говорим, че в последствие разбрах как преди години моя близка се е вслушала в този резултат, който за нея отчел повишен риск. Подложили са я на амниоцентеза, която потвърдила този риск. Лекарите много настоятелно са я убеждавали да абортира дето (в 4-ти месец). С много мъка е склонила и какво... Накрая плодът се оказал напълно здрав....
Простете ми, че се намесвам в темата, но ми се иска да ви кажа за БХС и амниоцентеза, като човек, преминал и през двете.
Не съм съгласна с горецитираното. Влезте в сайта на Националната генетична лаборатория и ще видите, че амниоцентезата дава прецизен резултат. Там се анализират хромозоми, гени, по три различни, независими един от друг метода. Има бързо изследване, което обикновено е достатъчно, и то касае Синдром на Даун, Патау и Едуардс (искрено ви съветвам да не влизате да четете в нета кой какво представлява
), както и разширено - за небройни хромозомни аномалии и други много по-рядко срещани генетични заболявания.
При нея единственият, макар и минимален, риск е 1-2%, за усложнения от самата процедура. Ако обаче се извърши от професионалист с опит точно в това, още повече намаляват процентите. Аз минах амниоцентеза в Майчин Дом, София, заради вероятност от Синдром на Даун 1/62
Ужасяващо е чувството, почти не спях тогава. Но с половинката преценихме, че в България няма условия за отглеждане и социализиране на деца с генетични увреждания (да не говорим за условия за подорбяване на състоянието им...) и затова искахме да знаем дали е здравичко бебчето. Всичко се оказа фалшива тревога. Слава Богу!
Направих си и двете изследвания - бързото и разширеното...след като така и така ми вземаха амниотична течност.
С всичко останало в по-горния пост съм съгласна
В крайна сметка всяка двойка си преценя дали може да отгледа и да помогне на едно болно детенце, съответно дали е нужно въобще да се подлага на БХС. Аз съм твърдо против последния, защото е теория на вероятностите и прогноза, не ДИАГНОЗА. Освен това кръвните проби трябва да се пращат, доколкото помня, за анализ в НГЛ София, още една лаборатория в Сф, която не помня сега или лабораторията в Майчин дом Варна. На други места просто няма гаранция в качеството на анализ и достоверността. Живот и здраве, при второ детенце, не бих си направила БХС след като веднъж съм минала през този ад, който той ми причини, без основание.
Мислете трезво, пресявайте информацията в нета и от познати, вслушайте се в себе си. Смятам че е в пъти по-важно да си направите поне 2 ФМ, при доказан в тази област специалист, отколкото да се шашкате от резултатите след БХС (повярвайте ми, ужасно много са случаите на панирани родители заради това).
Дано не съм ви досадила, просто ви поднасям информация "от извора", както се казва. Пожелавам ви лека и щастлива бременност, без особени притеснения от ваша страна!
Активен
Arwen
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #28 -:
януари 09, 2011, 20:19:46 »
Здравей, sunray!
Може и да си права в несъгласието си с твърдението на моята близка. Нямам никаква представа каква е истината, но просто аз й се доверих, защото е 40 годишна и много интелигентна жена. Не съм се подлагала на амниоцентеза, както вече споменах, докато ти си минала по този път (който съм убедена, че е ужасен) и предполагам знаеш много по-добре от мен. Аз, както казах, реших да си я спестя поради взетото решение да задържа бебето на всяка цена, което слава на Бога си ми се роди здравичко. И аз като теб смятам, че мамите, за които има значение дали детето е с генетични увреждания, в никакъв случай не биха могли да разберат това от БХС. Но пък всеки си решава.
Вярвам, че бебенцата ви са здравички и всичко ще бъде наред!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #29 -:
януари 10, 2011, 08:36:51 »
mariestrellas, много съжалвам, че се е наложило да преминете със съпруга ти през толкова много мъка, но ето вашето чудо се е случило.
Виртуално искам да ти пожелая много спокойствие през тази седмица, така важна за Вас. Вярвам, че всяко бебче е здраво, до доказване на противното. Надявам се да отидеш на прегледа с радост, че ще видиш бебчето, а не със свито сърце от резултатите.
Успех
Arwen, за протокола - в Илинойс (САЩ) изследването за синдрома на Даун е по желание. Не всички здравни застрахоки го покриват. Трябва да подпишеш няколко документа преди да ти вземат кръв например. Амниоцентеза се прави на жени над 35 год възраст.
С две думи БХС - това е лично решение.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
33
Нагоре