Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 11:57:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161406 пъти)

Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: февруари 17, 2011, 09:31:38 »

И клавиатурата на компютьра.

Гьбите понеже стоят вьв влажна среда стават гнездо за разитие на различни микроорганизми.

Иначе не сьм си поставяла вьпроса. Мия бебето с рьце, но не по една или друга причина, просто не сьм се замисляла за това  pardon

Е то и аз мия с ръце, нещо обаче напоследък ми се струва че не успявам да я измия хубаво, иска ми се точно с мека гъба да я натъркам хубаво и да стане цялата като един снежко от пяна  blum
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #211 -: февруари 17, 2011, 11:56:08 »

Купи си гьба де. Ще я сменяш по-често и готово  pardon
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #212 -: февруари 17, 2011, 11:59:52 »

Ние ползвахме 2 гъби от този тип http://911.bg/a2/estestvena-gyba-malka,-chicco-1822987.html
обаче те не можеха да издържат и месец все се накъсваха и на не ставаха за нищо.
Сега сме на Чико ,но не този тип сега търся в нета ако намеря ще ви пусна ако не ще ви снимам нашата.Нямаме никъкви оплаквания
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: февруари 17, 2011, 16:10:41 »

момичета, аз днес случайно забелязах, че по главичката на малката има нещо като люспички  sad
може би защото напоследък не й мия косата всеки ден, тъй като е студено smile
не падат и не се бели, даже трябва да се загледаш за да ги видиш, понеже тя е с много коса, та се чудя дали това е така наречената "бебешка кал" и как да я махна ?
имаше нещо със зехтин и гребен, но не мога да се сетя точно, а и не съм сигурна дали е бебешка кал това  crazy
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #214 -: февруари 17, 2011, 16:14:48 »

Бебешка кал е. И Симо има. Казват че докато се затвори фонтанелата излиза периодически. Не трябва да се бели или чопли. Мажи и главичката с преварен зехтин един час преди баня, и след това разресвай с гъсто гребенче.
А има и кремче на Мустела точно за бебешки хрусти. Казват че е много добро.
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: февруари 17, 2011, 16:48:27 »

Мажи и главичката с преварен зехтин един час преди баня, и след това разресвай с гъсто гребенче.

По посока обратна на косъма и на гребена може да се сложи памук (между зъбците), за да остават в него крустите..
Кремчето на Мустела за крусти не е лошо, но не върши чудеса. Може би е с една-две идеи по-малко мазно от зехтина.
Ние доскоро имахме от време на време, макар и в малки количества вече smile , аз много им се дразнех в началото, после спрях да им обръщам чак такова внимание, пък и ако бебчето има косичка, се прикриват доста добре.  Wink
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: февруари 17, 2011, 16:51:58 »

И Виктор има,като жълто-оранжеви малки петанца стоят ,наистина точно там където е фонтанелата.Но незнаех ,че трябва да ги махам.Ако ги оставя няма ли да се махнат с времето?В смисъл сами да се излющят или аз трябва да ги махам?
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: февруари 17, 2011, 16:54:14 »

Не мисля, че трябва.
На мен накрая ми писна да се занимавам с тия крусти и ги зарязах.
Махнаха се сами с течение на времето.
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #218 -: февруари 20, 2011, 08:29:36 »

Мамита,
Имам няколко бързи въпросчета.
Каква е нормалната температура на новороденото?
Физиологичниият разтвор от ампулка - колко време може да се седи . Трябва ли да накланям главата на бебето назад след като му го слагам?
Щом имам 5-6  наакани памперса на ден - това значи ли че яде  нормално и не гладува.
Стерилизираните шишета в тенджера колко време могат да седят за да са стерилни?
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: февруари 20, 2011, 08:40:01 »

Кокиче освен наакани,трябва да има добре напишкани пампита.А това за Т. на новородено,ами те мила все още нямат регулирана Т. какво те  притеснява?!Физ.р-р аз го ползвам до 2 дни в ампулка и не е нужно да накланяш главичката на бебо  good По последния въпрос ...моето мнение,че стерилни неща няма,ама мое си е...друг да помага не съм стерилизирала
Активен
pikpik
Ентусиаст
**
Публикации: 79

« Отговор #220 -: февруари 21, 2011, 08:20:37 »

Здравейте,
искам да попитам тези,които вече са успяли да махнат памперсите на децата си!Как успяхте да отучите децата си от памперсите?Приемам всякакви съвети.Опитвала съм какво ли не,ама няма никакъв резултат.
За гърне не иска и да чуе,немога да го накарам въобще да седне на него.Мисля,че е достатъчно голям вече,за да го махнем най-накрая.Моля споделете своя опит.
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: февруари 21, 2011, 11:37:08 »

Искам и аз да попитам нещо. Вчера разглеждахме тези "магически чаши" има ги и на Авент и на други фирми също. Има ли смисъл от такава джаджа, кога се дава и за сок и вода само ли се ползва? Моля ако някоя мама е използвала да каже мнението си  good
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #222 -: февруари 21, 2011, 12:31:05 »

cvety_p, и мен ме интересува този въпрос, дано мами с по-големи деца споделят опит  good.
Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: февруари 21, 2011, 16:02:39 »

Ние имаме магическа чаша на Авент, една с твърд накрайник на Томи Типи, една с мек на Нук и чаша със сламка на Бертони. Дъщеря ми пие от всички; само тази на Авент не се разлива, но пък нея се научи да я развива (явно не е достатъчно стегната) и да излива водата:) Сега пие от тази със сламка. Сок почти не й давам, пие предимно вода. Вечер й давам млякото в чашата с твърд накрайник на Томи Типи, изпива 270 мл без проблеми:)
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #224 -: февруари 21, 2011, 16:09:03 »

monikabiri, моля те сподели още малко за тези неща - откога започнахте да ги използвате, в какъв ред, има ли смисъл да се минава през всички - каквото се сетиш.
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: