Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 12:03:19
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4 (Прочетена 161429 пъти)
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
«
Отговор #165 -:
февруари 02, 2011, 15:21:14 »
Заинтригувахте ме се с тази книга...определено ще я потърся.
m_eleva19
, а как реагира джи пи-то ви на отказа да я ваксинирате?
И как ще се справиш с проблема, че това е едно от задължитените изисквания за да приемат детето на ясла/детска градина?
За съжаление именно поради този факт човек в БГ няма избор.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #166 -:
февруари 02, 2011, 16:53:14 »
m_eleva
точно за това реших да не я чета книгата поне за сега. Като цяло аз отдавна имам едно на ум за ваксините и нещо ми говори против тях, но и аз като много други майки не знам какво бих правила с изискването за детските градини.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #167 -:
февруари 02, 2011, 21:17:18 »
В момента се води дело, от една майка адвокатка, на която и двете и деца са пострадали вследтвие от ваксините. но тя съди държавата за задължителния характер на ваксините, тъй-като текста противоречи на два закона от ЕС. Връзката ми засега с нея е общия ни хомеопат и все се каня да и се обадя, но все не ми остава време, но утре ще ще и звънна да разбера какво се случва...Иначе едната педиатърка отказа да ни вземе, но намерих друга, която се съгласи, и то защото е и личен лекар и не разчита само на хонорарите от ваксини...подписах се в някакъв журнал, за отказа си, както и на документ, който отива в ЗК и в картона на бебка е записано с главни букви и !...'майката отказва ваксини"...това го написа 1-вата педиатърка в пристъп на яд, след като 30 мин. "спори" с мен...тя не ми даде разумни отговори на моите въпроси и тръгна да ме заплашва...
Всъщност книгата, от която ме разтърси не беше на Менделсон, а на д-р Александър Коток..."Ваксините въпроси и отговори"...съжалявам за заблуждението си, но Менделсон едва ли е писал нещо по-различно...
Всичко то ва го е говорила и една българска лекарка в предаване на Гала...там се включи в ефир и завеждашия отделение на някава болница, който я обяви за луда...
И пак казвам...мамите, които са сложили ваксините, да не я четат...всичко е минало ок, няма смисъл...не я препоръчвам.
«
Последна редакция: февруари 02, 2011, 21:30:09 от m_eleva19
»
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #168 -:
февруари 03, 2011, 00:46:39 »
Незнам дали в тази тема му е мястото,но искам да питам по-опитните мами дали са имали подобен проблем.Виктор има една раничка на крачето.Преди беше просто от онези пъпчици,които се появяват след раждането и се изчистват сами,но тази стана и става все по голяма,има коричка и стои като изгорено. Утре мисля вече да се обадим да го види и лекарят ,но се притеснявам.Идея нямам от какво може да е,ще кача и снимка,ако някой е имал подобен проблем,много ще съм благодарна да ме светнете от какво може да се е получила раничката.
Desktop.jpg
(20.37 KB, 448x280 - видяно 224 пъти.)
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #169 -:
февруари 03, 2011, 09:02:55 »
Цитат на: Kiksi в февруари 02, 2011, 15:21:14
И как ще се справиш с проблема, че това е едно от задължитените изисквания за да приемат детето на ясла/детска градина?
За съжаление именно поради този факт човек в БГ няма избор.
И аз съм против ваксините, на себе си не съм си слагала никоя от тези, с които се опитват да ни изнудват за пари сега последните години - ни за грип, ни за другите страхотии. Обаче не мога да съм абсолютно сигурна в доходите и възможностите ни че няма никога до първи клас да ми се наложи да заведа детето си в детско заведение. От една страна шансовете за държавни градини са минимални, ама от друга защо да ги унищожавам.. Не знам в частните градини в момента дали го искат, но ако затегнат контрола, може и там да го поискат. И дори да не е изискване, ако някои фанатизирани про-ваксиниращи родители разберат, представете си какво би се случило.. А в училище? Едно време поне манту ни правеха задължително. Дали не искат и там имунизационен картон?
Ама като се замисля.. както нали сега е много модерно да приобщаваме ромите, ако има ц***нета с вашето дете в училище и те идат всеки ден от гетото и най-вероятно не са ваксинирани, защото майките им нямат и лични карти, примерно, ама нали трябва да сме расово толерантни.. вие бихте ли били спокойни?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #170 -:
февруари 03, 2011, 11:09:19 »
matsinca, заведи бебчо на кожен лекар. Ще изкажа лично мнение, не го вземай под внимание, но за мен това е някаква алергична реакция, но ще ти кажа, че когато бях на 12 ходих на гости на баба и дядо и ми се получи нещо, което по снимката прилича на това и започна да расте и от диаметър, колкото фас, стана колкото, абе домат и се оказа, че беше някакъв вид херпес, който съм го хванала от котките...оправи ми се с мазило за около 1 седмица...заведи го и пиши...
:offtopic:Ами ако делото бъде спечелено, то градините нямат право да отказват, а колкото до майките с ваксинирани деца...ами те к'во се притесняват, нали са ваксинирани? Същото важи и за циганетата... тези "интегрирани" циганета изобщо не се съмнявам, че ще бъдат ваксинирани, а и докато ги интегрират ще мине доста време, а и самото интегриране, предполага те да не живеят в мизерията нали?...идеята на детските болести е, че природата е отредила те бъдат изкарани като деца, защото минават лесно, а не като възрастни, а и това не са времената, в които е нямало лекарства, антибиотици...Всъщост аз се замислям за ваксината против хепатит, както и за менингит, но не да им се зашиват още като бебенца, когато са прекалено крехки...
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #171 -:
февруари 03, 2011, 12:28:51 »
Мами от известно време на Симо на долния преден венец забелязвам бяло петънце. До днес беше малко като точица, но вече е малко по-голямо. Пипам го - няма болка. Яде си нормално. Мисля че е и малко зачервено около точката. Не ми се струва да е зъбче, защото не драска. Пробвах с метална лъжичка да го чукна, и ако издрънчи ще е зъбче (бабите ме посъветваха така) но нищо не се чува. Какво може да е??????
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #172 -:
февруари 03, 2011, 13:00:01 »
grahovaprincesa,при Виктор преди да му излязат зъбките ,местенцето на венеца беше побеляло и стоеше като афтичка,незнам дали при вас са зъбки,но при нас точно като бяла раничка се появи и след няколко дни-хоп,двечки.
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #173 -:
февруари 03, 2011, 13:34:07 »
matsinka наистина го заведи на кожен. Може да е някаква екзема, която с мехлемче ще се оправи. Самата аз съм имала такива като лишеи, но те са били от животни. Лекар ще ти каже най-добре.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #174 -:
февруари 03, 2011, 17:34:08 »
Момичета, а тези от вас, които са против ваксините - не се ли притеснявате от самите болести, против които се ваксинира? Все пак това са много сериозни неща - хепатит, туберкулоза...?
Активен
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
«
Отговор #175 -:
февруари 03, 2011, 21:54:45 »
Виждам, че сте писали за ваксините, затова ще се включа с мнение - аз определено съм им привърженик. Не става дума за противогрипните и други подобни, а за тези, които държавата е определила за необходими за децата, както е и в много други страни по света. Смятам обаче, че е хубаво да бъде по избор, за да няма крайни мнения. Но за мен лично ваксината против хепатит Б е изключително полезно решение - особено като се има предвид, че това е хронична болест за цял живот.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #176 -:
февруари 09, 2011, 23:39:35 »
Цитат на: rozovka в февруари 03, 2011, 17:34:08
Момичета, а тези от вас, които са против ваксините - не се ли притеснявате от самите болести, против които се ваксинира? Все пак това са много сериозни неща - хепатит, туберкулоза...?
И мен ме интересува отговора на този въпрос /да вметна че нито се заяждам, нито нещо подобно, наистина ми е интересно гледата ви точка по този въпрос/. Аз примерно ако откажа ваксина, сигурно няма да мога да спя от притеснение.... Като и аз говоря за задължителни имунизационнен календар, противогрипните и други подобни не ги одобрявам, общо взето като с всяко нещо смятам че трябва да се търси златната среда, да не се вманиячава човек на тая тема
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #177 -:
февруари 10, 2011, 07:43:01 »
Темата се обсъжда в момента във
ВАКСИНА за бебето и детето
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #178 -:
февруари 10, 2011, 23:10:11 »
Мами, като правихте погача на бебето, бащата кьде беше? А мьжете на тези, които ви бяха на гости?
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #179 -:
февруари 11, 2011, 08:52:57 »
Ина
ние като сме ходили на погача, мъжете ги пращахме на кафе.Даже те се събираха пред входа на блока, а ние кокошките седяхме горе
Кафе, ресторант, кръчма, кой както го разбира.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...