Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 13:01:58

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161594 пъти)

m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: април 06, 2011, 13:12:58 »

Аз го намерих за 34, в една аптека на "Костенски водопад"...иначе за зъбоникненето, гамата от странични ефекти е много голяма, НО, винаги има но и може да те сюрпризира нещо друго...и затова мисля да поговоря с педи...иначе за зъбките знам, че и никнат и без да ми казват, защото вененца и е подут и като го пипнах яко изрева и е твърдо там, даже има нещо като балонче, аз си мислех, че е зъбче но не беше sad...но до петък просто ще се моля всичко да е ОК.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: април 06, 2011, 18:13:04 »

педи днес без да види пъпките сложи диагноза "запарване" -лечение повече време без памперс, да диша кожата и мазане 2 пъти с крем с невен и лайка.
но се заговорих с една позната, която знае че борим млечницата от известно време ми каза че може да е и от нея. някой да знае противогъбичен крем който да става за бебето и с който мога да си мажа гърдите. като питах педиатърката дали аз не трябва да си мажа зърната с нещо за да не си предаваме бактериите, тя ми каза че само лансиноха ми е достатъчен, но не. тъкмо се оправи езичето и след няколко дни пак побелее, а сега и този обрив...но е по лесно да даваш диагноза без да си видял beating
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: април 07, 2011, 10:44:26 »

За млечницата на нас ни изписаха крем Дактарин и ми бяха казали да мажа зърната с него, но аз не го правех. Даже и крема не подейтва. На нас ни мина от чай от лайка за няколко дни и от тогава нямаме, по спомени Павел беше на има няма 3 месеца. Не  знам дали лайката наистина е помогнала или просто е било време да се махне. Нашето езиче беше изключително бяло и гадно  bad.
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: април 07, 2011, 13:04:58 »

Аз също ползвах Дактарин,но задължително трябва да попиташ педиатъра си преди да го даваш good Но става и за зърната,и за дупето,ако има гъбична инфекция.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: април 07, 2011, 21:36:59 »

педиатърката изписа дактарин да мажа езичето, но като я питах да мажа ли зърната ми каза не. сега ще пробвам да мажа зърната и дупето, че всеки изминал ден се увеличават пъпките и се чудех къде да търся детски дерматолог.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #395 -: април 08, 2011, 09:29:34 »

Момичета,да ви попитам нещо ,от снощи имаме зъбче  yahoo yahoo yahoo
та сега да го мажа ли с гелове и да давам ли от тези хомеопатинчи хапчета забравих името им  .Или избивайки това зъбче, сега детето ще е по спокойно.Днес не е спокоен та се чудя да купувам ли гел или............
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: април 08, 2011, 09:35:49 »

juji , ако има и друго зъбче на път, най-вероятно няма да се успокои . Купи си гелче или хапченца щом си решила, защото така или иначе още доста зъбки има да излизат  good
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #397 -: април 08, 2011, 12:39:18 »

Те хапчетатат пътуват към нас ,свекървата ми праща от тези хомеопатичните .....за гелчето от тук ще трябва да взема....Питах лекарката тя ми каза ми няма нужда от нищо само слагай играчките за венеца във хладилника и после му ги давай да дъвче.Ама нашия си е будала още ине знае ,че трябва да държи играчката.Аз му показвам и понякога я хваща но в повечето случай я държи в ръката и не я пъха в уста
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: април 08, 2011, 15:53:20 »

juji, какви хапчета ползвате за зъбките? От кога са почнали да ви мъчат?
Питам, защото и аз се чудя дали и нас ни мъчат. По венеца не мога да се ориентирам, но си хапем пръстите, чесалките, нервни сме и се будим много вечер. При вас какви са симптомите?
Активен
borovinka
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #399 -: април 10, 2011, 17:09:23 »

Цитат
За млечницата на нас ни изписаха крем Дактарин и ми бяха казали да мажа зърната с него, но аз не го правех. Даже и крема не подейтва. На нас ни мина от чай от лайка за няколко дни и от тогава нямаме, по спомени Павел беше на има няма 3 месеца. Не  знам дали лайката наистина е помогнала или просто е било време да се махне. Нашето езиче беше изключително бяло и гадно  bad

за млечница, афти в устичката на бебето ти препоръчвам крем с 100% ланолин Медела /същият, който се използва за разранени зърна на гърдите на кърмачките/.Дано не се сметне за реклама, ето:
На нас ни помогна за 2-3 дни. Преди това бях използвала Дактарин, но...разликата е огромна.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: април 19, 2011, 17:54:14 »

И аз имам въпросче. От една седмица насам бебо си яде ръката. В началото помислих ,че е гладен или недохранен, но той отблъсква и гърда и шише, даже и биберона не иска, но продължава да си смуче ръцете и да се хили. Сигурна съм ,че не е глаем , защото имам достатъчно кърма. Някой ми беше казал, че не е хубаво да си смуче ръцете, ако не искам да му се изкриви челюстта. За зъбки мисля, че му е малко рано.
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: април 19, 2011, 18:23:28 »

Нека си ги смуче на воля...спокойно,напълно в кръга на нещата е
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: април 19, 2011, 19:59:25 »

Мири, сега си отркива ръцете и затова ги смуче. Бебенцата така опознават света, после ще почне да си яде и крачетата (има доста време още).
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: април 20, 2011, 05:21:34 »

Мири, и при нас е същото положение - яди ге, мляска звучно, та чак лиги текат laugh Само прибърсвам, какво да правя blum Раничко е мисля за зъбки и слава Богу, че нас още коликите ни се обаждат от време на време, камо ли и зъби да ни погнат  huhhuh.gif
Съгласна съм с другите момичета, че те сега откриват какво ли не, включително и ръчичките, и затова е така. Ели е много смешна, когато не успее да си улучи устата и се бие по лицето sarcastic Или пък като се опитва да си натика целия юмрук, което е невъзможно blum Голям смях! Забавлявай се с Крис и не се вживявай в това за челюстите smile

И аз да попитам нещо: Как свикнахте да къпите мъниците си? Нас още ни е страх да не я изпуснем, че се хлъзга, а и нали не си държи главичката още сама... Първо, страх ме е, когато и мием косата, да не и напълня ушите с вода. Второ, половинката се притеснява да не я изпусне (той я държи, аз слагам шампоан, мия и плакна) и още не смее да я хване през гърдите, за да я обърне и така да и мия гръбчето. Съответно и мия гръбчето като аз прокарвам ръка отдолу, ама после плакненето е "интересно" там. Нямаме възможност да я къпем над мивка, защото на този етаж мивката е малка - колкото да си измие човек зъбите и ръцете, така че отпада като вариант за нас.
« Последна редакция: април 20, 2011, 05:26:52 от sunray » Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: април 20, 2011, 09:08:12 »

Момичета имам въпрос към мамите с по-големи деца.
Как успяхте да научите децата си да ходят по-нужда на гърне?Моят син е на 1г.и 9 месеца и отказва да казва ,когато му се ходи  girl_impossible и върши тази работа в памперса.
Лошото е ,че не мога да го хвана ,когато му се ходи ,защото всеки път е различно и направо ще полудея вече  cray
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: