Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 13:57:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161685 пъти)

grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #75 -: януари 13, 2011, 12:16:19 »

Момичета на нас доки ни каза да започваме захранването след 4 месец с каша без глутен. Не съм търсила още, но бихте ли ми казали марки и видиве такива каши. Какво точно да търся?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #76 -: януари 13, 2011, 12:28:08 »

А аз ще  чакам да споделиш за захранването повече.Нашата педиатърка каза да отидем при нея като направим 4 месеца и половина да ни даде схема на захранването.Като я знам каква е припряна ще ми даде схема и хайде чео.Без да обясни нещо по подробно .Ако не сте тук вие от форума и майка ми направо не знам как щях да се оправя с бебо по някой въпроси.Например за ваксината 100 пъти питах нещо повече трябвали да знам ,а тя  ми вика не няма нищо по съществено, е няма ама добре ,че братовчетка ми ми каза да не го къпя детето.Ей такива детайли винаги ги пропуска.Ще ми даде схемата и айде чао,например за ябълката братовчеткавми ме посъветва да не е наведнъж 10 мл ,а да почнем с лъжички,и като почна да давам по голямо количество сокче от ябълка да го разреждам с вода.Освен това ябълката се измива със гъба и  тя я е  я пускала за 1 минута в гореща вода за да излезнат нитратите.
Стана малко дълъг поста ми за което се извинявам ,но пък дано съм била полезна ,както сте били вие за мен доста пъти  give_rose
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: януари 13, 2011, 12:40:35 »

За захранването си има отделна тема
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: януари 13, 2011, 13:02:08 »

По повод на слингоносенето.. аз се научих от тези видеоклипчета

http://www.youtube.com/watch?v=AWaxHaTc4cI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=WcZm-4uxV4I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=KF-KzqQ4jGk&feature=related

Защото ми обясняваха, обясняваха, гледах картинки, ама явно съм от по-глупавките и нищо не разбирах  smile
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: януари 15, 2011, 21:13:05 »

Мами помагайте...1. малката не ака...аз чакам 2 дни и на втория тя толкова много пъшка, че не издържам и с термометърчето, но това не ми допада и не мисля, че и помагам...Не е до количеството храна, защото като започне да ака пълни по 2-3 памперса...изцяло на кърма е.
 2. От две вечери нещо става след като я къпя и започва неистово да пищи и да реве, но не е плача от глад или защото и се спи, а имам чувството, че я боли нещо но немога да разбера какво...това става след като я изкъпя и я забърша...процедурата винаги е една и съща и преди дори се смееше и винаги ме е изтърпявала да и разтворя всички гънчици и да и ги подсуша и сега е така, но веднага след това, като я намажа с бочкото и и сложа памперса и се започва, направо ми къса сърцето cray. успокоява се като я вдигна на ръце. В момента в който я сложа да легне и започва пак...Случвало ли ви се е и дали имате идея от какво може да е...аз ще започна да елиминирам разни неща, за да го установя, но.... sad
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #80 -: януари 15, 2011, 21:35:50 »

В началото на третия месец и Марти правеше същото.Не пищеше чак толкова ,но в момента в който слагах горната част на пижамката почваше да плаче.Това продължи около 1 седмица и спря.
преди това пък плачеше на масажите.....може би е нещо през което си минава всяко бебе.Поразгледай и телцето като е голичка да не би да забележиш нещо което евентуално би и причинило дискомфорт.
За акането ....ние сме на АМ  и в началото имахме малък проблем и майка ми ем посъветва в шишенцето с мляко да капна 1 капка зехтин.10 минутки след това той си се изходи
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: януари 15, 2011, 21:46:50 »

благодаря, ще я видя...аз си мисля, че може и да и влиза вода в ушичките и това да я дразни, но утре ще проврея...аз ще пробвам като и сложа 1 капка в лъжичка с кърмата след като се напапка...иначе взимаме биогая, но едва ли е от нея...
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #82 -: януари 15, 2011, 22:01:47 »

Не би трябвало с биогая да се чувствате добре
тя спомага за изхождането.........,ти как и миеш главичката аз на чешмата като затискам 2 уши и после в коритцето.Само 1 капчица да не предозираш, че да не стане обратния ефект  smile
Биогая кога даваш сутрин нали.И аз винаги разреждам с млекце.Първият път дадох само капките и беше голям рев
« Последна редакция: януари 15, 2011, 22:04:10 от juji » Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: януари 15, 2011, 22:10:02 »

Ами не сутрин, а на обед и я давам и по 5 капки както е указано и да разреждам и я с кърма. Гледам винаги да и я давам по едно и също време, но не ми помагаше за коликите и я комбинирах и с инфакол, до някое време и с колийф и пак не ака... Започвам да се замислям...понеже и аз съм така, да не е от това? Нещо в кърмата да и липсва и може ли да има връзка?
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: януари 15, 2011, 22:12:10 »

И аз давах биогая на малкия, ама той си акаше понякога чак на 5-я ден(само на кърма). Знам, че когато са само на кърма е нормално.
Никога не съм прибягвала до термометри или мушката...изчаквах го сам да се изходи. Изпитвам ужас от тези методи, а и стават лениви и като свикнат такааа girl_impossible

Сега вече като започнахме с пюренцата от две седмици, ака всеки ден(и консистенцията се промени smile )
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: януари 15, 2011, 22:16:20 »

Бях изкупила и изяла сливите и крушите от пазара ама все тая...малкия пак си акаше на 4-5 дни smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #86 -: януари 15, 2011, 22:24:55 »

Оооо,значи и вие сте като сестра ми.Тя е същата история и сина и  /3,8 г/ и дод ен днешен е така.Даже вчера му купували от аптеката за разхлабване нещо  той милия след като две дни не се бил изходил свършил съвсем малко работа и то с малко кръв.И ес уплашил и сега дори и да му се ходи от страх не искал да ака
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: януари 15, 2011, 22:47:41 »

Ами сетра ми на нейната дава Гастрокинт, или гастроцин...незнам точно, хомеопатично е и много добре и действа, но ние сме още малки и може доста да ака от него...Значи това се случва често при кърмените деца така ли? Че аз все се притеснявам, дали яде достатъчно и т.н...искам да попитам имам още едно притеснение, но ще съм сигурна като я заведа на лекар, но тя за 3м. порасна само с 8-9 см, а като килца, ами да кажем че има 6-6,300...от 2800 товаа не е ли малко, за сантиметрите говоря, че гледах в една книга, в която едната ми етърва е записвала нейните деца и се притесних...момченцето беше дръпнало със 17 см, а момиченцето с 15...
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: януари 15, 2011, 22:52:48 »

Педиатърката каза ли ви нещо за порастването? По принцип всяко дете е различно и наддава с различни темпове. Затова и таблиците са с доста широки граници. И все пак те са статистика и не е задължително всички да отговарят на нея. Има и нещо друго - дали е измерено правилно? Понякога не ги мерят особено точно. Аз не разбрах - ти официална таблица ли гледаш или нечии конкретни темпове на порастване?  crazy
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: януари 15, 2011, 22:58:27 »

Нечии конкретни, още не съм ровила за  официална таблица. Миналата седмица в четвъртък, когато ми беше деня за жк, НЕМОЖАХМЕ ДА ВЛЕЗЕМ, ЗАЩОТО ИМАШЕ СТЪЛПОТВОРЕНИЕ ОТ БОЛНИ ДЕЦА И СеГА СЕ НАДЯВАМ ТАЗИ Седмица да успеем и да видим какво става
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: