Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 14:54:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4 (Прочетена 161731 пъти)
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
«
Отговор #180 -:
февруари 11, 2011, 12:23:50 »
Ина ,мъжете не присъстват,такава е традицията само жени и много сладки неща на масата да сложиш
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #181 -:
февруари 11, 2011, 12:43:34 »
Цитат на: Gergancheto в февруари 09, 2011, 23:39:35
И мен ме интересува отговора на този въпрос /да вметна че нито се заяждам, нито нещо подобно, наистина ми е интересно гледата ви точка по този въпрос/. Аз примерно ако откажа ваксина, сигурно няма да мога да спя от притеснение.... Като и аз говоря за задължителни имунизационнен календар, противогрипните и други подобни не ги одобрявам, общо взето като с всяко нещо смятам че трябва да се търси златната среда, да не се вманиячава човек на тая тема
Гери,да си кажа и аз мнението за ваксините.Аз съм с две ръце ЗА!Това са си много сериозни болести.Хана е ваксинирана от-до.Виж ваксини против грип не ги одобрявам,но тези според мен са си нещо задължително!Сещам се една майка пита точно това една акушерка преди на срещите ни и тя отговори,че е видяла прекалено много в дългогодишния си стаж и никога не би казала на някого да не ваксинира детето си!
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #182 -:
февруари 11, 2011, 15:07:47 »
На нашата погача поканените просто бяха дошли без мъжете си. Нашия татко отначало седеше в другата стая, но после се присъедини към нас и снимаше с камерата. Мисля, че всеки сам преценява доколко строго да спазва традициите.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #183 -:
февруари 12, 2011, 08:11:59 »
Нашата погача я правихме в дома на майка ми, всички бяха дошли без мъже, включително и таткото само ме закара до там. А моят баща стоя в кухнята да пази котката и бебето
Но на мен изобщо не ми хареса как протече погачата. Допуснах кардинални грешки. Само че нямам втори опит, така че каквото било-било. За жалост тогава нямах сили да се боря с идеите на майка ми и нещата просто се случиха. Тя не ми позволи да си поканя НИТО ЕДНА приятелка, защото това било само за роднини, много хора щели да станат, нямало място и т.н. И покани един куп лели и братовчедки, с които не се познавам. И познайте какво стана - те не дойдоха. Някои дори не си направиха труда да се обадят, а други отказаха час-два преди събирането.
И от "многото хора" накрая бяхме 5-6, от които аз най-младата. Не знам специално на братовчедките ми какъв им е проблема, при положение че си се мазним взаимно във ФБ, но още около сватбата ми имаше драми с техните присъствия, та сега явно са се задълбочили. Кумата ми не дойде .. тя е жена на приятел на мъжа ми, та явно колко й е до мене .. И както и да е, де, но жените, на които сега звъня среднощ като имам притеснения относно бебето, на които се доверявам, не бяха с мен на погачата, това е. Хайде, тогава родилка на 40 дена.. минах се. Но на кръщенето .. ооо тогава такова нещо няма да повторя. Аз ще определя кой ми е близък.
Значи има и друг момент. Не знам майка ми как е канила точно, защото аз си направих труда да направя писмени покани, макар да не бях съгласна с поканените.. и майка ми каза, че нямало кой да ги разнесе, на тях не им се занимавало. Обаче ми го каза след като ги направих. И реално дадохме само на роднините на мъжа ми, а другите покани още си седят тука накуп, защото ми е жал да ги изхвърля, предвид колко усилия ми костваха да ги направя в онези дни, които не ми бяха много лесни с бебето.
Имам снимки от погачата, но не искам да ги гледам. От нашия апарат ги изтрих, от другите не ме интересува какво е станало с тях. Предпочитам да го забравя това нещо изобщо. Така съм си мечтала за тая погача.. така исках да е някаква радост за мене, повод да се повеселим с приятелки, да получа съвети, да се похваля с бебето.. а то.. аз изобщо не участвах в разговорите, седях там и се чувствах все едно гледам турски сериал по телевизията. Единственото хубаво нещо беше един ябълков щрудел, поне си хапнах
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #184 -:
февруари 12, 2011, 08:25:50 »
Бастет, не съжалявай...имаме време да поправим грешките...я с кръщенето я с второто
. Аз още от сватбата съм отсвирила всички роднини, освен най-близките, и си поканихме само приятели и стана як купон и нямах изненади от сорта на 30 човека не дошли (сетра ми). Но и моята погача пропадна...При нас съвпадна с някаква епидемия, та бяхме само аз, кумата и две приятелки...Даже нямаше кой да държи платното, защото трябваше да са с живи роднини, та ми го сложиха на главата
...ама ппреживях го...Те родителите ни и сестрите живеят в други градове и нямаха възможност да дойдат, но за мен и това беше нещо...след стреса около раждането...
Иначе поканите са ти страхотни...а не ми се сърди, но майка ти просто се е върнала двадесет и няколко години назад и се е направила погача....
«
Последна редакция: февруари 12, 2011, 08:27:34 от m_eleva19
»
Активен
dodo23
«
Отговор #185 -:
февруари 12, 2011, 10:15:21 »
По нашия край я няма тази традиция с погачата.Никога не съм ходила на такава.Всичко,което знам съм го прочела тука.Не знам дали ще си спретнем такава-на моите приятелки ще им е странно и непознато,колкото и на мен.Като се замисля,може да бъде и забавно,кръщене не мисля да правя,така,че мога с това да си "измия ръцете".
Активен
leni_beni_
«
Отговор #186 -:
февруари 12, 2011, 11:21:21 »
dodo23 , и по нашия край я няма тази традиция. И аз научих от форума, но ми хареса идеята и реших да направя . Поканих варненските съфорумки и една колежка . Беше много забавно, спазих тези неща, които ми харесаха от прочетеното и така...
Роднини нямам в града, нито кумата е тук , иначе щеше да е добре и те да са тук, ама карай...както казва m_eleva19 - за второто може по друг начин да го направя
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #187 -:
февруари 12, 2011, 13:26:49 »
Bastet, благодаря ти, че си сложила снимка на поканите !! Гениална си!! Аз си чукам главата от три дни какво да пише вьтре. Нещо главата ми се е изпьлнила с вятьр и мьгла
Сжалявам, че толкова тьпо ви е протекла погачата
Но като имаш крьщене, имаш втори шанс
Ние крьщене няма да правим. В нашия край не знам има ли погачи или не. Нещо сьм чула бегло но не познавам кой знае колко бебета. За всеки случай, на мен ми харесва да имам. Хубав бьлгарски ритуал, даже това, което четох по темите с орисниците и прочие...
Смятам баш така да я организирам. Мисля, че ще сме доста хора и тьй като у нас е малко, ще е Дядовата рькавичка, но
Притенявам се за мьжете, че и на бебешкото парти бяха игнорирани
Пьк и те искат да видят бебенцето. Малко кофти се получава, ама дано го прегльтнат.
Благодаря на всички за споделения опит
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #188 -:
февруари 12, 2011, 13:49:36 »
Ина,на нашето парти жените си бяха с коли и нямаше мъже с тях
Обаче преди две години съм била на парти , то беше до към 4 след обяд само жени после дойдоха и мъжете и така приключи важно е като се прави ритуала да сте само жени .
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #189 -:
февруари 12, 2011, 14:08:37 »
Да, много добра идея
Точно така ще направя
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #190 -:
февруари 12, 2011, 15:26:17 »
Бастет,
Жалко, че така се е получило, но за сметка на това пък поканите ти са прекрасни! Много са сладурки и страшно оригинални!
Активен
Kiksi
«
Отговор #191 -:
февруари 14, 2011, 11:45:36 »
Мами, има много хубава тема за традициите след появата на бебето.
Там пуснах разказче в картинки за нашата погача.
Предлагам да се прехвърлим в нея, за да не става
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,9798.msg454441.html#msg454441
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #192 -:
февруари 14, 2011, 18:07:22 »
Мами, имам една питанка...кога започнахте да слагате бебчо на възглавничка?
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #193 -:
февруари 14, 2011, 18:50:22 »
Аз започнах от четвъртия месец, но точно тогава бебчетата започват да се въртят във всякакви пози и на практика възглавничката се подхвърляше в леглото без да спи на нея. Едва сега започна да си търси възглавницата и да ляга умишлено на нея.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #194 -:
февруари 14, 2011, 19:40:41 »
Ортопедьт на моята приятелка й беше казал - вьзглавничка се слага, когато детето проходи и трябва да е висока, колкото му е широко рамото (между шията и врата).
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...