Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 12:44:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161496 пъти)

emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: март 17, 2011, 08:49:16 »

Ние водихме Ивон, когато беше на 1 год и половина - е нямаше такъв кеф tease, детето много се радваше и не искаше да излиза от вода (естествено с придружител).
Миналата година не ходихме, защото Алекс се роди на 1 август, но тази ще идем задължително и то не за да разпуснем ние, а най-вече, заради децата good Алекс ще е на около 1 год тогава
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #301 -: март 17, 2011, 10:12:15 »

Ще си кажа мнението за морето - ние ходихме миналата година, когато малката беше на 7 месеца, но не я взехме с нас и според мен това беше добро решение. Беше ужасно влажно и горещо, пък и не си представям как като сме на почивка в 8 ще я сложим да спи и няма да излизаме вечер:) Иначе нямам нещо против децата на плажа, стига да се спазват съответните правила - да не се излагат да слънце, да стоят само в подходящи часове и т.н., ако живеехме близо до морето сигурно щях да я водя. Тази година също няма да я взимаме, евентуално чак след като навърши 3-4.

goodpost Аз също съм фен по-скоро на подобно решение, е може би не бих чакала до 4, но според мен с дете до годинка - годинка и нещо не е почивка, просто детето си налага един режим, който не е почивка  smile. Може би е вариант за семейства, които по принцип си имат такъв режим - имам познати, които си стават рано, такъв им е биологичният часовник, не са фенове на дългото стоене по кръчми и клубове, предпочитат разходки и т.н. Но класическата почивка със ставане късно и стоене до късно с малък бебок няма как да ви се случи. Пък и детето нищо няма да помни от тая почивка, нито ще общува с някого...  nea

Вариант е да си вземете баба с вас  smile. Миналата година като бях бременна и ходихме в Гърция, там имаше масово руски семейства с малки деца и баби smile. Хем мама и татко почиват, хем бебо си е с тях, хем и за бабата разнообразие  Wink. Разбира се, това означава доста допълнителни разходи.
« Последна редакция: март 17, 2011, 10:26:07 от rozovka » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #302 -: март 17, 2011, 11:20:00 »

Капризче, да си дам и аз моето мнение - капки за колики ще мислиш ако имате колики, не ти трябват задължително. Може и да нямате, защо ще се приготвяш за най-лошото?
Жужи, твоето дете просто е нямало колики, но не защото си правила горните неща.
Всъщност имаше от 7 до девет всяка вечер плачеше чак главичката му ставаше тъмночервена,когато почнах с тази комбинация /в началото беше само био гая/ нещата се нормализираха.Разбира се тази комбинация  не е панацея,познавам майки при които не е подействала.Просто казвам какво давах аз pardon.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: март 17, 2011, 11:47:59 »

Капризче, сетих се за още една причина да имаш лъжичка още от първия ден.След всяко хранене изплакваш устенцата с лъжичка, за да не хванете млечица.Много е важно!
Активен
emili85
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: март 17, 2011, 15:11:42 »

Някой да е пробвал хапченцата Дентокинд и имат ли ефект  huhhuh.gif
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #305 -: март 17, 2011, 15:56:45 »

Някой да е пробвал хапченцата Дентокинд и имат ли ефект  huhhuh.gif
Ако става въпрос за хомеопатичните хапчета за зъбки,зезтра ми ми ги препоръча гореща,каза ,че не  е усетила кога на Криси са му излезнали зъбчета,благодарение на тях
Активен
emili85
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: март 17, 2011, 16:00:22 »

Да, хомеопатични са good
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: март 17, 2011, 16:10:11 »

Като споменахте зъбитеее.... Ние снощи вдигнахме температура 38,6 - дадох панадол, ноо сутринта пак вдигна- пак й дадох и я заведох при педи...тя каза, че й няма нищо (няма кашлици, сополи, червено гърло) и единствената причнина според нея е да й избива зъб  crazy
То си е време де, ние още нямаме, но пък като й гледам венците..не са бели..нищо не се вижда  crazy
Та въпроса ми е: Колко време преди да ни избие зъб можем да вдигнем температура от това и колко може да продължи тази температура ?
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: март 17, 2011, 16:30:16 »

wanting и мен този въпрос живо ме интересува.Макар да ми е ясно, че при всяко дете е различно.Имам чувството, че ни мъчат зъби от 4ти месец.Точно преди месец и ние вдигнахме така Т и досега няма нищо "мъничко беличко".А венецът е ужасно подут.Днес купих Дологел да видим той какви ще ги свърши, че детенце си плачка доста sad
Активен
emili85
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: март 17, 2011, 16:33:26 »

Ние пробвахме вече с Пансорал и Мундисал геловете, ноооо ефект нулев - ревем 90 % от времето докато сме будни angry
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: март 17, 2011, 17:14:45 »

Аз също давам Дентокинд...слагам и в шишето с водичката по 6 хапченаца и когато започне да писка и давам да пие...така ми е по-лесно...и никакви чесалки и биберони...направи ми впечатление, че колкото повече ги гризе, толкова повече пищи, раздразва си венеца и наместо да и се облеккчи, тя започва да се настървява и да реве...Гледам да я разсейвам, да не си бърка в устата и горе-долу е добре...ако много писка я водя на разходка или я къпя...и засега в сравнение с коликите сме супер, но и нас не са ни натиснали толкова зъбките...
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: март 17, 2011, 18:02:40 »

Вариант е да си вземете баба с вас  smile. Миналата година като бях бременна и ходихме в Гърция, там имаше масово руски семейства с малки деца и баби smile. Хем мама и татко почиват, хем бебо си е с тях, хем и за бабата разнообразие  Wink. Разбира се, това означава доста допълнителни разходи.

Ние бяхме така lol) Определено това за мен е най добрия вариант, тази година мислим да стане по същия начин само бабата ще сменим  blum
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: март 17, 2011, 18:18:23 »

Хахаха, а пък аз мисля да ходя само със сестра ми или мъжа ми  tease

Всъщност, там ще съм си вкъщи, не на хотел, затова не се притеснявам. Не мога да си представя да си оставя децата за 1 седмица, аз да си почивам блаженно, а те да имат нужда от мен и да са сами. Но това си е мое мнение де, не, че искам да засегна някого. Аз съм ги оставяла сами без мен само 3-4 пъти досега и то за по половин час (аа, веднъж за 1 час, когато се видях с Магито в сладкарницата до нас  sarcastic). Сега чакам с нетърпенеи да стане хубаво времето и да отидем наморенцето, където те ще се радват на водата, пясъка, чайките, ще се смеят и викат от интерес и радост....не ми пречи да си ходя с тях по кръчмите, защото вечерното (последно) хранене е кърма и е от 22 до към 23ч. (т.е. може и в кръчмата да ги нахраня).
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #313 -: март 17, 2011, 18:42:48 »

Ние бяхме така lol) Определено това за мен е най добрия вариант, тази година мислим да стане по същия начин само бабата ще сменим  blum

Gerganche, това е вариантът - мечта smile. Със сигурност искам да го пробвам някой път.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: март 17, 2011, 21:51:42 »

Ние мислим да ходим...аз Ралица я заведох за първи път когато беше на 50 дена, сега пак ходихме, а май мислим да отидем в Гърция, но бебка засега е само на кърма, а май евентуално ще е с пюренца, но август ще е на 10 месеца и се предполага, че ще хапва и от нашата храна, затова решихме да наемем апартамент, за да може да и се готви и отсега водим политика с едната баба, ако не стане ще вземем дядото blum ...сутрин ще я взима, ще я води на разходка, на обед ще си спинкат заедно а вечер ще я гушка доакто мама и тати са навън...Ние по принцип  не ходим по кръчми или дискотеки, но обичаме след вечеря да се разхождаме...Миналата година намерихме едни много хубави апартаменти на брега на морето в Поморие и бяха в отлично състояние и на добра цена, и се замислям за там, макар, че милото не иска и да чуе за там...
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: