Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 10:14:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161308 пъти)

Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: януари 27, 2011, 17:06:40 »

Ами на нас Дентокинда определено не ни помогна, а го давахме в продължение на няколко месеца.

Но ние определено сме доста тежък случай по отношение на ваденето на зъбите - неспане в продължение на месеци, от време на време кризи с ужасно пищене, в които нищо не помага за успокоение, така че предполагам, че сме рядкост и затова нищо не пречи да се пробва Дентокинда - ако не помогне, няма да навреди. Поне на мои приятелки на дечицата е помагал.

Иначе от гелчетата файда не съм видяла, с изключение на Orajel, който майка ми донесе от Щатите, но при силните кризи с пищенето и той помага точно за 5-10 мин., което ми е супер странно, защото аз като го близна направо ми изтръпва устата, а не знам детето колко трябва да го боли, щом дори и нещо толкова силно не му носи трайно облекчение.
С риск някой да изпадне в ужас, си признавам без бой, че в пристъпи на отчаяние съм мазала венците не детето с ракия .  blush Но пак облекчението е за кратко.

По препоръка на педиатърката съм пробвала и други хомеопатични освен Дентокинд - Belladona 15 CH, Chamomila 15 CH, но и те не ни помогнаха особено.
Сега мисля да почвам Calcarea Phosphorica 9 CH - четох някъде из нета, че д-р Михайлов (който често гостува в предаването "Денят е прекрасен") го препоръчва при дискомфорт заради зъбоникненето.
Доколкото знам хомеопатичните могат да се комбинират. Т.е. нищо не пречи Камомилата да се дава с Дентокинда примерно. Такава е моята информация.  smile
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: януари 28, 2011, 23:33:57 »

То в Дентокинд си има и Камомила и Беладона и в този смисъл си мисля, че все пак трябва да се внимава как се комбинират нещата.
Вие по колко Дентокинд давате и на какъв режим?
Как разбирате, че нервите и хленченето са от зъби?  blush
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #137 -: януари 29, 2011, 10:50:44 »

Аз не го смесвам с нищо само дентакинд давам. Влади си лапа целите ръце ако може и плаче без да е гладен. мокър и тн. Давам едно хапче стрито ако не се успокои още 1 след час. до сега не ми се е налагало да давам повече. А и не го давам профелактично само при нужда
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: януари 29, 2011, 11:27:42 »

А някоя мама опитвала ли е с кехлибарено герданче? Дали има ефект за зъбките, според вас? Аз имам, но се чудя кога трябва да го сложа, че хем да хване декиш, хем да е безопасно да е на врата на бебеко? Какво мислите по въпроса?
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #139 -: януари 29, 2011, 12:16:04 »

За това кехлибарено герданче не съм чувала. BASTET, разкажи какво знаеш за него, ще ми е интересно.
При нас зъбите са мъка от доста време и до сега, 7м., нито един не е избил. Мажа с Калгел или давам Дентокинд, при нас действат и двете, но мрънкането понякога е нескончаемо. От други мами съм чувала за добри резултати с Дентинокс. Иначе му помагам като правя масаж на венците, чеша с една четка за целта на МАМ, обича да ми дъвче кокалчетата на пръстите или се чеше на брадичката ми като я захапва и търка. Последното много го обича.   

svetli, разбирам, че мрънка от зъбоникнене, когато си бърка с ръце в устата и по това къде бърка и пипа с пръст разбирам, че там го сърби. Когато му дам моя пръст, той ми го тегли към мястото.
« Последна редакция: януари 29, 2011, 12:18:42 от КатиНка » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #140 -: януари 29, 2011, 14:58:38 »

BASTET аз имам. Можеш да го слагаш вече.
Мен ми казаха, като го купувах да не го пипам с рьце изобщо, като стане на три седмици детето, да стисна герданчето в шепа 10ина сек да се загрее, да й го сложа и повече да не го свалям вьобще. Дори и за кьпането.

Дьлжината и самият модел са така направени, че са безопасни за детето.

Тук всички ги използват. Не сьм чула да е имало нещастен случай.

За зьбенето използват сьщо корен от ирис, който се продава с дупка в средата и врьзка прекарана през нея. Дава се на детето да смуче и дьвче и отделя някаква субстанция, която облекчава, но се дава само преди пьрвите зьби, защото после може да отхапе парченце.
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: януари 29, 2011, 15:16:11 »

То в Дентокинд си има и Камомила и Беладона и в този смисъл си мисля, че все пак трябва да се внимава как се комбинират нещата.

Принципно да, но според нашата педиатърка няма проблем.
Пък и ако не се лъжа при хомеопатията, въпросът е не в количеството, а в потенцията.

Дентокинда го давах както си е описано в указанията - при тежки дни 6 пъти по 1 през 1 час (сега вече след годинката по 12), а през другите дни с по-малко оплаквания - по 3 хапченца на ден.

Разбирам, че проблемът е в зъбоникненето най-вече от липсата на апетит, отказ дори и от кърмене, пищенето като при коликите едно време и честите пробуждания с плач и абсолютната невъзможност за успокояване в повечето такива моменти. Ако добавим и някое по-рядко аки  smile или температура около 38,5 градуса в рамките само на 1 ден и картинката става повече от ясна.

А каква е идеята на това кехлибарено герданче всъщност, че на мен отново не ми стана ясно? crazy
И защо не се сваля въобще - предполагам самият кехлибар е с някакъв положителен заряд или бъркам?
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: януари 29, 2011, 21:09:51 »

Ами аз за пръв път видях кехлибарена огърличка на едно бебче като чаках на опашките за смяна на документите. Направих комплимент на майката, като й казах, че страхотно си е издокарала мадамата с такъв накит. Тя много обидено ми заяви,че бебето й е момче и че в Германия, където живеела, всички бебета носели такива. Потънах в земята от срам и естествено запомних случката. След това почетох в интернет за какво става дума и реших да се снабдя с огърлица и за моето бебче.  Имам я от много време, някъде към 20-тия ден след като родих, ама не знаех кога да я сложа. Преди няколко часа я сложих. Дано не съм закъсняла и да има ефект. Облекчавала никненето на зъби, според някои източници. Май се абсорбира през кожата, не е само до енергии, защото по принцип знам, че стрит кехлибар се пие с вода за разни неща.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #143 -: януари 29, 2011, 21:29:37 »

Доколкото ми е известно, действа на принципа на статичното електричество - при тьркане с кожата се зарежда отрицателно и отделя отрицателни йони, които подобряват сьня, крьвообращението, стреса, облекчават мускулните и ставните болки.

Сьдьржа камфорови, йодни и серни частици. Камфоровите облекчават зьбоникненето, йодните действат благотворно на щитовидната жлеза (майка си спомням, че носеше такова колие след операция на вьзли). А сярата е за дихателните пьтища.

Това е, което мога да кажа, пьк дали действа наистина, не мога още да свидетелствам.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: януари 29, 2011, 22:20:47 »

Аз Дентокинда го давам, като съм и сложила във водичка 6 хапчета и при нужда и давам да пие от водичката...също действа и ми е по-лесно. В друго шише съм и направила пак така Гастрокинд за акането и така...при нужда. По принцип най-силната потенция е СМ. Този корен от Ирис откъде да го намеря, а и огърличката? На нас засега са ни слаби симптомите, но после...всъщност ще стане като с коликите...дадох и какво ли не и накрая хомеопата ми даде Сина в СМ и Хамомила и само това помагаше.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #145 -: януари 29, 2011, 22:22:36 »

Не знам, тук всички бебешки сайтове ги продават. А в Бг... не знам.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: януари 30, 2011, 07:36:53 »

Къпих огърличката от една сергия с кристали и полускъпоценни камъни.. ама къде ли, къде.. не помня. На първата, на която попитах, имаха. Късичка и с малки полирани парченца кехлибар е. Като написах в google, също излизат обяви, значи има.  good
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: януари 30, 2011, 09:04:55 »

Инка, Бастет, благодаря за информацията!
Много интересно ми стана.
Май е вече късно да слагам такава огърличка, пък и със сигурност ще я дърпа и няма да я търпи.
Но като поотрасне малко - може и аз да сложа, щом помага и по други направления, не само за зъбите, със сигурност е добре.  good
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: януари 30, 2011, 21:10:45 »

Мами, я да пиртам, давате ли на бебоците си биба? Моят хубосник не иска биберон и това си е? Това нормално ли е? Нали уж бибата ги успокоява и спинкат по-спокойно, ама Павел не ще и не ще. Като му я сложа в устата я държи, все едно не знае какво да я прави, въобще не я засмуква и след 2-3 секунди я изплюва. Малко ми е странно..някой имал ли е подобен опит?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: януари 30, 2011, 21:41:09 »

И ние не я зачитаме бибата...като не иск не иска и това е ...не мисля, че е проблем...Поне при Раличка като и е спокойно си спи и без биба...Не си и лапа ръцете, а само когато я боли коремчето или когато я дразнят зъбките, което за мен си е сигнал...А и аз самата не съм я зачитала бибата като нещо съществено, че да се старая да я науча...и много се дразнех, всеки път свекърва ми като се обадеше и ме питаше ..Ти даваш ли и бибата? сякаш ме питаше "Ти даваш ли и да яде?, все едно е нещо жизненоважно...
« Последна редакция: януари 30, 2011, 21:44:16 от m_eleva19 » Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: