Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 12:58:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161574 пъти)

Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: януари 30, 2011, 21:44:49 »

Защо да е проблем? Много бебета не искат залъгалка. Предполагам, че по- често се случва при кърмените бебета.
Ние никога не сме ползвали. Бях купила силиконови, каучукови, с различна форма, но така останаха неизползвани. По- скоро съм се радвала, че не иска залъгалка, отколкото да се притеснявам.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: януари 30, 2011, 22:18:30 »

А и аз самата не съм я зачитала бибата като нещо съществено, че да се старая да я науча...и много се дразнех, всеки път свекърва ми като се обадеше и ме питаше ..Ти даваш ли и бибата? сякаш ме питаше "Ти даваш ли и да яде?, все едно е нещо жизненоважно...
И моята майка се чудеше как така детето не иска биба, уж всички деца искали. Чак взех да си внушавам, че само ние сме странни, но се успокоих, че има и други като нас. За мен също това е още един навик по-малко, от който да се чудя по-късно как да го отучвам. Ние обаче сега разбрахме, че имаме ръце и страшно много ги ядем и се лигавим и гледаме lol. Ама нищо и това ще мине.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #152 -: януари 30, 2011, 22:39:59 »

И при нас е така биберон - не плюе го good, не смятам, че това е нещо притеснително
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: януари 30, 2011, 22:54:01 »

И ние да се присъединим към групата на неползващите биберони.  Wink
От дъжд на вятър се залъгваше до 2-рия месец и то само със силиконовите на Авент, но после тотално ги отказа.
И аз спрях в един момент да предлагам.   smile
И моята свекърва по едно време не спря да повтаря как искала да научим детето да ползва биберон, за да можело така да заспива самичко - като си лапне бибата и готово (понеже на нейната приятелка внучето така правело), а детето ни вече беше на 9 месеца и аз й казах, че няма закога да го учим, като много скоро ще трябва да го отучим. Пък и не виждам защо всички от това поколение (включително и майка ми) толкова са се вманичачили в това детето да заспива само (като че ли цял живот някой ще го приспива).

И сега се радвам, че не ползва биби, защото честно казано, винаги ми е било леко тъпа гледката като видя дете след година и половина примерно и захапало биберон. Нищо лично, да не се обиди някой, просто първосигналната ми реакция е такава, но сигурно ако и моето ползваше биба до тази възраст и не можех да го отуча и ние щяхме да предтставляваме такава гледка. smile
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: януари 30, 2011, 23:54:03 »

Kiksi, правилно си го казала, наистина от това поколение на нашите майки се смята, че бибата решава всички проблеми smile. Аз зададох този въпрос, защото като се загледам навън и страшно много деца са с биберон и чак ми стана чудно що сина не иска  crazy. И наистина много кофти гледка е големи дечица с биберон и го смучкат сладко, сладко, но навика трудно се премахва за съжаление.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: януари 31, 2011, 04:35:31 »

И Ясен не признава биберон. И при мен и двете баби много настояват за биберон. Свекърва ми се надвесва над кеватчето, бебето измрънква за поздрав и тя веднага -аууу къде му е биберона? Майка ми веднъж я помолих да остане с бебето за около 2 часа, като дойде веднага - добре, къде му е биберона? И като им кажа - няма биберон, и те веднага - ами като се разплаче какво да правя? Така както си го измислила не е добре, сега само ти можеш да го успокоиш, какво ще правиш по-нататъка.. Според мен си мислят, че биберонът е тапа за уста, с която запушваш проблемното отверстие за да не се занимаваш. diablo

Аз никак не исках да ползваме биберон, защото като го гледам, то си е цяла индустрия - износват се сравнително бързо, купуваш им кутии, закопчалки, стерилизираш ги, трябва да ги почистваш когато падат.. Просто на мене тая гледка на майките, дето търчат по парка след децата, вдигат им биберона от земята, "плакнат го с водичка" и им го тикат обратно в устата не ме кефи много. Но ще видим като/ако бебко почне да тика всичко друго в устата си какво ще мисля.. и дали и аз няма да почна да ползвам тапа biggrin

Относно заспиването, повечето дечица покрай мен започват да имат проблем с него около втората-третата годинка, а не в началото. Тогава правят някаква регресия към всякакви негативни навици, които ужким трябва да се израстнат, като спане извън кревата, страх от тъмното, смукане на пръсти и биберони, рев, когато излиза мама, капризи за храна и т.н. Не знам дали е свързано с този там "първи пубертет" или с тръгването на градина, ама като че ли има нещо с това поколение такова. Нямам идея преди как е било.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: януари 31, 2011, 11:01:01 »

И ние не ползваме залъгалка, не можем да пием от шише.Самият педиатър настояваше да я науча на биба.Каза, че съм щяла да му благодаря после :huh:Е мерси nea
Но ще видим като/ако бебко почне да тика всичко друго в устата си какво ще мисля.. и дали и аз няма да почна да ползвам тапа biggrin

BASTET, вече не сте ли в периода всичко в устата?
При нас всичко отива в устата.Вчера се загледах в едно гумено кубче и го взех, даже питах продавачката за нещо друго "за ядене?", а тя така ми се ухили biggrin... Ами гледам да "разнообразявам менюто" pardon
Активен
vanessa
Сватбар
Публикации: 262

« Отговор #157 -: януари 31, 2011, 11:08:41 »

И нашия бебко не признава бибата.До втория месец му я бутах в устата  и от време на време я смучеше,няколко пъти е заспивал с нея,но като се унесеше аз му я вадих.Но за сметка на това от тогава започна да си смуче ръцете и малко след това всичко носи в устата.А като му дам бибата той си играе с нея.Обаче племенника ми ,който април ще навърши 2 г. без бибитата си неможе.Даже понякога и двете  биберони си муши в устата.Ако е без биба ,/сестра ми я е скрила/ като се сети обръща всичко с краката нагоре докато не си я намери .
Активен
Поли
Професор
Публикации: 464

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: януари 31, 2011, 11:11:26 »

Хайде и ние в отбора "без биберони" smile Никола не признава нищо друго освен ц..а. Купихме сигурно 10 залъгалки-всички възможни марки, форми, каучукови ли не бяха, силиконови- ами не ще детето и това е-чак се дави от тях и спрях да пробвам да му давам. На няколко пъти само успях да го залъжа като сложих бибата на гърдата и той я засмука, но уви в момента в който реших да го преместя веднага я изплю. В един момент просто се отказах да правя каквито и да било опити да му я давам и си мисля, че е много по-добре, че не свиква с нея. Заспива си без проблем и без залъгалка smile
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: януари 31, 2011, 20:24:41 »

Мами, днес успях да прочета една книга "Как да отгледаме здраво дете...въпреки лекарите" горещо я препоръчвам...вътре са описани всички бебешки болести, как да ги разпознаваме, кога заболяването е сериозно и кога можем сами да се справим, абе много е хубава...
Четох една статия за зъбките и коппирах пследното изречение...

"Неправилната захапка, при която горните зъби не срещат долните, може да бъде вродена аномалия. В повечето от случаите обаче тя е резултат на продължително смукане на биберон-залъгалка или на пръстчето."

www.bg-mаmmа.соm
« Последна редакция: януари 31, 2011, 21:05:57 от m_eleva19 » Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: януари 31, 2011, 23:15:28 »

Мами, днес успях да прочета една книга "Как да отгледаме здраво дете...въпреки лекарите" горещо я препоръчвам...вътре са описани всички бебешки болести, как да ги разпознаваме, кога заболяването е сериозно и кога можем сами да се справим, абе много е хубава...

Книгата и аз я завършвам в момента. Наистина е много хубава. Поне те кара да се замислиш. Авторът е д-р Менделсон. Същият автор има и книга за ваксините, която все още се чудя дали да прочета. В смисъл, че то така или иначе си ги има двете мнения за ваксините  pardon
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: февруари 01, 2011, 12:14:46 »

и ние сме в отобора "БЕЗ ЗАЛЪГАЛКА", въпреки че педи много настояваше да я науча smile
и всеки път след гадните 2 ваксини, бебка като ревне и тя веднага: "Няма ли биберон това бебе ? "  pardon
аз някъде към втория месец спрях и да се опитвам да й давам, случвало се е дори да й държа бибата половин час в устата и тя я смуче, в момента в който азпусна - тя я плюе smile
сега малко ме притесява, че от време на време си смуче палците sad
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #162 -: февруари 01, 2011, 13:13:15 »

Да науча Влади на биберон залъгалка не можах ами как да го отуча от пръста????  diablo Моля,който има съвет по този въпрос да ми даде
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: февруари 01, 2011, 13:34:54 »

wanting , malinkata, спокойно, бе момичета!
Бебчетата са ви още много малки, че да се притеснявате от смукането на пръстите.
Просто те в момента са в такава фаза, че са открили, че си имат пръстчета и колко е готино да се смучат, а и нито се изправят, нито пълзят, нито ходят - нормално е сега вниманието им да е концентрирано там и това да им е едно от "забавленията". Пък може и зъбоникненето да е причина, но обикновено азват, че смукането на пръстите в тази възраст е част от опознаването на света.
А и оралната фаза, в която се намират в момента ("лапам всичко, 'щото така опознавам света и от това ми е много готино") все още е силна, към края на първата годинка намалява (когато се развиват други умения) и постепенно почва да изчезва към края на втората.

Казвам го, защото освен, че така пише по книжките, съм го забелязала и от личен опит - имах същите притеснения, но с времето смукането на пръстите определено намаля, сега го прави, ако почнат много да я мъчат зъбите, иначе не се сеща, то как и да се сети, като има толкова да върви и да изследва (разбирайте да обикаля цялата къща, да разхвърля, да пренася предмети от една стая в друга и да подрежда по неин си начин - като например оцета в пералнята  funnytooth ).

Та разбира се, ако смукането е нон-стоп и е супер настървено, сякаш бебчето е пристрастено към него, може би има за какво да се замисли човек, но според мен е рано да се шашкате - просто наблюдавайте дечицата и какво се случва с тях с напредване на възрастта.
Сигурна съм, че след някой и друг месец ще разсъждавате като мен.  Wink
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: февруари 02, 2011, 09:14:28 »

Аз изобщо не се притеснявам, че Раличка си смуче пръста...това си е в реда на нещета...на моята шефка дъщеря и го правеше до 1.2 години...без пръстчето не заспиваше...като реши, че и е време да я оттучи и купи от аптеката мазило, маза и пръстчетата 1 седмица и цирка приключи...спря да ги лапа...
Светли, ако си си сложила ваксините на детето не я чети книгата...в нея пише много неща...смятай, щом аз я прочетох преди да се наложи втората ваксина от Хепатит и отказах да я ваксинирам...въобще и съм твърдо убедена да си отстоявам мнението...
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: