Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 13:59:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161687 пъти)

Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: февруари 21, 2011, 16:43:14 »

Ние имаме на МАМ, Дияна не я иска и това е, вече се справя доста добре от чаша, тъй че май ще минем без такава чаша  pardon

Физиологичниият разтвор от ампулка - колко време може да се седи . Трябва ли да накланям главата на бебето назад след като му го слагам?

По колко капеш че те интересува колко време се съхранява, ако искаш ефект от физиологичния то трябва да капеш по повече като промивка да стане. Няма нужда да накланяш главата след това  Wink

Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: февруари 21, 2011, 22:13:03 »

За махането на памперса ето моя опит - Слагам само за следобедния и нощния сън,много рядко се изпуска по мъничко,но засега смятам да и го оставя,поне да мине зимата ...При нас стана много бързо и лесно,тя навърши 2 на 5 декември и няколко дни след това и махнах памперса и я оставих по гащички и отгоре панталончето.Тя вече си казваше и ходеше по голяма нужда на тоалетната чиния или в гърнето,понякога искаше и просто да пишка.Та свалих го и и обясних,че трябва всеки път да си казва,когато и се пишка иначе ще и е мокро на дупето.И така няколко дни мокрихме гащичките,но постепенно нещата се успокоиха и спряха.Разбира се и сега има понякога пропуск,ако много се заиграе или е пила много чай и докато си поиска или донесе гърнето и изпуска мъничко,но какво да се прави.Най-важното е да не и се караш,аз един път нещо бях ядосана,тя се напика и много я навиках...ее много голяма грешка,после изпадаше в истерия,когато без да иска се изпусне,но и обясних,че мама е сгрешила и че няма проблеми,че се случва и това отмина.Уж не се махал зимата...бла,бла,бла няма такова нещо.А седалка за тоалетна чиния имате ли?Купете една,ако нямате.Взимай го  с теб,когато и ти пишкаш и и казвай,че така се прави.
И още нещо не връщай памперса,ако вече си го махнала. Независимо от положението!  Успех !
Не го махнах лятото,защото бях в голям тумбак и нямаше начин да я издържам по 100 пъти  smile
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: февруари 21, 2011, 22:34:26 »

Първо за гъбата за баня - и аз до скоро миех с ръце, но сега си взехме ето такава гъба и на мен много ми харесва, а на дребо му е много интересна. Иначе след баня я простирам да съхне на простира, за да се запази по-дълго

За крустите - и преди бях писала - нашите ги махнахме много бързо и лесно с бебешкото олио. Намазах го обилно, изчаках няколко минути и сресвах известно време с четката му за коса /от бебешките четки с гъстите косми/. Махнаха се на два пъти. Иначе съм чувала, че може да си стоят и до три години на детето. Поне при нас бяха неприятни и от тях му се омазняваше косата за един ден много.

За чашите - магическата на Авент настина не се разлива, но пък, когато бебето смуче и не гълта водата - няма начин каквато и да е чашата, винаги е мокро. Много полезна ни беше на нас с мек накрайник, защото дребо я ползваше да си чеше венците и доста дълго се занимаваше по този начин. Явно му помагаше. Според мен от нея може да се дава всичко. Сега пием от чаша със сламка и според мен му е по-добре, защото не трябва да надига чашата или главата си, за да пие. И няма нужда да се спира от щуреене, за да се занимава с пиене на вода. Имаме и на Бертони, и на Чико, и двете му са удобни.
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: февруари 28, 2011, 15:58:55 »

Ох ако някой може да каже как да взема урина на Алекс ще съм благодарна. Вече 3 пъти пробвах с тия пликчета дето се лепят, не им знам името и не става. Днес дадохме кръв, но урина.... huhhuh.gif
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162

« Отговор #229 -: февруари 28, 2011, 17:51:07 »

Еmili85, при момчетата с колектор става без проблем (поне при нас нямаше никакъв), но много майки казват, че с момичетата е по-трудно. Чела съм по форумите, че някои слагат чист памук в памперса и след като бебето пишка го изтискват в чашката, но мисля, че това е краен вариант, защото така няма как урината да остане стерилна. Продължавай да пробваш колектор, може да стане след няколко опита, но все пак би трябвало да стане. Мога да те посъветвам само да не пробваш да слагаш памперс отгоре. Затопли стаята, остави бебето голо, сложи под него непромокаема подложка, дай му да пие вода и до няколко минути ще има резултат.  good Успех!
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: февруари 28, 2011, 20:46:31 »

emili85, на 6 мес. взех с колектор без проблем. Оставих я боса и тя само си лежеше и се изпишка в колектора.

Профилактичните изследвания на урина обаче, които се правят на годинка, ми разказаха играта, тъй като в продължение на 2 седмици по цял ден се опитвах да събера урина или със същите глупави найлонови колектори, с които номерът става при бебе, дето само си лежи, но не и при пълзащо нон-стоп дете  ; или с една чашка, с която само я преследвах, докато тя обикаляше изкъщи, пълзеейки по голо дупе; или с памук в памперса, който да изстискам след това.
Но не ставаше и не ставаше. sad

Докато една приятелка ми каза да махна памперса веднага след като се събуди детето, възможно най-бързо и да подложа чашка и о, чудо - номерът се получи от раз.   yahoo

Така че това е моят съвет - събужда се детето, маха се памперса по най-бързия начин, премиваш детенце на чешмата и подлагаш чашката на секундата.
Вече взимах няколко пъти така урина.

И на нас като станем от сън обикновено ни се пишка и тичаме към тоалетната, така че и при бебета се оказва същото.
Активен
emili85
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: март 01, 2011, 08:07:15 »

Благодаря ви.  И аз си мислех точно за този вариант да я оставя гола с колектора. Днес ще пробваме  good
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: март 01, 2011, 16:54:20 »

Я така и така се е отворило тема за изследвания...да попитам тези на 6 мес. за какво са, какво се гледа на бебчо, кой взима кръвта...педи или в лаболатория?
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162

« Отговор #233 -: март 01, 2011, 17:08:47 »

В лаборатория се взима кръвта. Не знам всичко, на което се обръща внимание, но едно от основните неща е хемоглобинът.  smile
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: март 02, 2011, 06:24:48 »

Повечето поликлиники си имат лаборатории и там се взима кръвчица и се дава урината. Няма нужда да се разнася и травмира детето по външни лаборатории. Иначе не знам, направление трябва да се вземе ли, що ли, че иначе сигурно ще се плаща.

По принцип кръвната картина, ако е свястно направена, е много хубаво нещо за диагностика. Особено на безсловестни твари, които не могат сами да се оплачат какво им е, каквито са бебенцата и .. животните. Ако не беше този диагностичен инстрмент, ветеринарите трябваше боб да хвърлят, примерно, за да работят. Много ми е интересно да видя какви показатели се пускат за бебетата, има ли нещо полезно или всичко е ала-бала само да се тормозят мъниците. Скоро ще разбера. По принцип може да се познае как работят всичките органи, как се усвояват веществата от организма, да се намери обяснение за редица черти на поведението, като понижен или повишен апетит, ленност или висока активност, да разберем кое е психологическо и кое има медицинска причина.. ха да видим какво ни се полага по здравна каса.
Активен
emili85
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: март 02, 2011, 07:27:33 »

Да, дава се направление от педиатъра и се плаща такса 2 лв за взимането на кръв в лабораторията  blush Поне в Монтана
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: март 02, 2011, 15:27:51 »

и на нас вчера ни дадоха направление за изследвания, но още не сме ходили и не сме се мъчили с пишкането... ще видим как ще се получи  smile
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: март 02, 2011, 22:20:11 »

Урина при момиченца - аз вече 2 пъти съм взимала с колектор: лепкам колектора и слагам детето на гърне, ако не е пишкало скоро, иначе - слагам колекторчето, т.е. лепвам го, слагам му памперса и след като се изпишка (проверява отстрани на краченцата), махам колектора.
Активен
emili85
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: март 03, 2011, 07:46:26 »

Аз 2 пъти пробвах в памперса, но ние много мърдаме и все се беше разлепило пликчето, а и като пишка 1 път и вече не лепи лепилото  nea Опитах и без памперс и всичко отиде на килима, понеже я държах в мен права, че ние по гръб не лежим, а се обръщаме веднага да лазим, та и така не стана и май няма да даваме урина  huhhuh.gif
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: март 03, 2011, 12:23:50 »

Измий си добре гърнето и я дръж в него да се изпишка, после в чист контейнер за урина и си готова. Друг вариант е и да сложиш бебешкото контейнерче за урина ида държиш детето на гърне, докато се изпишка.
« Последна редакция: март 03, 2011, 15:23:12 от gostenka_82 » Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: