Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 15:14:30
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4 (Прочетена 161785 пъти)
svetli
Баш Майстор
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
«
Отговор #90 -:
януари 15, 2011, 23:04:40 »
Не бързай да се вкарваш в разни филми. Все пак щом е само на кърма бебчо и си хапва достатъчно в общи линии няма къде да сбъркаш.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #91 -:
януари 16, 2011, 09:34:20 »
Елева, едната ми дъщеричка също акаше 1 на 5 дни, че и 8 сме имали. Започнах да пияповечко боза и доста й почогна, нормализира перисталтиката и започна да ака редовно. А като захраних и с тиква - вече е съвсем друго. При нас лекарите казаха, че проблемът е в забавена перисталтика и затова така рядко ака детето. Тя ядеше от първия си месец на някои хранения по 150гр. наведнъж и ми обясниха, че такива големи количества на 1 хранене, предвид възрастта й, идва в повече на перисталтиката и тя се забавя. В същото време тя наддавше много, удвои си теглотооще в 3-ти месец (а попринцип нормата е до 6-ти). Затова н ес епритеснявах. Тези газове обаче (защото като не ака редовно коремчето се подува, образува повече газове и боли повече) й причиняваха дискомфорт. Няколко пъти лично съм й правил аклизма, но само, когато не е акала повече от 5 дни (да речем 8, 9 или 10 дни, защото и такива дни имаше).
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #92 -:
януари 16, 2011, 21:11:51 »
Боже, сигурно е било ужасно, като знам с нашите 3 дни как пъшка и плаче...ами и при раличка е така...тя наддаде за първия месец 1,500, после 1 кг и сега незнам, но отдавна си удвои теглото...тя се роди 2,950...сигурно и на нея и е забавена перисталтиката...ами ще мине и това...като започна да я захранвам ще се оправи...
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #93 -:
януари 17, 2011, 18:05:57 »
Искам да ви попитам за телевизията. Знам, че е най- добре до 2- годишна възраст децата изобщо да не гледат или много малко и то подбрани предвания.
Обаче, как реално стоят нещата с вашите деца? Гледат ли, какво и колко?
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #94 -:
януари 17, 2011, 22:44:13 »
И аз съм против телевизията, но е доста трудно. А като поотраснат сигурно е още по-трудно. Аз през деня не пускам Тв , чак вечер за новините го пускам по принцип . Определено му привлича вниманието, особено рекламите.
Мисля колкото се може , повече да го ограничавам
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #95 -:
януари 17, 2011, 23:07:28 »
Аз се вясвам от време на време , но гледам "дрисливата" тема обсъждате и май по голям учител от опита няма . И аз съм на същия хал като вас т.е. с започването на захранването малкият спря да ака всеки ден ... в голяма чуденка бях и опитах какво ли не явно детето е с по ленив стомах , а и доста идеи почерпих от вас закоето голямо тенкю.
За телевизията - спорна работа , не съм за висенето по цял ден ,но когато имаш и второ дете и домакинска работа върши работа за по 1-1,5 часа. Детски филмчета от рода Снежанка , Пепеляшка ,Мечо Пух не са чак толкова фатални. Но всеки за себе си !
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #96 -:
януари 17, 2011, 23:17:08 »
И аз съм против ТВ-то,дори лично аз не употребявам!!Всичко ,което ми трябва чета,но виждам,че когато баща му се върне и пусне ТВ-то Виктор все там зяпа!Най-вече рекламите.Децата на едни приятели както си играят и дойдат ли реклами веднага към ТВ-то гледат.
Nataliya и мен мн ме притеснява това,търсих инфо и четах,че рекламите са направени на друга честота (по-бърза) и затова привличат вниманието на децата.Но дали е така...Знам,че е вредно за децата дори да растат на фона на ТВ-то ,дори и да не гледат.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #97 -:
януари 18, 2011, 12:04:48 »
Леле леле. Аз не съм търсила много информация на тази тема, защото все съм мислила, че е рано. Даже ми е много смешно и мило Бо като зяпне телевизора, пък и понякога ми върши работа за отвличане на вниманието. Не знаех, че може да бъде вредно за малък бебок.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #98 -:
януари 18, 2011, 21:03:38 »
Абе имаше нещо специфично, нещо свързано с 25 ия кадър, който въздейства на психиката и бебетат и малките деца са много чувствителни и който е забранен със закон, но не всички спазват тези правила, но това съм го учила в университета, а не като майка и не си спомням какво беше точно, но аз си мисля да ограничавам телевизията, пък ще видим какво ще се получи. Е намерих инфо и то никак не ме зарадва, но като кача линка и не иска да се отвори страницата...
«
Последна редакция: януари 18, 2011, 21:15:08 от m_eleva19
»
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #99 -:
януари 18, 2011, 23:40:26 »
Моята информация е, че гледането на телевизия натоварва мозъка на малките деца (натоварва синапсите в мозъка) и ги обременява с впечатления и зрителна информация, която така или иначе не разбират и не могат да преработят. Бързата смяна на кадри и движения е много вредна за тях. В брошурата, която аз четох пишеш никаква телевизия до 2-годишна възраст, след това по 1 час на ден и то с родител, който да обяснява какво аджаба става там в "кутията". Нашия татко е абсолютно зависим от TV-то, но след като и той прочете брошурата започна да го пуска само вечер с "изгасен" екран и евентуално слушалки на ушите. Та така, опиваме се да я караме без телевизор. Прибягваме до него само когато ситуацията с преобличането на госпожицата е невъзможно и веднага след това го гасим. За сметка на това имаме голям проблем с компютъра - Филипа е пристрастена към Скайп-разговорите
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #100 -:
януари 19, 2011, 12:00:38 »
Телевизия, компютри, телефони- явно трудно ще се контролира използването им от децата при положение че обществото става все по- информирано и информационно зависимо.
При нас проблема с телевизията е свързан главно с рекламите. Дори да е в друга стая, щом чуе музиката, Дари бяга при телевизора да ги гледа. Научи се сама да си пуска телевизора и да сменя програмите. Лошото е, че не се заглежда в детски или анимационни филмчета. Радва се много ако дават животни. Накрая от пипане и натискане ще вземе да развали телевизора и ще си реша проблема.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #101 -:
януари 19, 2011, 12:04:19 »
Момичета, не знам у вашите домове как е, но в мого кьщи телевизорьт работи непрекьснато като фон. При това положение не може да се очаква от децата да не гледат телевизия
Ние пьк вьобще нямаме телевизор, така, че този проблем дори не ни се поставя. Ще видим с другите технологични средства как ще стои вьпроса.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #102 -:
януари 20, 2011, 15:17:47 »
Оле, аз май съм от тези, дето със събуждането си пускат телевизора за фон и така до заспиването
Ама ще гледам да се отуча, че какъв пример ще давам... Исках да ви питам за повръщането. До скоро си се оригвахме хубаво след всяко хранене и рядко повръщаше малката, но от седмица след всяко хранене вместо да се оригне изкарва по малко млекце, после като постои малко и се понапува за нещо и пак и поизтече, ако пък я гушна отново изкарва по малко и така по цял ден. Нощем не - тогава си заспинква след ядене ... Имаме и по - зеленикаво ако... въобще се чудя някакви стомашни проблеми ли има или си е пак нормален период през който ще премине
А какво стана с темичката за майките имам много въпросчета за там, но нещо не я виждам. Примерно кога се очаква да ми се възстанови цикъла?
Поздрави!
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #103 -:
януари 20, 2011, 15:31:39 »
svetla_ety , на мен ми се възстанови цикълът 2 месеца след като ми спря кърмата.
Относно връщането на мляко искам да споделя, че колкото е нормално за бебчетата, толкова и не е. Така че е по-добре в такива случаи да се консултира с лекар
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #104 -:
януари 20, 2011, 15:32:00 »
svetla_ety ,може би е такъв период.Зеленото ако при нас беше от колики ,за цикъла и аз това се чудех защото на 35 ден от раждането отидох на преглед идоктора ме пита дошъл ли ти е цикъла ми ,от къде да знам аз си кървях толкова време цикъл ли е от раждането ли още кървя и така и не разбрах ,но моят си е нередовен та ..........
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...