Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 09:43:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161260 пъти)

alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: април 20, 2011, 09:13:26 »

Мири, и при нас е същото положение - яди ге, мляска звучно, та чак лиги текат laugh Само прибърсвам, какво да правя blum

funnytooth funnytooth И при нас е така, дори госпожицата си плюе биберона, само за да си натика вътре 1-2-3 пръстчета - за цяло юмруче още и е много малка устата и тя много се ядосва на това  sarcastic sarcastic

Sunray трябва да си преодолеете притеснението и да сте малко по-смели с бебенцето. Имате ли си "поставка" за  новородени, такава за ваничката?
Малко вода в ушите със сигурност не пречи, още повече че най-често се пълни само мидичката на ухото, навътре няма как да влезе, освен ако не се постараете доста  blum
През гърдичките и корема ние я хващахме първите дни, докато още имаше щипка на пъпчето, но тогава беше лесно, защото тя стоеше отпусната. Сега не се и опитваме, защото тя шава като за световно и най-много да я изпуснем. За да и измия гръбчето, просто и хващам ръчичките и я издърпвам да седне. Все пак я държа така 1 минутка, не я държа дълго време  pardon. На мивката, като я хващам през мишниците аз я мия всеки ден, когато се наака. По същия начин я изплакваме, когато я къпем - татито я държи през мишниците, аз я изплаквам.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #406 -: април 20, 2011, 10:47:17 »

Първо, страх ме е, когато и мием косата, да не и напълня ушите с вода.

Дани, специално питах тук за ушите (пак, щото вече бях питала ведньж) и ми казаха от детската консултация, че е даже много добре, че й се пьлнят с вода, защото така се почистват. Ушната кал се размеква и излиза навьн, а в никакьв случай да не използвам клечки за уши, които я натьпкват навьтре и причиняват запушване.

Иначе и аз не я обрьщам - мия й гьрба, точно както ти казваш  pardon

Запишете и Марта в клуба на "Бесни лиги и юмрук в устата"  good
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #407 -: април 20, 2011, 12:55:24 »

И на мен така ми каза докторката.А скоро прочетох ,че не трябва да се почистват с тампони и да се бърка навътре,за почистване щото колкото повече се чисти ухото си произвежда двойно /ако може така образно да се каже/
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: април 20, 2011, 13:23:09 »

А въобще ли да не се чистят ушенцата? shok
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: април 20, 2011, 13:29:13 »

А кога трябва да започнем със слънцезащитните мазила? Ние сме родени през лятото, но тогава бебка си беше в зимния кош и постоянно на сянка, а сега дори и с пуснат сенник си я пече, питах една кожна лекарка, а тя ми каза че чак лятото трябвало crazy не е ли твърде нежна детската кожа дори и за сегашното слънце? Ако някой вече ползва такива нека даде съвет  give_rose
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: април 20, 2011, 14:13:30 »

Мамчета, благодаря за отговорите. Това с юмрука е и при нас, а понякога той си вкарва доста дълбоко едното пръстче, защото му се е случвало леко да повърне  laugh .
Дани, наистина има едни платнени поставки които се слагат на ваничката, приличат малко на хамак. Ние там слагаме бебчо  а той си лежи блаженно и даже си пуска крачетата във водата. Понеже аз го мия със сапун веднъж седмично (суха кожа) не се налага д аго плакна, тъй като съм сложила масла във водата. Но когато се налага аз го държа вертикално , а баща му с едно душче го плакне.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #411 -: април 20, 2011, 14:31:27 »

Цвети, по твоят вьпрос не знам.

Дани, след кьпане с тензухена кьрпа, само ушната мида се почиства.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #412 -: април 20, 2011, 16:01:50 »

А въобще ли да не се чистят ушенцата? shok
На лекциите акушерката ни казваше,че уши се чистят 2 пъти в годината-от специалист!
За самото къпане имам точно обратния на твоя проблем-свикнах да я къпя под струя и сега във ваната ми идва....не трудно,ама неудобно.
Инъче от първия ден у дома къпя беба като я държа така:палеца под едната мишница,средния пръст под другата,а показалеца придържа вратлето и така дланта се пада над стомаха.Беше ми много удобно,защото Дара блажено се отпускаше и спокойно измивах всички части.Аз я държа,слагам шампоан и плакна,докато таткото полива.Напоследък обаче много шава и ми се струва,че мога да я изпусна,за това минахме на варианта вана.

Кажете вашите бебета по колко часа спят през деня?
Моята беба е все будна....
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #413 -: април 21, 2011, 08:14:44 »

Не знам, аз ще си карам по моя начин с ушетата - веднъж седмично, лекичко с тампонче за уши (аз и без това не бъркам в ушния канал), натопено във физиологичен разтвор.
Диде, то това е проблема - че почват да шават бебчовците и тогава къпането е приключение blum
За спането - явно Ели се е метнала на майка си laugh, щото спи детето, особено откакто няма колики (да чукна на дърво, да не се завръщат гадните!). През деня е различно - понякога е нервна и заспиването отнема повечко време - гушкаме се, люлеем се и така минава час примерно, докато заспи...Но 2/3 от времето между храненията спинка. Буди се, когато се напъва да пръцне или изака. Преди спеше повече дори, но е нормално с времето тези дневни поспивания да се съкращават от само себе си.
Аз не я приспивам, тя обикновено след като я накърмя, сама откъртва...
Активен
Harmony
Любопитен
*
Публикации: 44

« Отговор #414 -: април 21, 2011, 15:41:30 »

36 или 38 лв.

мерси Wink Не е евтино, ама щом е за детето, ще го пробваме give_rose
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #415 -: април 29, 2011, 22:30:14 »

Търся съвет...бях писала преди няколко поста, че Раличка има лишей...сега са мнооого. Разпространяват се по цялото тяло....в понеделник ще я заведа вече на дерматолог...питам за някакви мазила...нещо, което не съм пробвала...Слагах на Веледата маслото, зехтин, сега слагам кърма...Опасявам се, че като отида на лекар ще ми изпишат крем с кортикостероиди, който няма да и купя и така...някой ако е минал през това...по моя и на баща и диагноза е розов лишей, ама ще видим...
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: май 01, 2011, 17:13:08 »

Ние имахме проблем с лишеи, но само няколко по гърба. Мазах с крем Нахткерцен на д-р Тайс и много бързо се оправи.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #417 -: май 01, 2011, 18:59:55 »

Елева, пробвай с калиев перманганат, но много блед разтвор, като дезинфекция един вид. На мен ми бяха изписали кортикостероидна паста, а аз ползвах точно калиев перманганат. Едната ми дъщеричка имаше някакъв обрив по цялото телце и с него за две-три измивания (без сапуни, само вода и разтвор) всичко мина.

Ако някой вече ползва такива нека даде съвет  give_rose
Взех си на Авен 50+ и на себа мед без парфюм. И от двете съм доволна, но авен е спрей и е по-удобен. Слънцето е много силно и дори през по-тънките дрешки едната ми дъщеричка се беше изпекла и даже имаше разлика от памперса (и отва преди 2 седмици някъде).
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: май 03, 2011, 21:21:43 »

gostenka_82, Nataliya благодаря...водих я на лекар и се оказа, че кожата и е много sad суха...и сега като я захранвам щяло да се обостри. Аз Натхерцен мазах около 1 седмица още когато имаше само 2-3 лишейчета...Изписа ми един крем с кортикостероиди  NO и ми каза, че без него нямало да мине, а също така и козметика Себа мед....Ще я мажа една семица и с това, ще я изкъпя и с калиев перманганат и ако не мине ще и взема свинска мас (вече съм поръчала на майка ми да има грижата) и ще отсвиря всички кремчета за по 20-30 лева... sad
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #419 -: май 03, 2011, 22:11:04 »

Елева, свинската мас със сигурност ще помогне при суха кожа!!!!!!!!!!
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: