Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 11:06:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161345 пъти)

moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: май 04, 2011, 10:20:02 »

Да,аз също доста време мазах със свинска мас и после започнах с кремовете,Себа мед са много качествени,но сега мисля маста ще помогне,може би и по-нарядко баня,защото водата изсушава доста Wink
Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: май 13, 2011, 09:33:17 »

M_Eleva, гледам доста време е минало, но все пак да си кажа - ако наистина е розов лишей, той ще премине от само себе си и не трябва да се маже с нищо. За мазането с кърма специално аз съм чувала, че е противопоказно, а за суха кожа ползвам Нахкерцен.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: май 14, 2011, 20:49:44 »

Ползвате ли някакъв слънцезащитен крем за бебетата?
Чета,че повечето ги дават за след 6м,но вече слънцето е доста силно и се чудя дали и какво да ползвам.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #423 -: май 14, 2011, 21:19:13 »

Като начало слагай тьнка ризка и панталонки, да са бели и широчки - ще я предпазват от сльнцето, без да я прегряват. И винаги шапка да пази очите  good
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #424 -: май 14, 2011, 22:07:00 »

И аз мисля, че преди 6 месеца е рано... Влади миналото лято не го мазах това вече да с 50 фактор, но той скоро става на годинка. по добре тънки дрешки и сянка good
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: май 14, 2011, 22:07:40 »

Ами аз да се включа, че нямах компютър една седмица...оказа се, че не е розов лишей, а 'просто ви е суха кожата". Аз не мисля така. То и моята е много суха и на мен са ми ставали едни сухи петна, както на малката в началото, ама такова чудо не е било. Сега къпя само с хума във водата и мажа със свинска мас и гледам, че са започнали да стават  много червени, но пък се свиват sad. Ще видим. Ние ходихме на консултация и аз споделих за свинската мас и сетрата 'ооо, ама това е животински продукт и не е добре" crazy. Все едно нея са я мазали със Велеледа, себа мед или Мустела...И така борбата продължава...
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: май 15, 2011, 07:54:20 »

Като начало слагай тьнка ризка и панталонки, да са бели и широчки - ще я предпазват от сльнцето, без да я прегряват. И винаги шапка да пази очите  good
Все още я обличам с дълги крачоли и ръкави,но лицето и ръцете й вече са хванали тен от топлия вятър.
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: май 15, 2011, 08:33:00 »

и аз съм в чуденка вече за облеклото и слънцезащитните кремове  crazy
и аз все още я обличам с дълъг ръкав, но личицето й вече има загар  huhhuh.gif
педи каза, че задължително тряба да вземем някакъв 50 фактор, не само за да не изгаря, но и да не й излязат бенки  Wink
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ

« Отговор #428 -: май 15, 2011, 08:39:34 »

wanting ,вашето момиченце е на 8 месеца вече... мисля, че би могла да ползваш някакъв продукт(подходящ) за личицето. както казах и аз миналото лято Влади не го мазах, защото беше малък според мен, но това лято вече започнах да го мажа good
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: май 15, 2011, 09:57:38 »

Мами, как обличате и завивате бебенцата сега в това време? Хем ме е страх да не я простудя, хем пък да не я претопля... crazy Говоря за малките бебета. Ели е на 3 месеца.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ

« Отговор #430 -: май 15, 2011, 12:15:26 »

sunray, мисля, че с 2 нормални на дебелина ката ще и е добре (боди с дълго ракавче и някаква блузка или суичер нещо такова) и един кат надолу - панталонки. За завиване нещо памучно  good - така си мисля, но знам че зависи и от детенце, аз Влади никога не съм го навличала и той си е кален вече и даже се сърди ако му сложа нещо в повече. Аз с Влади процедирам така - винаги имам под ръка суичър, жилетка и яке, но ако го видя че му е топло(изпотяват се дрешките на гръбчето) махам нещо. А и много зависи дали сте на ветровито място или на слънце. Ще се справиш сори за дългите обяснения просто исках да помогна  smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #431 -: май 15, 2011, 12:16:30 »

Не знам дали ми е пертинентен отговора, може би не е сьщо времето, но тук сега е 15С сутрин и става кьм 22 до 27 през деня.

Нощем- боди с кьс рькав и памучна пижамка с дьльг рькав, и крачоли, като онези велурените, но тьнка. Завивам с тьнка памучна пелена.

Денем - боди с кьс рькав и или тьнка ризка с дьльг рькав и тьньк памучен панталон, ако е 22С или рокля без рькави и шорти без чорапи, ако е 27С. Ако ми се види някой ден, че е хладно, добавям тьнка памучна жилетка.
Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: май 16, 2011, 08:56:44 »

Слънцезащитни продукти преди 6 месеца не се препоръчват, защото не са тествани на толкова малки бебета и няма информация как се понасят. Иначе принципно нищо не пречи родителите да купят, ако държат. По принцип е хубаво минимално излагане на слънце в началото, повечето колички имат сенници, а се продават и допълнители с 50+ УВ защита, за по-големи деца разбира се няма как да стоят само на сянка, но за тях има голямо разнообразие от продукти. Аз лично ползвам Нивеа 30 фактор, защото беба е доста черничка (като мен, а за мен самата обикновено 15-ти), не е изгаряла, но от зимата насам без крем са й потъмнели доста бузките и ръчичките. На плаж никога не съм я водила (тя е на година и половина), както и на море изобщо.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: май 16, 2011, 11:15:26 »

Мерси за отговорите, мами! give_rose
Ина, ти я обличаш по-леко като съдя по нас. Аз и слагам боди с дълъг ръкав (памучно) и отгоре пак памучно цяло гащеризонче (не дебело) и чорапки. Стои си в коша за новородено, на сянката. Завита е с едно рошавко одеялце, което ми се струва че е дебело за сегашните жеги nea Може би ще мина на по-лекичка, памучна завивка...Шапка не слагам още, защото е под сенника, а той е голям. Пък и тя има дооооста косичка и ще се запарва още повече.
А през нощта, ако температурата в стаята е 21-22 градуса, как ги обличате за спане? Аз пак с два памучни ката и отгоре спално чувалче от органичен памук, и после и мятам одеялце, което много бързо се изритва в краката pardon Чудя се дали не е време да обличам боди с къс ръкав вместо дълъг през нощта, под гащеризончето crazy
Уж щях да я калявам, но забелязвам, че ръчичките и често са хладни (особено вкъщи) и ме е страх да не я простудя. Те показател ли са за студ, или само по нослето и вратлето да преценям?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #434 -: май 16, 2011, 11:20:03 »

На децата крайниците са винаги студени, защото периферното крьвообращение все още не е добре развито.
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: