Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 12:45:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161507 пъти)

BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: март 18, 2011, 09:18:30 »

Не знам дали питането ми е за тука или за "Покупки..."
Препоръчайте книжка за отглеждането на детето-искам нещо,което да дава насоки,не закони;така и не знам кога трябва да слагам бебето по корем,кога може да започна да я слагам седнала,кога ще почне да се обръща;търся четиво дето да дава ориентир за тези неща.

"Грижи за бебето и детето" на д-р Спок е писана за моето бебеб сякаш - само главата за спането през нощта не я е чел Ясен biggrin Иначе преди да родя мислех, че "Близо до бебето" ще е моята библия, но не можах да изпълня и половината от препоръките в нея и за мен си остана само едно добро пожелание.

Когато съм на път взимам само кремчето за дупето и сиропа за температура. Пътуваме много добре с детето и смятам да го вземем с нас и на лятната почивка. Режимът ни е такъв, че се счупваме от хойкане през деня, като тръгваме много рано и вечер в 9 като седнем да вечеряме заспиваме на масата, така че изобщо не се притеснявам кога детето "трябва да ляга" biggrin Освен това ние сме си мечтали за това дете, мечтали сме си какво ще правим заедно с него и не тъжим много за предишния ни живот, а напротив. Само не знам преходното ядене, когато вече не яде пюрета, а му е рано за нашата храна какво ще правим. Ще видим като му дойде времето. Но аз на място, където се очаква да готвя, доброволно не отивам! Слугинажа в къщи ми е предостатъчен!

m_eleva19, мъжът ми е на 1/4 от Поморие и на 1/4 от Несебър, ама все ламти за това Поморие, та Поморие да ходим, а аз го мразя (и защото сме при роднините му и се очаква да готвя също  blum ) може би повече и от Равда (най-големите камъни по плажа, които съм виждала). biggrin
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: март 18, 2011, 10:09:12 »

Освен това ние сме си мечтали за това дете, мечтали сме си какво ще правим заедно с него и не тъжим много за предишния ни живот, а напротив.

BASTETgoodpost
Ние с мъжа ми (особено, когато наближи вече термина и се поуспокоихме) все си мечтаехме как ще отидем на море с момичетата, ще седнем на някоя кръчмичка близо до плажа, ще хапваме рибка, ще духа лек морски полъх, ще мирише на море, ще пеят чайки и най-важното - ние ще сме всички заедно. Още мин. год. се бяхме засилили да ходим на море, но времето се развали и едната пък точно тогава започна да ака веднъж 5 и повече дни, затова се отказахме.
Аз честно казано предпочитам да сме си сами, ние доста добре си се оправяме, аз отдавна вече съм приела фактът, че животът ни няма да е същия. А честно казано почивката на море не я свързвам с нощните заведения, даже изобщо.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: март 19, 2011, 23:20:09 »

Аз също нямах предвид нощни заведения, а по скоро ресторанти, където да вечеряме, ама за малката не бих рискувала да яде такава храна и не би ми представлявало проблем да сложа два картофа с едно бутче и така, бебка да папка...тя ще е в такава възраст, че няма да яде само пюрета. А колкото до бабите...можем да се справим и сами, нали сега сама я гледам, ама ми се иска и аз да си почина...
Активен
SvetletoS
Новак
*
Публикации: 11

Нашето цвете Раличка

« Отговор #318 -: март 20, 2011, 09:36:05 »

На нашата бебка и се появиха пъпчици по лицето.Ситни са и са грапави ли,един вид релефни ли,незнам как да ги опиша.Но са страшно много и много ситни.Появиха се преди два ден и са по цялото личице.Само дате по нослето няма.Аз рабрах,че е нормално,така бебето се пречиствало.Но започват да ме притесняват.Наистина са страшно много cray.Какво да правя,да ги мажа ли с нещо или да ги оставя така.Казаха ми да я мажа с Бочко със смрадлика,но незнам дали ще помогне.А може ли да са от претопляне?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #319 -: март 20, 2011, 12:58:19 »

Това е бебешко акне. Не ги пипай изобщо - само ще навредиш. Ще изчезнат изведньж, както са се появили.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: март 20, 2011, 13:05:47 »

Раличка имаше такива и педи каза, че и е суха кожата и ги намазах с Натхерцен и се оправиха за 2 часа...трябва първо да се установи от какво са, но не се притеснявай....Може и да са и от претопляне...
Активен
SvetletoS
Новак
*

Нашето цвете Раличка

« Отговор #321 -: март 20, 2011, 17:39:42 »

Я,малките принцески се оказаха адашки Bravo.Аз се старая да не я претоплям,гледам да не се изпотява,но незнам.Ще видим какво ще каже утре доктора.Че наистина са много.Но мисля,че не я сърбят или болят.
Активен
SvetletoS
Новак
*

Нашето цвете Раличка

« Отговор #322 -: март 20, 2011, 17:43:43 »

За колко време изчезва приблизително?Или за всяко бебе е индивидуално?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #323 -: март 20, 2011, 18:14:52 »

Индивидуално е. Плюс това могат да изчезнат и пак да се появят. Знам, че е супер неестетично, особено за снимки, но това е положението. На нас педиатърката ни предупреди изрично да не мажем с нищо и да не ги пипаме. Каза ни, че е нормално явление. Вероятно ги има и по гьрдите и гьрба.

На дьщеря ми й изчезнаха в 6та седмица (поне засега).

ПП. Снимайте без светкавица, по- не се виждат.
« Последна редакция: март 20, 2011, 18:17:11 от inaxastra » Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: март 20, 2011, 20:17:45 »

Днес четох че нормалната температура за гледане на бебе е около 20 градуса. Обаче лятото е доста по-топло. Чудя се какво се прави в такъв случай, пускате ли климатик или оставате помещението, толкова топло колкото си е през сезона. Ние сме със западно изложение и представям си каква жега ще е лятото...
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: март 20, 2011, 21:12:33 »

Ами на мен на 20 градуса ми е студено, честно казано. Най-комфортно се чувствам на около 23-24 градуса и толкова държа в къщи. И през зимата, и през лятото термостатите са ми на тези температури. И не мога да си представя лято без климатик, това е просто лудница за мен. Горките бебета, дето ги държат на жега. Знам, че е дори по-лошо да си претоплиш бебето, отолкото да го изстудиш. А за това, че се изстива от климатици - има начин да се насочи струята да духа не директно към вас или бебето, така че да е разсеяна. Иначе положението става свински мръвчици в собствен сос  bad
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: март 20, 2011, 22:03:32 »

Ели, ами като я извеждаш малката навън в жегите температурната разлика не и ли влияе зле?
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: март 20, 2011, 22:27:28 »

Не, сигурно е калена. Има и нещо друго - от снимките на други бебета оставам с впечатление, че са доста по-добре облечени вътре. Евелин никога не е вътре с повече от един кат, т.е. или боди с дълъг ръкав, или с къс, понякога и боса я държа, няма катове при нас. Както съм аз облечена, така и тя. Да ти кажа честно, хич не спазвам правила, така смятам, че трябва да е и така го правя. Смятам, че и ти ще си намериш правилните температури и обличане за всеки случай.  good
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: март 20, 2011, 22:43:59 »

На мен също на 20 градуса ми е студено, следователно никога не седя на такава Т. Да не говорим че никога не съм гледала термометри, просто един ден случайно погледнах термометъра в стаята на секърите и видях колко градуса е, беше около 25 и се чувствах идеално  good Климатик не сме пускали, защото апартамента е с такова изложение че не е никак топло лятото  blush Но ако ставаше топло - бих пускала, общо взето и аз като Ели смятам че както на мен ми е добре, така и на дребосъчи. Сега в топлото времет като беше гледам майки се разголили по блузки, а децата облечени със зимни якета и шапки, не ми е работа да надничам по количките на действието се развива в един парк където ходим много майки  pardon Ами това ми се струва престъпление често ви казвам  nea
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: март 21, 2011, 07:23:39 »

Не, сигурно е калена. Има и нещо друго - от снимките на други бебета оставам с впечатление, че са доста по-добре облечени вътре. Евелин никога не е вътре с повече от един кат, т.е. или боди с дълъг ръкав, или с къс, понякога и боса я държа, няма катове при нас. Както съм аз облечена, така и тя. Да ти кажа честно, хич не спазвам правила, така смятам, че трябва да е и така го правя. Смятам, че и ти ще си намериш правилните температури и обличане за всеки случай.  good
И ние сме така. Дори зимата най-редовно си я оставях по 30 мин с боси кръчета да поритка малко. според мен е до това как научиш детето smile Повечето ни познати са на локално парно, което според мен повече топли от климатиците и децата им са така навлечени girl_impossible като ги гледаш може да се изпотиш yahoo и после се чудят защо не ги пропуска грип  blush Но всеки си преценява как да си гледа детето.
Алекс се роди на 1 август и откакто е изписана е била на климатик - точно тогава бяха големите жеги good
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: