Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 13:10:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161661 пъти)

grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #120 -: януари 24, 2011, 12:35:51 »

Дано наистина да мине, че вече мислих на уши нос гърло да го водя!!!
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162

« Отговор #121 -: януари 24, 2011, 12:40:44 »

Grahovaprincesa, знам за какво говориш. Калоян също е така от 1 месец - капя физ. разтвор, пръскам от време на време капки "Низита", мазах и с едно мехлемче по предписание на педиатъра, но ефект няма почти никакъв.  sad Мога да те посъветвам да подпъхнеш нещо под дюшечето, за да спи детето под лек наклон и да не се дави от секретите, можеш да пробваш също инхалации (слагаш да заври лайка и оставяш детето около 5 мин. в стаята, без да го държиш директно над съда). Някъде бях попаднала на много полезна статия по въпроса, но сега не мога да я изровя.  sad

Дано Симо се оправи бързо!  
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #122 -: януари 24, 2011, 13:26:58 »

Мами, споделете кога и по колко спят вашите дечица? Борислав спи по три пъти на ден по 30 мин, а си мисля, че вече е време да започне да прави по-дълъг следобеден сън, примерно от 14 до 16ч. Правили ли сте преход, наложен от вас или децата сами си променят режима със съня?
« Последна редакция: януари 25, 2011, 00:30:47 от КатиНка » Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #123 -: януари 24, 2011, 14:17:46 »

Симо е малък още и спи три пъти по един час, а понякога повече или по-малко. Аз зор видях да го науча да заспива нощно време, а за през деня незнам.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #124 -: януари 24, 2011, 14:46:52 »

Кате, това все едно аз съм го писала. Доскоро бяхме така; от няколко дни спим един час предиобед и около час след второто следобедно хапване. Като знам на някои мами децата им как спят по два часа предиобед и два часа следобед  blum... Но предполагам нощем заспивате рано?
« Последна редакция: януари 24, 2011, 14:50:18 от rozovka » Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: януари 24, 2011, 16:23:14 »

Хихих и мен ме тормозят въпросите със съня (как ли ще е след 3 месеца), но ние сме още малки май, за да изградим какъвто и да било режим през деня. Като се събудим сутрин в 6, хапваме и след това спим 1ч и след това се почва на пресекулки, като след хапването в 12ч спи около 2ч, 2ч и половина и после пак на пресекулки по 15 до 30 мин и така до 9:30 преди къпане blum
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: януари 24, 2011, 17:03:18 »

За спането май при повечето деца е индивидуално. При нас на около 10 месеца Дари спеше половин час преди обяд и час и нещо следобед. След годинката премина към спане веднъж на ден- след като се наобядва по 1.5- 2 часа.
Режима и продължителността на съня много зависи и от активностите, игрите, разходките през деня. Когато се излиза всеки ден на вън съня се измества съобразно разходките.
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Публикации: 871

Никога не е късно да постъпиш правилно!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: януари 24, 2011, 17:28:49 »

Ние към 5-6-7 месец някъде ако не се лъжа спяхме три пъти на ден, после преминахме на два пъти до година и един месец, и от няколки дни сме само на едно спане следобед, но като цяло всяко дете е индивидуално, съвсем нормално е да спи Кате още по често и по по малко, постепенно то само ще си покаже, първо според мен ще махне последното , като удължава предходните и така...
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: януари 24, 2011, 21:38:30 »

Ема спи по 2 пъти на ден по около 1-1.5 часа. Обикновено след 3-часово будуване и заспива. Става към 8 и нещо и заспива към 11-11:30 и следващото и спане е към 15-15:30. Обикновено следобедния и сън е по-кратък, ама пак е според зависи, понякога (както днес, например) спа 2 часа. Вечер заспива към 20-20:30 часа. Незнам, постепенно тя сама си изгради този режим на спане и на мен така ми харесва, де  smile
Активен
Дидка
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: януари 25, 2011, 00:51:33 »

Хайде и аз да се изкажа.Рая спи по два пъти на ден по обяд и следобед. Ние ставаме по-късно към 09:30 и към 12 -13 часа спи по час, час и половина даже има дни в които спи и по 3 часа, след това заспива в късния следобед към 17-18 ч. за половин един час. Вечер по-рано от 23ч. не ляга (може би от към 4-я месец взе толкова късно да заспива), но режима сама си го направи.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: януари 25, 2011, 22:39:18 »

Я и ние да си кажем...Раличка спи вечер от 8,00 до 7-7.30, с едно похапване в 4-5, нооо през деня спи 5х20 мин...направо ми се късат нервите...точно я приспя и излезна от стаята и тя ревне и като ме види и като се нахили и край...видях, че сте обсъждалии секретите...Раличка е така откакто се роди...и стеримар изпозлвах и витамин Ц и капах, спи на голяма възглавничка да и се изцеждат и продължава да си "пръхти" като конче...всяка сутрин и прочиствам секретите и кърма съм и капала и физиологичен разтвор и нищо...Отказах се да я воя на лекар, защото тя е малка и каквото и да има, няма да дам да и правят манипулации, така че е безмислено... Педиатърката, която беше по-в в час, но отказа да ни вземе, като я чу и сподели, "много деца са вече така, но не ми се говори против колегите" та предположих, че като ги раждаме някой бърка, ама те нали са задружни, не си вадят нож един на друг....
Бастет, относно педиатърките си го казала много, ама много точно, но за съжаление трябва да минаваме от там за направления...
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: януари 26, 2011, 21:26:33 »

Мами, как се справяте с кризата около зъбите...с какво облекчавате бебчовците?
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #132 -: януари 27, 2011, 09:49:15 »

Ние ползваме Дентокинд - хомеопатични са, облекчават болката иначе не ноже да спинка Влади heart
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: януари 27, 2011, 15:05:20 »

аз засега нищо не съм й давала за зъбите smile
лигави се, плюнчи се, всичко слага в устата, но на мен все още не ми се струва сериозна работата  tease
давам гумени играчки и чесалки  smile има едни патета с човки - умира да ги гризе  tease
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #134 -: януари 27, 2011, 16:03:04 »

Ние ползваме Дентокинд - хомеопатични са, облекчават болката иначе не ноже да спинка Влади heart
Сестра ми за това хомеопатично лекарствоми е казвала ,че благодарение на него ,не са усетили кога са пораснали зъбките на племенника ми
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: