Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 14:09:00
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4 (Прочетена 161705 пъти)
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
«
Отговор #75 -:
януари 13, 2011, 12:16:19 »
Момичета на нас доки ни каза да започваме захранването след 4 месец с каша без глутен. Не съм търсила още, но бихте ли ми казали марки и видиве такива каши. Какво точно да търся?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #76 -:
януари 13, 2011, 12:28:08 »
А аз ще чакам да споделиш за захранването повече.Нашата педиатърка каза да отидем при нея като направим 4 месеца и половина да ни даде схема на захранването.Като я знам каква е припряна ще ми даде схема и хайде чео.Без да обясни нещо по подробно .Ако не сте тук вие от форума и майка ми направо не знам как щях да се оправя с бебо по някой въпроси.Например за ваксината 100 пъти питах нещо повече трябвали да знам ,а тя ми вика не няма нищо по съществено, е няма ама добре ,че братовчетка ми ми каза да не го къпя детето.Ей такива детайли винаги ги пропуска.Ще ми даде схемата и айде чао,например за ябълката братовчеткавми ме посъветва да не е наведнъж 10 мл ,а да почнем с лъжички,и като почна да давам по голямо количество сокче от ябълка да го разреждам с вода.Освен това ябълката се измива със гъба и тя я е я пускала за 1 минута в гореща вода за да излезнат нитратите.
Стана малко дълъг поста ми за което се извинявам ,но пък дано съм била полезна ,както сте били вие за мен доста пъти
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #77 -:
януари 13, 2011, 12:40:35 »
За захранването си има отделна тема
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #78 -:
януари 13, 2011, 13:02:08 »
По повод на слингоносенето.. аз се научих от тези видеоклипчета
http://www.youtube.com/watch?v=AWaxHaTc4cI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=WcZm-4uxV4I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=KF-KzqQ4jGk&feature=related
Защото ми обясняваха, обясняваха, гледах картинки, ама явно съм от по-глупавките и нищо не разбирах
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #79 -:
януари 15, 2011, 21:13:05 »
Мами помагайте...1. малката не ака...аз чакам 2 дни и на втория тя толкова много пъшка, че не издържам и с термометърчето, но това не ми допада и не мисля, че и помагам...Не е до количеството храна, защото като започне да ака пълни по 2-3 памперса...изцяло на кърма е.
2. От две вечери нещо става след като я къпя и започва неистово да пищи и да реве, но не е плача от глад или защото и се спи, а имам чувството, че я боли нещо но немога да разбера какво...това става след като я изкъпя и я забърша...процедурата винаги е една и съща и преди дори се смееше и винаги ме е изтърпявала да и разтворя всички гънчици и да и ги подсуша и сега е така, но веднага след това, като я намажа с бочкото и и сложа памперса и се започва, направо ми къса сърцето
. успокоява се като я вдигна на ръце. В момента в който я сложа да легне и започва пак...Случвало ли ви се е и дали имате идея от какво може да е...аз ще започна да елиминирам разни неща, за да го установя, но....
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #80 -:
януари 15, 2011, 21:35:50 »
В началото на третия месец и Марти правеше същото.Не пищеше чак толкова ,но в момента в който слагах горната част на пижамката почваше да плаче.Това продължи около 1 седмица и спря.
преди това пък плачеше на масажите.....може би е нещо през което си минава всяко бебе.Поразгледай и телцето като е голичка да не би да забележиш нещо което евентуално би и причинило дискомфорт.
За акането ....ние сме на АМ и в началото имахме малък проблем и майка ми ем посъветва в шишенцето с мляко да капна 1 капка зехтин.10 минутки след това той си се изходи
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #81 -:
януари 15, 2011, 21:46:50 »
благодаря, ще я видя...аз си мисля, че може и да и влиза вода в ушичките и това да я дразни, но утре ще проврея...аз ще пробвам като и сложа 1 капка в лъжичка с кърмата след като се напапка...иначе взимаме биогая, но едва ли е от нея...
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #82 -:
януари 15, 2011, 22:01:47 »
Не би трябвало с биогая да се чувствате добре
тя спомага за изхождането.........,ти как и миеш главичката аз на чешмата като затискам 2 уши и после в коритцето.Само 1 капчица да не предозираш, че да не стане обратния ефект
Биогая кога даваш сутрин нали.И аз винаги разреждам с млекце.Първият път дадох само капките и беше голям рев
«
Последна редакция: януари 15, 2011, 22:04:10 от juji
»
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #83 -:
януари 15, 2011, 22:10:02 »
Ами не сутрин, а на обед и я давам и по 5 капки както е указано и да разреждам и я с кърма. Гледам винаги да и я давам по едно и също време, но не ми помагаше за коликите и я комбинирах и с инфакол, до някое време и с колийф и пак не ака... Започвам да се замислям...понеже и аз съм така, да не е от това? Нещо в кърмата да и липсва и може ли да има връзка?
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #84 -:
януари 15, 2011, 22:12:10 »
И аз давах биогая на малкия, ама той си акаше понякога чак на 5-я ден(само на кърма). Знам, че когато са само на кърма е нормално.
Никога не съм прибягвала до термометри или мушката...изчаквах го сам да се изходи. Изпитвам ужас от тези методи, а и стават лениви и като свикнат такааа
Сега вече като започнахме с пюренцата от две седмици, ака всеки ден(и консистенцията се промени
)
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #85 -:
януари 15, 2011, 22:16:20 »
Бях изкупила и изяла сливите и крушите от пазара ама все тая...малкия пак си акаше на 4-5 дни
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #86 -:
януари 15, 2011, 22:24:55 »
Оооо,значи и вие сте като сестра ми.Тя е същата история и сина и /3,8 г/ и дод ен днешен е така.Даже вчера му купували от аптеката за разхлабване нещо той милия след като две дни не се бил изходил свършил съвсем малко работа и то с малко кръв.И ес уплашил и сега дори и да му се ходи от страх не искал да ака
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #87 -:
януари 15, 2011, 22:47:41 »
Ами сетра ми на нейната дава Гастрокинт, или гастроцин...незнам точно, хомеопатично е и много добре и действа, но ние сме още малки и може доста да ака от него...Значи това се случва често при кърмените деца така ли? Че аз все се притеснявам, дали яде достатъчно и т.н...искам да попитам имам още едно притеснение, но ще съм сигурна като я заведа на лекар, но тя за 3м. порасна само с 8-9 см, а като килца, ами да кажем че има 6-6,300...от 2800 товаа не е ли малко, за сантиметрите говоря, че гледах в една книга, в която едната ми етърва е записвала нейните деца и се притесних...момченцето беше дръпнало със 17 см, а момиченцето с 15...
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #88 -:
януари 15, 2011, 22:52:48 »
Педиатърката каза ли ви нещо за порастването? По принцип всяко дете е различно и наддава с различни темпове. Затова и таблиците са с доста широки граници. И все пак те са статистика и не е задължително всички да отговарят на нея. Има и нещо друго - дали е измерено правилно? Понякога не ги мерят особено точно. Аз не разбрах - ти официална таблица ли гледаш или нечии конкретни темпове на порастване?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #89 -:
януари 15, 2011, 22:58:27 »
Нечии конкретни, още не съм ровила за официална таблица. Миналата седмица в четвъртък, когато ми беше деня за жк, НЕМОЖАХМЕ ДА ВЛЕЗЕМ, ЗАЩОТО ИМАШЕ СТЪЛПОТВОРЕНИЕ ОТ БОЛНИ ДЕЦА И СеГА СЕ НАДЯВАМ ТАЗИ Седмица да успеем и да видим какво става
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...