Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 11:40:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4 (Прочетена 161355 пъти)
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
«
Отговор #375 -:
април 04, 2011, 19:49:03 »
Да,връхчетата не са гнойни,просто са белички и на места наистина кожата е по-суха и груба,значи ще чакаме да мине
Днес след баня я намазах с розовата водичка,мисля да продължа,то няма да навреди,надявам се
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #376 -:
април 04, 2011, 20:58:34 »
На мен ми изписаха гел с кортикостероиди, крем с парабени и пр. Не мазах с нищо и си мина само. Бели връхчета не са имали, но щом не са гнойни и др. мами споделят, че и при тях ги има, значи е съвсме в ред ана нещата.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #377 -:
април 04, 2011, 21:34:57 »
preslava_82. твоята лекарка как е разбрала, че е прегряване...по телефона ли, сигурно там и е го е изписало
. При мен се появиха, защото и беше много суха кожата...мазах с натхерцен и минаха за два часа...сега обаче ми прави впечатление, че започва на тялото да и се появяват едни петънца като лишеи и се чудя..по.мое наблюдение е защото и е суха кожата та се чудя какво да я правя. Ползвам на Мустела шампоан и тоалетно мляко и досега нямаше проблеми, но....чудя се да ги сменям ли, да и взема само олио или да я мажа с преварен зехтин, или просто да я къпя през вечер?
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #378 -:
април 05, 2011, 06:29:37 »
М_елева и ние сме с много суха кожа и се къпем през вечер и мажа само с нахткерцен на Д-р Тайс. При нас само това ма ефект
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #379 -:
април 05, 2011, 09:54:22 »
М_Елева
, то е ясно, че при всяко дете е строго индивидуално и няма гаранция, че ще даде резултат и при вас, но да си кажа: Ние я къпем всяка вечер, но с шампоан мия само гениталиите и около вратлето, защото връща млекце и се стича често. Останалата част от тялото само я изполиваме с водичка, колкото да я освежим. Основни къпания, тоест с шампоанчето от главата до петите, имаме две - в сряда и неделя. Иначе, след всяка баня мажа с олиото на Weleda, което е без аромати. Доволна съм, кожата и не се бели никъде, не е суха
Ето го:
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #380 -:
април 05, 2011, 10:58:12 »
гледамм запъпчици си говорите. ние имаме единични по лицето с бели връхчета и ги мажем с чай от лайка. но от 2 дни се появиха пъпки в областа на памперса. червени са, грапави и както има единични така и като на групички.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #381 -:
април 05, 2011, 13:36:04 »
sunray, точно днес отидох и и взех същото олио...ще видим...сега обаче има друго, което ме притеснява доста...извинявам се за дрисливата тема, ама
От две-3 седмици ми прави впечатление, че акото и запична да мирише
, а сме само на кърма. Все едно е на голям човек...и доста гъсто...тя по принцип ходи през 2-3 дни, а понякога всеки ден, но е ужасна миризмата...особено ако и изчакам 10-15 мин, да се изка хубаво
...сори, ако на накоя мама и станало гадно...в петък ще ходим при педи и нея ще я питам, че нещо не намерих инфо в нета....
echy_, незнам какви са , може да се е подсякла, на мамите на които им се е случвало ще кажат...знам, че племенницата ми се беше подсякла зверски когато и никнеха зъбки, ама вие сте малки и се махна със судокрем...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #382 -:
април 05, 2011, 13:45:32 »
Колкото повече растат, толкова повече мирише. Е не като на голям човек де. На цвят и консистенция как е?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #383 -:
април 05, 2011, 16:42:54 »
Гъсто (доста) и зеленикаво-кафяво-оранжево, ако е възможна тази комбинация...Абе като на голям човек, само цвета е по-различен
...иначе не виждам признаци нещо да не е наред....вечер си пъшка и не спи и се буди през час, ама аз го отдавам на зъби, иначе през деня е много спокойна, спи, играе, смее се, всичко е нормално...Дали това не е още една странична реакция на зъборастежа?
Активен
gostenka_82
«
Отговор #384 -:
април 05, 2011, 17:36:41 »
В судокрем-а слагат mineral oil, първо прочетете какво е това, до какво може да доведе и после ползвайте продукти с тази съставка (особено за новородени).
Елева
, най-добре педиатърката ще ти каже, защото тя ще види дали растат зъби или не. Така ще можете да изключите тази причина. Дори при някоя майка да е имало такъв страничен ефект (така да се каже де), при вас причината може да не е такава.
Активен
Harmony
Любопитен
«
Отговор #385 -:
април 05, 2011, 17:41:17 »
Цитат на: sunray в април 05, 2011, 09:54:22
М_Елева
, то е ясно, че при всяко дете е строго индивидуално и няма гаранция, че ще даде резултат и при вас, но да си кажа: Ние я къпем всяка вечер, но с шампоан мия само гениталиите и около вратлето, защото връща млекце и се стича често. Останалата част от тялото само я изполиваме с водичка, колкото да я освежим. Основни къпания, тоест с шампоанчето от главата до петите, имаме две - в сряда и неделя. Иначе, след всяка баня мажа с олиото на Weleda, което е без аромати. Доволна съм, кожата и не се бели никъде, не е суха
Ето го:
Ще го пробваме и ние
Колко струва?
Активен
Harmony
Любопитен
«
Отговор #386 -:
април 05, 2011, 17:46:48 »
Цитат на: echy_ в април 05, 2011, 10:58:12
гледамм запъпчици си говорите. ние имаме единични по лицето с бели връхчета и ги мажем с чай от лайка. но от 2 дни се появиха пъпки в областа на памперса. червени са, грапави и както има единични така и като на групички.
най-вероятно става въпрос за памперс дерматит, кожна алергия от някоя съставка в пелените и някои деца с по-чуствителна кожа се обриват. Например Памперс пелените са напоени с екстракт от лайка, алое и т.н. но някои бебоци правят алергии от тях. За всеки случай отиди на преглед при педи. Ние също май направихме таквоз нещо. На нас препоръчаха балсамче Нахткерцен, което е точно за памперс дерматити и подсечено дупе ...
Активен
gostenka_82
«
Отговор #387 -:
април 05, 2011, 18:04:10 »
Цитат на: Harmony в април 05, 2011, 17:41:17
Ще го пробваме и ние
Колко струва?
36 или 38 лв.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #388 -:
април 05, 2011, 20:02:34 »
От зьби е напьлно вьзможно - тук го дават като стандартен страничен ефект на зьбенето. Преди не се сетих за това, но като каза ми дойде.
Активен
gostenka_82
«
Отговор #389 -:
април 05, 2011, 20:05:39 »
На мен ми казаха, че и възпаленото ухо е мн. вероятно да е резултат от зъбоникнене, но не беше такъв случая.
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...