Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 11:57:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161407 пъти)

КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #195 -: февруари 14, 2011, 23:51:56 »

За мъжете на погачата - при нас таткото си беше организирал мъжко събиране в съседно до нас заведение докато ние с момичетата се орисвахме. Знам, че добре са си изкарали по мъжки и към края на женската част им се обадих да прииждат да видят и те бебо, прибраха си жените и всеки по живо по здраво  Wink

За възглавница и аз вече се оглеждам, но бих искала да попитам за гъбата за баня. Някакви препоръки от личен опит?
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: февруари 15, 2011, 07:08:06 »

За възглавница и аз вече се оглеждам, но бих искала да попитам за гъбата за баня. Някакви препоръки от личен опит?

Вземи естествени. Според мен са страхотни. Моите са такива, на Tigex

« Последна редакция: февруари 15, 2011, 07:11:12 от BASTET » Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: февруари 15, 2011, 13:13:35 »

Гъби за баня не съм използвала. Възглавница сложих веднъж под матрака като имаше хрема, но тя се върти много докато спи и няма никакъв смисъл.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #198 -: февруари 15, 2011, 17:27:58 »

Момичета, имам два въпроса, свързани с храненето. Мисля, че са за тук, а не при захранването.

В какво носите пюренца навън като сте на разходка? Вариант, за който се сещам, е да стопля пюрето от вкъщи и да го сложа в един термобокс. Има ли други варианти?

И още нещо - как давате бебешки бисквити и разни бишкоти и сухари? Купих едни безглутенови бисквити на Плазмон - Бишкота Биберон. Идеята е да пуснеш бишкотката в шишето с мляко и тя се разтваря "мигновено" и става едно по-гъсто мляко. Пробвах, само че първо, изобщо не се разтваря бисквитата мигновено, а си плува като кораб вътре доста дълго. Извадих я, колкото се разтворила - разтворила и пробвах да дам на малчо млекцето. Само че дупчиците на шишето (аз ползвам Авент с четири дупчици отскоро) се запушиха и нищо не стана. Вие как давате бисквити и бишкоти. Да кажа, че още ни е рано за кисело млекце...
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #199 -: февруари 15, 2011, 18:11:22 »

Розовка,вчера дадох такива бишкоти на Марти ,но но прах и същата работа даже не го доизпи и 4-те дупки се запушиха и детето се разплака ............и стана лудница
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: февруари 15, 2011, 21:56:40 »

Aз също давам отвреме-навреме от тези бишкоти, които се разтварят в млякото. Също съм с шишета на Авент, обаче си купих от тези биберони, които са с 3-те позиции за бишкотите и само с него давам. А иначе за разтварянето - и аз не бих казала, че е мигновено, иска си яко друскане. Обаче аз правя друго - накисвам ги 3-те бишкоти във водата за известно време и после я стоплям, разклащам и после млякото и така става по-лесно  girl_wink . Аз започнах да ги давам, че Ема нещо си промени режима и както се събуждаше в 6-6:30 за мляко, започна към 5-5:30 и се надявам, че като сложа от бишкотите, ще се засити повече, обаче нъц, същата работа. Отвреме-навреме и давам и да гризка, ама много ги троши и маже всичко с тях и ме е страх да не се задави с някое парче и стоя пред нея да я гледам какви ги върши. Ама пък иначе са доста вкуснички тези бишкотки, с кеф си хапнах и аз от тях  blum
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #201 -: февруари 15, 2011, 22:00:04 »

Оо, аз дадох на мъжа ми да опита от тези бишкоти, той изяде една и вика - "Абе я сложи в една купичка" lol). Вили, а тези биби с трите позиции не са ли с много широк отвор... аз затова не купувам от тях...
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: февруари 15, 2011, 22:11:20 »

Ами не им е много голям отвора, даже си мисля, че с няколко дупки пускат повече. Иначе Ема се храни с биберон с 3 дупки, а тези можеш да си ги въртиш към устата на бебето в зависимост колко да му пуска, ама аз бисквитите ги давам с трите чертички направо, че си мисля, че иначе няма да минава лесно. Не се притеснявай, щом сте с 4-ри дупки, няма да се дави  good
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: февруари 15, 2011, 22:44:04 »

Розовка Диди ядеше пюретата на стайна температура и си ги давах директно от бурканчето, ако ги ядете топли обаче не знам...най добре е в термобокс  huhhuh.gif
За бисквитите и при нас така стана, даже аз бях взела от тези в кутиите, които са на прах, само запушиха биберона и нищо не стана. Започнах да ги слагам в плодовите пюрета и ги давах като следобедна закуска, така я засищаха повече, но като цяло тя не ги харесваше, нито плодовите пюрета, нито плодовите пюрета с бисквитки, в крайна сметка мама ги изяде с кисело мляко  blum

Гъби за баня не съм използвала. Възглавница сложих веднъж под матрака като имаше хрема, но тя се върти много докато спи и няма никакъв смисъл.
В едно списание четох че точно за деца който много се въртят се препоръчва възглавница....  Wink
Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: февруари 16, 2011, 08:31:52 »

Бисквити съм купувала в началото от тези на прах, но шишето не се запушваше, аз от 5 месец купих биберони с отвор под формата на хикс, много голям, защото беба се дразнеше от малките отвори, никога не се е давила. Предпочиташе ги обаче да си гризе, като ги държи в ръка, някъде от началото на 7 месец.
За възглавницата - не съм се замисляла, че въртенето нощем е проблем, тя се върти почти от новородено, но и аз така спя huhhuh.gif

Сещам се да кажа и за погачата - при нас нямаше роднини, дори и бабите, бяха само приятелки.
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: февруари 16, 2011, 11:23:37 »

Тия гъби за баня... направо ми скрихте шапката.
Ние къпем Малена само с душ-гелчето на Бюбхен, но с ръка, без гъба.
Аз смятах досега, че ежедневния душ е достатъчен (понеже аз не съм разредила къпанията след годинката, даже напротив), но сега се замислих, че с гъба измиването е далеч по-качествено. Само че не е ли прекалено нежна бебешката кожа за търкане с гъба или тези бебешки гъби са по-щадящи? Хич не съм наясно... blush
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: февруари 16, 2011, 12:26:10 »

И ние къпем Дари всеки ден като използвам душ гел и мия с ръка. Понякога използвам една кесийка, която беше комплект с хавлията за бяня. После я пера в пералнята и ми се вижда по- хигиенично, отколкото с гъба.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: февруари 16, 2011, 21:48:08 »

Абе те за големи хора даваха, че в гъбите се събират нечистотии crazy аз ли греша? Не съм много наясно...
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: февруари 16, 2011, 23:12:57 »

Ми не знам, аз поне не се вманиячавам до такава степен на тема чистота... Все пак не си чак толкова мръсен че да остане по гъбава, де да знам...така си мисля  blush Даваха по Дискавъри едно предаване че най мръсното нещо в цялата къща не е тоалетната чиния, а гъбата за миене на съдове  pleasantry
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #209 -: февруари 17, 2011, 00:09:20 »

Даваха по Дискавъри едно предаване че най мръсното нещо в цялата къща не е тоалетната чиния, а гъбата за миене на съдове  pleasantry

И клавиатурата на компютьра.

Гьбите понеже стоят вьв влажна среда стават гнездо за разитие на различни микроорганизми.

Иначе не сьм си поставяла вьпроса. Мия бебето с рьце, но не по една или друга причина, просто не сьм се замисляла за това  pardon
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: