Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 12:55:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4 (Прочетена 161555 пъти)
emili85
Професор
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
«
Отговор #360 -:
март 31, 2011, 11:29:03 »
Ние сме с Кангаро Виктория и преди да направи 6 месеца си я обърнах обратно, то дефакто не коша се обръща, а само люка или как му се казва на това
Степените за гръбчето можеш да ги използваш и с така наречения кош за новородено, преди да си го направила с коланите
«
Последна редакция: март 31, 2011, 11:31:58 от emili85
»
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #361 -:
март 31, 2011, 13:24:53 »
Незнам дали е правилното място, и е встрани от обсъжданите последно неща, но не мога де не се похваля с първото изхождане по голяма нужда на Сми-то на гърне
След като обядва /аз знам, че тогава обикновенно я прави тази работа/, го попитах дали иска да свалим пампата и да седне като мама и татко на гърнето. Той каза, че иска, донесе си гърнето, аз го съблякох до кръста и той седна. Пмоли ме да стоя до него и така. След минутки я свърши работата, после двамата гледахме и се възхищавахме на .... фигурката в гърнето
. После заедно отидохме в банята, при голямото гърне, изхвърлихме неговото а..о там, пуснахме водата и гледахме как потъва. И след това си говорехме, че и мама и тати така правят, че той вече е голямо момче, щом прави същото като тях на същото място. После мама беше много горда с него и така .....
Всичко това е с цел, да не се травмира детето, че нещо си отива от него, защото на тази възраст собственическото чувство към всичко е доста силно развито, и изпражненията не правят изключение.
Смятах да изчакам още месец и нещо, да се стопли хубаво времето и да го пусна директно по гащички да си ходи, но понеже след една седмица започвам работа реших, че не мога да прехвърля цялата тази отговорност на майка ми. Поне да съм стартирала процеса, а дотогава нищо чудно и да сме успели да махнем дневните памперси.
Сега, доволна от себе си и от сина си, отивам да си направя един хубав чай!!!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #362 -:
март 31, 2011, 13:55:37 »
Ина ,по същият начин говорят на племенника ми.Но той от бебе си се изхожда трудно и сега когато свършва работата в къщи е голяма веселба и той е много щастлив ,докато не се похвали на всички ,какво е успял да направи не спира да бърбори
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #363 -:
март 31, 2011, 16:54:10 »
Мерси за споделеното преживяване
Записвам си подхода ти за по-кьсно.
Цитат на: ina_lemon в март 31, 2011, 13:24:53
Всичко това е с цел, да не се травмира детето, че нещо си отива от него, защото на тази възраст собственическото чувство към всичко е доста силно развито, и изпражненията не правят изключение.
Питам се сьщо, защо средностатистическата майка, която не е психолог, не е информирана за това, в каква вьзраст, какво се случва с детето й... Никой не ти казва нищо, а и ти нямаш идея, че вьобще има неща за знаене
Имаш ли някаква библиография да посьветваш?
«
Последна редакция: март 31, 2011, 17:14:03 от inaxastra
»
Активен
moyra
Професор
«
Отговор #364 -:
април 01, 2011, 20:39:07 »
ina_lemon
Поздравления за порасналото ти момче
Аз четох,че този момент с изхвърлянето на акото в тоалетната е нещото,което детето в началото не бива да вижда,точно поради собственическото чувство,но и твоят подход да го мотивираш,че с това става по-голям и "като мама и тати" може би също е удачен
Сега съм в чуденка как да подходя и аз
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #365 -:
април 03, 2011, 11:47:46 »
Момичета, може да ви се стори супер глупав моят въпрос, предварително се извинявам
На каква температура приблизително си гледате дечицата?? През деня и през нощта? И съответно как са облечени малчуганите?
Тук съветите са за температура между 16-20 градуса - над 20 градуса вече казват, че е прекалено топло
Обаче то на мен самата ми е студено, ако в къщата ми е 20 градуса или надолу, пък какво остава за бебенцето
. Досега се гледахме на 23 градуса, но сега мисля, да се опитам да ги намаля малко, ама все се чудя дали няма да и е студено?
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #366 -:
април 03, 2011, 12:05:50 »
Хмм,
Бени
, предполагам това е защото в Англия като цяло е по-хладно и мрачно, та да свикнат с климата. Тук ми се струва, че такава ниска температура никой не препоръчва (или поне са единици). Обикновено съветват температурата да е 20-23 градуса за доносени), като през нощта може да се намали с градус-два. За недоносени може мъничко по-топло.
Лично ние се гледаме на около 22, като за банята затопляме повече. След баня се местим с бебка в друга стая, тати проветрява и охлажда, за да стигне пак тези 22, плюс минус един.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #367 -:
април 04, 2011, 09:31:39 »
Точно за температурата и ние я гледаме на толкова 22-23 градуса,а спането на 20 градуса някъде,мисля че е нормално,но от няколко дни и се появиха едни пъпчици,малки червени с бели връхчета,обадих се на педиатърката ни,според нея било от прегряване
незнам и аз,кажете вие сблъсквали ли сте се с това?
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #368 -:
април 04, 2011, 12:35:13 »
Да. Това е бебешко акне. Появява се самичко кьм пьрвия месец по лицето,горната част на гьрдите и гьрба. Става ужасно много и ужасно неестетично, и изчезва, както се е появило. Не се маже с нищо и вьобще не се пипа.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #369 -:
април 04, 2011, 14:26:23 »
С бели връхчета май говореше з агной вътре, но може и аз да бъркам. Бебешко акне имаха и моите девойки, с нищо не мажех лицето, а тялото 1-2 пъти с мн. слаб разтвор на калиев перманганат.
Нашето бебешко акне обаче нямаше бели връхчета.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #370 -:
април 04, 2011, 15:39:34 »
Преси
, съгласна съм с Инчето, че е бебешко акне. И ние имаме все още малко, но си изчезва от само себе си. Вярно е, че не е приятна гледка, но няма смисъл да я мажеш поради тази причина. Само ще си изчезне
Нашето изчезна, но сега пък се появи на едната бузка
Не може да ти прегрее детето от тази температура, ако не го навличаш с много дрехи. А от прегряване мисля, че не се появяват пъпчици с връх, а просто приличат на обрив.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #371 -:
април 04, 2011, 15:56:10 »
И аз мисля,че не е прегряване,още повече че засега са само по лицето,дано да изчезнат бързичко
Педиатърката каза да мажа с Розова вода,но още се чудя....
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #372 -:
април 04, 2011, 16:00:55 »
Не съм чувала за вариант с розова вода, но ако все пак решиш да я ползваш, си мисля, че поне няма да навреди
Активен
dodo23
«
Отговор #373 -:
април 04, 2011, 16:56:10 »
И моята Дари има пъпчици-белички са,но не изглеждат като гнойни.Само по лицето са.Едната стои вече повече от 10 дни.Мия лицето само с преварена вода.Тези дни се бяха появили някакви различни пъпчици,които бяха зачервени,но не и бели.Намазах ги с Лансинох и изчезнаха след няколко часа.
Преси,няма как да е претоплено детето на тези темпаратури.Моето бебче е поне 2 пъти претопляно-и много ревеше докато не я разсъбляках.
При нас е много непостоянна температурата-с локално парно сме и за да стане топло в спалнята,в дневната трябва да е горещо.Ако пък заспим и камината загасне,в спалнята температурата пада доста и си е направо студено.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #374 -:
април 04, 2011, 17:24:32 »
На Марта акнето имаше бели врьхчета. Не гнойни, кожата изглеждаша много суха, грапава и зачервена, цялата покрита сьс ситни пьпчици. Лекарката ми каза да не пипам нищо, че е най-добре да се остави да мине само.
Розова вода ми се вижда като добра идея все пак
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27