Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 11:55:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161402 пъти)

rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #105 -: януари 20, 2011, 16:13:11 »

juji, след раждането е обичайно да има кървене около 40 дни. Аз лично имах 42  smile - просто си спомням. Така че на 35-ия ден е съвсем нормално да има още кървене.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #106 -: януари 20, 2011, 16:43:02 »

Ооо и аз бях толкова дни ,споделих това защото ссетли питаше за цикъла ,а и мен като ме попита доки  дали презтози период ми е дошъл му казах ,че нямам представа ,аз си кървя и не знам дали по това време и цикъла ми е дошъл. smile /в този период на кървене става дума/
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #107 -: януари 20, 2011, 17:02:53 »

А, разбрах те. Ами не съм чела нещо по този въпрос, но мисля, че с оглед разбушуваните хормони в този период не може да ти дойде, независимо дали кърмиш или не. Спирам, че сме  Offtopic.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #108 -: януари 20, 2011, 17:32:57 »

То и аз така го описах ,че цяло чудо е,че си ме разбрала  blum ,но Марти ми висеше на ръцете и пеиех с един пръст  smile
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: януари 22, 2011, 21:10:46 »

Темичката за мамите е отпаднала, предполагам, защото някоя си страница отзад има някаква подобна тема...предполагам. За зеленото ако причините са няколко...едната е свързнан с коликите, другатас нарушен баланс между предната и задната кърма (т.е. има истина в това на едното ядене от едната гърда, на др. от другата), или от претопляне или изстиване на бебчо. Колкото до повръщането...ами това става ако бебето е лакомо и преяжда, но ако стане системно трябва да се обърнеш към педиатърката...
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: януари 23, 2011, 02:22:48 »

..Колкото до повръщането...ами това става ако бебето е лакомо и преяжда, но ако стане системно трябва да се обърнеш към педиатърката...

И като се обърнеш към педиатърката, тя какво ще ти каже? Същото, дето и ние тука си го пишем по темите и си чешем езиците - да се опиташ да го държиш изправено докато се храни, да бутнеш възглавница под матрака, да го храниш по-нарядко, да го държиш по 10-15 минути вертикално след хранене ( crazy как ли пък не, аз по цял ден бебето ли ще държа). Идеята е, че докато извъртиш всичките тия номера, бебето ще порастне и ще спре да повръща. Ако много настояваш, може една ендоскопия да ти праснат, да мирясаш най-накрая. Докато наддава на тегло и не показва болка, бебето е "щастиво повръщащо" и не съм чула някоя майка да е успяла да направи нещо смислено против това. Дори и да е признак за някаква алергия там и дисфункция на стомаха, разбират го по-нататъка и пак нищо смислено не правят по въроса. Затова, бършеш повръщаното и това е.
Активен
borovinka
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #111 -: януари 23, 2011, 10:12:03 »

Цитат
.Колкото до повръщането...ами това става ако бебето е лакомо и преяжда, но ако стане системно трябва да се обърнеш към педиатърката...

Зависи как повръща /на струя или на фонтан/ и какво количество. Не е за подценяване, ако повръша на фонтан, ние имахме същият порблем и се оказа, 4е е с рефлукс на 40 дни. Съвествай се с педиатърката навреме.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: януари 23, 2011, 17:42:29 »

BASTET, може да бъде и нещо по-сериозно от всичко това, но няма да изпадам в подробности...няма нужда мамите изрично да психясват...просто да следи и наблюдава...аз мисля също като теб по принцип...колкото по-далеч от лекарите, толкова по-големи шансове за бебка, но съм чела някои неща и така...Това, че детето е повърнало 2-3 пъти не е проблем, но ако стане постоянно, значи има нещо...
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #113 -: януари 23, 2011, 21:59:52 »

Повтарям се, но какво да се прави не можах да се стърпя. Има случаи, когато повръщането е опасно особенно при по-малки бебчета(казвам го от нашия опит, а не за да плаша някоя от вас). Въпросът е, че ако има нещо сериозно е важно и да попаднеш на разбиращ лекар. Разбира се обаче ако повръщането не е признак за някакъв проблем е от преяждането и е нормално за бебчетата.  give_rose
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: януари 24, 2011, 09:51:53 »

... Въпросът е, че ако има нещо сериозно е важно и да попаднеш на разбиращ лекар. ..

А това исках да кажа, даже бях писала коментар, ама го изтрих, защото мислех, че няма да се нищи повече темата. Не става дума да не се ходи на лекар изобщо. Но ако се съмняваме за проблем, трябва да се обърнем към специалист. Защото разговорите с 60годишната педиатърка от кварталната поликлиника, дето с 300 зора и кутия бонбони се е навила да ни вземе бебето за пациент, няма да доведат до по-различно нещо от споменатото в предишния ми пост. Защото тоя лаф "обърнете се към вашия лекар" ми звучи като дисклеймър от листовка на лекарствен продукт без лекарско предписание, а не от реалния живот. Това естествено не важи за онези късметлии, които са попаднали на добри диагностици, побългарени варианти на д-р Хаус. Ама те на дали са много.
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #115 -: януари 24, 2011, 12:13:01 »

Момичета дайте акъл!
Симо от 10тина дни има ниакакъв секрет в носоглъдката и доста 4есто прохърква. Ходихме на лекар изписаха ни Риномер за промивки на нослето, но ефекта е много малък. Инъче гърдите му са чисти. Няма хрипове, но сякаш не може да си прочисти гърлото. Сополки не излизат. Овлажнявам въздуха да не е сух, но.....
Ако някой се е сблъсквам с такъв проблем....
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: януари 24, 2011, 12:17:08 »

Принцеска, на нас повече ни помага Стеримар - има голяма разлика с останалите, да ти кажа. Пръскам, изчаквам малко, после внимателно с клечка за уши - ама не от бебешките, а нормална, почиствам ноздричките. Поне на нас това ни помага.
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #117 -: януари 24, 2011, 12:22:44 »

Борислав и той има хрипче още от раждането. В началото педиатъра каза, че е от околоплодните води и ще отшуми с времето. Бяхме при друг педиатър, хомеопат, който каза, че е отложена лигавица и изписа Пулсатила 15СН. Каза да давам докато изчезне хрипчето. Давах, давах и нищо, от доста време съм спряла. Друга педиатърка, която посетихме по други въпроси, каза, че няма нищо. Та лекари и мнения различни, а бебо още си го има хрипчето. Стаята, в която спи, трябва да бъде по-хладна и влажна. Ние го спазваме, но май все тая. Не знам дали ти помагам в случая, при нас е това положението с хрипчето  pardon
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #118 -: януари 24, 2011, 12:23:50 »

Въпросът е че той няма сектер в ноздричките. Те са си чисти. Ако има нещо аз го почиствам. Просто е в носоглъдката. Нали знаете като ви пречи нещо просто си прочистваш гърлото ама как да му обясня на него да направи хмхрррр
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: януари 24, 2011, 12:30:25 »

grahovaprincesa и ние имаме същия проблем. Впръсквам стеримар и с една помпичка за уста изтеглям, но не винаги излиза нещо. И на нас педиатърката ни каза, че всичко е ок и че при много бебета се получава и ще отшуми с времето, като поотрасне малко.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: